Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια των Βαλκανικών πολέμων που έγινε το πρωί στις 12.00 στο Αμφιθέατρο Χολαργού, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός κ. Δ. Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός ΓΕΝ κ. Κ. Χρηστίδης, ο βουλευτής κ. Καπερνάρος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βαρβιτσιώτης,  σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι πρώην Δήμαρχοι Χολαργού κ.κ. Σκούρτης και Νικολάου,  αλλά και σημαντικοί ομιλητές παρέστησαν στην μεγαλοπρεπή εκδήλωση. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι το ίδιο έθνος, η ίδια με τη σημερινή, γενιά των Ελλήνων ήταν αυτή που πέτυχε το μεγάλο έπος των βαλκανικών πολέμων και υπογράμμισε τη σημασία και το νόημα που πρέπει να αντλούμε στην σημερινή μας εποχή. 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ξύδης χαιρέτησε το σημαντικό γεγονός των Βαλκανικών πολέμων κατά το οποίο η Ελλάδα διπλασίασε την εθνική της επικράτεια, φθάνοντας στα 120.000 τ. χλμ. με σημαντικότερο γεγονός την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912. 
Ομιλητές ήταν ο καθηγητής κ. Σαράντης Καργάκος και ο Ιωάννης Παλούμπης, Αντιναύαρχος ε.α. Συντονιστής της ομιλίας- συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Παπάγου κ. Αννίβας Σιατερλής. 
Την εκδήλωση παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης του κ. Ξύδης Κώστας Φιλιππακόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Παπάγου. 
Αμέσως μετά τις ομιλίες, εγκαινιάστηκε η έκθεση από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος. 
Τα σπουδαία ιστορικά κειμήλια των Βαλκανικών Πολέμων, μεταφερμένα από το Πολεμικό και το Ναυτικό Μουσείο για τις ανάγκες της έκθεσης προκαλούν ρίγη συγκίνησης. 
Ιδού μερικά από τα εκθέματα όπως τα φωτογράφισε ο φακός του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή".  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου