Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΩΣ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Έντονες ήταν διαμαρτυρίες πολιτευτών καθώς και στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στα Χανιά, μαζί με μεμονωμένους πολίτες, οι οποίοι διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και καθηγήτριας ιστορίας στο ΑΠΘ κας Μαρίας Ρεπούση.
Η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μαρασλειακά 1925-1297» έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΚ και όλα ξεκίνησαν ομαλά.
Όμως ξαφνικά, πριν αρχίσει η εκδήλωση, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», μαζί με άλλους πολίτες που ήταν καθισμένοι στην αίθουσα, σηκώθηκαν και άρχισαν να «επιτίθενται» λεκτικά στην κα Μαρία Ρεπούση φωνάζοντας για τις γνωστές αναφορές της σε άλλα βιβλία της ιστορίας, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων.
Μάλιστα από το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε αποχώρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστας Χουρδάκης ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο.
Τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι έφυγαν και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε η ίδια για το βιβλίο της φανερά εκνευρισμένη από τα όσα έγιναν, ενώ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για βαθειά αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Ρεπούση, ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν.
Το πρέπον θα ήταν η κα. Ρεπούση να σταματήσει να μιλά για λίγο... Ακόμα και η ίδια γνωρίζει ότι προκαλεί την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις της!
Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/11/2012 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων με προσκεκλημένη την Κα Ρεπούση για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Τα Μαρασλειακά,1925-1927″, όπου συμμετείχαν μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χανίων και Ρεθύμνου, που σε αντίθεση με τα όσα αναφέρθηκαν σε άρθρο τοπικής εφημερίδας σε καμία περίπτωση δεν παρεμπόδισαν την εκδήλωση.
Μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πράγματι ζήτησαν να πάρουν το λόγο διαμαρτυρόμενοι για την παραποίηση της ιστορίας εκ μέρους της κυρίας Ρεπούση σχετικά με την αναφορά της σε «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική καταστροφή. Οι διοργανωτές τους εμπόδισαν προκαλώντας τους μάλιστα με εκφράσεις τύπου «νεοδοσίλογοι» και άλλους χαρακτηρισμούς με προφανή πρόθεση να τους εξωθήσουν σε επεισόδια και σκοπό να τους κατηγορήσουν ως αντιδημοκράτες. Παρ' όλ' αυτά τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφού διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο αποχώρησαν δηλώνοντας πως η κυρία Ρεπούση είναι γι' αυτούς ανεπιθύμητη στα Χανιά, διότι παραποιεί συνειδητά την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας αλλοιώνοντας την σημασία των αγώνων του έθνους.
Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η παρέμβαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σαν εκδήλωση παρεμπόδισης της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος της Κας Ρεπούση να έχει την άποψή της μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Επρόκειτο για μία ειρηνική διαμαρτυρία που δεν είχε σκοπό ούτε να εμποδίσει κάποιον να παρακολουθήσει την εκδήλωση ούτε να αποτρέψει την υλοποίησή της.
Η Συντονιστική Επιτροπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου