Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ" ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Ο Απόστολος Βραχιολίδης στον "Παρατηρητή"  της δεκαετίας του 1980, απ' όταν Δήμαρχος ήταν ο Σκούρτης, είχε ρίξει την ιδέα για τη δημιουργία της μικρής Ολυμπιάδας Χολαργού, τα λεγόμενα ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ. Αθλητικοί,  πνευματικοί, καλλιτεχνικοί αγώνες στη γενέτειρα του  Περικλή, θα αποτελούσαν γεγονός που θα μπορούσε να προσελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο του Χολαργού και της Αττικής αλλά όλου του κόσμου. 

Τα "ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ" θα μπορούσαν να γίνουν θεσμός και να είναι πόλος έλξης για τους πάντες. Εδώ, στη γενέτειρα του μεγίστου Περικλή, θα αναβίωναν στιγμές της αρχαίας Αθήνας του 5ου αιώνα. 
Οφείλει η δημοτική αρχή να εξετάσει την ιδέα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησής της. 

 Επειδή ήδη υπάρχουν οι λεγόμενοι αγώνες "Αθλητικής Άνοιξης", αυτοί είναι δυνατόν να αποτελέσουν τη...μαγιά για τη δημιουργία των "Περίκλειων". Μπορεί δηλαδή να ενταχθεί το πακέτο των αθλητικών αυτών δραστηριοτήτων, στο νέο θεσμό με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών και να εμπλουτιστεί και με άλλους αγώνες, π.χ. καλλιτεχνικούς. Γιατί να μην ενταχθούν στα "Περίκλεια" και θεατρικοί ...αγώνες; Όπως γινόταν στην αρχαία Αθήνα.
Από την επόμενη εβδομάδα, η εφημερίδα μας θα καταθέσει επίσημο αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και να ληφθεί απόφαση επ' αυτού
Κύριοι ήρθε η ώρα να δείξετε επιτέλους εάν θέλετε να τιμήσετε τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΕΡΙΚΛΗ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου