Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΕΧΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Εορτάζουμε όλοι, την ημέρα της μεγάλης Επανάστασης του 1821. Τιμάμε τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι. Οι αγωνιστές του '21 αποτελούν σήμερα παρά ποτέ, πυξίδα ζωής και πρέπει να εμψυχώνουν όλους τους Έλληνες σε έναν κοινό σκοπό: Στον αγώνα για την εκδίωξη των δυνάμεων κατοχής της Γερμανίας και των δορυφόρων τοκολγύφων, που θέλουν να καθυποτάξουν την Ελλάδα, να αρπάξουν την δημόσια περιουσία της χώρας και να καταστήσουν τον λαό της, είλωτες!
Οι σύγχρονοι δωσίλογοι που οδήγησαν την Πατρίδα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.
Ας τιμήσουμε με ομοψυχία τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 με την μαθητική παρέλαση σε Χολαργό-Παπάγου και ας ομονοήσουμε στην προσπάθεια τιμωρίας των δωσιλόγων-προδοτών της Πατρίδας. Τα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν φταίνε σε τίποτε. Πρέπει να τους χειροκροτήσουμε και να τους δείξουμε την πίστη μας ότι ως Έλληνες που δεν τα "φάγαμε μαζί" με τα λαμόγια της πολιτικής, θα παλέψουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! 
Δείτε τα μπαλκόνια του Χολαργού-Παπάγου, πώς είναι σημαιοστολισμένα.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

ΕΝΑΜΙΣΙ ΤΟΝΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διανομή του ελαιόλαδου της εταιρείας ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΑ από την Καλαμάτα, που έγινε σήμερα έξω από το Δημαρχείο Χολαργού από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ
Πολύς κόσμος πέρασε από το σημείο και αγόρασε το έξτρα παρθένο λάδι σε τιμή 2,80 ευρώ το λίτρο, με συνέπεια να ξεπουλήσει ο παραγωγός μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, ενάμισι τόνο ελαιόλαδου!
Την ερχόμενη Τρίτη, μετά τις 13.00 μ.μ. ο παραγωγός θα ξαναέρθει στο ίδιο σημείο,  ώστε να εξυπηρετήσει όσους τυχόν  δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν το ελαιόλαδο (δυστυχώς υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις) ενώ, μπορούν να αγοράσουν την "Ελαία Χώρα" κα όσοι θέλουν εκείνη την ώρα, επί τόπου.
Πάτως, το λάδι είναι πραγμαικά εξαιρετικό,συγκέντρωσε τις καλύτερες γνώμες, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που πολλοί πήγαν σπίτι τους και αφού το δοκίμασαν διάφοροι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, έσπευσαν να αγοράσουν από τον παραγωγό που βρισκόταν έξω από το Δημαρχεί. Γι' αυτό και ο άνθρωπος ξεπούλησε το προϊόν του γρήγορα!
Την Τρίτη λοιπόν μετά τις 13.00 το μεσημέρι, όσοι πιστοί προσέλθετε έξω από το Δημαρχείο!!!

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΣΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Μέγα θέμα ΄έχει προκύψει με τις αιτήσεις σχολείων για παρουσία ιμάμηδων στα ελληνικά σχολεία στο μάθημα της θρησκειολογίας, οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, επεξηγώντας τι πρεσβεύει το Ισλάμ! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μια απλή αίτηση, η οποία αν μάλιστα συνοδεύευται από την έγκριση του συμβούλου Θεολόγων, αρκούν για την πρόσκληση και την παρουσία ιμάμηδων στις σχολικές αίθουσες των ελληνικών σχολείων.  
Εν τω μεταξύ ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Νομικός, με αφορμή το ρεπορτάζ της "¨Ελεύθερης Ώρας" απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη στον οποίο απευθύνει ερωτήματα-φωτιά! 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Μάκη Βραχιολίδη στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» (22 Μαρτίου 2012), αναφέρεται ότι «Η σταδιακή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών επέρχεται με την εισαγωγή της Θρησκειολογίας η οποία ήδη φέρνει τους μαθητές των σχολείων σε πρώτη επαφή με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Ο στόχος να απαλειφθεί σε λίγα χρόνια η Ορθοδοξία από επίσημη θρησκεία των Ελλήνων, δεν είναι μακρινός. Ήδη έχει γίνει λόγος για το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού που εξυμνεί την θρησκεία του Ισλάμ.
Οι μαθητές όμως της Β’ Λυκείου εμπεδώνουν το Ισλάμ ή τον Ιουδαϊσμό μέσω του μαθήματος της Θρησκειολογίας, όχι μόνον με το να επισκέπτονται τεμένη και εβραϊκές συναγωγές, αλλά τώρα μπορούν να προσκαλούν ιμάμηδες ή ραβίνους στην σχολική τους αίθουσα για να ακούσουν από κοντά τα όσα πρεσβεύει η δική τους θρησκεία!
Μια απλή αίτηση του …ενδιαφερόμενου σχολείου, αρκεί για να προσκαλέσει ιμάμηδες ή ραβίνους στο μάθημα της Θρησκειολογίας οι οποίοι μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, γύρω από το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό αντίστοιχα!!! 

«Αλήθειες και Ψέματα για το Χρέος του πρώην Δήμου Χολαργού»



 γράφει ο Γιάννης Κεχρής
δημοτικόςσύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
            Πολύς λόγος έχει γίνει για το χρέος του πρώην Δήμου Χολαργού, παρόλα αυτά ελάχιστοι έχουν διατυπώσει την πολιτική τους θέση γραπτώς και δημοσίως. Ως μέλος της Διοίκησης του Δήμου την τετραετία 2006 – 2010 θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω την προσωπική μου άποψη έστω και καθυστερημένα, αφού πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο επίσημος Απολογισμός του Δήμου Χολαργού και η Απογραφή του ενιαίου Δήμου.
            Το πραγματικό χρέος του πρώην Δήμου Χολαργού στις 31/12/2010 απορρέει από την προσθαφαίρεση τεσσάρων ποσών του επίσημου Απολογισμού του Δήμου Χολαργού του έτους 2010. Το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων του Δήμου: 7.775.965,05€ συν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους: 3.555.541,26€ μείον τις απαιτήσεις του Δήμου από τρίτους: 532.722,39€ και μείον τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου στις 31/12/2010: 825.661,79€. Το συνολικό χρέος που προκύπτει και κανείς δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητήσει είναι 9.973.122,13€.
            Μερικές λοιπόν επισημάνσεις:

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ VERDE!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ;

Το δημοτικό αναψυκτήριο Χολαργού εξελίσσεται σε χρόνο ρεκόρ σε ένα νέο Verde! Τεράστιοι σιδηροδοκοί, αμμοχάλικο και ποιος ξέρει, αύριο-μεθαύριο ίσως και μπετόν να καλύπτει το κτίσμα, το οποίο μεγαλώνει!
Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Νίκος Μαγδαληνός και Πρίαμος Αθανασίου, φαίνεται πως έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια και οραματίζονται μία επιχείρηση κερδοφόρα και διαρκώς επεκτεινόμενη μέσα στο δάσος! Τώρα εξηγείται ο λόγος της πώλησης της επιχείρησής τους "ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΣ"! Προφανώς οι άνθρωποι θέλουν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στο Δημοτικό Αναψυκτήριο και τα λεφτά που θα κερδίσουν από την πώληση του μεζεδοπωλείου, θα τα ρίξουν στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση του άλσους!
 Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο εκδότης της εφημερίδας "Φωνή του Δημότη", Πέτρος Καραμανέας και βγάλτε συμπερασμα από τον οικοδομικό οργασμό που αναπτύσσεται μέσα στο δάσος του Χολαργού. Οι οξυγονοκολλητικές μηχανές δουλεύουν ακατάπαυστα δίπλα από τα πεύκα! Ο κίνδυνος πυρκαγιάς, μεγάλος!
Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στην δημιουργία επιχείρησης μέσα στο άλσος, διότι προέβλεπε, αρχικά την ιδωτικοποίησή της και κατόπιν την επέκτασή της σε βάρος του οικοσυστήματος της περιοχής. Η επιχείρηση ιδωτικοποιήθηκε όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της, μάς κάλεσαν πέρσι το καλοκαίρι για να υποσχεθούν και οι δύο ότι θα σεβαστούν το δάσος και δεν πρόκειται να κάνουν καμία παρέβαση!!! Ιδού οι δηλώσεις των Νίκου Μαγδαληνού και Πρίαμου Αθανασίου, το περασμένο καλοκαίρι στον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ":

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

H Ελλάδα με το PSI πέτυχε ένα τεράστιο «παράπλευρο» κόστος!


ΑΠΟ ΤΑ 105,4 δισ. ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΊΖΕΤΑΙ Η ΝΕΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ γλύτωσε η Ελλάδα  Μόλις 46,7 δισ. ευρώ ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΄ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ΄

από τον Δημήτρη Λαζαρίδη
πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Χολαργού 
 Η επιτυχία του PSI είναι βεβαίως αδιαμφισβήτητη για την καπιταλιστική οικονομία. Όμως, καλό είναι οι πανηγυρισμοί των ντόπιων εκπροσώπων των τοκογλύφων που στόχο έχουν την δωρεάν προσπόριση του εθνικού μας πλούτου να μη σκεπάσουν τη σκληρή αλήθεια.
   Αυτή είναι ότι οι κυβερνώντες του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) φέσωσαν τον Ελληνικό λαό , ΑΛΛΑ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την λαϊκή οικογένεια , κοντά στο ΜΙΣΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! (110 δισ. από το πρώτο Μνημόνιο, 130 δισ. από το δεύτερο – τη νέα δανειακή σύμβαση, 50 δισ. ελληνικά ομόλογα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 140 δισ. έχουν πάρει οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύνολο 430 δισ. ευρώ).
  Μας λέει ο Βενιζέλος (νεος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) ΌΤΙ  πέτυχε το ελληνικό Δημόσιο τη διαγραφή των 105,4 δισ. Ευρώ. Δεν μας είπε όμως ο κος Βενιζέλος – εκπρόσωπος του Μαύρου Μετώπου ότι παίρνει νέα δάνεια σχεδόν 60 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, για να προσφέρει «γλυκαντικό» στους κατόχους ομολόγων, να πληρώσει δεδουλευμένους τόκους και να στηρίξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Έτσι, το πραγματικό όφελος περιορίζεται σε 46,7 δισ. ευρώ και στη σημαντική μείωση του μέσου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους μέχρι το 2042.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΥΡΓΟΣ Ο ξιφομάχος που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.



Πριν από 116 χρόνια, στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο), έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα η τελετή έναρξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μία μέρα μετά, στις 7 Απριλίου (26 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο), μέσα στο Ζάππειο μέγαρο, που είχε κτιστεί ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο ο πρώτος έλληνας Ολυμπιονίκης της σύγχρονης εποχής. Ήταν ο Λεωνίδας Πύργος, ο οποίος στον τελικό του ξίφους ασκήσεως (φλερέ) διδασκάλων νίκησε με 3-1 τον γάλλο Jean Maurice Perronet

Τότε, οι οπλοδιδάσκαλοι, οι προπονητές δηλαδή, αγωνίζονταν σε χωριστή κατηγορία η οποία λίγα χρόνια αργότερα καταργήθηκε. Οι επιτυχίες είχαν συνέχεια για τους έλληνες ξιφομάχους καθώς την ίδια μέρα η Ελλάδα κέρδισε άλλα τρία ολυμπιακά μετάλλια στην ξιφασκία: ο Ιωάννης Γεωργιάδης και ο Τηλέμαχος Καράκαλος κέρδισαν το χρυσό και το ασημένιο αντίστοιχα, στο ατομικό αγώνισμα της σπάθης ενώ ο Περικλής Πιερράκος-Μαυρομιχάλης κατέκτησε το χάλκινο στο ατομικό αγώνισμα του ξίφους ασκήσεως. Αυτά είναι και τα μοναδικό μετάλλια που έχει κερδίσει η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ξιφασκίας.

Στη «γειτονιά» μας, τον Χολαργό και τον Παπάγο δηλαδή, ο Δήμος λειτουργεί τμήμα Ξιφασκίας από το 2004, με τη βοήθεια του ΓΑΣ Χολαργού. Το τμήμα έχει να παρουσιάσει πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιους αγώνες στο ξίφος μονομαχίας (επέ). Πρόκειται για ένα ασφαλές άθλημα που εξασκεί το σώμα και το μυαλό μια και απαιτεί ιδιαίτερη στρατηγική και γρήγορη σκέψη. Ίσως ποτέ να μην καταφέρει κάποιος από τους νεαρούς ξιφομάχους του ΔΟΠΑΠ να κερδίσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο, όμως είναι σίγουρο ότι όλοι τους κερδίζουν τις εμπειρίες, την αυτοπεποίθηση και την υγεία που μόνον ο αθλητισμός προσφέρει. Πληροφορίες για το πρόγραμμα ξιφασκίας του ΔΟΠΑΠ θα βρείτε στο Δήμο Παπάγου Χολαργού και στην ιστοσελίδα: www.dopap.gr

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ


Αύριο Σάββατο 24 Μαρτίου έρχεται ο ελαιοπαραγωγός από την Καλαμάτα στον Χολαργό προκειμένου να διανείμει το ελαιόλαδο σε όσους έχουν παραγγείλει. Ακόμη και όσοι θέλουν να αγοράσουν ελαιόλαδο εκείνη την ώρα, μπορούν να εξυπηρετηθούν επί τόπου, αφού υπάρχει μεγάλη διαθέσιμη ποσότητα.
Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΔΙΠΛΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ (οδός Ευρυπίδου) από τις 10.30 π.μ. το πρωί και ...όσο πάει...
Σας δίνουμε και το link της εταιρείας παραγωγής του ελαιόλαδου Καλαμάτας, προκειμένου να έχετε μια οπτική ιδέα του τι θα αγοράσετε. Πρόκειται για την elaiaxora.blogspot.com η οποία παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με μηδενική οξύτητα. Ήδη η εταιρεία ξεκίνησε να εξάγει το λάδι της και στην μακρινή Κίνα. 
 http://www.elaiachora.blogspot.com/

ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΌΤΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΠΟΥ 2,80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ 5 ΛΙΤΡΩΝ. Η 5ΛΙΤΡΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 14,50 ΕΥΡΩ!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙZΕΙ Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"

ME ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ INDYMEDIA ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ! 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ ΤΗΣ (ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ): 
Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Με σφοδρή στο περιεχόμενό της και ρατσιστικής αντίληψης ανακοίνωση, με την οποία βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι (από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον Δήμαρχο, και τους δημοσιογράφους), η Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου προγραμματίζει μεγάλης έκτασης κινητοποίηση-αντίδραση κατά την ώρα διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης η οποία αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή στης 11.30. στον Χολαργό. Μέσα από το indymedia το γνωστό site που φιλοξενεί και στηρίζει τέτοιου είδους κινήσεις, καλεί στις 11.00 το πρωί της Κυριακής τον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπό το κυρίαρχο σύνθημα "ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ" (φωτό).
 
Πρόκειται για τον κινητήριο μοχλό της όλης προσπάθειάς τους, η οποία ουσιαστικά κατατείνει στην κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, μέσω των διαδηλώσεων και διαμαρτυριών λόγω της κρίσης και του δωσιλογισμού των αθλίων πολιτικών ταγών. 
Ουσιαστικά, η Λαϊκή Συνέλευση δείχνει να επωφελείται από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, χρησιμοποιεί δηλαδή την κρίση ως όχημα, για να περάσει ή να επιβάλει τον σκοπό της που δεν είναι άλλος από την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων! Και αυτό, επειδή όπως λένε, "δεν τιμάμε με αυτό τον τρόπο τους αγωνιστές του 1821"!!!

Και τι σας φταίνε ρε καλόπαιδα οι μαθητικές παρελάσεις, οι δάσκαλοι και οι γονείς που γαλουχούν τα παιδιά τους, ότι η τιμή των ηρώων της χώρας αποδίδεται και με μαθητικές παρελάσεις και με ιερά μνημόσυνα και με διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις κλ.π.; Εσείς, τους δικούς σας νεκρούς συγγενείς δεν τους τιμάτε; Θα σας υπαγορεύσουμε ή θα σας επιβάλλουμε εμείς πώς θα τιμήσετε την μνήμη των δικών σας ανθρώπων; Εσείς γιατί θέλετε να επιβάλετε την διακοπή των μαθητικών παρελάσεων; 
Όταν γενιές και γενιές Ελλήνων έζησαν, μαθαίνοντας να τιμούν τους ήρωες της Πατρίδας με δεκάδες τρόπους, ακόμη και με μαθητικές παρελάσεις, εσείς για ποιο λόγο θέλετε να βάλετε φραγμό σε όλα αυτά; Γιατί, η μειοψηφία που αντιπροσωπεύετε, επιδιώκετε να επιβληθεί στην πλειοψηφία; 
Μήπως τελικά η στάση σας μοιάζει με της τρόϊκας και των εδώ τοποτηρητών της; Γιατί ακριβώς έτσι  κάνει η δοτή Κυβέρνηση Παπαδήμου: Μια θλιβερή μειοψηφία, χωρίς την λαϊκή νομιμοποίηση, επιβάλλει τα στυγνά μέτρα της στον λαό. Εσείς λοιπόν της Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου, γιατί θέλετε να υποδείξετε πώς πρέπει να τιμούν τους ήρωες του '21;

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Δ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ (πρώην υποψήφιου Δημάρχου Χολαργού) ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του πρώην υποψηφίου Δημάρχου Χολαργού Δημήτρη Λαζαρίδη, αναφορικά με το κίνημα της πατάτας-ελαιόλαδου που διοργανώνει η εφημερίδα μας. Ένα μικρό, δικό μας σχόλιο ακολουθεί της επιστολής του κ. Λαζαρίδη.
Κύριε Βραχιολίδη
Με  ενδιαφέρον παρακολουθώ την  πρωτοβουλία σου  για  παράδοση  στους  Χολαργιώτες φθηνότερων προϊόντων ορισμένων ειδών διατροφής πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει, ότι διαπίστωσες μέσα από την εφημερίδα σου ή ακόμα και τις επαφές με τους δημότες, ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ακόμα και στον Χολαργό – {ορισμένοι ψευτονεόπλουτοι θεωρούν ότι η ακρίβεια δεν ακουμπά το δικό μας προάστιο}- με τα αποτελέσματα της ασκούμενης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής από το μαύρο μέτωπο της συνεργασίας εγχώριων κομμάτων της Ευρωενωσιακής υποταγής.
  Θα ήθελα λοιπόν και εγώ να εκφράσω μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σου,  παραπέρα μια άποψη για το οικονομικό κόστος των διατροφικών προϊόντων και την δυνατότητα να παρέχονται αυτά τα προϊόντα σημαντικά φτηνότερα και ποιοτικά εγγυημένα σε κάθε οικογένεια.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η λύση στην αλλαγή  πολιτικής
Η κάλυψη  των αναγκών Της Ελληνικής λαϊκής οικογένειας , ιδιαίτερα μετά τις συμφωνίες ποσοστώσεων που υπέγραψαν οι Ελληνικές Εθελόδουλες Κυβερνήσεις στην δεκαετία του 1990 , με Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές Εταιρείες, - μέσα από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες - απαιτεί την πλήρη ανασύνταξη για οργανωμένη ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής , αποχωρώντας από αυτές τις συμφωνίες , χωρίς να παραγνωρίζω ότι οι εθελοντικές πρωτοβουλίες δίνουν λύσεις αλλά μόνο πρόσκαιρες και περιορισμένες .

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Αποκλειστικό!

Η σταδιακή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών επέρχεται με την εισαγωγή της Θρησκειολογίας η οποία ήδη φέρνει τους μαθητές των σχολείων σε πρώτη επαφή με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Ο στόχος να απαλειφθεί σε λίγα χρόνια η Ορθοδοξία από επίσημη θρησκεία των Ελλήνων, δεν είναι μακρινός. Ήδη έχει γίνει λόγος για το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού που εξυμνεί την θρησκεία του Ισλάμ.
Οι μαθητές όμως της Β’ Λυκείου εμπεδώνουν το Ισλάμ ή τον Ιουδαϊσμό μέσω του μαθήματος της Θρησκειολογίας, όχι μόνον με το να επισκέπτονται τεμένη και εβραϊκές συναγωγές, αλλά τώρα μπορούν να προσκαλούν ιμάμηδες ή ραβίνους στην σχολική τους αίθουσα για να ακούσουν από κοντά τα όσα πρεσβεύει η δική τους θρησκεία!
Ενδεχομένως, η παρουσία του κ. Μπαμπινιώτη στην θέση του επικεφαλής του  Υπουργείου Παιδείας και διά Βίου Μάθησης, να μην είναι τυχαία με τα παραπάνω.
Μια απλή αίτηση του …ενδιαφερόμενου σχολείου, αρκεί για να προσκαλέσει ιμάμηδες ή ραβίνους στο μάθημα της Θρησκειολογίας οι οποίοι μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, γύρω από το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό αντίστοιχα!!!
Μια τέτοια αίτηση  έφτασε προ ημερών στην Β’ Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία επρόκειτο να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δώσει το οριστικό Ο.Κ. για την παράσταση του ιμάμη στο μάθημα για το Ισλάμ, που θα διδαχτεί στο Α’ Λύκειο Χολαργού.
Η αρμόδια επί εκπαιδευτικών θεμάτων της Β’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άνθη, μας είπε: «Εμείς ακολουθούμε το νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που καθορίζει ποιοι μπορούν να μπουν μέσα στα δημόσια σχολεία, ως ειδικοί επιστήμονες κ.λ.π.».
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο για την είσοδο ιμάμηδων ή ραβίνων, νομικό πλαίσιο. Είναι το ίδιο που ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, επιστήμονα, φωτογράφο κ.λ.π.  Πρόκειται για την εγκύκλιο Γ2/49181/18-05-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ. η οποία αναφέρει:
«Άδεια εισόδου σε Σχολεία
Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν στις υπηρεσίες μας αναφορικά με την πραγματοποίηση
προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων , διεξαγωγή ερευνών στα σχολεία καθώς και τη διανομή εκπαιδευτικού ή άλλου εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Δεν επιτρέπεται η ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων χωρίς την έγκριση των αρμοδίων Δ/νσεων του ΥΠΕΠΘ που έχουν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τη σχετική αρμοδιότητα».

Απλή λοιπόν αίτηση, η οποία αν μάλιστα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου Θεολόγων, μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή.

MAΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑΤZΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ!


Σύμφωνα με αναγνώστη του enikos gr, δημοτικές υπηρεσίες στο Δήμο Παπάγου μαζεύουν αυτή την ώρα τα νεράντζια, ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.