Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΣΙΚΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΓΟΥΡΟΥ!

sgouros
Σε μία κίνηση, με χαρακτηριστικά επικοινωνιακού σχεδιασμού, προέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Σγουρός.
Έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ενώ θα έπρεπε να την θέσει στη διάθεση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη.
Γιατί στον κ.Σαμαρά και όχι στον κ.Στυλιανίδη; Απλούστατα, ο κ.Σγουρός τον κ.Σαμαρά ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται.
Ο κ.Σγουρός στη δήλωσή του ,με την οποία θέτει στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του, καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων''.
Ζητάει από την κυβέρνηση (προσέξτε από την κυβέρνηση και όχι τον Πρωθυπουργό) ''να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα και να βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει'', προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο που αναμετρήθηκε και αντιμετώπισε ο ίδιος το σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
Ο κ.Σγουρός,που είναι και Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της δημιουργίας 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική .
Μάλιστα η Ε.Ε της ΕΣΚΔΝΑ ενέκρινε πρόσφατα τα τεύχη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού που θα γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το θέμα της διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων από τον Όμιλο Μπόμπολα αλλά και από εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.
Στην πραγματικότητα, ο κ.Σγουρός δεν πρόκειται να υποβάλλει ποτέ παραίτηση, απλά την ''θέτει στη διάθεση του Πρωθυπουργού''.
Ο κ.Περιφερειάρχης ξέρει ότι χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ είναι τελειωμένος. Και οι φιλοδοξίες του είναι πολύ μεγάλες, φτάνουν μέχρι την Πλατεία Κοτζιά και το Δήμο Αθηναίων. Και για να πετύχει αυτό το στόχο απλώνει δίχτυα παντού, έχει ήδη απλώσει δίχτυα στο Μαξίμου, με τον κ.Σαμαρά να τον στηρίζει, μέχρι παρεξηγήσεως.
Αδελφικές σχέσεις.
Ανάλογα συναισθήματα για τον κ.Σγουρό τρέφει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, για όσους έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει, ο κ.Γιάννης Ιωαννίδης.
Μάλιστα είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της συνεργασίας του κ.Σγουρού με τη Ν.Δ ή με τις σειρήνες του Ευρωπαϊκού Συναγερμού που θα ηχήσουν όπως ελπίζουν μερικοί.
Ο κ.Σγουρός με την παραίτηση του ζητά( ο όρος είναι επιεικής) από τον κ.Σαμαρά να κάνει ότι πρέπει. Και ο νοών νοήτω, Μένει να δούμε πόσο ισχυροί είναι οι ''αδελφικοί δεσμοί'' του κ.Σαμαρά.
Με μία ανάλογη επιστολή ο κ.Σγουρός, όταν κατήγγειλαν τη σπατάλη 8.5 εκ.ευρώ με ερώτηση στη Βουλή 31 Βουλευτές της Ν.Δ, ζήτησε από τον κ.Σαμαρά το δίκιο του. Με απλά λόγια ζήτησε από τον κ.Σαμαρά να εγκρίνει το Υπουργείο Τουρισμού τη σύμβαση των 8,5 εκ, ευρώ με τις προκλητικές κοστολογήσεις, τις οποίες είχε αποκαλύψει το newsbomb.
Και πράγματι το Υπουργείο Τουρισμού, κατά προκλητικό τρόπο, ανταποκρίθηκε. Ενέκρινε τη σύμβαση των 8.5 εκατομμυρίων του κ.Σγουρού για την τουριστική προβολή της Αττικής, άμεσα.
Μόνο που δεν υπέγραψε η ευφυής υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά ο Γ.Γ κ.Λιάσκος. Προφανώς ο τελευταίος έχει άγνοια κινδύνου.
Ο κ.Περιφερειάρχης ελπίζει πάλι ότι ο κ.Σαμαράς θα του δώσει το δίκιο του και θα κάνει αυτό που πρέπει και αυτό που περιμένει ο κ.Σγουρός.
Η απάντηση στον κ.Σγουρό δίνεται από τους εργαζόμενους στον ΕΣΚΔΝΑ που αφού χαρακτηρίζουν ''κίνηση εντυπωσιασμού'' την παραίτηση του, ζητούν με ανακοίνωσή τους από τον κ.Σγουρό να ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους Δήμους.
Λεπτομέρεια: η αρμοδιότητα αυτή ανήκει τώρα στον κ.Σγουρό.
Αν έχανε αυτή την αρμοδιότητα, ίσως τότε να υπέβαλλε μία αληθινή παραίτηση...
Ο κ.Περιφερειάρχης Αττικής θα πρέπει να αναμένει και άλλες αντιδράσεις. Ιδιαίτερα από τον πολιτικό χώρο που θέλει να προσεγγίσει.
Είναι σαφές ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουμε υποστεί λοβοτομή και συλλογική αμνησία.
Ότι ξεχάσαμε ντόπες και ''πρωταγωνιστές''.
Ότι τρώμε ''κουτόχορτο'' γενικώς και αδιακρίτως , όπως τα σκευάσματα που έρχονταν, τα δίναμε στους αθλητές και όταν πιάστηκαν ντοπαρισμένοι ''δηλώνουμε άγνοια'' ή επικαλούμαστε ευτελείς δικαιολογίες ή εξαφανιζόμαστε σε χρόνο dt ( όπως εξαφανίστηκε το όνομα κάποιου από την ιστοσελίδα αθλητικής ομοσπονδίας στη οποία έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο).
Ότι μπορούμε να αποδεχόμαστε πυροτεχνήματα και να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.
Πλανώνται.
Και θα το διαπιστώσουν σύντομα...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου