Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΥΠΕΡ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!



kalteziotis-likourentzos

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

του Μάκη Βραχιολίδη
Είναι αθεόφοβες! Οι κ.κ. Φετοκάκη και Ανδρεοπούλου, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων και Συντήρησης αντίστοιχα, όχι μόνον έκαναν τα στραβά μάτια στην εξώφθαλμη ακαταλληλότητα του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών, αλλά έφθασαν μέχρι του σημείου να προσθέσουν δύο άρθρα που ...στρώνουν το χαλί στον κ. Καλτεζιώτη, ιδιοκτήτη του κτηρίου!
kaltezioti-diataxi-fotografiki1
Το Πόρισμα της Επιτροπής Ενοποιήσεων των ΔΟΥ, στη σελίδα 17 αναφέρει στα επίμαχα 1 και 2 άρθρα: «Το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση πρόσθετων αναγκών να προβαίνει σε κατ' επέκταση μίσθωση χώρων του ιδίου ή παρακείμενου ακινήτου, χωρίς διαγωνισμό, επιφανείας που δεν υπερβαίνει την επιφάνεια του ήδη μισθωμένου ακινήτου. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου τα μισθωμένα κτήρια επαρκούν οριακά για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ, θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα παραμονής στο υφιστάμενο κτήριο μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την προϋπόθεση παραχώρησης από τον εκμισθωτή πρόσθετων επαρκών και κατάλληλων χώρων και με χαμηλό μίσθωμα, για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ».
Τα παραπάνω άρθρα παραπέμπουν απευθείας στον κ. Καλτεζιώτη, ο οποίος όχι μόνο ένωσε την ΚΑ' ΔΟΥ με παρακείμενο κτήριο, παραχωρώντας έτσι τις ... «πρόσθετους, επαρκείς και κατάλληλους χώρους με χαμηλό μίσθωμα», αλλά ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ διαθέτει και άλλα παρακείμενα κτήρια στην ιδιοκτησία του, σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής όπου στεγάζεται η ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών και τα οποία το Δημόσιο μπορεί να μισθώσει!!!
Ερωτάμε τον υπουργό κ. Στουρνάρα: Πόσα κτήρια έχει στην ιδιοκτησία τελικά ο κ. Καλτεζιώτης στην περιοχή γύρω από την ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών; Και πόσα από αυτά έχει εκμισθώσει στο Δημόσιο; Μπίζνες έχει ανοίξει το Δημόσιο με τον κ. Καλτεζιώτη; Πόσο μεγάλη είναι η διαπλοκή; Πόσα εκατομμύρια ευρώ εισπράττει ετησίως ο κ. Καλτεζιώτης από το Δημόσιο; Μήπως τελικά ο κ. Καλτεζιώτης έχει μετατρέψει το Δημόσιο σε ...ιδιωτική του επιχείρηση;
Εμείς το ρεπορτάζ το συνεχίζουμε και στα επόμενα τεύχη θα έχουμε λεπτομέρειες και εκπλήξεις!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ, ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ!
MAKELEIO-PAREMBASI-POLITIKOU-MIXAN
Ο πολιτικός μηχανικός Μάρκελλος Λιναίος, με επιστολή του προς τις κ.κ. Φετοκάκη-Ανδρεοπούλου, τις αρμόδιες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που διέπραξαν το.. τερατούργημα υπέρ του πολιτικού φίλου του κ. Στουρνάρα, ζητεί να εφαρμοστεί ο νόμος. Η επιστολή του κ. Λιναίου, όπου μνημονεύει τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Ελεύθερης Ώρας, κοινοποιείται και προς τον υπουργό κ. Στουρνάρα. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Προς:
1) Αγγελική Φετοκάκη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών, και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ
2) Μαρία Ανδρεοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων, Συντήρησης Κτιρίων και Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών, και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ
Κοινοποίηση:
Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Αθήνα, 1/11/2012
doika-ktirio
Στις 30/10/2012 η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα δημοσίευσε δεύτερο εκτενές ρεπορτάζ για την περίπτωση της συγχώνευσης της ΔΟΥ Ψυχικού και της ΔΟΥ ΚΑ΄. Η εφημερίδα αποκάλυψε α) ότι το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄, ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαου Καλτεζιώτη, δεν πληροί τις ειδικές προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) σε υφιστάμενα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές ορίζονται από τον Νόμο, β) ότι στο κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ΄ όχι μόνο δεν υπάρχει WC για ΑΜΕΑ, αλλά δεν υπάρχουν ούτε κανονικά WC για το κοινό, και οι υπάλληλοι λένε στους φορολογουμένους να πάνε στις τουαλέτες του McDonalds που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου, και γ) ότι στον 2ο, 3ο και 4ο όροφο του κτηρίου που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ έχουν τρυπήσει τη μεσοτοιχία προκειμένου να ενώσουν τους ορόφους αυτούς με τους αντίστοιχους ορόφους του διπλανού κτηρίου διότι προφανώς δεν επαρκούσαν τα τετραγωνικά, όμως λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς είναι αδύνατο να περάσουν τα ΑΜΕΑ από το Κτήριο Α΄ στο Κτήριο Β΄.
Οι αποκαλύψεις αυτές για το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ θέτουν εν αμφιβόλω: α) την πολεοδομική νομιμότητα του, β) τη συμμόρφωσή του στον Νόμο περί ΑΜΕΑ, γ) τη συμμόρφωσή του στις εν γένει νόμιμες προδιαγραφές για τη στέγαση μιας ΔΟΥ, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Εντούτοις, στο από 30/9/2012 δεύτερο πόρισμά της (σελ. 26), η Επιτροπή Ενοποιήσεων των ΔΟΥ αποφάνθηκε ότι το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ είναι κατάλληλο για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού & ΚΑ΄.
Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η Επιτροπή Ενοποιήσεων των ΔΟΥ, στις οποίες μετέχετε αμφότερες και μάλιστα με την επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού, οφείλουν, σύμφωνα με τον Νόμο, να εξετάσουν όλα τα παραπάνω και να αποφανθούν εάν το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ πληροί ή όχι όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για τη στέγαση μιας ΔΟΥ.
Όσον αφορά το ζήτημα της πολεοδομικής νομιμότητας, αλλά και οιοδήποτε από τα ως άνω ζητήματα, εάν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών και η Επιτροπή Ενοποιήσεων των ΔΟΥ κρίνουν ότι είναι αναρμόδιες να το εξετάσουν, οφείλουν σύμφωνα με τον Νόμο να παραπέμψουν το ζήτημα προς έλεγχο στην κατά περίπτωση αρμόδια δημόσια υπηρεσία.
Με εκτίμηση,
Μάρκελλος Λιναίος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.»
Μάρκελλος Λιναίος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου