Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ!



Η Ηρώ Τσούφη, πρώτη από αριστερά, με το χρυσό μετάλλιο

Δύο αθλητές του τμήματος ξιφασκίας του ΔΟΠΑΠ ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών κερδίζοντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, στους Περιφερειακούς αγώνες ξίφους μονομαχίας (επέ) για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 13 χρονών που έγιναν στις 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, η Ηρώ Τσούφη στα κορίτσια, κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Γιάννος Μαρκόπουλος τη δεύτερη στα αγόρια.

Η Ηρώ Τσούφη έφτασε μέχρι τον τελικό με μεγάλη άνεση, πετυχαίνοντας νίκες με μεγάλη διαφορά πόντων. Για να πάρει το χρυσό μετάλλιο νίκησε με 10-7 την Χατζηιωάννου της Ακαδημίας Βορείων Προαστίων. Ο Γιάννος Μαρκόπουλος αγωνίστηκε στον τελικό εναντίον του συνονόματού του Γιάννου Παπανικολάου της Κερατέας. Όμως για να φτάσει ως εκεί, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει σε έναν από τους νοκ-άουτ αγώνες τον Στέφανο Ανδριτσόπουλο, επίσης αθλητή του ΔΟΠΑΠ, με διαιτητή,  όχι κάποιον άγνωστο, αλλά τον ίδιο τον προπονητή τους, Στρατή Λιάκατο. Τα δύο παιδιά, φίλοι και έξω από τις πίστες της ξιφασκίας, αγωνίστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν σε έναν αμφίροπο αγώνα, ίσως τον καλύτερο του τουρνουά, που κρίθηκε στην παράταση υπέρ του Γιάννου.





Απονομή του αργυρού μεταλλίου στο Γιάννο Μαρκόπουλο.

Στους Περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων - παγκορασίδων παίρνουν μέρος παιδιά από όλη την Αττική. Φέτος το τμήμα ξιφασκίας του ΔΟΠΑΠ που εμφανίζεται στους αγώνες με τα χρώματα του ΓΑΣ Χολαργού, «κατέβασε» πολλά παιδιά και μάλιστα για τα περισσότερα ήταν η πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνες. Έτσι, η Ζωή Ψυλλίδη, ο Αλέξανδρος Άρμπερ, ο Γιώργος Πιστιόλας, ο Δημήτρης Αποστολόπουλος - Παπιδάς, ο Δημήτρης Μούτσος και ο Περικλής Ρέιερ, έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» και χάρηκαν τους αγώνες που έδωσαν. Καλά τα πήγαν και οι «παλιοί», Μάνος Γιάνναρης, η Ναταλία Κασίμη, η Μαριάννα Λουιζίδου και η Ευγενία Θεοδωροπούλου πετυχαίνοντας νίκες και σημειώνοντας πόντους.
Στη συνέχεια, στις 24 Νοεμβρίου 2012, θα μπουν στο «παιχνίδι» και τα μεγαλύτερα παιδιά για τους αγώνες του Κυπέλου Ελλάδας Εφήβων και Νεανίδων μέχρι 17 ετών.

Αριστερά ο Γιάννος Μαρκόπουλος και δεξιά ο Στέφανος Ανδριτσόπουλος στον μεταξύ τους «νοκ-άουτ» αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου