Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΧΡΙΣΑΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!


Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όπου τον υποδέχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» η Σκοπιανή πολιτική ηγεσία.

Κατά την παραμονή του στα Σκόπια και παρουσία μιας «κουστωδίας» σκοπιανών επισήμων από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, τον υπουργό παιδείας και άλλων υπουργών και επισήμων ο Τούρκος υπουργός έλαβε το χρίσμα του επίτιμου διδάκτορα στο πανεπιστήμιο των Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια σε ειδική τελετή.
Εκτός από την ανακήρυξή του ως επίτιμος διδάκτορας ο Νταβούτογλου εγκαινίασε και ένα τουρκικό μορφωτικό κέντρο στα Σκόπια δείγμα της επιρροής της Τουρκίας στη γειτονική χώρα.
Στις επαφές που θα έχει ο Τούρκος υπουργός στα Σκόπια περιλαμβάνονται ακόμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της χώρας Trajko Veljanovski, τον πρωθυπουργό Nikola Gruevski αλλά και τον Σκοπιανό ομόλογό του Nikola Poposki.
Ο Νταβούτογλου πρόκειται ακόμη να παρακολουθήσει τις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα των Τούρκων στην Μακεδονία ενώ θα συναντηθεί και με την τουρκική κοινότητα της ΠΓΔΜ. Στη συνέχεια θα ταξιδεύσει προς το Τέτοβο όπου και εκεί στο τοπικό πανεπιστήμιο θα του αποδοθεί η τιμή του επίτιμου διδάκτορα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου