Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο πατήρ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΪΚΟΥ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάαντηση του πατρός Ιωάννη Καλογερόπουλου αναφορικά αυτή την δημοσίευση:
 
"Προς τον κ. Βραχιολίδη .
          Αναγκάζομαι (αν και εδώ και 20 χρόνια διακονώ με τη χάρη του Θεού την ενορία της Παναγίας της  Φανερωμένης  δεν το έκανα και δεν  θα το επαναλάβω ) να σας ενημερώσω σχετικά με δημοσίευμά σας  στις 12 Νοεμβρίου 2012 με τίτλο ¨και η Παναγία Φανερωμένης…¨, σωστότερο Φανερωμένη!!!
          Καταρχήν να σας βεβαιώσω κ. Βραχιολίδη ότι  η Παναγία η Φανερωμένη δεν ασχολείται  με δημοσιεύματα, από όπου κι αν προέρχονται αυτά.  Δεν έχει λίστες!  Με αυτές ασχολούνται οι άνθρωποι. Όχι η Παναγία! 
          Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω υπεύθυνα  και με την ιδιότητα του υπευθύνου Ιερέα του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου Χολαργού τα εξής, και αυτό προς αποκατάσταση της αληθείας και μόνον. Άλλωστε  είναι γνωστό  το  πολύχρονο   μένος σας  εναντίον της Ενορίας  μας και συγκεκριμένα εναντίον των Ιερέων της Παναγίας Φανερωμένης.
           Κατά την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις   8-12-2012 στο Κοιμητήριο του Χολαργού, παρευρέθησαν  συμπροσευχόμενοι μεταξύ των άλλων   ο  αξιότιμος κ  Β. Ξύδης, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού,   ο αξιότιμος κ. Δ. Νικολάου, πρώην Δήμαρχος Χολαργού,  άλλοι επίσημοι, καθώς και άλλοι  δωρητές του Ιερού Ναού.
          Πριν την  απόλυση της Θ. Λειτουργίας  αισθάνθηκα την ανάγκη   να ευχαριστήσω δημοσίως  όλους τους χριστιανούς  που ήλθαν,  παρά τον βροχερό καιρό,  για να συνεορτάσουμε την πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όλους όσους κοπίασαν για τις ετοιμασίες στο Ναό, και τέλος ευχαρίστησα τον μεν κ. Νικολάου γιατί τόλμησε και έστησε το Ναό, τον δε κ. Ξύδη γιατί συνεχίζει μαζί μας τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού.  Τους ευχαρίστησα   όλους δημόσια και τους ευχήθηκα  την ευλογία των Αγίων Αγγέλων στη ζωή τους και στα έργα τους.
        Δεν λησμονώ βεβαίως ότι ο αξιότιμος  κ. Χ .Στάικος  είναι μεγάλος ευεργέτης του Ιερού Ναού μας. Με  δικές του δαπάνες επέκτεινε, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου,  τον χώρο του Ναού, γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο τον ευχαριστήσαμε προσωπικά στέλνοντας την  υπ΄ αριθμ. πρωτ. 5-2012  ευχαριστήρια επιστολή από την κοσμητεία του Ναού, αλλά και δημοσίως σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο την Κυριακή των Μυροφόρων ε.ε., παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ,  και όλων των συμπροσευχομένων, αμέσως μετά το μνημόσυνο των νέων παιδιών που τελέσαμε την ημέρα εκείνη.
      Κατά την τελετή τον ευχαριστήσαμε δημοσίως για την προσφορά του και του απονείμαμε και την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Μάλιστα  από  ό,τι πληροφορηθήκαμε  ο ίδιος ο κ Στάικος   δήλωσε ότι πρώτη φορά επαινέθηκε για  κάποια προσφορά του !
 Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας.
                                    Με πατρικές ευχές
                              π.  Ιωάννης  Καλογερόπουλος
     Υπεύθυνος Εφημέριος του Κοιμητηρίου Χολαργού".
 
Απάντηση Βραχιολίδη: Ευχαριστούμε τον καλό ιερέα για για την απάντησή του. Δύο μόνο πράγματα επισημαίνω. Το πρώτο αφορά  την παρατήρησή του "γνωστό  το  πολύχρονο   μένος σας  εναντίον της Ενορίας  μας και συγκεκριμένα εναντίον των Ιερέων της Παναγίας Φανερωμένης", την οποία έχω τονίσει και με κόκκινα.
Αφού αυτή είναι η διαπίστωση του ιερέα για μένα, μπράβο του. Απλά αναρωτιέμαι, εάν επιτρέπεται από πνευματικό πατέρα να λέγεται δημοσίως κάτι τέτοιο, ακόμη και να αλήθευε. Ο Χριστός απ'όσο γνωρίζω για όσους είχαν ένος εναντίον του ποτέ δεν το είπε. Αντιθέτως τους συγχωρούσε και έλεγε "άφεςς αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".  
Αναφορικά με την ανάρτησή μας δεν την διαψεύδεται άγιε πατέρα, την επιβεβαιώνετε. Την ημέρα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ευχαριστήσατε τους κ.κ. Νικολάου και Ξύδη αλλά όχι τον κ. Στάϊκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου