Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!

Αύριο Κυριακή των Βαΐων είναι το μεγάλο, μοναδικό για τον Χολαργό-Παπάγο, γεγονός υπέρ του καταναλωτή. Παραγωγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδος έρχονται στους Χολαργιώτες-Παπαγιώτες, για να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή σε τιμές πιο συμφέρουσες από τα πολυκαταστήματα. Πατάτες Φλωρίνης, Αυγά Μεγάρων, Ρύζι Αγρινίου-Μεσολογγίου, Ελιές Βόλου, Ελαιόλαδα Κρανιδίου, Κρήτης, Σπάρτης, Καλαμάτας θα βρίσκονται στην διάθεση των καταναλωτών από το πρωι στις 9.30 και μετά.


Ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες ότι οι παραγωγοί θα παραμείνουν μέχρι αργά το μεσημέρι (γύρω στις 3.00 μ.μ.), εκτός από τον παραγωγό πατάτας ο οποίος επειδή πρέπει να πάει και σε άλλο σημείο διάθεσης και επειδή έχει μεγάλο ταξίδι επιστροφής για την Φλώρινα, θα αναγκαστεί να φύγει νωρίτερα (γύρω στις 13.00). Ενημερώνμουμε επίσης ότι για όλα τα προϊόντα δεν χρειάζεται να δώσετε παραγγελία, εκτός από τις πατάτες, στις οποίες έχουμε κρατήσει παραγγελίες αρκετών τόνων από ενδιαφερόμενους, οι οποίοι βεβαίως θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιτότητα. 

Το κίνημα υπέρ του καταναλωτή σε Χολαργό-Παπάγο αποτελεί πρωτοβουλία του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", την οποία αγκάλιασε με θέρμη και η νεοσυσταθείσα Εθελοντική Ομάδα Χολαργού Προστασίας Καταναλωτή. Ο δήμος συμπαρίσταται επικουρικά με την διάθεση του χώρου, όπως επίσης και η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού η οποία θα  παράσχει ρεύμα στους παραγωγούς.
Σας περιμένουμε!

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε την πρόσκληση για συνέντευξη που του απηύθηνε ο Μάκης Βραχιολίδης, για λογαριασμό της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ. 
Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα προβάλλει τον αντιμνημονιακό λόγο, παρά το γεγονός ότι ο Μάκης Βραχιολίδης έχει ήδη πάρει συνέντευξη από το σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η ιδιαιτέρα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, αρνήθηκε ευγενικά να παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο. "Προς το παρόν ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να σας δώσει συνέντευξη", μας είπε η κα Ζωή Χαλιδιά.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν απάντηση σε όσους προσπαθούν να διαδώσουν -ψευδώς- ότι ο Βραχιολίδης παίρνει συνέντευξη μόνον από συγκεκριμένα πρόσωπα που κινούνται στον χώρο της δεξιά ή της άκρας δεξιάς (!!!).
Αποτελεί μέγα ψεύδος. Ο δημοσιογράφος οφείλει να παίρνει συνέντευξη από τους πάντες: από τον ...άγιο μέχρι τον ...φονιά. Και αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς.

Ήδη, έχουμε ζητήσει συνέντευξη από την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Μπακογιάννη (αναμένουμε την απάντηση εντός των ημερών), ενώ θα ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ « Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ »


Σας γνωρίζουμε ότι στις 3 Απριλίου  2012 διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση, αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και αποτελείται από τους:

            α. Πρόεδρο              : Κώστα –Πολυχρόνη Τίγκα  
            β. Αντιπρόεδρο        : Αλέξανδρο Φιλιππέτη
            γ. Γεν. Γραμματέα   : Ελένη Πανουσοπούλου                      
  δ. Ταμία                   : Νίκη Κουπίδου
            ε.  Μέλος                  : Γρηγόριο Σκαμπαρδώνη

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Ενώσεως για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν. Είναι για μας τιμή και πρόκληση.
Επί πλέον, παρακαλούμε και προσκαλούμε το πολυπληθές και ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό του Δήμου μας αλλά και εκτός τούτου, να έλθει κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη τους σκοπούς της Ενώσεως  που είναι έργο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αλλά και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Σας χρειαζόμαστε όλους.
Στη δύσκολη περίοδο που  περνά η πατρίδα μας  και που υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη βιοποριστικά τους προβλήματα, θα δραστηριοποιηθούμε άμεσα προς  την κατεύθυνση αυτή. Έργο λοιπόν Κοινωνικό, έργο Αλληλεγγύης. 
Για τις Άγιες Ημέρες του ΠΑΣΧΑ ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
                                                                        Χολαργός,  5 Απριλίου 2012

                        Ο                                                              Η
                Πρόεδρος                                                  Γεν. Γραμματέας
Κώστας –Πολυχρόνης Τίγκας                             Ελένη Πανουσοπούλου        

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Η εφημερίδα μας είναι κάθετα αντίθετη προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Αυτά είναι τα δύο κόμματα εξουσίας που έφεραν την καταστροφή στον τόπο και που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση την κοινωνία! ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νεολαίας και έφεραν  κατάθλιψη, καταχνιά και τάσης αυτοκτονίας στον λαό. Είναι τα δύο πανάθλια κόμματα που έχουν υπογράψει τα Μνημόνια θανάτου και που με την πολιτική τους συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος του λαού. Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και οι δύο μέλη της λέσχης Bilderberg, έχουν δώσει τις υπογραφές τους στην τρόϊκα ότι θα έχουν αλυσοδεμένο τον λαό για τις επόμενες δεκαετίες στο άρμα της Μέρκελ και τους Επιτρόπους της τρόϊκας.
Ο δε Βενιζέλος, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει όλα τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και είναι αυτός ο δωσίλογος που έχει δηλώσει "ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα".
Συνυπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του έθνους και της χώρας είναι και όσοι βουλευτές ψήφισαν τα Νομοσχέδια που σκοτώνουν τον λαό.
Συνυπεύθυνοι καθίστανται και όσοι υποψήφιοι βουλευτές ζητούν την ψήφο του λαού για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
Και όμως, αντί ο λαός να δώσει από τώρα το μάθημά του και να τιμωρήσει όλους τους πολιτικούς των δύο κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ , τοπικοί παράγοντες του Χολαργού-Παπάγου  είναι ...βαστάζοι τους στην τοπική κοινωνία, διοργανώνοντας εκδηλώσεις προς...άγραν ψήφων.
Εμείς είμαστε φίλοι με όλους τους τοπικούς παράγοντες αλλά δεν μπορούμε να το βουλώσουμε και να μην τους κάνουμε κριτική.
Δεν χρειάζεται να δώσουμε τα ονόματά τους στην δημοσιότητα και να τους στήσουμε στον τοίχο. Όμως ρε παιδιά, σοβαρευτείτε!
Δείτε ποιους έχουν καλέσει στον Χολαργό-Παπάγο, γνωστοί τοπικοί παράγοντες:
Πρωτόπαπα, Νταλάρα, Απ. Κακλαμάνη (τον αποκαλούν και Νέστωρα της πολιτικής!!!), Βερναρδάκη, Σπηλιωτόπουλο, Άννα Καραμανλή, Κυριάκο Μητσοτάκη, Χατζηδάκη, Γιαννόπουλο, Παπακώστα, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη! Μάλιστα  τον Βαρβιτσιώτη τον κάλεσε πολύ φίλος μας, τοπικός παράγων, ο οποίος αν και έδωσε πρόσκληση σε όλο τον τοπικό τύπο, δεν έδωσε σε μας! Μήπως φοβόταν ότι θα ...στριμώχναμε με ερωτήσεις τον Μιλτιάδη; 
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλος φίλος μας, ετοιμάζει νέα υπέρ του εκδήλωση στον Χολαργό!!!
Ρε καλόπαιδα, ρε φιλαράκια μυαλό δεν βάζετε; Δεν βλέπετε πού πάει το σκάφος; Τι θέλετε δηλαδή; Σε λίγο να μην υπάρχει καθόλου...σκάφος; Να εξαφανιστεί η Ελλάδα; Δεν βλέπετε ότι το μόνο που νοιάζει τον Σαμαρά είναι να βάλει στο πέτο την...κονκάρδα του Πρωθυπουργού και από 'κει και πέρα γαία πυρί μειχθήτω;

Έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι

Στην αυτοκτονία ώθησαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, έναν 38χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, στην Ιεράπετρα Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν... άνεργος για μεγάλο διάστημα έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή του.

Οι γείτονες που είδαν το σώμα του 38χρονου, το οποίο έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, η οποία διέκοψε την κυκλοφορία του δρόμου στην περιοχή.
Η σωρός του άτυχου άνδρα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου για νεκροψία..
Ο 38χρονος ήταν πατέρας 2 ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και αυτοκτονεί στις πλατείες

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης
www.freepen.gr
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Η κοινωνία εξήντλησε τις αντοχές της. Η κοινωνία ξεπέρασε τα όριά της. Αλλά είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχίσει πια σε αυτό το ρυθμό και πλέον αυτοκτονεί στις πλατείες.
"Tell my why" τραγούδουσε ο Phip Collins το 1992 με τους Genesis σε ένα τραγούδι που είναι λες και γράφτηκε για εμάς.
Πείτε μας κύριοι πολιτικοί ένα γιατί. Γιατί έπρεπε αυτός ο άνθρωπος στο τέλος της ζωής του, να γνωρίσει αυτό το τραγικό φινάλε. Γιατί τον οδηγήσατε σε αυτή την ύψιστη πράξη φυγομαχίας που όμως απαιτεί ένα αστείρευτο στιγμιαίο θάρρος να πατήσεις τη σκανδάλη. Ένας άνθρωπος που επέζησε της κατοχής, επέζησε της φτώχειας του 1950 αλλά δεν άντεξε την ...ισχυρή Ελλάδα, την επανιδρυμένη Ελλάδα, αυτή στην οποία λεφτά υπάρχουν.
Θα μου πείτε, δεν ξέρεις πως δεν είναι ο πρώτος που αυτοκτονεί; Το γνωρίζω. Έχουν προηγηθεί αρκετές εκατοντάδες. Έλληνες οικογενειάρχες και μητέρες που ως άλλες Σουλιώτισσες μη αντέχοντας το δράμα τους, πηδούν στο δικό γκρεμό.
Άνθρωποι που είχαν όνειρα, που έβαλαν κάποτε στόχους, που δε ζήτησαν πολλά πέρα από ένα σπίτι, μια οικογένεια και μια αξιοπρεπή διαβίωση. Κι όμως τελικώς ούτε αυτό εδικαιούντο. Άλλος κρεμάστηκε, άλλος ήπιε δηλητήριο, άλλος έπεσε στα ναρκωτικά, άλλος εξαφανίζεται από την ντροπή του κι άλλος αυτοπυροβολείται.


ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΓΙΑ… ΚΡΕΜΑΣΜΑ


** Οι σύγχρονοι δωσίλογοι αν και βλέπουν ότι το σχέδιο της Μέρκελ κατατείνει στην πλήρη διάλυση της Ελλάδος και την αρπαγή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της, συνεχίζουν να τηρούν πειθήνια τις εντολές των τροϊκανών

του Μάκη Βραχιολίδη
Ο τραγικός αυτόχειρας μαζί με την τελευταία του πνοή, στην πλατεία Συντάγματος άφηνε κι ένα σημείωμα, στο οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμιζε:
«…οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες».
Οι σύγχρονοι Εφιάλτες, είτε λόγω ακαταλόγιστου είτε από δολιότητα, διαπράττουν εθνικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και –κυρίως- της νεολαίας, από την οποία στερούν το μέλλον.
Παπανδρέου,Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Σαμαράς που συνέπραξε  στην δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και βεβαίως όσοι ψήφισαν τα μνημόνια-μνημόσυνα του λαού, είναι αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα στον εχθρό. Και συνεχίζουν να την ανοίγουν με τις συνεχείς γονυκλισίες τους στην τρόικα. Στην τρόικα, που ως μοναδικό της στόχο έχει την καταστροφή της Ελλάδος, του λαού της και την αρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Πέραν από τις υπογραφές στα εγκληματικά Μνημόνια, οι προαναφερθέντες πολιτικοί ταγοί, με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους, εξασφαλίζουν την άνετη διέλευση των κερδοσκόπων στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, ο αυτόχειρας όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού επονομάζουν «Κυβέρνηση Τσολάκογλου»  την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
Ιδού μερικές από τις δηλώσεις των δωσιλόγων:
Παπανδρέου: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».
Βενιζέλος: «Ευτυχώς που υπάρχει  τρόικα».
Παπακωνσταντίνου: «Τιτανικός η Ελλάδα».
Σαμαράς: «Επί δεκαετίες ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας».

Αυτή η τελευταία δημόσια θέση Σαμαρά, η οποία έρχεται ως συνέχεια της δήλωσης Παπανδρέου περί διεφθαρμένης Ελλάδος, μοιάζει με διαβατήριο για την Πρωθυπουργία που θα δώσουν στον Μεσσήνιο πολιτικό, οι εχθροί της Ελλάδος!

Οι σύγχρονοι δωσίλογοι αν και βλέπουν ότι το σχέδιο της Μέρκελ και των δορυφόρων της Γερμανίας, κατατείνει στην πλήρη διάλυση της Ελλάδος και την αρπαγή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της, συνεχίζουν να τηρούν πειθήνια τις εντολές των τροϊκανών, με: 

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σημαντικές Δραστηριότητες Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού


του Θανάση Αυγουρόπουλου
Προσωπικά, επειδή γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και επιμορφωτικό έργο που επιτελείται από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, θεώρησα υποχρέωσή μου να δημοσιεύω ενδεικτικά κάποιες από τις δραστηριότητες για να ενημερωθούν οι συνδημότες μας.
1.Ενοριακές δραστηριότητες
Σχολή Γονέων, Σύναξη νέων ζευγαριών, Σύναξη νέων, Μελέτη Αγίας Γραφής.
2. Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
Το Φιλόπτωχο της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης, το 2011 διέθεσε ειδικά στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας το ποσό των 63.850 ευρώ.
Συγκεκριμένα προσέφερε:
·         42.000 ευρώ σε 549 συνανθρώπους μας, μαθητές και φοιτητές από 100ε ή 60ε κάθε μήνα για όλο το χρόνο.
·         5.000 ευρώ έκτακτα βοηθήματα για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων σε 71 οικογένειες, σε εορταστικά δώρα στους ασθενείς των ιδρυμάτων της ενορίας μας, Φιλίππειο, Αμερικάνικο οίκο και Ιασώ General και στο ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο Ίδρυμα».
·         5.000 ευρώ στα Ιδρύματα της Αθήνας που τα φροντίζει ολοκληρωτικά η Εκκλησία της Ελλάδος.
·         1.500 ευρώ για τις δύο αιμοδοσίες που έγιναν στο Ναό της Φανερωμένης και συγκεντρώθηκαν συνολικά 122 φιάλες αίμα για τις ανάγκες των ενοριτών μας.
·         9.550 ευρώ σε ενοίκια, λογαριασμούς, σχολικά είδη, ιατρικά, φροντιστήρια, βιβλία, έκτακτα βοηθήματα κλπ.
·         374 δέματα ρουχισμού και υποδημάτων σε οικογένειες του Χολαργού και μετανάστες.
·         145 μεγάλες κούτες με ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια σε Ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.
·         100 μερίδες φαγητού τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου.
·         852 τσάντες με τρόφιμα σε ενδεή πρόσωπα της ενορίας μας.
·         Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (Κ.Ε.Α.) δέχονται καθημερινά 10-12 π.μ. και προσφέρουν καθαρά ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, τρόφιμα, εξετάζοντας κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται και επεμβαίνουν κατά δυνατόν.
·         Καθημερινά ετοιμάζουν 50 μερίδες ζεστού φαγητού και τις διανέμουν στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Επειδή το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης στην οδό Βουτσινά δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, παραχωρήθηκε ο κατάλληλος χώρος του Συλλόγου «Σήμαντρο» στην οδό Ελ. Βενιζέλου 59 στο Χολαργό.
3. Πολιτιστικές δραστηριότητες
·        Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής για αρχάριους και προχωρημένους.
·        Μαθήματα δημοτικών παραδοσιακών χορών.
·        Διάφορες εκδηλώσεις με την ευκαιρία των θρησκευτικών και εθνικών εορτών στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο συναυλίες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, εκθέσεις βιβλίου και χειροτεχνημάτων, υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Ιερού Ναού κλπ.
·        Απογευματινά προσκυνήματα σε Ιερές και εκδρομές, μονοήμερες ή και πολυήμερες, σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας ή και στο εξωτερικό, που παρουσιάζουν θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Συμεών και στους εξαιρετικούς συνεργάτες του, Ιερείς, Επιτρόπους και Εθελόντριες Κυρίες.
Πηγή: www.faneromenihol.gr



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΕΥΧΗ Ή ΣΤΟΧΟΣ;


 ΝΙΚΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ)


γράφει η Βίκυ Νικάκη
Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής «Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού»


Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί τον κύριο εκφραστή και το βασικό εισηγητή της κοινωνικής πολιτικής.
Η αμεσότητα που διαθέτει με τον πολίτη και τις βασικές κοινωνικές ομάδες και δομές(οικογένεια, σχολείο, αθλητικές κοινότητες, πολιτιστικούς και άλλους κοινωνικούς συλλόγους, εκκλησία, δίκτυα εθελοντών), είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά της για την επιτυχία της άνω αποστολής.

Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση κοινωνικής πολιτικής. Συνήθως η τοπική αυτοδιοίκηση πελαγοδρομεί, και αναπτύσσει αποσπασματικές δράσεις περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Επί της ουσίας δε γνωρίζει ποιες πραγματικά ανάγκες υπάρχουν, πως ιεραρχούνται, καθώς και ποιοι πρέπει να είναι οι αποδέκτες των συνιστωσών πρωτοβουλιών μιας κοινωνικής πολιτικής. Όσο όμως λειτουργεί στον αέρα, με γενικά δεδομένα και εικασίες, οδηγείται στα εξής αδιέξοδα: αφενός αναπτύσσει πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής, τις οποίες ωστόσο δε γνωρίζει σε ποιους πρέπει να τις απευθύνει, οπότε πέφτουν στο κενό και αφετέρου αφήνει τεράστιο φάσμα αναγκών άθικτο, γιατί ακριβώς οι δήμοι δε γνωρίζουν την πραγματικότητα σε επίπεδο αναγκών και ελλείψεων.
Με αυτό τον τρόπο η άσκηση της διοίκησης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής καθίσταται αναποτελεσματική.

Εάν σε αυτή την κατεστημένη αντιμετώπιση της κοινωνικής πολιτικής, που αποτελεί συμπεριφορά διαχρονική και υπερτοπική, συνυπολογίσει κανείς τη δεινή κατάσταση των τελευταίων ετών λόγω κρίσης, που οδηγεί σε έξαρση των κοινωνικών αναγκών από τη μια και περιορισμό των διατιθέμενων στους δήμους πόρων και μέσων από την άλλη, αντιλαμβάνεται κανείς δυο πράγματα: Πρώτον ότι περισσότερο από ποτέ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άσκηση μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής.
Δεύτερον ότι ο περιορισμός των κρατικών πόρων πρέπει να οδηγήσει με γρήγορα αντανακλαστικά στην εξεύρεση νέων μέσων και δομών για την υλοποίηση αυτού του οράματος.
Άλλωστε σύμφωνα με τη διοικητική μεταρρύθμιση, το βάρος της κοινωνικής πολιτικής πέφτει πρωτίστως στην  τοπική αυτοδιοίκηση.
Πώς όμως θα αφήσουμε τα ευχολόγια και θα προχωρήσουμε στην επίτευξη του στόχου μας;

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να υλοποιείται από ένα οργανωμένο δίκτυο, μια καλοκουρδισμενη διαδικασία, στην οποία κάθε επί μέρους δράση θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και θα επιφέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αφετηρία για τη δημιουργία αυτού του δικτύου αποτελεί η χαρτογράφηση της κοινωνικής πραγματικότητας. Να γνωρίζει δηλαδή ο κάθε δήμος τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιήσει, σε ποιες κοινωνικές ομάδες αφορούν καθώς και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν εξατομίκευση μιας τέτοιας αποτύπωσης. Να καταρτίσει δηλαδή ένα μητρώο όσων πρέπει άμεσα να περιβληθούν το πέπλο μιας κοινωνικής πολιτικής. Αυτή είναι μια διαδικασία σύνθετη και επίπονη, όμως εάν μπορέσει να ολοκληρωθεί, τότε το 50% του στόχου θα έχει επιτευχθεί.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι καταλυτική η συνεργασία με όλους τους μαζικούς φορείς του δήμου καθώς και η ενημέρωση των πολιτών μέσω σχετικής εκστρατείας.

Μια παγίδα των εφαρμοζόμενων κατά καιρούς κοινωνικών πολιτικών είναι η προσπάθεια πρόσκαιρης ανακούφισης των αναγκών. Στόχος πρέπει να είναι η θεραπεία των προβλημάτων. Δε μπορούμε να εννοούμε ως κοινωνική πολιτική μόνο τη διανομή επιδομάτων, συσσιτίων, ένδυσης, δωρεάν υπηρεσιών. Για πόσο μπορεί να γίνεται αυτό; Για ένα χρόνο, δυο χρόνια, μια πενταετία; Και μετά; Πως οι δέκτες αυτών των απολαβών θα σταθούν στα πόδια τους και θα δρουν επί ίσοις όροις με τους υπολοίπους;

Για αυτό το λόγο κάθε δράση πρέπει να εντάσσεται σε μια γενικότερη διαδικασία μιας συγκεκριμένης στρατηγικής.

Η χάραξη της στρατηγικής είναι βασική παράμετρος σε αυτή την προσπάθεια: Η αποτύπωση του στόχου και της διαδρομής για την επίτευξη του. Κάτι τέτοιο περιορίζει δραματικά την απώλεια χρόνου και τις προσπάθειες που πέφτουν στο κενό.

Τόσο για τη χάραξη της στρατηγικής όσο και για την εφαρμογή της είναι απαραίτητη η κοινωνική διασύνδεση. Η καταγραφή των φορέων κοινωνικής προστασίας σε τοπικό και διαδημοτικό επίπεδο, η διασύνδεση τους γύρω από το δήμο και η οργάνωση τοπικής κοινωνικής διαβουλευσης  θα εξασφαλίσει τόσο τη συμμετοχή των ομάδων που χρειάζονται τη συνδρομή του δήμου όσο και εκείνων που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.

Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να απουσιάζει η επιστημονική κατάρτιση. Η συνδρομή των επιστημόνων(νομικών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ) είναι αδιαπραγμάτευτη τόσο για τη χάραξη της καταλληλότερης κοινωνικής πολιτικής όσο και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?


«ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΠΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ: ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ»

γράφει ο Νίκος Πατεργιαννάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού
Άλλος ένας συμπολίτης μας ένας αληθινός και γνήσιος Έλληνας, ένας αγωνιστής της υπέρ ελευθερίας και του μέλλοντος των επομένων Ελληνικών Γενεών…. Έφυγε δεν είναι πια μαζί μας, τελείωσε τη ζωή του στο Σύνταγμα κάτω από ένα δένδρο, αβοήθητος λαβωμένος από την αδιαφορία ημών των υπολοίπων. Σαν ο άνθρωπος αυτός να μην προσέφερε ποτέ τίποτα στην Ελλάδα, το μόνο που εισέπραξε ήταν αδιαφορία. Όμως η κληρονομιά που μας αφήνει είναι πολύ βαριά. Πρέπει συνάδελφοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες που η κεντρική διοίκηση, η κυβέρνηση,  αδυνατεί να ανταποκριθεί υπακούοντας σε νόμους και ήθη άγνωστα προς το Ελληνικό Ιδεώδες.
 Συνάδελφοι Βλέπουμε καθημερινά τη φτώχεια, την ανεργία, την κατάθλιψη, την ανέχεια που μαστίζει τους Έλληνες, βλέπουμε  ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια για φαΐ, συμπολίτες μας να κοιμούνται στα πεζοδρόμια…. Φτάνει.
Όχι συνάδελφοι, δεν βοηθάμε τους πολίτες φτιάχνοντας μόνο πεζοδρόμια και παιδικές χαρές.  Όχι συνάδελφοι δεν φθάνουν τα κοινωνικά παντοπωλεία, δεν επαρκούν τα συσσίτια. Σκεφθείτε πως για να ωφεληθεί κάποιος από τις κοινωνικές παροχές μας, πρέπει να είναι πτωχός! Δηλαδή πρέπει να πτωχεύσει, να πουλήσει το σπίτι του, να χάσει τη δουλειά του, να μην έχει τίποτα και εμείς τότε θα του δώσουμε ένα πιάτο φαΐ!

 Επίθεση σε γυναίκα στο Μετρό Χολαργού

πηγή: myxolargos.gr
 Παρακάτω η ιστορία όπως μας την διηγήθηκε η κοπέλα που έπεσε θύμα επίθεσης στο Μετρό Χολαργού:
«Ενώ βρισκόμουν μέσα στο συρμό του μετρό, ένας αδύνατος κύριος, Έλληνας, με κοιτούσε πολύ έντονα. Κατέβηκα στη στάση Χολαργού και με ακολούθησε. Τριγύρω δεν υπήρχε κανένας. Ούτε φύλακας ούτε κάποιος εργαζόμενος στις πληροφορίες. Πήγα λοιπόν να βγω από την έξοδο για Αθήνα και αφού με έβρισε και με χτύπησε πήγε να μου αρπάξει την τσάντα. Όμως δεν τον άφησα και άρχισα να τον κλωτσάω συνέχεια, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές. Ανέβηκα τρέχοντας τις σκάλες και δεν σκέφτηκα να ειδοποιήσω κάποιον εκείνη την ώρα. Αφού συνήλθα ξανακατέβηκα από την άλλη είσοδο και είδα ότι οι κάμερες ήταν στραμμένες αλλού οπότε σίγουρα το περιστατικό δεν καταγράφηκε. Εκείνος φυσικά είχε εξαφανιστεί. Εν τω μεταξύ, για να επιστρέψω στο σπίτι πήρα ταξί και διηγήθηκα την ιστορία στον οδηγό. Συγκλονίστηκα όταν ο ταξιτζής μου είπε ότι και τη γυναίκα του την έκλεψαν μέσα στο συγκεκριμένο σταθμό. Άρα αυτό είναι προμελετημένο καθώς και τις δύο μέρες που κατεβαίνω σε αυτό το σταθμό δεν έχω δει ποτέ φύλακα. Την πρώτη φορά μάλιστα που πήγα στις πληροφορίες για να ρωτήσω κάτι, περίμενα πέντε λεπτά μέχρι να εμφανιστεί κάποιος. Με λίγα λόγια οι κλέφτες έχουν ‘‘ψιλιαστεί’’ πως δεν υπάρχει παρακολούθηση και δρουν ανενόχλητοι. Το θέμα είναι ότι πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ...ΦΩΤΙΕΣ!


Την φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης-περιπατητής στον Υμηττό. Κάδος σκουπιδιών στο τέρμα της ασφάλτου στο βουνό! Ανήκει στην δικαιοδοσία του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Το λέει και ο κάδος. Είναι εικόνα αυτοί κύριοι; Υπάρχει οδηγός απορριμματοφόρου που να περνάει από το σημείο; Ή μήπως περιμένουμε να δράσουμε όταν πιάσει καμιά φωτιά και τότε θα τρέχουμε όλοι και δεν θα φτάνουμε;  Τώρα ειδικά που ζεσταίνει ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει για εστία φωτιάς το συγκεκριμένο σημείο! 

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ;

Η εικόνα του Έλληνα που σύρθηκε βιαίως στα Μνημόνια του θανάτου,  αποτυπώθηκε  σην χθεσινή τραγική ενέργεια του 77χρονου συμπατριώτη μας.
Ο συνταξιούχος αυτόχειρας που έθεσε τέρμα στο νήμα της ζωής του στην καρδιά του Συντάγματος, εκεί όπου το 1843 εγκαθιδρύθηκε η Συνταγματική Δημοκρατία, κατέδειξε με το σημείωμα που άφησε δίπλα του, τους ηθικούς αυτουργούς της απονενοημένης πράξης του:"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου."
Μέσα σε λίγες γραμμές, ο τραγικός συμπολίτης μας, έδειξε τους ηθικούς εγκληματίες:  Η κυβέρνηση των δωσιλόγων πολιτικών ταγών, οι οποίοι οδήγησαν βιαίως τον λαό στα Μνημόνια του θανάτου αλλά και όσοι συμπράττουν με τις υπογραφές τους στην εξαθλίωση του λαού, είναι αυτοί που όπλισαν το χέρι του συνέλληνα και τον έκαναν να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και όσοι βάζουν τις υπογραφές τους στην φτωχοποίηση του λαού, στην καταλήστευση μισθών και συντάξεων, σκοτώνουν την Ελλάδα και τον λαό της.
Λέγεται μάλιστα ότι ο αυτόχειρας ήταν ομολογιούχους του δημοσίου. Ένας από αυτούς που παγίδεψε και εξαπάτησε ο  Ε. Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν είχαν λόγο να ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις τους στα κρατικά ομόλογα. 

Την ίδια ώρα που ο Βενιζέλος συμφωνούσε με τον Γιούνκερ και τον Όλι Ρεν να μπήξει το μαχαίρι στους ομολογιούχους του Δημοσίου, εδώ στην Ελλάδα, έλεγε ψέματα καθησυχάζοντας τους πάντες, από την Βουλή έως τα Μ.Μ.Ε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τους ομολογιούχους. Και αυτούς, ο κ. Βενιζέλος  τους οδηγεί σήμερα  στην αυτοκτονία.
Δεν έχει σημασία εάν ο αυτόχειρας ήταν ένας από τους χιλιάδες εξαπατηθέντες από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ομολογιούχους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος ευθύνεται για τα διαρκή πολιτικά του εγκλήματα σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων , αφού με τις υπογραφές του, σύρει στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία τον λαό.

ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η αήθης στάση Βενιζέλου σε βάρος των ομολογιούχων καταδικάζεται με ένδικα μέσα από το Σύλλογό τους. Συγκεκριμένα, σε αίτηση ακυρώσεως εναντίων των υπουργικών πράξεων που σχετίζονται με το PSI προχωρά ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων. Η κατάθεση της αίτησης θα εκπροσωπηθεί από τα Δικηγορικά Γραφεία Κώστα Χ. Χρυσόγονου και Ιωάννη Α. Γκιτσάκη.
Μάλιστα χθες Τετάρτη, στο ξενοδοχείο Crystal City στην Αθήνα, ο κ Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έδωσε συνέντευξη τύπου για το θέμα της Αίτησης Ακυρώσεως των Φυσικών προσώπων
Σήμερα δε, ο Σύλλογος ομολογιούχων του Δημοσίου, πραγματοποιεί την πρώτη του συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Αίτημα του Συλλόγου είναι η συνάντηση με παράγοντες του υπουργείου και των κομμάτων για την επίλυση του θέματος της αποζημίωσης των εξαπατηθέντων ομολογιούχων.
Να σημειωθεί ότι τα ενεργά μέλη του Συλλόγου ξεπερνούν σήμερα τις 2000, ενώ οι εγγραφές στο Σύλλογο (που είχαν ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου) συνεχίζονται. 
Ο κ. Βενιζέλος εξαπάτησε χιλιάδες ανθρώπους και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην εξαθλίωση. Και αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός!


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ...ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ-ΝΤΑΛΑΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ Παπάγου-Χολαργού μετά από κόντρες και  διαξιφισμούς,  βρήκε "λύση" και θα ...φιλοξενήσει τους βουλευτές του κινήματος Χρήστο Πρωτόπαπα και Άννα Νταλάρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελ. Βενιζέλου) , σε προεκλογική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8.00 το απόγευμα!
Διασταυρωμένες πληροφορίες α;ναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί, ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ετοιμάζουν ...θερμή υποδοχή στα δύο κορυφαία στελέχη του κινήματος. Μάλιστα, σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παπάγου, φέρεται να εκδήλωσε δημοσίως τον...θαυμασμό του, λέγοντας:  "Ακόμη και στο σπίτι της Κατσιμπόκη να γίνει η εκδήλωση, εγώ θα πάω να τούς υποδεχτώ με... γιαούρτια "
Σημειώνουμε ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως η εκδήλωση θα πραγματοποιείτο στο σπίτι της κας Κατσιμπόκη αλλά τελικά επικράτησε η άποψη της κας Μωραϊτου και η ομιλία των Πρωτόπαπα-Νταλάρα θα γίνει στο Πολιτιστικό Παπάγου!  Η κα Κατσιμπόκη όπως λένε οι πληροφορίες, δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Εμείς τι να πούμε; Ότι υπάρχουν πολιτικά άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται; Δεν βλέπουν ή κάνουν πώς δεν βλέπουν την οργή του κόσμου; Δεν βλέπουν τον πόνο, την δυστυχία και την εξαθλίωση που προκάλεσαν οι ίδιοι και που συνεχίζουν να προκαλούν στον λαό;
Τι θα έρθουν να πουν και σε ποιούς χαχόλους θα μιλήσουν οι Πρωτόπαπας-Νταλάρα; Να ζητήσουν την ψήφο του λαού; Αυτοί που εξελέγησαν με το "λεφτά υπάρχουν" για να φέρουν το χαμόγελο, αλλά τελικά έφεραν την υποδούλωση στον γερμανικό άξονα και στους τοκογλύφους; Ήρθαν για να φέρουν την οικονομική ανάταση και ελπίδα και τελικά εγκαθίδρυσαν την φτώχεια, την κατάθλιψη, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες!
Και όμως, φαίνεται πως οι Πρωτόπαπας-Νταλάρας  απευθύνονται σε χαχόλους, "Αφού μας ψηφίζατε τόσα χρόνια γιατί να μην μας ψηφίσετε και τώρα, για να σας σώσουμε;". 
 Έτσι θα πουν οι Πρωτόπαπας και Νταλάρα στην εκδήλωση της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου!

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

πηγή: newsit.gr

Εμβρόντητοι οι περαστικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν τον Δ.Χ. συνταξιούχο φαρμακοποιό να σωριάζεται
- 'Επεσε νεκρός μπροστά στο παρτέρι δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ
- Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες
- Ως άνθρωπο αξιοπρεπή και ευγενικό τον περιγράφουν οι γείτονές του στο Newsit
- "Ηταν μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί", λέει στο Newsit ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

"Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου". Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του 77χρονου Δ.Χ. συνταξιουχου φαρμακοποιού που έστρεψε στον εαυτό του ένα όπλο και αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σημείωμα που άφησε αναφέρει:
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου."

Το Newsit επικοινώνησε με τους γείτονες στην πολυκατοικία του οι οποίοι τον περιέγραψαν ως φιλήσυχο άνθρωπο, αξιοπρεπή και ευγενικό. Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη.

Μιλώντας στο Newsit, ο Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μέλος του ΦΣΑ έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του σε έναν άλλο φαρμακοποιοί.

"Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά."


Και συνέχισε:
"δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."


Ο Ν.ΠΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ


ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ
Οι αιτίες που με οδήγησαν στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος αυτές τις εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμένου είναι σε όλους μας γνωστές, αφού όλοι μας τις βιώνουμε καθημερινά.
Είναι η απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις τιμών και κόστους ζωής, η φορολογία, τα χαράτσια, η ανεργία, η φτώχεια, η απελπισία, η εθνική κατάθλιψη, η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου σε ακατονόμαστα συμφέροντα και ο,τιδήποτε άλλο απεικονίζει τη σύγχρονη ζωή των Ελλήνων συμπολιτών μας.
Καθώς φαίνεται, μόνο οι κυβερνώντες ζουν σε μια άλλη Ελλάδα πλούτου ευημερίας και ανάπτυξης… Όλοι οι υπόλοιποι  Έλληνες βιώνουμε καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και των συμφωνημένων από αυτό. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες  είμαστε οι περισσότεροι, είμαστε πολλοί, είμαστε όμως ανεξάρτητοι και είμαστε ακόμα Έλληνες. Είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε την Ιστορία μας,  που τιμούμε το παρελθόν μας και είμαστε υπερήφανοι που κληροδοτήσαμε τον πολιτισμό σε όλη την οικουμένη.


ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


ΕΙΧΑΝ "ΚΑΨΕΙ" ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ
 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ 2009;

"Η τελευταία φορά που έπιασε πυρκαγιά στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2009.Τότε επελήφθη η Πυροσβεστική υπηρεσία και πράγματι είχαν καεί αρκετά έγγραφα και χαρτιά. Δεν γνωρίζουμε όμως τι περιείχαν. Αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών". Τα παραπάνω δήλωσε στην "Ελεύθερη Ώρα" ο κ. Τσόγκας, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής.
Ποια έγγραφα όμως είχαν γίνει κάρβουνο στην πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου του 2009;
Μήπως ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία από τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν οι Γερμανοί στην χώρα μας; Αυτοί που σχεδίασαν την καταστροφή της χώρας από τις αρχές του 2009, όπως φαίνεται είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν όλα τα έγγραφα από τις οφειλόμενες προς την Ελλάδα πολεμικές επανορθώσεις.
Η εκτίμηση ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα που καταστράφηκαν στην πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου 2009, στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών, ήταν τα επίμαχα των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Απέμεναν λίγες ημέρες από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και την συντριπτική ήττα του Κώστα Καραμανλή. Ο τότε Πρωθυπουργός είχε ήδη ξεπουπουλιαστεί πολιτικά. Μέσα σε ένα χρόνο είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία το σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε επιχειρηθεί και η βιολογική εξόντωση του Καραμανλή, όπως ήταν γνωστό στις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που αποκαλύφθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες πριν από λίγους μήνες και ήδη επιλαμβάνεται της υπόθεσης, η Δικαιοσύνη.
Ο Καραμανλής οδηγήθηκε σαν πρόβατο στη σφαγή από μεθοδευμένο σχέδιο, που ήταν απόρροια του δικού του "όχι"  στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και της ενεργειακής συνεργασίας της Ελλάδος με την Ρωσία.  

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΘΕΟΙ!

Τοῦ πρωτ. π. Σταύρου Τρικαλιώτη, ἐφημερίου ῾Ιεροῦ Ναοῦ ῾Αγίας Παρασκευῆς ᾿Αττικῆς.
   Τό νά διαλέξει κανείς νά εἶναι ἄθεος, μέ γειά του μέ χαρά του! ῾Ο καθένας εἶναι ἐλεύθερος νά ἐπιλέξει, ἀλλά οἱ ἐπιλογές του δέν παύουν νά τόν χαρακτηρίζουν ὡς ἄτομο καί ὡς προσωπικότητα. Προσωπικά ὅταν συνομιλῶ μέ ἀθέους, πραγματικά θλίβομαι, γιατί στεροῦν ἀπό τόν ἑαυτό τους τή δυνατότητα νά ξεδιψάσει, νά πλησιάσει τήν πηγή τοῦ "ζῶντος ὕδατος" καί προτιμοῦν νά τρέφονται ἀπό τίς ἄνυδρες ξέρες τῶν κομματικῶν, κυρίως, ἀγκυλώσεών τους. Κυρίως, ἐκεῖνο πού μέ θλίβει περισσότερο, εἶναι ὅταν ὁρισμένοι κάνουν τήν ἀθεῒα τους φλάμπουρο καί τό χειρότερο ὅταν πολεμοῦν μέ ἕναν ἀνεξήγητο φανατισμό αὐτούς πού πιστεύουν ἤ τούς εἰρωνεύονται. Καί νά φανταστεῖ κανείς ὅτι αὐτοί οἱ κύριοι κάνουν τούς ''δημοκράτες" καί τούς ὑπερασπιστές τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. ῾Ορισμένοι μάλιστα ἄθεοι ξεσαλώνουν γιά τά καλά καί ἐξασκοῦν τόσο  ἀνεξήγητη καί ἐμπαθῆ κριτική πρός αὐτούς πού πιστεύουν, ὥστε πραγματικά νά ἐπαληθεύονται ὅσοι ἔχουν πεῖ ὅτι ἡ ἀθεῒα εἶναι φαινόμενο πού ἐμπίπτει στή σφαίρα τῶν ψυχιάτρων...

   Παράλληλα συγκινοῦμαι ἀφάνταστα ὅταν βλέπω ἄτομα, τά ὁποῖα μάλιστα κατέχουν καί μιά δημόσια θέση, νά μήν φοβοῦνται τί θά πεῖ ὁ κόσμος, ἀλλά διατρανώνουν καί ὁμολογοῦν τήν πίστη τους, ἀψηφώντας τό ὁποιοδήποτε κόστος. Αὐτοί οἱ ἄνθρωποι γίνονται γιά τούς ἀθέους κάρβουνα ἀναμμένα στόν κόρφο τους, ἐλέγχουν τήν συνείδησή τους καί θρυμματίζουν τά ἕωλα ἐπιχειρήματά τους.
   Φαίνεται πώς ἡ οίκονομική κρίση ἔγινε ἀφορμή γιά ὁρισμένους πολιτικούς  -οἱ ὁποῖοι προφανῶς ἐκμεταλλεύονται τήν ἀνέχεια τοῦ λαοῦ μας- νά ἐκφράσουν ἕναν φθηνό λαϊκισμό καί ταυτόχρονα ἕνα ἀντιεκκλησιαστικό μένος. Θά τούς πρότεινα λοιπόν νά λάβουν τό μήνυμα γιά ἑνότητα καί συναίνεση πού ἐκπέμπει ὁ λαός μας καί νά ἀπεγκλωβιστοῦν, ἐπιτέλους- ἀπό στερεότυπα καί πρακτικές τοῦ παρελθόντος πού μᾶς πληγώνουν ὡς κοινωνία καί ὡς ἔθνος.
῾Ο νοῶν νοείτω!

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΣΣΟΒΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ!

πηγή: olympia.gr

Από το μαύρο 2009, ανακαλύπτουμε οπλοστάσια στην Ελλάδα. Από την μία άκρη στην άλλη. Με βαρύ, πολεμικό οπλισμό. Τελευταία ανακάλυψη, αποθήκη πολεμικού οπλισμού στην Λούτσα (και όχι “γιάφκα”).Ένας εσωτερικός εχθρός χτίζεται αθόρυβα με 1500 Λίβυους φονιάδες μισθοφόρους που “αγνοούνται” από τα νοσοκομεία και τα πανάκριβα ξενοδοχεία που είχαν κατακλύσει. (τα έχουμε αποκαλύψει όλα στο πέρασμα του χρόνου).

UCKάδες που ήδη επιδίδονται σε δολοφονίες πολιτών, ληστείες και δοκιμή των αντανακλαστικών κοινωνίας και αρχών.

Ισλαμοφασιστών – ταλιμπάν σαν τους φονιάδες του Κοσσόβου και της Βοσνίας.

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!


του Μάκη Βραχιολίδη
Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά το …θάψιμο των αποδεικτικών στοιχείων  που αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία  προς την χώρα μας.

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το κατοχικό δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις», εκτός από τις πολιτικές και –ενδεχομένως- ποινικές ευθύνες που συνιστά μία τέτοια δήλωση, φαίνεται πως υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο εξαφάνισης κάθε ντοκουμέντου που αφορά στο μείζον αυτό θέμα. 

Το εγκληματικό σχέδιο κουκουλώματος των αποζημιώσεων της Γερμανίας, έχει βγει από τα γραφεία της Μέρκελ σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη δεν ήταν τυχαία. Ήρθε να προστεθεί στην παλαιότερη δήλωσή του ότι "όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Την ώρα που οι πολιτικοί καλλιεργούν ψευδή εικόνα, έρχεται ο κ. Σαχινίδης να …αδειάσει τον πολιτικό εσμό, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα. Όπως επί ΔΝΤ το πολιτικό σύστημα κορόιδευε τον κοσμάκη ότι οι αναπόφευκτες συνθήκες οδήγησαν την υπαγωγή της χώρας σε αυτό, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είχε προαποφασιστεί, έτσι και με τις πολεμικές αποζημιώσεις: ενώ καλλιεργείτο η εντύπωση ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα διεκδικούσε τα οφειλόμενα από την Γερμανία προς την χώρα μας στην περίοδο 1941-‘44 (μέχρι και ο Γ. Παπανδρέου είχε εκφράσει από βήματος της βουλής παρόμοια πρόθεση), ο Φ. Σαχινίδης δήλωσε ορθά-κοφτά ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από τις αποζημιώσεις!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Η πρωτοβουλία του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" την οποία αγκάλιασε και ενίσχυσε η "Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Καταναλωτών Χολαργού" , εξελίσσεται σε μεγάλο πασχαλιάτικο γεγονός. Την Κυριακή των Βαϊων, μην χάσετε την μοναδική για την περιοχή μας γιορτή. Παραγωγοί ελαιόλαδου, βιολογικής ελιάς, ρυζιού αλλά και αυγών για το πασχαλινό σας τραπέζι, έρχονται στον Χολαργό να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε τιμές παραγωγού απευθείας στον καταναλωτή.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση η οποία θα τυπωθεί σε αφισέτες και θα μοιραστεί από την εθελοντική ομάδα του Χολαργού, ώστε να ενημερωθούν οι πάντες για την πρωτοβουλίας μας.

Ξανατονίζουμε για όσους έχουν παραγγείλει πατάτες. Οι πατάτες είναι από την Φλώρινα και θα δίνονται σε τιμή γύρω στα 0,30 λεπτά. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και θα προσφέρονται σε συσκευασίες των 30 κιλών.
Οι παραγωγοί θα σας περιμένουν στον προαύλιο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων Τσακού Χολαργού (Νταμάρι, τέρμα οδού Σύρου), από τις 10.00 το πρωί και μετά!
Κάτω από την ανακοίνωση υπάρχουν τα ονόματα και οι τιμές μερικών από τους παραγωγούς που θα παρευρεθούν στην υπαίθρια αγορά. Ο κατάλογος αυτός συνεχώς θα ενημερώνεται. 

 
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΤΑΤΕΣ, ΛΑΔΙ,ΡΥΖΙ,ΕΛΙΕΣ, ΝΤΟΠΙΑ ΦΡΕΣΚΑ  ΑΥΓΑ)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ        2012,

ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΦΟΥ ΤΣΑΚΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΣΥΡΟΥ) ΑΠΟ ΩΡΑ 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: 6932-409499
                                                    210-6537395      
                                                            


ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


ΠΡΕΒΕΛΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΛΑΔΙΟΥ
ΤΗΛ: 2810-792040/697-3690369
15 ΕΥΡΩ ΤΑ 5 ΛΙΤΡΑ
------------------------------------------------------------------
BΛΑΧΟΣ ΤΑΚΗΣ-ΛΑΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΥΖΙΟΥ
ΤΗΛ:6972-976877/698330055
1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ
------------------------------------------------------------------

AΡΕΘΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΙΩΝ
ΤΗΛ:6977-986203/6980-648334
1 ΚΙΛΟ ΣΕ ΒΑΖΟ 2,50 ΕΥΡΩ
-----------------------------------------------------------------------------
MΠΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΡΑΝΙΔΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΛΑΔΙΟΥ
ΤΗΛ:6974-450817
15 ΕΥΡΩ ΤΑ 5 ΛΙΤΡΑ


TΣΙΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΥΖΙΟΥ
ΤΗΛ:6940824412/2632093045
4 ΕΥΡΩ ΤΑ 5 ΚΙΛΑ
-----------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΥΖΙΟΥ
ΤΗΛ:6940-650474
4 ΕΥΡΩ ΤΑ 5 ΚΙΛΑ
ΜΑΝΔΕΛΙΑΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΛΑΔΙΟΥ
ΤΗΛ: 6947-975045
15 EΥΡΩ ΤΑ 5 ΚΙΛΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΡΓΗ ΚΕΧΡΗ ΚΑΤΑ ΤΙΓΚΑ!


Η χθεσινή πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τίγκα με τίτλο:

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου-3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

προκάλεσε την άμεση αντίδραση-απάντηση του συναδέλφου του Γιάννη Κεχρή,η οποία δημοσιεύεται παρακάτω. Πρέπει όμως να ειπωθεί ότι πίσω από τις γραμμές της απάντησης Κεχρή κρύβεται οργή και αγανάκτηση, για τον λόγο ότι όπως υποστηρίζει ο κ. Κεχρής ο συνάδελφος και συνοδοιπόρος στην ίδια παράταξη, Κώστας Τίγκας όχι μόνον αντέγραψε τις προτάσεις του γιατρού, αλλά τις προσπέρασε λες και δεν τις άκουσε! 
"Μα πώς να τις ακούσει, αφού ήταν απών στο δημοτικό  Συμβούλιο που υποτίθεται ότι κατέθεσε την πρότασή του;", φέρεται να υποστηρίζει ο Γιάννης Κεχρής. 
Επίσης ο Γιάννης Κεχρής υπογραμμίζει για τον κ. Τίγκα ότι "αντίθετα από αυτό που υπονοεί, ότι ουδέποτε το θέμα αυτό ήλθε στο ΔΣ, έφερα στο ΔΣ το θέμα αυτό με συγκεκριμένες προτάσεις πριν από ένα μήνα".
Η απάντηση του Γιάννη Κεχρή:

"Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, στο διαδίκτυο και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του κ. Τίγκα για την ασφάλεια των μαθητών κατά την διέλευση τους από την διάβαση της οδού 17ης Νοέμβρη μπροστά από το Σχολικό Συγκρότημα. Για το ίδιο θέμα, ένα μήνα πριν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1/3/2012 κατέθεσα το παρακάτω ερώτημα:
            «Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου:
            Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Γονείς και τα Παιδιά τους των Σχολείων στην 17η Νοέμβρη, αφορά την Διάβαση της 17ης Νοεμβρίου και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος. Στην 17η Νοέμβρη πολλές φορές τα οχήματα «πιάνουν» μεγάλες ταχύτητες και δεν σέβονται την πρόθεση Γονέων και παιδιών να διέλθουν διαμέσου του δρόμου.
            Θα μπορούσαμε να ελαττώσουμε την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων με:
·         Λαστιχένια «σαμαράκια».
·         Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών.
·         Καλύτερη Διαγράμμιση.
·         Καλύτερη Σήμανση.
·         Προειδοποιητικά πορτοκαλί φώτα που αναβοσβήνουν.
            Απευθύνω το ερώτημα, αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία για μελέτη και εφαρμογή της καταλληλότερης λύσης με την ελπίδα ότι θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα».

            Αναφέρω επιπλέον ότι για το ίδιο θέμα έχουν  ασχοληθεί στο παρελθόν πολλοί αξιόλογοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Χολαργού. Υπήρξαν πολλές προτάσεις και κάποιες παρεμβάσεις, όπως Φωτεινός Σηματοδότης,  Σχολικός Τροχονόμος που όμως δεν έλυσαν πλήρως το πρόβλημα. Κάθε καινούργια πρόταση είναι καλοδεχούμενη αρκεί αυτός που την κάνει να σέβεται τις προσπάθειες των προγενέστερων, να μην υπονοεί ότι η παρέμβασή του ανήκει στα θέματα που «ουδέποτε έχουν έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο» και σε κάθε περίπτωση να είναι παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία υποτίθεται ότι παρουσίασε την πρότασή του.
Η μετατροπή τμήματος οδού βαριάς κυκλοφορίας σε ήπιας κυκλοφορίας, όπως στην οδό Κύπρου, πιθανότατα να μην ελαττώσει δραστικά την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων.  Από την άλλη η πρόταση μου για «Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών», η ανύψωση δηλαδή του οδοστρώματος κατά οχτώ (8) εκατοστά για μήκος τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων πιθανότατα να είναι πιο αποτελεσματική στην μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων και σίγουρα πολύ φθηνότερη και άμεσα υλοποιήσιμη.
σε ήπιας κατά την ένοια της Κύπρου, πολύ απλά είναι πεταμένα λεφτά, μιας και τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνούν, με αμείωτη ταχύτητα.
Η υπερυψωμένη διάβαση πεζών κατά 8 εκατοστά από το οδόστρωμα αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μειώσουν ταχύτητα θέλοντας και μη. σε ήπιας κατά την ένοια της Κύπρου, πολύ απλά είναι πεταμένα λεφτά, μιας και τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνούν, με αμείωτη ταχύτητα.
Η υπερυψωμένη διάβαση πεζών κατά 8 εκατοστά από το οδόστρωμα αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μειώσουν ταχύτητα θέλοντας και μη
            Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που αξιόλογοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμβάλλουν και αυτοί με τις προτάσεις τους στην επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος θα πρέπει όμως  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατόπιν μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης να δώσει την καταλληλότερη λύση.

Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού"