Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΡΙΨΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΥΚ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (VIDEO)




ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Παρά την θύελλα του μνημονίου που σαρώνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ευτυχώς κάποιοι επιτελείς επιμένουν στις έννοιες "προβολή ισχύος" και εθνική παρουσία σε ολόκληρη την περιοχή "στρατηγικών ενδιαφερόντων" της χώρας και ειδικά στο έτερο ελληνικό κράτος, την Κύπρο: Μια καλοσχεδιασμένη αποστολή ρίψης αλεξιπτωτιστών από το ΓΕΑ, το ΓΕΣ και την Εθνοφρουρά, ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή Αλυκή της Λάρνακας.
Aεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε μεγάλο τμήμα αλεξιπτωτιστών Ελλήνων και Κυπρίων, τόσο από την Διοίκηση Καταδρομών (ΔΚΔ), όσο και από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ), αλλά και από κλιμάκιο της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), βασικά τμήμα του ΕΤΑ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Πρόκειται για μια αποστολή, ουσιαστικά επανάληψη της αποστολής "ΝΙΚΗ" του 1974, που έχει δημιουργήσει μεγάλη συγκίνηση στους συμμετέχοντες, μέλη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
Το σενάριο, όπως και στην περίπτωση της άσκησης ενεργοποίησης της δύναμης ΔΕΛΤΑ στην Χίο, ήταν διπλό, τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό: Οι αλεξιπτωτιστές και η ΜΥΚ διεξήγαγαν επιθετική επιχείρηση ανακατάληψης του κατοχικού αεροδρομίου Λευκονοίκου στην βόρεια Κύπρο, ενώ οι αμυνόμενοι ασκήθηκαν στην απόκρουση τουρκικής αεραποβατικής επιχείρησης κατάληψης του αεροδρομίου. Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκε και νέος οπλισμός που έχουν προμηθευτεί εσχάτως οι αλεξιπτωτιστές.
Τα συμπεράσματα ήταν πολύτιμα και από τις δύο πλευρές και κυρίως από την ΠΑ που μετά από καιρό ασκήθηκε σε τέτους είδους επιχείρηση...
defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου