Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΨΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΞΕΝΟ. ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ


deth-fouxtel1
Όλα ξεκίνησαν όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ, εξαγριωμένοι από τον αληταρά υφ. εξωτερικών της Γερμανίας ο οποίος εδώ και μέρες έκανε προκλητικές δηλώσεις εναντίον τους, εισέβαλαν στις αίθουσες στις οποίς γινόταν συγκέντρωση για το ελληνογερμανικό συνμέδριο.
Αυτό φαίνεται να είναι το δεύτερο σημερινό λάθος στην προετοιμασία της αστυνομίας, αφού και οι υπόλοιποι διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την έκθεση κατάφεραν να μπουν μέσα.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
deth-fouxtel2
-Πιο συγκεκριμένα, οι 400 περίπου διαδηλωτές που είχαν παραμείνει έξω από την ΔΕΘ, έψαχναν εδώ και ώρα τρόπο να μπορέσουν να μπουν στην ΔΕΘ, ωστόσο επειδή δεν τα κατάφεραν αποφάσισαν να κάνουν πορεία. Καθώς, λοιπόν, η πορεία τος μετακινούνταν και έφτασε στο συντριβάνι, ανακάλυψαν είσοδο που ήταν ακάλυπτη από αστυνομικούς και έτσι, αυτή τη στιγμή, και αυτοί έχουν εισχωρήσει στον χώρο της έκθεσης. Βρίσκονται έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ, φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους περιορίσουν.
-Οι διαδηλωτές μόλις αντιλήφθηκαν την άφιξη του Γερμανού Προξένου τον περικύκλωσαν και τον χτυπούσαν με ότι είχαν στα χέρια τους, ακόμα και με καφέδες!
Αμέσως μόλις οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν τον Γερμανό πρόξενο του επιτέθηκαν με ότι κρατούσαν στα χέρια τους, τον χτυπούσαν και του πετούσαν από μπουκάλια με νερό μέχρι καφέδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν.
-Παρά τα μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές δυνάμεις, μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έχει εισβάλλει αυτή τη στιγμή στο χώρο της έκθεσης.
Οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και εισέβαλλαν στην ΔΕΘ με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαδραματίζεται ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους προπηλακίζουν τους συνέδρους και συγκρούονται με τους αστυνομικούς.
-Ένταση και συγκρούσεις ανάμεσα σε πλήθος αστυνομικών αλλά και διαμαρτυρόμενων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από την ΔΕΘ.
Ένταση υπάρχει αυτη τη στιγμή έξω από την είσοδο της ΔΕΘ, καθώς διαδηλωτές και ΜΑΤ βρίσκονται σε σύγκρουση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την είσοδο των διαδηλωτών στη ΔΕΘ.
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου