Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΑΝΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ



ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!
Το κράτος υποχρεώνει τον κοσμάκη να ασφαλίζει το αυτοκίνητό του αλλά ο τελευταίος, για να βρει πλέον το δίκιο του μετά από τροχαίο ατύχημα, σέρνεται όλο και συχνότερα στα δικαστήρια! Φιλικοί διακανονισμοί ή δηλώσεις τροχαίου ατυχήματος, περνάνε σιγά-σιγά στο περιθώριο. Αυτή είναι μια κατάσταση που βολεύει τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενδεχομένως και κάποιες να το επιδιώκουν, μια και με αυτό το σύστημα των δικαστικών επιλύσεων διαφορών, τρενάρουν επί 3 και 4 χρόνια υποθέσεις τροχαίων στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να πληρώνουν φράγκο!
Οι ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα, κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, όταν η ζημιά του αυτοκινήτου είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ, είναι υποχρεωμένες να αποζημιώσουν άμεσα το θύμα. Εάν όμως η υπόθεσή τους πάει στα δικαστήρια, μέχρι αυτή να τελεσιδικήσει θα περάσουν 3,4 ή και 5 χρόνια. Οπότε, αυτή η...λύση συμφέρει γιατί σύρουν υποθέσεις σε μάκρος χρόνου. Έχοντας παράλληλα ασφαλίσει πολλούς αλλοδαπούς, πολλοί εκ των οποίων αρνούνται να υποβάλλουν δήλωση ευθύνης τους, ακόμη και όταν του ατυχήματος έχει επιληφθεί τροχαία, η ασφαλιστική εταιρεία... τρίβει τα χέρια της!!! Λέει στο θύμα του τροχαίου: «Λυπούμαστε, ο ασφαλισμένος μας δεν κάνει δήλωση, οπότε πρέπει να πάτε δικαστικώς».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώνουν το θύμα του τροχαίου, και την ζημία του αυτοκινήτου του να πληρώσει από την τσέπη του και να πληρώσει δικηγόρους για να κινηθεί δικαστικά κατά της ασφαλιστικής εταιρείας!!! Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός-θύμα ξεζουμίζεται οικονομικά εάν έχει χρήματα, που τώρα πια δεν έχει, άρα είναι αμφίβολο εάν θα φτάσει και στο δικαστήριο!
Το κράτος που και πάλι φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, υποχρεώνει μεν τους πολίτες να ασφαλίζουν τα οχήματά τους αλλά δεν κάνει νόμο που σε περιπτώσεις βεβαίωσης συμβάντος από τροχαία και ύπαρξης μαρτύρων, να αναγκάζει τις εταιρείες να αποζημιώνουν το θύμα, χωρίς να χρειάζεται η δήλωση αυτού που ευθύνεται για το ατύχημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου