Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

έγινε πριν από λίγο: άμεση επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ σε κλήση για βοήθεια στον Χολαργό!

Συνέλαβαν 2 ύποπτους αλλοδαπούς και τους οδηγούν στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων

Πριν από λίγα λεπτά, ομάδα της ΔΙΑΣ ανταποκρίθηκε άμεσα σε κλήση για βοήθεια από πολίτες και επιχειρηματία στην περιοχή της πλατείας Παλαμά στον Χολαργό. Δύο αλλοδαποί που κινούντο περίεργα, κίνησαν τις υποψίες περιοίκων. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς τους οποίους οδηγούν για εξακρίβωση στοιχείων. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον Χολαργό και ενεργούν αστραπιαία. Μπράβο τους. 

Ο Τόμσεν και η Τρόϊκα αρπάζουν τα σπίτια από 100.000 οικογένειες!

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και με την σφραγίδα της ... ψήφου μας, βγάζουν στο δρόμο οικογενειάρχες!!!

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί ο Τόμσεν και οι δανειστές ώστε να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια, ώστε να ρίξουν τις τιμές στην αγορά ακινήτων, γράφουν σήμερα σχεδόν όλες οι εφημερίδες! Η αλήθεια είναι, ότι αυτό είχε προαποφασιστεί επί των ημερών της Κυβερνήσεως Παπαδήμου! Αλλά περίμεναν όπως και άλλες αποφάσεις, να εκτελεστούν από κυβέρνηση ψηφισμένη από το λαό!

Πρόκειται για άλλο ένα δώρο του Τόμσεν στα «κοράκια» της αγοράς, καθώς και μια κίνηση που θα ρίξει με το ζόρι τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Δυστυχώς, ουδείς φαίνεται ικανός να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί την χώρα ο Τόμσεν και η παρέα του! Φυσικά, όταν ψήφιζαν οι Ελληνες πολίτες, γνώριζαν ήδη ότι η τρόικα σχεδιάζει να τους αφήσει χωρίς σπίτι, και σήμερα βλέπουμε απλά τους διεθνείς τοκογλύφους να δρέπουν τους καρπούς τους!

Ολα όσα έλεγαν προεκλογικά τα κόμματα της Ελληνικής τρόϊκας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποδείχτηκαν προεκλογικές παράτες! Ουδείς εκ των τριών αρχηγών μοιάζει ικανός να ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή, στην οποία οδηγεί την χώρα ο Τόμσεν και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Από την άλλη, οι τράπεζες από την πλευρά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων. Ενα από αυτά βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο το οποίο προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99. Με τον τρόπο αυτόν η δόση του δανείου μειώνεται στα επίπεδα του ενοικίου που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως κάποιος για ένα σπίτι αντίστοιχης αξίας.

Μάλιστα, οι τράπεζες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να μειώνουν τη διάρκεια του δανείου ή να το αποπληρώνουν χωρίς ποινή, στην περίπτωση που βελτιωθούν τα οικονομικά τους.

Το δεύτερο μοντέλο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν την κυριότητα των σπιτιών που θα έβγαιναν προς πλειστηριασμό αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο!

Απορίας άξιο είναι, τι θα συμβεί με το νόμο που ψήφισαν που προέβλεπε προστασία των Ελληνων πολιτών, και κατόπιν τον ακύρωσαν , λέγοντας ότι θα ... τον επαναφέρουν!

Εγκληματικές καταστάσεις συμβαίνον στη χώρα μας και δυστυχώς, μετά το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, όλα αυτά συμβαίνουν με ... την ψήφο των Ελλήνων!

Γιώργος Αδαλής

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ... ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!



Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .

vrisi
Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής, η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου, αλλά τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β' 2834/15.12.2011), αφορώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
Πιο συγκεκριμένα η παρ.1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού ήταν η 16η Ιουνίου 2012. Δείτε το σχετικό έγγραφο και διαβάστε τη συνέχεια...
nero
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
O διατροφικός κώδικας (codex alimentarius) εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που είναι ΝΠΔΔ τουΥπουργείου Υγείας.
Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιον-ους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Το να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής. Αφορά όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι. Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο του νερού από την κοινωνία. Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.
Όπου το νερό έγινε εμπόρευμα, οι άνθρωποι υποφέρουν
Η ιδιωτικοποίηση του νερού φέρνει εκτόξευση τιµών, εξώσεις, χρέη, ανεργία, διακοπές υδροδότησης ακόµη και θανάτους! Διαβάστε το πρώτο μέρος της έρευνας και δείτε τι έγινε σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Παρίσι.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που εφαρµόστηκε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, το αποτέλεσµα ήταν υψηλό κοινωνικό κόστος, που δεν επέλυσε τα προβλήµατα λειτουργίας και υποδοµής, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν (και τελικά αποκοµίζουν) τεράστια κέρδη. Ειδικά στο νότο, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης προωθείται ακόµη ως λύση στις επενδυτικές ανάγκες που προβάλλονται ως πρώτη προτεραιότητα. Ακριβώς αυτό που ζούµε στην Ελλάδα δηλαδή. Όταν άλλοι αποφάσισαν ότι εµείς έχουµε πρόβληµα χρέους, προτάθηκε ως άµεση προτεραιότητα εµείς να πουλήσουµε τα νερά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι οι... επενδύσεις. Ελάτε να εξετάσουµε πού οδήγησαν τέτοιου τύπου επενδύσεις άλλες χώρες που βιώνουν την εµπειρία της ιδιωτικοποίησης εδώ και χρόνια...
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 6.000 άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βουλγαρία ήταν µέρος του προγράµµατος λιτότητας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, υποσχόµενο αποτελεσµατικότητα αλλά κυρίως ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΙΣ. (Τα ίδια Παντελάκη µου, τα ίδια Παντελή µου).
Τελικά, επενδύσεις δεν έγιναν. Εγιναν όµως τα ακόλουθα, ως συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού:
● Αύξηση της τιµής του νερού τουλάχιστον 12%.
● Σκάνδαλα διαφθοράς από το 2005, για υψηλές αµοιβές. Ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο. (Φανταστείτε πόσο θα παίρνει εδώ).
● 100άδες νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.
Συγκεκριµένα, χίλια νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν µόνο το 2011 ενώ εκκρεµούν ακόµη 5.000 δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που δεν µπορούσαν να πληρώσουν.
● Σε 370 οικογένειες στη Σόφια, έγινε έξωση επειδή δεν µπορούσαν να πληρώσουν τις ∆ΕΚΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εδωσαν σε ιδιώτες ακόµα και τα ποτάµια!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 υποτίθεται για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας νερού. Το 2008 πουλήθηκε η δηµόσια Αquapor, που τότε ήταν ανάδοχος συµβολαίων σε 24 δήµους. Η νοµοθεσία άλλαξε και επέτρεψε στους ιδιώτες αναδόχους να ελέγχουν ολόκληρα υδρογραφικά διαµερίσµατα, κοίτες ποταµών, υδραυλικές υποδοµές, φράγµατα, λιµάνια αλλά και να πάρουν εξουσιοδότηση να δίνουν άδειες, να συλλέγουν φόρους, να εποπτεύουν και φυσικά... να εξασφαλίζουν κέρδη.
Οι δήµοι που είχαν προσχωρήσει στο σύστηµα αυτό και έγιναν πελάτες του group αναγκάστηκαν να αγοράζουν νερό για να διαχειρίζονται τα απόβλητα σε πολύ υψηλές τιµές. Οι αρχές επέβαλαν επίσης «µίνιµουµ κατανάλωση νερού» πολύ µεγαλύτερη από τις πραγµατικές απαιτήσεις µε αποτέλεσµα να χρεώνονται αλόγιστα οι δήµοι.
Οι εργαζόµενοι στους ιδιώτες ήρθαν αντιµέτωποι µε αυξηµένες ώρες και όγκο εργασίας, εκ περιτροπής εργασία και υποβάθµιση των εργασιακών συνθηκών.
Σήµερα, υπάρχει πίεση στις Αρχές για ιδιωτικοποίηση της Aguas de Portugal group.
Τα τρία µεγαλύτερα κόµµατα, το Σοσιαλδηµοκρατικό (PSD), το ∆ηµοκρατικό (CDS) και το Σοσιαλιστικό κόµµα (PS) ενώ το 2004 ήταν εναντίον της παράδοσης της ύδρευσης σε ιδιώτες, σήµερα, κατ' επιταγή της τρόικας έχουν συµπεριλάβει την πώληση της Aguas de Portugal µέσα στο µνηµόνιο.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Πανταχού παρούσα η γαλλική Σουέζ...
Η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1980. Σήµερα, περίπου το 50% των υπηρεσιών ύδρευσης είναι σε ιδιωτικά χέρια. Το 90% των ιδιωτών ελέγχονται από την Αgbar, θυγατρική της γαλλικής Suez και από την Αqualia του FCC group που συνδέεται µε την άλλη πολυεθνική, τη Veolia.
Αυτό που έγινε απολύτως κατανοητό στους Ισπανούς (από την εµπειρία τους µε το ιδιωτικοποιηµένο νερό) είναι ότι δεν γλιτώνουν τα χρέη ό,τι και να γίνει. ∆ηλαδή, ακόµη και αν µια δηµόσια υπηρεσία πουληθεί σε ιδιώτες, τα χρέη της... τα πληρώνουν φυσικά και πάλι οι πολίτες µιας και καλούνται να καλύψουν τα επιτόκια δανεισµού του νέου αγοραστή – ιδιώτη. Τα χρέη που υπήρχαν, δεν τα πληρώνει ο νέος ιδιώτης. Απλά δεν τα πληρώνει ούτε το κράτος και τα ρίχνει στις πλάτες των πολιτών, του γνωστού υποζυγίου. Αυτό κερδίζει µια κυβέρνηση από µια ιδιωτικοποίηση. Να µετακυλήσει τα χρέη της µε έµµεσο τρόπο και πάλι στους πολίτες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ισπανία επίσης πάσχουν από θέµατα διαφάνειας. Για παράδειγµα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ύδρευσης της Μαδρίτης Canal Isabel II, δεν έχουν δει το φως της δηµοσιότητας ούτε έχουν δικαιολογηθεί.
ΙΤΑΛΙΑ: 61,4% ακριβότερο το νερό σε µιά 10ετία!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ιταλία ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1990. Μετά από 15 χρόνια, η νοµοθεσία υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις νερού να κατοχυρώνονται ως SpA (ανώνυµες εταιρείες) αµιγώς ιδιωτικές ή σε συνδυασµό µε δηµόσια ιδιοκτησία. Ετσι την ύδρευση την διαχειρίζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο το κέρδος.
Τα τιµολόγια νερού αυξήθηκαν από το 1997 ως το 2006 κατά 61,4% έναντι του πληθωρισµού που αυξήθηκε κατά 25% και της απασχόλησης που έπεσε κατά 30%.
ΜΑΡΟΚΟ: Και στην Καζαµπλάνκα η Σουέζ...
Οσο το Μαρόκο ήταν γαλλικό προτεκτοράτο, το σύστηµα ύδρευσης και αποχέτευσης το διαχειρίζονταν γαλλικές εταιρείες. Το 1956, το Μαρόκο γίνεται ανεξάρτητο κράτος και η παροχή νερού περνά στην ευθύνη δηµοτικών εταιρειών κοινής ωφέλειας. Στα µέσα της δεκαετίας του '90, η κυβέρνηση του Μαρόκο αποφασίζει την εκ νέου ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης και η χρονιά σταθµός είναι το 1997 όταν η κοινοπραξία Lydec (το 35% κατέχει η γαλλική Suez) αναλαµβάνει τα νερά της Καζαµπλάνκα. Ακολούθησε και η πρωτεύουσα Ραµπάτ µε την εταιρεία Redal ενώ, την επόµενη χρονιά, η γαλλική Veolia ανέλαβε τα νερά στις πόλεις Ταγγέρη και Τετουάν. Σ' αυτή τη δεύτερη φάση της ιδιωτικοποίησης του νερού στην ιστορία τους, οι Μαροκινοί είδαν την τιµή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω...
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σουέζ και στο Μπουένος Αϊρες
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 µε το σύστηµα ύδρευσης – αποχέτευσης του Μπουένος Αϊρες να περνά στα χέρια της σηµερινής Suez.
Μετά από 4 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η πολυεθνική τηρούσε µόνο το 45% των υποχρεώσεών της όσον αφορά στις νέες συνδέσεις. Μετά από 10 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι γινόταν επεξεργασία µόνο στο 12% των λυµάτων, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα διοχετευόταν στον ποταµό Ρίο Ντε Λα Πλάτα.
Το δίκτυο επανακρατικοποιήθηκε το 2006, µετά από έντονες διαµαρτυρίες των κατοίκων που αρνιόντουσαν να πληρώσουν.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σουέζ και στο Σίδνεϋ
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του ΄90. Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε και εκεί την ύδρευση η γαλλική Suez, το νερό του Σίδνεϊ βρέθηκε µολυσµένο.
ΚΑΝΑ∆ΑΣ: «Απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» το µολυσµένο νερό
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού µολύνθηκαν από το βακτήριο E coli στο Walkerton, ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού. Η ιδιωτική εταιρεία χαρακτήρισε τα αποτελέσµατα των ελέγχων «απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.
Παρίσι: Ανέλαβε ο δήµος, µείωσε τις τιµές, αύξησε τα έσοδα
Από το 1985 τη διαχείριση του συστήµατος ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν δύο ιδιωτικές εταιρείες (που πρωταγωνιστούν παγκοσµίως), η Veolia και η Suez. Ωστόσο το Νοέµβριο του 2008, το δηµοτικό συµβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας αποφάσισε να δηµιουργήσει τη δηµοτική εταιρεία Eau de Paris η οποία ανέλαβε από το 2010. Αυτή η πρωτοφανής «επανακρατικοποίηση», που αποφασίστηκε από το ∆ήµαρχο Μπετράν Ντελανοέ, απέφερε τελικά εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Τα τιµολόγια νερού µειώθηκαν κατά 8% σε σχέση µε το 2009 και παρόλα αυτά, υπήρξε και εξοικονόµηση 35 εκ. ευρώ σ' ένα χρόνο (µε τα µειωµένα τιµολόγια). Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν είχε προηγηθεί κοινωνική αντίδραση, που πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Την επανακρατικοποίηση του νερού την αποφάσισε ο ∆ήµαρχος του Παρισιού αποκλειστικά και µόνο µετά από ψύχραιµες αναλύσεις και έλεγχο στα οικονοµικά δεδοµένα. Ο άνθρωπος ερεύνησε και κατέληξε στο συµπέρασµα ότι αν το νερό ξαναπεράσει στον έλεγχο του ∆ήµου, θα είναι και καλύτερο και φθηνότερο. Τόσο απλό. Και τόσο δύσκολο να το καταλάβουν οι δικοί µας. Εκτός και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν µε τίποτα και τους αρκεί µόνο να είναι συνεπείς... στις εντολές της τρόικας.
(Λόγιος Ερμής)

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!!

Ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, σχολίασε την ανάρτησή μας "ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ…ΠΕΤΡΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ..":

Παρακαλώ επιλέξτε:
1/Ο κ Σαμαράς και οι συνεργάτες του έκριναν ότι όπως πάνε τα πράγματα...Κρείττον του λαλείν το σιγάν ή
2/Αφού το σκέφτηκαν αποφάσισαν ότι Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν (Πυθαγόρας - πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή,) πάντως φρονώ ότι όσο απομακρύνονται από όσα είχαν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ στα περιβόητα...ΖΑΠΠΕΙΑ,
3/ κ Σαμαρά, Μόνη σιγή μεταμέλειαν ου φέρει (Μένανδρος - μόνο η σιωπή δεν δείχνει μεταμέλεια)


Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!!!

Ο Βύρων Πολύδωρας διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα στην Βουλή. Η  Μαργαρίτα, υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος και προηγουμένως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα (όταν ήταν βουλευτής), αφού υπάρχει νόμος που επιτρέπει τις προσλήψεις μετακλητών. 
Η περίπτωση του συγκεκριμένου διορισμού έχει δύο σκέλη: Το ένα αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα Μ.Μ.Ε. χειρίστηκαν το θέμα. Είναι γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά, λειτούργησαν ως "ανθρωποφάγα" και "έπαιξαν" την περίπτωση Πολύδωρα για να κάνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης ή ακροαματικότητας. 

Το άλλο μέρος, είναι αυτό που έθεσαν τα Μ.Μ.Ε. : Σε καιρούς χαλεπούς, με τον λαό να  πένεται αγρίως, με την ανεργία να μαστίζει σχεδόν 1,5 εκατομμύρια Έλληνες, με τις απολύσεις στο δημόσιο να περιμένουν χιλιάδες πολίτες, με τον κοσμάκη να βρίσκεται στις εσχατιές της απεπλισίας και άλλοι να πέφτουν από τα μπαλκόνια, ο Βύρων Πολύδωρας, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον πειρασμό. Η "Ελεύθερη Ώρα" και ο Δ. Παπαγεωργίου, σημειώνει στο σημερινό της φύλλο ότι, "βρήκε την ευκαιρία την μία και μοναδική ημέρα που ήταν Πρόεδρος της Βουλής, να διορίσει την κόρη του στην Βουλή. Ο Βύρων Πολύδωρας πιστοποίησε με αυτή του την πράξη, αυτό που ένας ολόκληρος λαός φωνάζει εδώ και χρόνια: ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει και παρασύρει την χώρα στην παρακμιακή του πορεία"

 Εμείς θα πούμε τα εξής: Ο αγαπητός Βύρωνας, ο οποίος έχει δώσει στην μακρά του πορεία πιστοποιητικά ήθους, ευπρέπειας, σωφροσύνης και αγωνιστικότητας (βλέπε συνεχείς αγώνες για τον Υμηττό), αυτή την φορά έκανε το "μοιραίο λάθος", όπως είθισται να λέγεται. Είτε γιατί το εκμεταλλεύτηκαν τα Μ.Μ.Ε. είτε γιατί ο ίδιος δεν υποπτεύθηκε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε, ο Βύρωνας την πάτησε. Για να σβήσει το... λάθος, χρειάζεται από μέρους του Πολύδωρα, να γίνει κάτι. Ίσως εκείνος  ξέρει καλύτερα. Τα δικά του επιχειρήματα του τύπου "η κόρη μου έχει τέσσερα πτυχία και πολλές ικανότητες" ή ότι "γιατί επί τόσα χρόνια που  είχα την κόρη στο γραφείο μου δεν έλεγαν τίποτα, τώρα βρήκαν να πουν;",  αντί να τον βοηθήσουν, έβαλαν περισσότερο λάδι στην φωτιά, ώστε να γίνει βορρά των Μ.Μ.Ε.
Εκτιμούμε βαθύτατα την κόρη του Μαργαρίτα και σίγουρα αναγνωρίζουμε την παιδεία της. Όμως το θέμα που τίθεται πλέον ευρέως, δεν είναι το "νόμιμο" αλλά κυρίως το "ηθικό" και ειδικά σε μία τέτοια περίοδο. Σε περίοδο καταστροφής για το γένος των Ελλήνων, ο λαός περιμένει από τους πολιτικούς ταγούς και μάλιστα του βεληνεκούς του Πολύδωρα, ο οποίος έχει δώσει επί δεκαετίες πετυχημένες εξετάσεις, περιμένει λοιπόν το φωτεινό παράδειγμα και όχι την αντιγραφή  συνταγών, που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου. 
Αυτό θεωρούμε ότι δεν υποπτεύθηκε ή δεν το προσμέτρησε ο Βύρωνας και ι' αυτό την πάτησε. Και γι' αυτό τον "κατασπάραξαν" τα Μ.Μ.Ε.

Η πρόσκλησή μας προς τον αγαπητό συντοπίτη μας Βύρωνα Πολύδωρα παραμένει ανοιχτή. Να τα πούμε όλα, εφ' όλης της ύλης κε Υπουργέ.  

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η ΧΩΡΑ!!!






Οριστική απόφαση απόσυρσης των εναπομεινάντων 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II της 336 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση στον Άραξο έχει λάβει το Γενικο Επιτελείο Αεροπορίας προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της τρόϊκας για περικοπές.
Το κτύπημα είναι σοβαρό για την ΠΑ, όχι τόσο σε ότι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, αλλά σε ότι αφορά τον ρόλο αεροσκαφών προωθημένης εκπαίδευσης στον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα αναπληρώνοντας μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει από την απουσία εκπαιδευτικών αεροσκαφών!
Μαζί με τα 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II θα αποσυρθούν και τα 18 RF-4 της 348 ΜΤΑ της 110 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, καθώς η επιχειρησιακή χρήση του DB110 από τα F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Άραξο, κλείνει σημαντικό μέρος από το κενό που αφήνουν τα αναγνωριστικά-βετεράνοι.

Από εκεί και πέρα έχει ανοίξει συζήτηση για τα F-16 Block 30 Και τα Mirage 2000EGM/BGM της "αγοράς τους αιώνα".
Τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστούν μια και η παρουσία στους στο σύγχρονο πεδίο μάχης είναι σχετικά περιορισμένη.
Aναζητούνται μεταχειρισμένα αεροσκάφη σε Δύση (ΗΠΑ) και Ανατολή (ΗΑΕ και Κατάρ). Αν βρεθεί ικανοποιητική οικονομικά λύση, τα 21 Mirage 2000 EGM/BGM της 332 ΜΠΚ της 114 ΠΜ στην Τανάγρα που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί μαζί με τα 32 F-16 Block 30 της 346Μ της 110 ΠΜ και τα 15 αδελφά F-16 Block 30 της 330Μ της 111 ΠΜ στην Αγχίαλο θα αποσυρθούν μέσα στον ερχόμενο χρόνιο.
Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό για τα F-16, ακόμα και αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης. Σε αυτή την περίπτωση ο συνολικός αριθμός των αποσυρθέντων και αεροσκαφών θα προσεγγίσει τα 100 μαχητικά!


Τα Mirage 2000EGM.BGM μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αν διατηρηθούν τα BGM που χρησιμοποιούνται ως φορείς των βλημάτων αέρος επιφανείας Exocet AM-39 Exocet Block II.
Το "κούρεμα" φυσικά θα εχει συγκλονιστικές επιπτώσεις στην Πολεμική Αεροπορία, αν δεν υπάρξουν αντικαταστάτες. Από του "κούρεμα" μπορεί να μην γλιτώσουν ούτε τα 36 εκσυγχρονισμένα F-4AUP (17 της 338 ΜΔΒ και 19 της 339 ΜΔΒ της 117 ΠΜ).
Αν συμβούν όλα τα παραπάνω χωρίς την αντικατάσταση των μαχητικών, έστω με μεταχειρισμένα υψηλότερων δυνατοτήτων, τότε μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε στην σκοπιμότητα των οικονομικών περικοπών, την "περικοπή" χερσαίων τμημάτων της χώρας, κοινώς "ακρωτηριασμό"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!



πηγή: makeleio.gr
evros
Την ώρα που με ευλαβική σπουδή συνεχίζουν να κρατούν κρυφά το πρόσωπο, τα πραγματικά στοιχεία και το παρελθόν του αιμοβόρου βιαστή και παραλίγο δολοφόνου της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο, η ΕΛ.ΑΣ σπεύδει να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρη ανακοίνωση, για να μας πει πως μειώθηκαν κατακόρυφα οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», με βάση τον έλεγχο ενός... 48ωρου!
Από τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι, ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Έβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δύο ημέρες (8 - 9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα σε 12 και 15 άτομα αντίστοιχα. Δηλαδή, από τις 2 Αυγούστου μεταπήδησε στις 8 του ίδιου μήνα. Τις ενδιάμεσες μέρες, δεν μας λέει τι έγινε. Γιατί άραγε;
Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ότι αυτό επετεύχθη χωρίς να έχουν αναπτυχθεί ακόμα στο σύνολό τους όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης (αστυνομικοί σκύλοι, πλωτά μέσα κ.λπ.). Όλα αυτά και κοτζάμ ανακοίνωση, για 15 λαθρομετανάστες...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

TΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι
Στις 22 Αυγούστου, με τη δική σας στήριξη και παρουσία, ξεκινά το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού 2012, γιατί ότι  τελειώνει, καλό είναι να ξαναρχίζει με κάτι  καινούριο και καλύτερο.
Το Φεστιβάλ 2012, το θεσμοθετημένο  πλέον Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, –μέσα στο πανέμορφο κηποθέατρο της οδού Κορυτσάς, θα φιλοξενήσει τη μουσική με το τραγούδι, το λόγο με την υποκριτική, την κίνηση με το χορό,  προσφέροντάς μας καλλιέργεια, αισθητική, αλλά και προβληματισμό στους  χαλεπούς καιρούς που βιώνει η Πατρίδα μας.
Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ για μία ακόμα φορά, που με τιμάτε και μου δίνετε την ευκαιρία να φέρω εις πέρας – ίσως - ένα από τα σπουδαιότερα δρώμενα του τόπου μας.
Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι.
Με τη συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητικού και Περιβάλλοντος και της Προέδρου του κ. Ελένης Ευαγγελοπούλου, ξεκινάμε και σας περιμένουμε να περάσουμε ώρες ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας.

Με εκτίμηση
Ειρήνη Βεντουζά
Πρόεδρος Φεστιβάλ
Δημοτική Σύμβουλος

ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΑ 10 χλμ. ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ


Ο Σπύρος Γιαννιώτης πάλεψε,, έδωσε όλες τις δυνάμεις του αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε να πάρει ένα μετάλλιο που ήταν και ο στόχος του. Ήρθε τέταρτος στα 10 χλμ.   ανοιχτής θάλασσας. Χρυσός Ολυμπιονίκης ήταν  ο Τυνήσιος, Μελούλ, δεύτερος ο Γερμανός  Λουρτζ και τρίτος ο Καναδός Βάιντερμπεργκερ.  



ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ. ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ 50ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΟ ΤΑΞΙ..

πηγή: makeleio.gr
listia-katadioksi
Ένοπλη ληστεία με έναν 50χρονο νεκρό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο , στην περιοχή της Νάουσας.
Θύμα είναι ένας οδηγός ταξί, που προσπάθησε να εμποδίσει τους ληστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις άνδρες, φορώντας μαντίλια στα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στην τράπεζα και, με την απειλή όπλων, έκαναν ληστεία. Οι ένοπλοι παρέμειναν για αρκετά λεπτά μέσα στην τράπεζα.
Στη διάρκεια της παραμονής τους εντός του υποκαταστήματος πυροβόλησαν και σκότωσαν πελάτη της τράπεζας, όταν κάποιος φώναξε ότι το όπλο είναι ψεύτικο. Το θύμα είναι ένας 50χρονος άνδρας, οδηγός ταξί, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους αδίστακτους ληστές, οι οποίοι ουσιαστικά τον εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.
Ο θάνατος του άτυχου άνδρα ήταν ακαριαίος. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Παροικιάς, ενώ στο νησί επικρατεί κινητοποίηση, προκειμένου να κλείσουν όλοι οι δρόμοι εξόδου για τους δράστες, που διέφυγαν με μηχανή.
Είναι το δεύτερο τραγικό περιστατικό στην Πάρο, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, έπειτα από την επίθεση και κακοποίηση της 15χρονης μαθήτριας στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου, από τον 21χρονο Πακιστανό, που κρατείται στις φυλακές Αυλώνα

Το Μακελειό της Ερήμου και οι Κυρίαρχοι της Ερήμου του Σινά. Ιωάν. Α. Μπαλτζώης

Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Το μακελειό της Χερσονήσου του Σινά πυροδότησε την ένταση και τον προβληματισμό στην περιοχή και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Οι απόψεις και οι εκτιμήσεις δεν συνέπιπταν και το ερώτημα που προέκυψε ήταν, ποιοι ήσαν πίσω από την επίθεση ενόπλων και γιατί. Οι ένοπλοι αυτοί επιτέθηκαν την Δευτέρα 6 Αυγούστου κατά Αιγυπτιακού φυλακίου στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ στο Σινά, σκοτώνοντας 16 στρατιώτες και αρπάζοντας δύο ΤΘ οχήματα προσπάθησαν να εισέλθουν στην λωρίδα της Γάζας, όπου οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντέδρασαν και απέτρεψαν την προσπάθειά τους σκοτώνοντας τρεις από αυτούς.
Οι Αιγύπτιοι μετά το μακελειό αυτό, αντέδρασαν και για πρώτη φορά από το 1973, τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, μετά δηλαδή από 39 ολόκληρα χρόνια τα αιγυπτιακά όπλα ήχησαν ξανά στο Σινά, προσβάλλοντας όχι τις Ισραηλινές θέσεις και τους Ισραηλινούς στρατιώτες , αλλά Αιγυπτίους πολίτες!!. Με μια συντονισμένη επίθεση του Αιγυπτιακού στρατού , κομάντος με την υποστήριξη ελικοπτέρων κτύπησαν σε μια περιοχή του Σινά που ευρίσκοντο οι υπεύθυνοι της επίθεσης σκοτώνοντας 20 από αυτούς. Ποιοι ήταν αυτοί οι υπεύθυνοι; Κατά τους Αιγυπτίους ήσαν μαχητές της Χαμάς, που εισήλθαν στο Σινά από τα τούνελ που συνδέουν τη Γάζα με το Σινά, κατά τους Ισραηλινούς ήσαν Σαλαφίτες Ισλαμιστές με συνεργάτες τους από την περιοχή του Σινά. Θα δούμε παρακάτω τι συνέβη.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας εκτιμούν, ότι η ενεργητική δραστηριοποίηση της Αιγύπτου στο Σινά, δείχνει ότι οι Αιγύπτιοι έχουν την πρόθεση να κινηθούν με αποφασιστικότητα κατά των τρομοκρατικών πυρήνων στην περιοχή και να αναλάβουν τον έλεγχο της χερσονήσου. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν, ότι η Αίγυπτος έχει κατανοήσει τη σύνδεση μεταξύ τρομοκρατών στο Σινά και τη Γάζα και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον το Κάιρο θα απαιτήσει από την κυβέρνηση της Χαμάς να λάβει πραγματικά μέτρα εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων που λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα όμως με τον Dr. Danny Asher, που είναι στρατιωτικός ε.α. και ειδικός σε θέματα Αραβικής Πολεμικής Ιστορίας, οι τελευταίες προσπάθειες του νεοεκλεγέντος Αιγυπτίου Προέδρου να ελέγξει την κατάσταση στη χερσόνησο του Σινά εντάσσονται στο πλαίσιο ανάδειξης του νέου ηγεμόνα στην περιοχή. Στόχος του είναι η επιβολή της δημόσιας τάξης, τόσο στους Βεδουίνους, όσο και στους συμμάχους τους, στο Σινά, που αισθάνονται αισθητά αποξενωμένοι από τους Αιγυπτίους, που κατοικούν στο δέλτα του Νείλου, χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Εδώ να αναφερθούμε για τους Βεδουίνους, τους "Κυρίαρχους της Ερήμου", οι οποίοι έχουν επιβιώσει για αιώνες σε αυτό τον οικονομικά δύσκολο χώρο , καθόσον ο ρόλος των και η εμπλοκή τους σε πολλά γεγονότα ήταν σημαντική, όπως και στα τελευταία γεγονότα και θα εξηγήσουμε γιατί . Για πολλά χρόνια εξασφάλιζαν τα προς το ζην κινούμενοι ελεύθερα στην περιοχή και κάνοντας λαθρεμπόριο αγαθών στα σύνορα.
Στο μακρινό παρελθόν ασχολήθηκαν με την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών κατασκοπείας, και αργότερα με την πώληση οπωροκηπευτικών και ναρκωτικών, αλλά και με την διακίνηση όπλων και εκδιδομένων, όπως συμβαίνει και με μια μερίδα Ελλήνων Ρομά με αντίστοιχες δραστηριότητες, με τελευταία δραστηριοποίηση στη λαθραία διακίνηση εργατών από την Αφρική. Η κατασκευή του νέου φράκτη ασφαλείας στην περιοχή από το Ισραήλ, τους έχει αποκόψει όχι μόνο από την ελεύθερη διακίνηση, αλλά και από όλα τα μέσα επιβίωσής τους. Όντας σε απόγνωση, οι Βεδουίνοι παρέχουν πλέον υπηρεσίες σε εξτρεμιστικές θρησκευτικές ομάδες, σε τρομοκρατικές Ισλαμιστικές οργανώσεις, που πληρώνουν αδρά. Οι Βεδουίνοι δεν νοιάζονται ποιοι είναι από πίσω. Μια πληρωμή online σε τράπεζα της πόλης του Εl-Arish, στο Σινά, κινητοποιεί μια τρομοκρατική επίθεση σε κάποιο αγωγό αερίου ή τη συγκέντρωση πληροφοριών για επίθεση ή ακόμα και τη φυσική παρουσία σε επίθεση κατά του ασθενούς αιγυπτιακού καθεστώτος και των «σιωνιστών» εταίρων τους στη μακρινή πλευρά του νέου φράκτη. Και είδαμε τελευταία αρκετές δολιοφθορές στον αγωγό φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στο Ισραήλ και όλες οι δολιοφθορές συνέβησαν στο Σινά, στην περιοχή των κυρίαρχων της ερήμου, των Βεδουίνων. Τυχαίο;
Η επίθεση στο Σινά είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Αιγυπτιακό στρατό, να αποδείξει τη δύναμή του και να θέσει την περιοχή υπό τον πλήρη έλεγχο, τον δικό του και του καθεστώτος. Η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορέσει να επιτύχει, άμεσα, αλλά θα πρέπει να στηριχτεί σε αποτελεσματική και συστηματική πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Είναι γεγονός ότι η προϋπάρχουσα αδιαφορία των αξιωματούχων των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών και του κυβερνήτη του βόρειου Σινά, τους κόστισε τις θέσεις τους.

Το αυξανόμενο κύμα οργής στην Αίγυπτο, από το θέαμα των "μαρτύρων του Ραμαζανιού" στα φέρετρά τους, των νεκρών Αιγυπτίων στρατιωτών, θα κρατήσει αρκετά εναντίον αυτών, που ‘’κερδίζουν το ψωμί τους’’ από την τρομοκρατία, των Βεδουίνων του Σινά. Αυτοί, οι οποίοι υπήρξαν πολύ πριν από τους Άραβες και οι οποίοι ζούσαν κάτω από τους Τούρκους, τους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς, θα παραμείνουν στην περιοχή, ακόμη και αν αναγκαστούν να βγουν από τους αμμόλοφούς της Shiekh Zuweid και μετακινηθούν στις ορεινές περιοχές της Jabal Hilal και Jabal Yaalek στην κεντρική Χερσόνησο του Σινά. Και ο Αιγυπτιακός στρατός θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να ελέγξει, κατά το μέτρο του δυνατού την χερσόνησο του Σινά, καθόσον το να ελέγξεις τους Βεδουίνους είναι «Mission Impossible” .

Η περιοχή πλέον στα Αιγυπτιακά σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας μοιάζει νεκρή, καθώς οι Αιγύπτιοι έχουν σφραγίσει τις σήραγγες επικοινωνίας με τη Γάζα, αλλά και η Χαμάς έχει απομακρυνθεί από εκεί, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι η κάθετη αύξηση των τιμών των αγαθών στην τοπική αγορά στην Γάζα. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο αρθρογράφος Akram Atallah, στην παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Ayyam, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η Αίγυπτος πραγματικά προτίθεται να καταστρέψει όλες τις σήραγγες της Γάζας εφόσον ο Παλαιστινιακός αυτός θύλακας δεν έχει άλλη επιλογή.

Γράφει επίσης ότι εάν οι σήραγγες δημιουργούσαν πραγματική απειλή για την Αίγυπτο, ο πρώην Πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, θα τις είχε κατεδαφίσει εδώ και καιρό. Με την ευκαιρία να αναφερθούμε για λίγο στις σήραγγες, τα τούνελ που συνδέουν την Γάζα με το Σινά, όπου από εκεί διέρχεται όλο το λαθρεμπόριο και γίνεται στην ουσία ο ανεφοδιασμός της Γάζας. Τα τούνελ ξεκινούν από την πόλη Ράφαχ, που βρίσκεται στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου(Σινά) και καταλήγουν εντός του Σινά . Η είσοδος- έξοδος είναι εντός των σπιτιών στην Ράφαχ, έτσι οι Ισραηλινοί που ελέγχουν τα σύνορα από την πλευρά της Γάζας δεν μπορούν να τα βρουν. Τα τούνελ είναι πολλά και διαφορετικών μεγεθών.
Παρά του ότι όσα ανακαλύπτονται , οι Ισραηλινοί τα καταστρέφουν, εν τούτοις άλλα νέα γίνονται και μάλιστα πολύ γρήγορα, σκάβοντας την άμμο. Εκτιμάται ότι ενεργά είναι αρκετές δεκάδες και είναι διαφόρων μεγεθών. Μπορούν να περάσουν περπατώντας άνθρωποι και μικρού μεγέθους προϊόντα μέχρι και αυτοκίνητα και μεγάλα μηχανήματα. Δηλαδή η τροφοδοσία της Γάζας γίνεται μέσω των σηράγγων, από την Αίγυπτο, στην πλειοψηφία είναι προϊόντα λαθρεμπορίου και κύριοι διακινητές είναι οι Βεδουίνοι. Η Αίγυπτος, αν και έχει καταστρέψει 196 από αυτά, κέρδιζε από αυτές τις δοσοληψίες , σε χρήμα, σε διπλωματία (μεταξύ των Αραβικών κρατών) αλλά και σε ησυχία, αφού όλοι ήσαν ευχαριστημένοι. Και οι Παλαιστίνιοι και οι Βεδουίνοι και οι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Ισραηλινοί (κατά κάποιο τρόπο) , που δεν είχαν εντάσεις στην Γάζα και δεν λιμοκτονούσε η Γάζα. Το μόνο δυσάρεστο για τους Ισραηλινούς ήταν η διακίνηση οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών , προς τη Χαμάς μέσω των τούνελ αυτών. Η κατασκευή του νέου φράκτη στην περιοχή, η περισσότερη αυστηρότητα τω Αιγυπτίων, η καταστροφή η το σφράγισμα κάποιων σηράγγων και η ενίσχυση των στρατιωτικών μονάδων στο Σινά, με την έγκριση των Ισραηλινών είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, δηλαδή με σύγχρονους οικονομικούς όρους είχαμε «ύφεση και αύξηση της ανεργίας» και περιορισμό των κερδών των Βεδουίνων. Και είχαμε την αντίδρασή των, για την αλλαγή αυτή.

Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται ποιοι ήσαν πίσω από την τελευταία επίθεση. Ηθικοί αυτουργοί Ισλαμιστικές εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις , από την Αλ Κάιντα και την Χαμάς μέχρι τους Χεζμπολλάχ και τους Σαλαφιστές , που ο μόνος σκοπός των είναι η εκδίκηση (από τι;), το μίσος, ο φανατισμός, ο πόνος των άλλων. Εκτελεστές, πληρωμένοι εκτελεστές, ποιοι άλλοι οι κυρίαρχοι της ερήμου, οι Βεδουίνοι, που για την επιβίωσή των είναι ικανοί για τα πάντα. Αρκεί οι άλλοι να πληρώσουν αδρά. Και δεν μας νοιάζει ποιοι είναι ή τι θα προκληθεί από εκεί και μετά. Και ο λόγος η οικονομική ύφεση, που κτύπησε τις οικονομικές των δραστηριότητες, όπως προαναφέραμε. Οι Βεδουίνοι αντέδρασαν, έστω και αν το πλήρωσαν και θα το πληρώσουν ακόμη περισσότεροι. Κάποιοι άλλοι όμως υπομένουν και δεν αντιδρούν. Ζουν ανάμεσά μας.

* Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΓΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Οι εν ψυχρώ εκτελέσεις Ελλήνων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πόσο αίμα αθώων πρέπει να χυθεί για να ξυπνήσουν οι κυβερνώντες; Άμεση λήψη σκληρών κατασταλτικών μέτρων για την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, που σε κάθε περίπτωση πηγάζει από τη λαθρομετανάστευση.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Ο καθηγητής κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, με αφορμή την ανάρτηση "ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ!", απαντά:

Φίλε λοιπόν, πέρα του αγαπητέ Ανώνυμε, επίτρεψέ μου να 'θεραπεύσω' και πάλι το νέο σχόλιό σου.
'Εχεις απόλυτο δίκαιο και εκεί επικεντρώνω και εγώ την ειρωνική μου διάθεση αλλά 'μεταξύ των γραμμών' (είμαι βέβαιος ότι είσαι ενήμερος με την αγγλική λογοτεχνική αναφορά ΄between the lines )΄απέναντι σε αυτούς που έπαιξαν και την πιθανότητα κατάργησης ή συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας...
Υπάρχει γαι το Πανεπιστήμιο στο οποίο εγώ υπηρέτησα, επαρκές υλικό σε διεθνείς ακαδημαϊκές και όχι μόνο αναγνωρίσεις. Για το Δυτ Μακεδονίας δεν ισχύει το ίδιο καθώς είναι πολύ νέο δημιούργημα.
Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιέρωσες...
Πάντως, στην Ελλάδα του "λέμε πολλά αλλά δεν κάνουμε τίποτε" ας περιμένουμε και οι δυό να δούμε τις ενέργειες του κ Αρβανιτόπουλου.

Συγκλονιστική ιστορία: Δυο ψυχές σε ένα σώμα


Οι σιαμαίες δίδυμες Abigail και Brittany Hensel έχουν διαψεύσει κάθε ιατρική πρόβλεψη.
Οι αδερφές Hensel μοιράζονται το ίδιο σώμα μέχρι τον κορμό.
Όταν γεννήθηκαν, πριν από 22 ολόκληρα χρόνια, οι γιατροί πίστευαν πως δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν, καθώς δε γινόταν να χωριστούν χωρίς να χάσει τη ζωή της η μία από τις δύο. Οι γονείς τους απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο. Απέκλεισαν ξανά οριστικά το ενδεχόμενο διαχωρισμού, όταν τα κορίτσια άρχισαν να μεγαλώνουν.

Παρόλα αυτά εκείνες κατάφεραν να αναπτύσσονται κανονικά, περνώντας στην ενήλικη ζωή.
  
Η ιστορία των κοριτσιών έγινε γνωστή το 1996 μέσω της εκπομπής της Oprah Winfrey και το περιοδικό Life. Τώρα, θα πρωταγωνιστήσουν στο δικό τους Reality Show την τηλεόραση. Συνηθισμένες πλέον στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, ιδίως από τα 16 τους και μετά, όταν και εμφανίστηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ του δικτύου TLC.
Το δικό τους show που θα έχει τίτλο "Abby and Brittany", θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου.
Οι δίδυμες ήρθαν στον κόσμο το 1990. Μετά τη γέννηση τους οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς τους πως δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν ούτε για ένα βράδυ. Προβλέψεις που εν τέλει διαψεύστηκαν. Μεγαλώνοντας, ανέπτυξαν διαφορετικές προσωπικότητες και γούστα, ακόμα και στο φαγητό.
Ένα σώμα, δύο ψυχές 
Η κάθε αδερφή έχει το δικό της κεφάλι, τη δική της σπονδυλική στήλη, το δικό της στομάχι, την δική της καρδιά, τους δικούς της πνεύμονες, τη δική της χοληδόχο κύστη. Μοιράζονται ένα παχύ και ένα λεπτό έντερο, ένα αναπαραγωγικό σύστημα και τρία νεφρά.
Η κάθε μια ελέγχει το ένα χέρι και το ένα πόδι. Αυτό σημαίνει ότι για να μπουσουλήσουν, να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο, ακόμα και να δέσουν ένα κορδόνι, έπρεπε πάντα να συνεργάζονται από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Στα 16 τους κατάφεραν μάλιστα να περάσουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης χειριζόμενες ταυτόχρονα το τιμόνι. Οι γονείς τους όχι μόνο έχουν αποδεχτεί τις σιαμαίες κόρες τους, αλλά αστειεύονται διατηρώντας το χιούμορ τους:
"Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε εάν τις σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν κλήση και οι δύο ή μόνο η Abby επειδή εκείνη πατάει το γκάζι;", δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα τους.
Να σημειωθεί πως μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, χρειάστηκαν μόνο δύο επεμβάσεις για να διορθωθεί η σκολίωση τους και να διευρυνθεί το στέρνο τους για να μην έχουν προβλήματα στην αναπνοή τους.
Στατιστικά, μόνο ένα ζευγάρι σιαμαίων στα 40.000 καταφέρνει να επιβιώσει, και μόλις το 1% από αυτά, καταφέρνουν να περάσουν το πρώτο έτος ζωής τους. Πόσα μάλλον να αναπτυχθούν μέχρι την ηλικία της Abby και της Brittany.
Οι δύο σιαμαίες, δήλωσαν πάντως στη Daily Mail, πως μελλοντικά θέλουν να κάνουν οικογένειες και να παντρευτούν. Ιατρικά, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, τίποτα δεν απαγορεύει το ενδεχόμενο να φέρουν κανονικά στον κόσμο ένα, ή περισσότερα παιδιά.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ. ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΗΠΑΤΑΤΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ... ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria 

lathro-leoforeio
Συναγερμός έχει σημάνει για τα κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους σε μετανάστες που φυλάσσονται στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής. Καθημερινά, άλλωστε, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν περιστατικά στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.
Την ίδια στιγμή ασθένειες έκαναν την εμφάνιση τους και στους κρατούμενους μετανάστες της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, όπου κρούσματα μολυσματικών ασθενειών, όχι σοβαρών, παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες με μετανάστες να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με τη συνοδεία αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ με θέμα τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και στην οποία συμμετείχαν φορείς της περιοχής, τέθηκε το ζήτημα της υγιεινής των χώρων όπου φυλάσσονται οι λαθρομετανάστες.
makeleio.grShare on twitter

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

 viron-kores
Κάποιοι  έχουν αγωνία να μάθουν το σχόλιό μας για τον Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος διόρισε την κόρη του στη Βουλή. Ο νεαρός Κ. Σαμπάνης για παράδειγμα, που πασχίζει να πουλήσει πνεύμα,  αλλά πρέπει να φάει ...πολλά ψωμιά για να μπορεί να το κάνει, μας έστειλε και μήνυμα στο facebook, λέγοντας ότι σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις είμαστε λαλίστατοι και περιμένει εναγωνίως να μάθει τι θα πούμε τώρα για τον Βύρωνα!!!
Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι: α) από το πρωί έχουμε δημοσιεύσει την είδηση όπως την είχε αναρτήσει το makeleio.gr και β) από το πρωί  επίσης, ψάχνουμε να βρούμε τον Βύρωνα Πολύδωρα στο πολιτικό του γραφείο αλλά δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο. Πριν πούμε την άποψή μας, θέλουμε  τον Βύρωνα Πολύδωρα να μας δώσει αποκλειστική συνέντευξη και εκεί θα του κάνουμε όλες τις ερωτήσεις και θα τα πούμε όλα έξω από τα δόντια.
Όπως ξέρετε, εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας και με τον συντοπίτη μας Βύρωνα Πολύδωρα θέλουμε να τα πούμε όλα και να ακούσουμε τις θέσεις του. Πιστεύουμε να μας κάνει την τιμή, τόσο για τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" όσο και για την "Ελεύθερη Ώρα" να μας δώσει συνέντευξη. 
Και καλούμε ανοιχτά μέσω του blog μας τον κο Πολύδωρα να αποδεχτεί την πρόσκληση. Κύριε υπουργέ σας ψάχνουμε από το πρωί αλλά δεν μπορούμε να σας βρουμε στο γραφείο σας!Νομίζω ότι πρέπει και οφείλεται να μιλήσετε στον λαό και στους συντοπίτες σας. Σας το ζητούν...

ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ…ΠΕΤΡΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ!

samaras-megaro
Ο Σαμάρας, θα περάσει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά...σκαστός! Θα πάει στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου και θα εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκόρ! Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η καθιερωμένη από δεκαετίες συνέντευξη τύπου δεν πρόκειται να δοθεί! Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο κ. Σαμαράς α) επιθυμεί να δώσει τέλος στον πανηγυρικό χαρακτήρα της ΔΕΘ, β) δεν θέλει να προβεί σε «ριψοκίνδυνες» εξαγγελίες και γ) επιδιώκει να επικεντρωθεί στην επερχόμενη κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ο Α. Σαμαράς φοβάται τους δημοσιογράφους όπως ο διάολος το λιβάνι, ειδικά την περίοδο εκείνη, όπου σε μια συνέντευξη τύπου θα δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων για τα μέτρα των 11,6 δις ευρώ που έχει ράψει ...κουστούμι στον ελληνικό λαό μαζί με την τρόικα, για το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και της δημόσιας περιουσίας!
Ο Α. Σαμαράς, προφανώς ήρθε σε συνεννόηση τόσο με τους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη αλλά κυρίως με την τρόικα η οποία επιδιώκει να περάσει στου...ντούκου τα σφαγιαστικά μέτρα των 11,6 δις ευρώ.
Ο Πρωθυπουργός έτσι, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αποφεύγοντας περαιτέρω κραδασμούς.
ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
makeleio.gr

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011


από τον  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής

Νίκο  Κουκή

Το 2011 ήταν μια ιδιαίτερη χρόνια για τον νέο Δήμο, λόγω της έναρξης της ενοποίησης των πρώην Δήμων Παπάγου και Χολαργού που προβλέπεται από το νομοσχέδιο Καλλικράτης. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενοποίησης ήταν να καταργηθούν όλες οι παλιές Σχολικές Επιτροπές των Γυμνασίων-Λυκείων, και να δημιουργηθεί μία, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου-Χολαργού. Συνενώσεις όμως υπήρξαν και στα Γυμνάσια-Λύκεια του Παπάγου και του Χολαργού, αφού σε όποιο σχολικό συγκρότημα υπήρχαν δύο σχολικές μονάδες συγχωνεύθηκαν σε μία. Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου-Χολαργού χρηματοδοτείται από τον Δήμο και το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Ε.Ι.Ν, ώστε να μπορεί να καλύπτεί πάγιες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών κτιρίων. Παρακάτω παραθέτουμε συνοπτικά προς ενημέρωση των Δημοτών τον Οικονομικό Απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την περίοδο από 17/5/2011 έως 31/12/2011:

ΕΣΟΔΑ         
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ  ΔΗΜΟΥ
83.441,51
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
45.470,67
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
6.249,05
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Ε.Ι.Ν
36.387,01
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΟΔΑ
427,44
ΣΥΝΟΛΟ
171.975,68

ΕΞΟΔΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
21.020,60
ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ( ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ)
4.193,22
ΕΞΟΔΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
4.636,39
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (ΙΚΑ, ΜΤΠΥ)
7.437,80
ΘΕΡΜΑΝΣΗ
15.597,10
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
8.430,71
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ
9.179,36
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ
5511,97
ΦΟΡΟΙ
239,41
ΣΥΝΟΛΟ
76.246,56

Χρηματικό Υπόλοιπο για τη χρήση 2012                                                95.729,12  


Κλείνοντας με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων, σας γνωρίζουμε ότι ο Απολογισμός, όπως ορίζεται από το νόμο εκτελείτε σε ταμειακή βάση και όχι σε λογιστική, δηλαδή τα έσοδα και τα έξοδα εγγράφονται στον απολογισμό κατά την ημερομηνία εκταμίευσης τους.  Μεγάλο μέρος του χρηματικού υπολοίπου που μεταφέρεται στη χρήση του 2012 αφορά έξοδα και λογαριασμούς  Κοινής Ωφέλειας που έγιναν το 2011 και θα πληρωθούν εντός του 2012.  
Είναι γεγονός ότι το 2011 ήταν μια δύσκολή χρόνια τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, αφού οι κρατικοί πόροι προς τους Δήμους μειώθηκαν κατά 50%, με συνέπεια να μειωθούν σημαντικά από πλευράς Δήμων οι επιχορηγήσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές. Ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθεια της Σχολικής Επιτροπής να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις που προέκυψαν από την συγχώνευση, ήταν η Δημοτική Αρχή, η οποία με τις ενέργειες της (έκτακτες επιχορηγήσεις, αποπληρωμή  παρελθόντων χρεών προς στην ΕΥΔΑΠ, καταβολή επιχορήγησης από πόρους  ΣΑΤΑ) ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό το έργο της Επιτροπής. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε και την πρωτοβουλία που έλαβε η Σχολική Επιτροπή να καλύψει κάποιες ανάγκες των σχολείων, μέσω δωρεών και χορηγιών από ιδιώτες. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και καλύφθηκαν πάγια αιτήματα των Εκπαιδευτικών για, διαμορφώσεις χώρων, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι δωρεές αυτές, αναπλήρωσαν σε ικανοποιητικό βαθμό το κενό που δημιουργήθηκε από την γενικότερη έλλειψη πόρων και συνάμα δεν επιβάρυναν τα ταμεία των περισσότερών Συλλόγων Γονέων, με αγορές παρόμοιου εξοπλισμού.
Ενεργή ήταν για μια ακόμη φορά, η παρουσία και η προσφορά της Ένωσης Γονέων και των επιμέρους Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων-Λυκείων, με τους οποίους υπήρξε αδιάκοπη επικοινωνία και συνεργασία σε όλους τους τομείς. Σημαντική όμως κατά την περίοδο που πέρασε ήταν η συνεισφορά όλων των μελών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής και στους οποίους θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά, κ. Δανάη Δοπτόγλου, κ.Διονύσης Ραγκούσης, κ.Ιφιγένεια Σχιστού κ.Ασημίνα Ράδου-Αστρά, κ.Ιωάννα Κουρή αλλά και οι  Διευθυντές των Σχολείων, κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης κ. Γιατίλης Γεώργιος, κ.Γεωργιάδου Λουίζα, κ.Δημητρόπουλος Ανδρέας και κ.Καπετανάς Ελευθέριος και κ.Κατσούδα Ξανθή, με τους  οποίους υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν τα περισσότερα από τα ζητήματα που τέθηκαν. Όμως εκτός από τις καθιερωμένες αρμοδιότητες της Επιτροπής, που σχετίζονται με τις  πάγιες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, η Σχολική Επιτροπή το 2011 διοργάνωσε μαζί με άλλους φορείς, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και ημερίδες. Πραγματοποίησε μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς», σειρά ομιλιών στα Λύκεια του Δήμου με αντικείμενο την οδική ασφάλεια των νέων αλλά και με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» για επίκαιρα θέματα, όπως οι εξαρτήσεις των νέων.
Σίγουρα  κατά το προηγούμενο έτος στο οποίο αναφέρεται ο απολογισμός, δεν επιλύθηκαν οριστικά τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας, όμως μέσω της Σχολικής Επιτροπής, αναδείχθηκαν αρκετά από αυτά και λήφθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις για την τελική επίλυση τους. Ο ρόλος της Σχολικής Επιτροπής στα εκπαιδευτικά δρώμενα, ως τρίτος πυλώνας δράσης (Υπουργείο Παιδείας- Εκπαιδευτικοί, Γονείς-Μαθητές, Δήμος-Σχολική Επιτροπή)  της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι καταλυτικός και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με μοναδικό σκοπό, την συνεχή βελτίωση του επιπέδου σπουδών των Μαθητών των Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής


Νίκος  Κουκής