Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ


chin

Στην Κίνα κατασκευάζονται το 75% των παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων γνωστών χαρακτήρων όπως ο Μίκυ Μάους και ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Με ψίχουλα αμείβονται οι εργαζόμενοι.
Με τη ζήτηση της παραγωγής να αυξάνεται κατακόρυφα την περίοδο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι βρίσκονται ατελείωτες ώρες μέσα στα εργοστάσια.
Στις εικόνες που ακολουθούν τους βλέπουμε ακόμα και να κοιμούνται στα πατώματα των εργοστασίων προσπαθώντας να ξεκουράσουν λίγο το σώμα τους.
Ο μέσος μισθός, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, δεν υπερβαίνει τα 200 εύρω τον μήνα, ενώ στην χώρα εργάζονται 3,5 εκατομμύρια κόσμου σε περίπου 8000 βιομηχανίες κατασκευής παιχνιδιών.
Σε μια έκθεση του 2009 έγινε γνωστό ότι ένα εκατομμύριο Κινέζοι εργάτες υπέστησαν εργατικά ατυχήματα μέσα σε ένα μόλις χρόνο! Αυτό φανερώνει τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας.
Το 2010, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Εθνική Επιτροπή Εργασίας", δημοσίευσε φωτογραφίες εργαζομένων να κοιμούνται στα πατώματα δίπλα σε ποντίκια υπολογιστών και κάμερες μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αυτές οι φωτογραφίες μέσα από εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών, που μας κάνουν με βαριά καρδιά να αγοράσουμε παιχνίδια για τα παιδιά μας.
Στα εργοστάσια της Κίνας δεν επιτρέπεται να μιλάς ή να ακούς μουσική. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τρώνε γεύματα τρίτης κατηγορίας από τις καφετέριες του εργοστάσιου.
Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Mail, οι φωτογραφίες είναι από πέντε εργοστάσια στην ηπειρωτική Κίνα.
Στέφανος Νικήτας
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου