Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ!


etap-mme

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ" την απόφασή του να κόψει το αγγελιόσημο, αποκάλυψε ο κύριος Στουρνάρας σε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Και μάλιστα, φέρεται να είναι κατηγορηματικός...
Το μέτρο είναι σωστό, διότι απαλλάσσει εκατοντάδες επιχειρήσεις-επαγγελματίες από το άδικο χαράτσι του 20,5% το οποίο καλούντο να πληρώσουν για μια απλή διαφήμισή τους. Εκτός δηλαδή από το κόστος της διαφήμισης και τον ΦΠΑ, οι προβαλλόμενες επιχειρήσεις σε έντυπα και τηλεοπτικούς σταθμούς, έπρεπε να καταβάλουν και το χαράτσι του αγγελιοσήμου αξίας 20,5% με συνέπεια να ...γδύνονται οικονομικά! 
Είναι βέβαιο ότι η κατάργηση του αγγελιόσημου - του ειδικού τέλους αντί εργοδοτικής εισφοράς που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι, υπέρ των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ - αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Κι αυτό γιατί, ο ΕΔΟΕΑΠ γλιτώνει μεν την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ αλλά χάνει τα έσοδά του από την κατάργηση του αγγελιόσημου.
Ο κ. Στουρνάρας ας επαναφέρει το λαχείο των συντακτών από το να επιβάλεται σε διαφημιζόμενους να πληρώνουν ...τ' άντερά τους για μια διαφήμιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου