Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ LONG-PLAY ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΞΥΔΗ! )ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΡΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ...)


1η επισήμανση: Για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος «μου έκανε την τιμή να απαντήσει» για όσα δημοσιοποίησα και είχαν σχέση με την άρνησή του να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα που αφορούσε τη θέση της Λαϊκής Αγοράς στην οδό 25ης Μαρτίου.
2η επισήμανση:  Αναμφισβήτητα το κυρίαρχο θέμα στο άρθρο μου ήταν η θέση της Λαϊκής Αγοράς στην οδό 25ης Μαρτίου για την οποία ο κ. Δήμαρχος δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη!!! Επιπλέον απέφυγε να απαντήσει, για ποιο λόγο αρνήθηκε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έφερα για 4η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο;
3η επισήμανση: Προσωπικά στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των συνδημοτών μου, έχω κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ασκώ κριτική για οποιοδήποτε θέμα αφορά το Δήμο και την πόλη μου. Αναμφισβήτητα στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό έπραξα και θα συνεχίσω να το πράττω και μελλοντικά».
4η επισήμανση:  Στο άρθρο μου ρώτησα  τους Χολαργιώτες Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, αν έχουν αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η θέση της 25ης Μαρτίου και αν δέχτηκαν σχετικά παράπονα από τους συνδημότες μας; Γιατί αυτό είναι μεμπτό και επιλήψιμο;
5η επισήμανση: Προσωπικά θεώρησα υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω στους κ.κ. συναδέλφους τη σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα, «για το απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση, αποβλέποντας στην εξυπηρέτηση του συμφερόντων των δημοτών».
6η επισήμανση: Επειδή γι αυτή την επίκληση της σχετικής νομοθεσίας ο κ. Δήμαρχος, εκτιμά  πως, «είναι άκομψο και καθόλου ευγενικό να κατηγορώ τους συναδέλφους μου», πρέπει να γίνει κατανοητό πως, δυστυχώς για τους διοικούντες η κριτική, ακόμη και η καλόπιστη, είναι πάντα ενοχλητική και ποτέ δεν είναι «κομψή και ευγενική».
7η επισήμανση: Στην απάντησή του ο κ. Δήμαρχος στα «περί δικαιώματος γνώμης» των Δημοτικών Συμβούλων, αναμφισβήτητα τα μπέρδεψε, διότι φάσκει και αντιφάσκει.
Στη μια παράγραφο γράφει: «Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ανήκει σε ένα συνδυασμό και ως μέλος του συνδυασμού έχει κοινές θέσεις και απόψεις με τα άλλα μέλη και επομένως με τον επικεφαλής του».
Και στην αμέσως επόμενη παράγραφο γράφει: «Βεβαίως και εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Αυγουρόπουλο ότι, ο Δημοτικός Σύμβουλος έχει δικαίωμα γνώμης, ψήφου κατά συνείδηση κλπ». Αν πράγματι πιστεύει αυτά που γράφει, τότε γιατί ενοχλήθηκε;
8η επισήμανση: Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος πότε άφησε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, να εκφράσουν τη γνώμη τους ελεύθερα; Αυτά που γράφει, «περί δικαιώματος  γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση»,  είναι τελείως υποκριτικά και εκτός πραγματικότητας.
9η επισήμανση: Γράφει ότι, «από το 2003-2010, που ανήκα στο συνδυασμό του κ. Νικολάου και διοικούσαμε το Δήμο, υπερψήφισα 1908 από τις 1910 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».
Σίγουρα όμως ο κ. Δήμαρχος πάλι τα μπέρδεψε, αφού  πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Εγώ άσκησα κριτική στους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του και στον ίδιον, επειδή δεν δέχτηκαν να συζητηθεί στο Δ.Σ. ένα σοβαρότατο θέμα που έφερα, ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και αυτός επικαλείται αόριστα και γενικά όλες τις αποφάσεις επί διοίκησης Νικολάου.  Μήπως ήθελε να μειοψηφώ στις εισηγήσεις μου;
10η επισήμανση:   Ο κ. Δήμαρχος διαθέτει πέντε ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι κοστίζουν στο Δήμο περίπου 2.000 ευρώ μηνιαίως ο καθένας. Κάποιους απ΄αυτούς τους  έβαλε να ψάξουν όλες τις αποφάσεις της διοίκησης που συμμετείχα και νομίζοντας ότι «ψάρεψε λαβράκι»  θέλησε να με «κατακεραυνώσει». Σίγουρα όμως «ατύχησε».
Αν ψάξει όλες τις αποφάσεις από το 1986 μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει πως πάντα ψήφιζα  σύμφωνα με τα συμφέροντα του Δήμου μου και ποτέ με προσωπικά κριτήρια. Μάλλον «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια».
 Ακόμη αν ψάξει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ.  θα διαπιστώσει πως, επί διοικήσεων  κ.κ. Νικολάου & Σκούρτη, όσες φορές ζητήθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα, οι τότε Δήμαρχοι δεν αρνήθηκαν ούτε μια φορά. Αναμφισβήτητα άγνωστες για τον κ. Ξύδη διαδικασίες και συμπεριφορές.
11η επισήμανση (Άσχετη με το θέμα, αλλά σημαντική): Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος, στον πρώην Δήμο Παπάγου ποιοι ψήφιζαν και έσερναν επανειλημμένα τη διοίκηση του κ. Σκούρτη στα δικαστήρια για να μην λειτουργήσει το Κοιμητήριο του Χολαργού, με το αιτιολογικό πως, δεν είναι δυνατόν οι νεκροφόρες με τους Χολαργιώτες νεκρούς να περνάνε μέσα από τον Παπάγο, διότι υποβαθμίζουν την πόλη τους; Ακόμη ας μας πει ποιος Δήμαρχος Παπάγου προσέφυγε στην Περιφέρεια Αττικής εναντίον του πρώην Δήμου Χολαργού, επειδή μετέφερε τα απορριμματοφόρα από το Λόφο Τσακού στον χώρο του εργοταξίου της Αττικής Οδού, κάτω από το Κοιμητήριο Χολαργού;
Τέλος, αν μέχρι 1/2/2013, που είναι η σειρά της 25ης Μαρτίου να λειτουργήσει σ΄αυτή τη θέση η Λαϊκή Αγορά, δεν φέρει στο Δ.Σ. θέμα τροποποίησης της απόφασης, την κριτική που ασκούσα μέχρι σήμερα θα την μετατρέψω σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.   
                                                                                          Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                              Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου