Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ END ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ!


Σώρρας: «Σκόπιμα θεωρήσατε ως απάτη την προσφορά μας για να μην χαλάσετε τις σχέσεις σας με τους δανειστές»!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Στην αντεπίθεση περνά ο Αρτέμης Σώρρας, ο εμφανιζόμενος μεγαλοεπενδυτής και…υποψήφιος σωτήρας της χώρας, ο οποίος όχι μόνο επιμένει ότι διαθέτει ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων με τα οποία μπορεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά κατηγορεί ευθέως τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλο ότι ενήργησαν σκόπιμα για να εμφανίσουν την κίνηση της οργάνωσης ΕND ως «απάτη». Μάλιστα, κατηγορεί τους προαναφερόμενους ότι προέβησαν σε αυτές τις πράξεις χωρίς να διαθέτουν κανένα ουσιαστικό στοιχείο.
Ο μοναδικός χρηματοδότης της οργάνωσης End National Debt,  απέστειλε εξώδικα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών απειλώντας τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Γιάννη Στουνάρα ότι θα καταθέσει σε βάρος τους μήνυση για εσχάτη προδοσία αν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών δεν του απαντήσουν εγγράφως για τις ενέργειες που έχουν κάνει προκειμένου να ελέγξουν την εγκυρότητα της πρότασής του.
Το εξώδικο κοινοποιεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το ίδιο έκανε και με δεύτερο εξώδικο που απέστειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος και με το οποίο ζητεί από τον διοικητή της Γιώργο Προβόπουλο εντός τριών ημερών, να του γνωστοποιήσει μετά από ποιούς ελέγχους χαρακτήρισε ανυπόστατη την πρότασή του. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, του ζητεί να ανακληθεί η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε περίπτωση που δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τον απειλεί με κατάθεση μηνύσεων και αγωγών.
Ειδικότερα, ο κ. Σώρρας χαρακτηρίζει παιδαριώδη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 4 Οκτωβρίου με την οποία επισημαινόταν ότι δεν είχε κατατεθεί ποτέ οποιαδήποτε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση.
Καλεί επίσης την ηγεσία του υπουργείου να ελέγξει επί της ουσίας την πρόταση προκειμένου να αποδειχθεί, όπως υποστηρίζει, ότι τα χρήματα υπάρχουν.
Σοβαρή πάντως δείχνει με μία πρώτη ανάγνωση, η επιχειρηματολογία του κ. Σώρρα, ο οποίος επιδιώκει να καταδείξει ότι οι ενέργειες των κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου, να απαξιώσουν την πρωτοβουλία της END γίνεται γιατί οι προαναφερθέντες… υπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων και όχι του λαού. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το εξώδικο προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών: «Τη στιγμή που κι εσείς οι ίδιοι ισχυρίζεστε ότι καταβάλλετε μία τιτάνια προσπάθεια για να κλείσετε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δις ευρώ και να εξασφαλίσετε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, γιατί αρνείστε να εξετάσετε μία πρόταση που θα έλυνε οριστικά το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας μας; Φοβάστε μην διαταραχθούν οι σχέσεις σας με τους εταίρους μας  και ακυρωθούν οι σχετικές συμφωνίες;»

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

“…Είναι αδιανόητο, να θεωρείται ως σοβαρή έρευνα η αναφορά σε αυθαίρετες και αβάσιμες κρίσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χωρίς να έχει ελεγχθεί επίσημα η αξιοπιστία της πρότασής μου και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα αυτής, τα οποία μάλιστα βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για τη μελέτη και αξιολόγηση αυτών.
Έχω την ηθική υποχρέωση- σε αντίθεση με εσάς και τα συμφέροντα που εξυπηρετείτε- να αποκαταστήσω την αλήθεια στα μάτια του ελληνικού λαού, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει τη σαθρότητα και διαφθορά που επικρατεί στη Διοίκηση της Τράπεζάς σας.
1.     Αναφέρετε στην εν λόγω επιστολή σας ότι «από έρευνα επί του ληφθέντος μηνύματος  προκύπτουν τα εξής δεδομένα από τα οποία συνάγεται ότι πρόκειται περί απάτης». Επομένως συνομολογείται στην εν λόγω επιστολή, ότι λάβατε το μήνυμα και ως εκ τούτου είχατε στη διάθεσή σας όλα τα μέσα και τις υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να ελέγξετε εάν υπάρχει ή όχι το ποσό των 600 δις $. Είναι δεδομένο ότι ένας φορέας όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος , διαθέτει εξειδικευμένα μέσα έρευνας και ελέγχου για την εξακρίβωση τέτοιου είδους πληροφοριών  και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο, στα οποία δεν έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε τρίτος. Επομένως είναι παιδαριώδες να προσπαθείτε να παρουσιάσετε, στον ελληνικό λαό ότι τα μοναδικά μέσα έρευνας που διαθέτετε είναι το διαδίκτυο και έτσι ολοκληρώσατε τη σχετική έρευνά σας και καταλήξατε με ασφάλεια στο σχετικό «πόρισμα».
2.     Αναφέρετε στη συνέχεια της επιστολής σας ότι οι αναφερόμενες εταιρείες δεν είναι καταχωρημένες στον κατάλογο SWIFT 2009, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΈΚΔΟΣΗ ΤΟΥ BankersAlmanac. Αλήθεια ποιος ισχυρίστηκε ότι οι εν λόγω εταιρείες είναι τραπεζικά ιδρύματα οπότε και θα έπρεπε σαφώς να συμπεριλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο; Η αλήθεια την οποία σκοπίμως αποκρύπτετε- είναι ότι δεν είναι καταχωρημένες στον κατάλογο SWIFT γιατί απλούστατα δεν είναι τραπεζικά ιδρύματα. Για τον ίδιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνονται στην ηλεκτρονική έκδοση του BankersAlmanac. Οι εν λόγω εταιρείες επιμελήθηκαν κατόπιν δικής μου εντολής, να συντονίσουν το άνοιγμα των λογαριασμών σε τράπεζα/ες με τις οποίες συνεργάζονται και ανέλαβαν να συντονίσουν την όλη διαδικασία προκειμένου οι τράπεζες να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους.
Η ελληνική κυβέρνηση μάλιστα η οποία μέχρι σήμερα κωφεύει –εφόσον το επιθυμεί και εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, δύναται να προβεί στον απαραίτητο έλεγχο μέσω της Τράπεζάς σας με την τράπεζα θεματοφύλακα, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες και όχι πλάγιες και παραπλανητικές οδούς.
Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ εμού και της Κυβέρνησης , η διενέργεια ορθού και αποτελεσματικού ελέγχου καθίσταται αδύνατη και τα οποιαδήποτε «πορίσματα»  αυθαίρετα και παράνομα.
3.     Όσον αφορά ότι οι διεθνείς θεματοφύλακες ενημερώνουν τους πελάτες τους/δικαιούχους λογαριασμών μέσω μηνύματος SWIFT  και ότι δεν αποστέλλουν FAX και μάλιστα με πολλαπλούς παραλήπτες, θα με βρείτε απολύτως σύμφωνο.
Ωστόσο  γνωρίζετε καλώς ότι η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει καμία αξία και εφαρμογή στην περίπτωση της FEDERAL STOCK Transfer and Custody Agents Inc., η οποία δεν είναι Τράπεζα ούτε ποτέ ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο και το σχετικό fax το απέστειλε στις διευθύνσεις  που του υπέδειξα και κατόπιν δικής μου εντολής.
4.     Γίνεται λόγος στη συνέχεια της εν λόγω επιστολής για την οργάνωση ΕΝD και για μια επί πληρωμή καταχώρησή της  στο διαδίκτυο. Αλήθεια, αυτό αποτελεί επιχείρημα της Τράπεζας της Ελλάδος που συνηγορεί υπέρ της κατηγορίας της απάτης; Είναι ποινικά κολάσιμη η επί πληρωμή καταχώρηση στο διαδίκτυο; Μήπως διώκεται από το νόμο η ίδρυση μη κυβερνητικών οργανισμών/φιλανθρωπικών οργανώσεων;
Μήπως «ενόχλησε» τους ιθύνοντες της Τράπεζας της Ελλάδος η ανακίνηση του θέματος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, για το οποίο μάλιστα έχω προβεί στην κατάθεση της από 19-3-2012 και υπό ΑΒΜ Γ 2012/1209 μηνυτήριας αναφοράς μου κατά των νομίμων εκπροσώπων της «Τράπεζας της Ελλάδος» κατά του Διοικητή του ως άνω νομικού προσώπου κ. Γεωγίου Προβόπουλου  και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την άμεση συνέργεια στην κακουργηματική πράξη της απάτης και για παράβαση καθήκοντος  δια παραλείψεως;
5.     Αναφέρετε επίσης στην επιστολή σας ότι υπάρχουν αναφορές στο internet  για την Diamond & Diamond , Merchant Banking Group, οι οποίες δήθεν παραπέμπουν σε απάτη.
Η εταιρεία Diamond & Diamond, Merchant Banking Group είναι ο τραπεζικός μου σύμβουλος. Εργάζεται για μένα και είναι εντολοδόχος μου. Όσο λοιπόν οι υπηρεσίες που μου προσφέρει ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου είναι παντελώς αδιάφορο το αν έχει δικαστικές διαμάχες με τρίτους.
Επομένως και η εν λόγω αναφορά σας μοναδικό στόχο έχει να πλήξει την αξιοπιστία των συνεργατών μου, πλήττοντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα και εμένα τον ίδιο.
6.     Περαιτέρω, αναφέρετε ότι στην αναφερόμενη διεύθυνση FEDERAL STOCK Transfer and Custody Agents Inc., φείνεται στο Google ότι υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων, αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης. Είναι άραγε αυτό σοβαρό επιχείρημα που αποκλείει την ύπαρξη της εν λόγω εταιρείας; Σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενά σας σε ένα συγκρότημα κτηρίων,  με εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης, αποκλείεται να στεγάζονται και εταιρείες;
7.     Τέλος, αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή ότι υπάρχουν πολλές αναφορές για πλαστά και ψευδή US Treasury International Bills of Exchange (IBOE) στο διαδίκτυο.
Κατά τους ισχυρισμούς σας δηλαδή υπάρχουν πλαστά και ψευδή IBOE, αυτό σημαίνει ότι είναι και τα δικά μου πλαστά; Ελέγξατε τους τίτλους μου προκειμένου να διαπιστώσετε γνήσιο ή όχι των τίτλων μου, προτού προβείτε σε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα;
Από το σύνολο του περιεχομένου της εν λόγω επιστολής σας, καθίσταται σαφής η έλλειψη σοβαρότητας με την οποία χειριστήκατε το όλο θέμα, με σκοπό να χειραγωγήσετε τους αναγνώστες αυτής, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας.
Προφανώς θεωρήσατε ότι το λογότυπο της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» θα ήταν αρκετό να προσδώσει σοβαρότητα σε μία τόσο γελοία και παιδαριώδη επιστολή.
Αν αυτά τα ατράνταχτα στοιχεία βάσει των οποίων καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί απάτης, τότε σας ενημερώνω ότι αποτύχατε παταγωδώς , καθόσον σε αντίθεση με αυτό που πιστεύετε, ο ελληνικός λαός δεν είναι αφελής και δεν πίστεψε λέξη από όσα αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή.
Αν ήμουν στη θέση σας πραγματικά θα ντρεπόμουν να διαρρεύσω μια τέτοια επιστολή στον τύπο και στο διαδίκτυο γιατί το μόνο που αποδεικνύει είναι η ανικανότητα και ανεπάρκεια των στελεχών σας.
Από τα άνω εκτιθέμενα καθίσταται σαφέστατη η πρόθεσή σας με αυτή την επιστολή-παρωδία την οποία σκόπιμα επιτρέψατε να διαρρεύσει, να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό και να τον αποπροσανατολίσετε από την αλήθεια, υπηρετώντας πιστά αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει την χώρα σε εξαθλίωση.
 Τη στιγμή που οι οικονομικές συμφωνίες και τα νομοθετικά μέτρα έχουν μέχρι σήμερα οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε απόγνωση και πολλούς συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία, δεν διστάζετε να απαξιώσετε μία πρόταση, η οποία μοναδικό σκοπό έχει να βγάλει τη Χώρα μας από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται προσφέροντας ανακούφιση στον καθημερινά δοκιμαζόμενο ελληνικό Λαό.
Είναι πρωτόγνωρη η στάση της Τράπεζά σας να σπεύδει να φιμώσει μία πρόταση σωτηρίας της χώρας, χαρακτηρίζοντάς την ως «απάτη» όταν παράλληλα αδρανεί στον έλεγχο και εντοπισμό όσων πολιτικών και λοιπών «ισχυρών» προσώπων , έσπευσαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους , μεταφέροντας υπέρογκα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Γιατί άραγε η Τράπεζά σας δεν προβαίνει σε ανάλογη παρέμβαση μέσω διατραπεζικής έρευνας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να εντοπίσει αυτούς που «¨ξεγύμνωσαν» την χώρα μας;
Επειδή η εν λόγω επιστολή-πόρισμα είναι τουλάχιστον αστεία εφόσον στηρίζεται σε αυθαίρετα και αβάσιμα δημοσιεύματα και αναφορές του διαδικτύου και η στάση σας αυτή πέραν του ότι δεν αρμόζει σε ένα θεσμικό φορέα όπως είναι η Τράπεζά σας, είναι και ποινικά κολάσιμη.
Ενόψει των ανωτέρω και με ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως γι’ αυτή την κακόπιστη και παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως εντός 3 εργασίμων ημερών από την λήψη της παρούσας μου α) μου δηλώσετε εγγράφως αν το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής-πορίσματος αποτελεί την επίσημη θέση της Τράπεζάς σας και αν ναι β) μου γνωστοποιήσετε εγγράφως τα στοιχεία τα οποία ελέγξατε προκειμένου να αχθείτε σε ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την κατάθεση του ποσού των 600 δις $ , αν όχι γ) να προβείτε σε ανάκληση του περιεχομένου της εν λόγω επιστολής και σε σχετική δημοσίευση της ανάκλησης –διάψευσης αυτού στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ». 
Άλλως σας δηλώνω ότι σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω ταχθείσα προθεσμία, θα προβώ σε όλες τις νόμιμες και ενδεδειγμένες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και αρχών για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου.
Ο εξωδίκως δηλών
Αρτέμιος Σώρρας»

Ελεύθερη Ώρα, makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου