Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


046

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Με τίτλο "Ξύπνα γιατί η σειρά σου δεν ξέρεις πότε έρχεται", ένα συγκινητικό γράμμα  κυκλοφορεί στο Facebook για την αδικοχαμένη κοπέλα της Ξάνθης... 
Την ίδια ώρα άγνωστοι αλλά και φίλοι έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν στο ίντερνετ σχόλια για τον τραγικό θάνατο της 34χρονης κοπέλας.
Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από μια γυναίκα που δεν την γνώριζε  μιλά για την αναισθησία που έχουμε αποκτήσει απέναντι στον πόνο του άλλου... Έγιναν έτσι τα πράγματα; Οι γείτονες άκουγαν την κοπέλα να ουρλιάζει από τους πόνους και δεν κατέβηκε κανείς να βοηθήσει; Πια είναι η όλη αλήθεια για το φρικτό έγκλημα θα το μάθουμε σύντομα, το σίγουρο είναι πάντως πως ήδη έχει αναστωθεί ολόκληρη η Ελλάδα: 
joe
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 34ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ FACEBOOK
ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ
Δημιουργήθηκε στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 14:58

Σήμερα τα ξημερώματα στη Ξάνθη βρέθηκε μια κοπέλα 32 χρονών νεκρή.
Δεν πρόλαβε να βάλει το κλειδί στην πόρτα όταν της επιτέθηκαν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες. Συνέβη κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος των γονιών της.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων η κοπέλα, βιάστηκε και στη συνέχεια την έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βενζίνη από μηχανάκι που ήταν στην πιλοτή. Οι γείτονες την άκουγαν να ουρλιάζει και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής η κοπέλα ήταν γυμνή και είχε ξεψυχήσει.
Στην Ελλάδα του 2012 προς 2013 οι γείτονες παρακολουθούν βιασμούς και δολοφονίες αντί να κατέβουν δέκα άτομα να αντιδράσουν ή να εκφοβίσουν τους δράστες.
Αλλά προφανώς μας έχουν ισοπεδώσει το μυαλό ανούσιες εκπομπές της τηλεόρασης γεμάτες βία που οι εικόνες όλο και περισσότερο γίνονται προσιτές και φυσιολογικές στα μάτια μας. Σε μια χώρα όπως η δική μας που η λέξη "φιλότιμο" δε βρίσκει αντίστοιχη σε όλο το πλανήτη.
Αλλά ο κόσμος ξέρει να πνίγεται σε θεωρείες και φιλοσοφίες των οπισθίων ή "πιστεύω" και έρευνες λαών (βλέπε Μάγιας) που κατάφεραν να αυτοκτονήσουν και να επηρεάσουν εκατομμύρια μυαλά σε όλο τον πλανήτη.
Αλλά το τέλος του κόσμου φίλε/η μου είναι εδώ.
Στο τέλος της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας, της συνείδησης, της αλληλεγγύης.
Εδώ που κυριαρχεί η βία, η αναισθησία ,η ρουφιανιά και το κακό το μάτι.
Ελλάδα 2013 (σε λίγες ημέρες προφανώς)
Που ο καλός γείτονας ξέρει μόνο να σε καταγγείλει αν απλώσεις τα ρούχα και καταλάθος πέσει λίγο νερό στο χαλί που κρέμασε στη βεράντα του.
Όταν βάλεις στη γιορτή σου λίγη μουσική παραπάνω.
Όταν κλάψει το μωρό σου πιο δυνατά.
Εκεί είναι ο πιο γρήγορος σε αντιδράσεις άνθρωπος.
Πόσο ντροπή να νιώσεις σαν πολίτης πια.
Τι σκεπτικό κυριαρχεί μέσα στο κεφάλι σου και σε κάνει να πιστεύεις πως κάποια πράγματα δεν θα σε αγγίξουν ποτέ εσένα στο ίδιο σου το σπίτι.
Με ποιό κίνητρο συμπεριφέρεσαι σαν προστατευμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν στο απέναντι δρόμο.Γιατί αυτά είναι αλυσίδα. Γιατί είναι κρίκος που μας διαλύει σαν γειτονιά, σαν περιοχή,σαν πόλη. Γιατί εγώ ντρέπομαι που αυτό το κορίτσι έφυγε τόσο νωρίς ,με τέτοιο τρόπο και ας μη το γνωρίζω προσωπικά. Γιατί αυτοί κυκλοφορούν εκεί έξω και εσύ κοιμήθηκες στο ζεστό πάπλωμα σου .Γιατί η αναισθησία είναι έγκλημα.
Σε κρίνω γιατί στο κοινωνικό σύνολο έχεις δικαίωμα να με κρίνεις και εσύ.
Από μένα θέλω να πιστεύω πάνω απ' όλα άνθρωπο, συγγενή, φίλη, γειτόνισσα.
Ο.Ν 
YΓ Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια σε όσους σε αγάπησαν.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου