Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στην Αντιτρομοκρατική 30χρονος Έλληνας, ύποπτος για την δολοφονία στην Πάρο

Δραπέτης φυλακών προσήχθη στην Αντιτρομοκρατική για την δολοφονία στην ΠάροΣτην Αντιτρομοκρατική προσήχθη ένας άνδρας, ο οποίος θα εξεταστεί για την συμμετοχή του ή όχι στην ληστεία και την ανθρωποκτονία που έγινε στην Νάουσα της Πάρου στις 10 Αυγούστου.
Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών και αναζητείτο από το 2010 για ληστείες που διέπραξε στη επαρχία. Μεταξύ άλλων συμμετείχε και σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή του Κορυδαλλού. Τελικά συνελήφη το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 30χρονος φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αρχές και για την δράση του και τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο ίδιος δεν είναι συνεργάσιμος με τις Αρχές, αρνείται να δώσει DNA και δεν αποκαλύπτει τίποτα. Ωστόσο η Αστυνομία πιστεύει πως ο 30χρονος μαζί με άλλους τέσσερις Αλβανούς ήταν αυτοί που έκαναν την ληστεία αλλά και δολοφόνησαν τον 53χρονο οδηγό ταξί, Δημήτρη Μίχα.
πηγή: iefimerida.gr

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.


Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .

pappous-2
Ο ηλικιωμένος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν του επιτρέπουν να αγοράσει τα φάρμακά του.
Ο 70χρονος ανέβηκε στα Μεσαιωνικά Τείχη στο "μικρό κάστρο" απέναντι από το «Νεώριο» και έπεσε στο κενό. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με μέριμνα του ΕΚΑΒ στο χειρουργικό τμήμα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τραύματά του είναι σοβαρά αλλά η ζωή του δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Καταβάλλονται προσπάθειες για την ψυχολογική του υποστήριξη, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση του ίδιου και της οικογένειάς του για να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
Ο 70χρονος οδηγήθηκε στην ορθοπεδική κλινική καθώς μεταξύ άλλων έχει σπάσει και τη λεκάνη του.
makeleio.gr

ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΘΡΟΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Π.Ν ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ. ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



katastoli-plithous
ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
Λαϊκή εξέγερση - η πρώτη του είδους - στην Ύδρα με κατάλυση των βασικών αρχών ενός κράτους, δηλαδή της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ, αλλά και πρώτη ενεργό εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής είχαμε πριν λίγες ώρες σε ένα εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στην πολιορικία και του αστυνομικού τμήματος του νησιού επί μία νύχτα, μέχρι και στην απειλή βύθισης ενός "Flying Cat" που μετέφερε έναν συλληφθέντα Υδραίο από το νησί!
Η μεταφορά με σκάφος του ΠΝ στην Ύδρα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ - αν έγινε όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της 'Υδρας - σίγουρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Ναυτικού και ένα ερώτημα είναι αν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για το θέμα πριν ληφθεί η σχετική απόφαση η οποία αντιβαίνει σε βασικά άρθρα του Συντάγματος! Είμαστε βέβαιοι πως δεν είχε ενημερωθεί, όπως έγινε με την περίπτωση που οι Τούρκοι εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης μεταξύ Χίου-Οινουσσών.
Αιτία της εξέγερσης στην Ύδρα: Η σύλληψη γνωστής ιδιοκτήτριας εστιατορίου του κοσμοπολίτικου νησιού και του γιού της επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις στο εστιατόριό τους.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα κλιμακίου του ΣΔΟΕ μετέβη στο νησί για έλεγχο στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού. Οι του ΣΔΟΕ ισχυρίζονται ότι δεν έκοβε αποδείξεις η ιδιοκτήτρια, ενώ η ιδιοκτήτρια είπε ότι θα έκοβε τις αποδείξεις πριν φύγουν οι πελάτες. Η γυναίκα συνελήφθη και ενώ μεταφερόταν στο πλοίο για να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Πειραιά, εξαιτίας της έντασης και της ψυχολογικής πίεσης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.
Μέσα σε λίγη ώρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα αντιδρώντας στη σύλληψη και το γεγονός πως η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Την ίδια στιγμή συνελήφθη και ο γιός της ιδιοκτήτριας και τότε ξεκίνησε η εξέγερση. Εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν στο πλοίο στους αστυνομικούς και στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τους κυνήγησαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής κλείδωσε το τμήμα και κατέβασε τα όπλα. Η πολιορκία ξεκίνησε και διατηρήθηκε όλη την νύχτα.
Το πρωί του Σαββάτου και ενώ κανένα πλοίο δεν δεχόταν να μεταφέρει τοις άνδρες των ΜΑΤ η ηγεσία του ΠΟλεμικού Ναυτικού διέθεσε σκάφος στην αστυνομία και μεταφέρθηκε η διμοιρία στην Ύδρα! Είναι η πρώτη εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα είναι η τελευταία.
Η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε έκρηξη λαϊκής οργής και οι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που για 800 ευρώ του μήνα αναγκαστικά καλούνται να υπερασπιστούν τις επιλογές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.
Η διμοιρία των ΜΑΤ, με την χρήση χημικών κατάφερε για άλλη μια φορά να εκτελέσει την αποστολή που της ανατέθηκε, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και μεταφέρθηκε στο Flying Cat ο γιος της ιδιοκτρήτιας του εστιατορίου.
Οι κάτοικοι της Ύδρας επιτέθηκαν και στο πλοίο και προπηλάκισαν τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος που μετέτρεψαν σε πλωτή κλούβα της αστυνομίας το σκάφος. Οι πολίτες απείλησαν ότι "Την επόμενη φορά που θα έρθει το Flying Cat στην Ύδρα θα το βυθίσουμε" και η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις.
Από το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιβεβαιώνουν ότι το σκάφος που μετέφερε τη διμοιρία των ΜΑΤ ανήκε στη δύναμή του, όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της Ύδρας. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του ΠΝ που επικινώνησε με το defencenet.gr "την διμοιρία των ΜΑΤ μετέφερε στην Ύδρα ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και πιθανόν ακριβώς λόγω του μεγέθους του σκάφους και του χρώματός του, που είναι ακριβώς στα ίδια χρώματα με του ΠΝ, έγινε η παρανόηση".
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη του ΛΣ, αλλά εμείς μένουμε στη διαβεβαίωση του ΠΝ. Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις του defencenet.gr από το ΠΝ μας απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τον αριθμό του σκάφους του ΛΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι χλιδάτες διακοπές του Νίκου Παπανδρέου

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

πηγή: vimaonline.gr
Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, με τη σύζυγό του, Αλεξία Κληρονόμου, σεμνά και ταπεινά απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο διανοούμενος της οικογένειας Παπανδρέου έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας ερωτήματα για το πώς μπορεί να αντεπεξέλθει κανείς σε ένα τόσο «απαιτητικό» lifestyle.

Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους κυμαίνονται κάθε χρόνο οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκου Παπανδρέου με την οικογένειά του στο μικρό παράδεισο που βρίσκεται σε μια ιδιωτική χερσόνησο,με ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και διαθέτει τρεις ιδιωτικές αμμώδεις παραλίες και μια μεγάλη εξωτερική πισίνα.


Η αγαπημένη πριβέ σουίτα σε στιλ βενετσιάνικου αρχοντικού του Νίκου Παπανδρέου.

Ο λογοτέχνης αδελφός του πρώην πρωθυπουργού επισκέπτεται τακτικά το πεντάστερο ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial στο κοσμοπολίτικο νησί της Κέρκυρας. Στη βόρεια άκρη του όρμου των Γουβιών, συναντάμε τη μικρή χερσόνησο του Κομμένου. Απέχει 9 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η πυκνή βλάστηση. Η διαμονή της οικογένειας του Νίκου Παπανδρέου στο Κομμένο –από την πρώτη φορά που το επισκέφτηκαν– έχει μείνει αξέχαστη, κυρίως στα παιδιά τους, καθώς συνδυάζει τηn καταπράσινη φύση με το εκθαμβωτικό γαλάζιο του Ιονίου.

Η αμμώδης παραλία του διακρίνεται για την καθαρότητα των ακτών και των νερών της. Μαζί με τον Νίκο Παπανδρέου βρίσκεται πάντα η σύζυγός του Αλεξία Κληρονόμου-Παπανδρέου και τα παιδιά τους, Ανδρόνικος και Φαίδρα. Μερικές φορές κοντά του βρίσκεται και ο επιστήθιος φίλος του και πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, με τη σύζυγό του της γνωστής οικογενείας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Μαρί Δασκαλαντωνάκη.


Κοντά τους ο επιστήθιος φίλος τους, πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης. 

Προηγούμενος σταθμός των διακοπών του ήταν η Σέριφος όπου απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα του νησιού των Κυκλάδων μαζί με Αμερικανούς φίλους του, οπαδούς των Δημοκρατικών.

Μεταξύ άλλων, μαζί του ήταν ο Μπράντι Κίσλινγκ, πρώην γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τώρα στέλεχος του γραφείου των Δημοκρατικών στην Ελλάδα. Επίσης, φιλοξενήθηκε στην Ίο, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου και παλιάς δόξας της ομάδας της ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου.

Στην προεδρική σουίτα
Αντίκες σοφά συνδυασμένες με μοντέρνα έπιπλα, ακριβά χειροποίητα έπιπλα με συγκινητικές ρετρό λεπτομέρειες, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι στο σαλόνι, όπου μπορεί ο ένοικος να δειπνήσει με αέρα αρχοντικής κερκυραϊκής εποχής.



Στην προσωπική βεράντα της προεδρικής σουίτας το σκηνικό γίνεται πιο λιτό, με σημείο αιχμής την ασύμμετρη πισίνα, που σε προκαλεί να χαλαρώσεις με θέα στη θάλασσα.

Πιστά αντίγραφα κερκυραϊκών αρχοντικών, οι βίλες του συγκροτήματος, που προστέθηκαν πριν από μερικά χρόνια στο καλύτερο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο και οι αυλές τους ακουμπούν στη θάλασσα. Πάνω στα βράχια έχουν στηθεί εξέδρες με λευκές ομπρέλες και αναπαυτικές ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!



ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΚΤΕΪΛ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

δημοσιεύθηκε στο makeleio.gr στις

Το ρεπορτάζ αυτό γράφτηκε στις 14 Αυγούστου. Αναρτήθηκε από το makeleio.gr στις 16 Αυγούστου. Λίγο αργότερα το δικαίωσε πλήρως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα κ. Ασλάμ,  μιλώντας σε συγκέντρωση Πακιστανών στην Αθήνα!!!  Δεν δίστασε λοιπόν ο κ. Ασλάμ να  απειλήσει ευθέως ακόμη και για πόλεμο (τζιχάντ) σε βάρος των Ελλήνων! Επίσης ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε. για την υποστήριξη που τους παρέχουν!!!
Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε στο τέλος την δικαίωσή του, με όσα λέει ο κ. Ασλάμ!

fanatikioi-islamistes
Φόβοι ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μεθόδους Μ. Ανατολής:
• Επιθέσεις-καμικάζι σε βάρος χριστιανικών εκκλησιών
• Απαγωγές χριστιανών και απαίτηση υπέρογκων λύτρων για απελευθέρωσή τους!
Από τον Μάκη Βραχιολίδη
Στην πιο σκληρή φάση του φαίνεται ότι εισέρχεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. Οι πλέον των 2 εκατομμυρίων παράνομων αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μουσουλμάνοι, αποτελούν ήδη ένα μη διαχειρίσιμο πρόβλημα. Μετά δε από τη δολοφονική ενέργεια του 21χρονου Πακιστανού σε βάρος της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, ήρθαν να προστεθούν οι αντίστοιχες καταγγελίες του Προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας κ. Ασλάμ ότι "τους τελευταίους έξι μήνες φασίστες με μαχαίρια έχουν επιτεθεί σε 500 άτομα με την ανοχή της αστυνομίας, ενώ κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται γι΄αυτούς", με συνέπεια να δίνεται το έναυσμα για αντίποινα φανατικών ισλαμιστών σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Στα παραπάνω, συνεπικουρεί και η συνεχής προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεις σε βάρος μεταναστών!
Στην Ελλάδα, οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές υπολογίζονται στους 300. Πρόκειται για άτομα με δογματική και τζιχαντική συμπεριφορά. Η καταγωγή τους δεν είναι μόνον από τη Μ. Ανατολή αλλά και από Δυτική Αφρική, Νοτιοανατολική Ασία, Ινδική υποήπερο και κεντρική Ασία. Συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα, αποτελούμενο από σιίτες και σουνίτες. Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο γνωστός διεθνολόγος-στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος, «τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας από μουσουλμάνους μετανάστες, προέρχονται από κάποιους Αφρικανούς, Αφγανο-πακιστανούς, Σομαλούς και ακραίους Κούρδους. Είναι οι πιο επικίνδυνοι», τονίζει και ειδικά για τους Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς, επισημαίνει εμφατικά: «Προσοχή σε Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς. Έχουν και συμπεριφορά καμικάζι!».
Η εγκληματική ενέργεια του 21χρονου Πακιστανού στην Πάρο, όπως και η προ ενάμισι έτους άγρια δολοφονία ενός συμπολίτη μας από Αφγανούς για μια βιντεοκάμερα, επιβεβαιώνουν την διαπίστωση ότι Αφγανοί και Πακιστανοί ισλαμιστές μετανάστες, είναι οι πιο στυγεροί δολοφόνοι. Εάν μάλιστα σε αυτούς τους, συνυπολογιστούν και οι φανατικοί Σύριοι ισλαμιστές που αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα σπρωγμένοι από τον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα τους, είναι βέβαιον ότι η κατάσταση θα καταστεί απολύτως ανεξέλεγκτη για την ελληνική κυβέρνηση.
Ο φόβος που κυριαρχεί σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και διπλωμάτες, είναι μήπως τα ακραία στοιχεία ισλαμιστών, προβούν σε επιθέσεις-καμικάζι εναντίον χριστιανών, σαν αυτές που σημειώνονται σε ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες στη Μ. Ανατολή και ειδικά στη Νιγηρία, από την εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Επίσης, ο πόλεμος που διεξάγεται στην Συρία βρίθει από θρησκευτικό φανατισμό και μίσος εναντίον των χριστιανών. Ακραία στοιχεία ισλαμιστών, συλλαμβάνουν χριστιανούς τους δολοφονούν επί τόπου, είτε πυροβολώντας τους είτε αποκεφαλίζοντάς τους! Τις δολοφονίες αυτές μάλιστα τις διακινούν σε όλο τον κόσμο από το διαδίκτυο, σαν να θέλουν να περάσουν το μήνυμα για το τι προγραμματίζουν σε βάρος των χριστιανών ανά τον κόσμο!
Το εκρηκτικό αυτό μείγμα, συμπληρώνεται από συνεχείς απαγωγές χριστιανών που σημειώνονται από φανατικούς ισλαμιστές, τόσο στην Αφρική όσο και στην Μέση Ανατολή. Οι απαγωγείς αξιώνουν από τις οικογένειες των απαχθέντων τεράστια χρηματικά ποσά προκειμένου να τους απελευθερώσουν, διαφορετικά απειλούν ότι θα τους στείλουν σε πακέτο το...κεφάλι του συγγενή τους! Ήδη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ζει οικογένεια νόμιμων Αιγύπτιων μεταναστών-χριστιανών, της οποίας συγγενικό μέλος απήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Αίγυπτο και της ζητούν 25.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν! Σε διαφορετική περίπτωση θα τον αποκεφαλίσουν!
Όλες αυτές οι εγκληματικές μέθοδοι ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, φοβούνται επιτελείς της κυβέρνησης ότι θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα από ισλαμιστές, οι οποίοι όχι μόνο πληθαίνουν αλλά οργανώνονται στην χώρα μας.
Ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος κ. Δρούγος, επισημαίνει: «Σύμφωνα με στοιχεία που έχω δει για τις βαλκανικές χώρες, προερχόμενα από σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμάται ότι οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές στα Βαλκάνια είναι γύρω στους 3000. Οι πιο πολλοί φανατικοί ισλαμιστές βρίσκονται στο Κόσσοβο, τα Σκόπια, τη Βοσνία. Στην Ελλάδα οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές υπολογίζονται στους 300, αλλά υπάρχουν και άλλου θύλακες ικανοί να αναβαθμιστούν σύντομα. Πρόκειται για άτομα με δογματική και τζιχαντική συμπεριφορά».
15.000 ΕΩΣ 20.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
Ο εμφύλιος πόλεμος που διεξάγεται στην Συρία είναι δύσκολα προβλέψιμος. Πάντως, στην ελληνική κυβέρνηση υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δυνατόν να εισβάλουν στην Ελλάδα 15.000 έως 20.000 Σύριοι λαθρομετανάστες, σπρωγμένοι διά της γνωστής μεθόδου προς την χώρα μας, από την Τουρκία. Ο Θανάσης Δρούγος υπογραμμίζει:
«Για την ώρα ο αριθμός των Συρίων που έχουν έρθει στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλος. Αν τα ΝΑΤΟ όμως προχωρήσει με τον Αραβικό σύνδεσμο σε ενέργεια κατά του καθεστώτος Άσαντ, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός τους στην Τουρκία και θα τους πλασάρουν κατά 'δω, με τους γνωστούς τρόπους, κυρίως από τον Έβρο. Εκτιμώ ότι οι πιο πολλοί από αυτούς θα είναι κουρδικής προέλευσης, αν και δεν αποκλείω και από άλλες ομάδες. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα πέσει ο Άσαντ. Ξανατονίζω ότι πολλοί πρόσφυγες Σύριοι, θα εισέλθουν στην χώρα μας εφόσον γίνει στρατιωτική επέμβαση σε βάρος του Άσαντ. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμπειρίες από την συμπεριφορά των Συρίων ισλαμιστών όπως έχουμε με Αφγανούς, Κούρδους, Πακιστανούς κ.λ.π. Και οι ίδιες οι πρεσβείες τους εδώ δεν έχουν ιδέα!
Αν ο Άσαντ πέσει από την εξουσία με πιο ήπιο τρόπο, τότε δύσκολα θα κινηθούν προς εμάς, πολλά ρεύματα Συρίων προσφύγων με επικίνδυνες διαθέσεις».
Σύμφωνα λοιπόν όσα επισημαίνει ο κ. Δρούγος, ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει για τη χώρα μας είναι στην περίπτωση που ο Άσαντ εγκαταλείψει την εξουσία μετά από στρατιωτική επέμβαση των ξένων δυνάμεων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα εισρεύσει στην Πατρίδα μας μεγάλος αριθμός Σύριων ισλαμιστών, για την επικινδυνότητα των οποίων δεν έχει ιδέα ούτε η εδώ πρεσβεία της Συρίας!!!
Αναφορικά με το πόσο πιθανό θεωρεί να δούμε και στην χώρα μας επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών-καμικάζι σε βάρος χριστιανών ή άλλες εγκληματικές μεθόδους (π.χ. απαγωγές) που ήδη εφαρμόζουν φανατικοί ισλαμιστές σε Αφρική και Μέση Ανατολή, ο κ. Δρούγος, τονίζει:
«Είναι αλήθεια ότι στη Μ. Ανατολή και στη Νιγηρία έχουν δεχθεί επιθέσεις Ορθόδοξες και Καθολικές εκκλησίες, στις οποίες έχουν υπάρξει πολλοί νεκροί. Δυστυχώς έπονται και άλλα παρόμοια χτυπήματα. Ασχολούμαι χρόνια με αυτές τις πλανητικές γωνίες. Αν περάσουν ακραία στοιχεία μέσα στην Ελλάδα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί καθόλου αυτή η πιθανότητα. Πιο πολύ με ανησυχούν στην Ελλάδα οι Αφγανο-πακιστανοί και οι Σομαλοί. Αυτές οι κοινότητες που τις έχω μελετήσει στο εξωτερικό, είναι πολύ επικίνδυνες! Το βλέπουμε από μερικά βίαια και φονικά περιστατικά που έγιναν στην χώρα μας και πρωταγωνίστησαν. Μεσανατολίτες και Ινδοί είναι πιο προσεκτικοί.
Δεν έχω στοιχεία για σχέσεις τους με βίαιες ομάδες. Πάντως, Πακιστανοί και Σομαλοί έχουν και συμπεριφορά καμικάζι. Τα ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα πρέπει να μας προβληματίσουν, γιατί είμαστε χώρα σε διάλυση. Χρειάζεται καλύτερο δίκτυο πληροφοριών για ανθρώπινες πληροφορίες, για ανθρώπους που έχουν διεισδύσει στις κοινότητες αυτές, να αναπτύξουμε ειδικές σχέσεις με αντίστοιχες υπηρεσίες ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας στο εξωτερικό. Δυστυχώς όλα αυτά δεν τα έχουμε, άρα είμαστε αφύλακτη διάβαση. Τέλος, πρέπει να προσέξουμε πολύ την παρουσία στελεχών και πυρήνων της εξτρεμιστικής-σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που είναι εδώ στην Αθήνα!».

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ!

πηγή: makeleio.gr
afriki
Η εν ψυχρώ εκτέλεση από την αστυνομία 40 απεργών μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική -η πιο αιματηρή επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ- προκάλεσε σοκ στη χώρα, με τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης να θέτουν πολλά ερωτήματα για τον ψυχισμό της αστυνομίας μετά το τέλος της κυριαρχίας των λευκών.
Οι τίτλοι των εφημερίδων ήταν επιθετικοί: «Λουτρό αίματος», «Τόπος μακελειού», «Σφαγή στο ορυχείο», ενώ στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύονται φωτογραφίες λευκών και μαύρων, βαριά οπλισμένων, αστυνομικών να βαδίζουν ανάμεσα στις αιμόφυρτες σορούς των μαύρων εργατών που κείτονταν στο χώμα.
Οι εικόνες αυτές, όπως και το μαγνητοσκοπημένο υλικό του τηλεοπτικού δικτύου του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που απεικόνιζε μια ομάδα αστυνομικών να ανοίγουν πυρ εναντίον μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, ανακίνησε μνήμες του ρατσιστικού παρελθόντος της Νότιας Αφρικής.
Οι 40 νεκροί προστίθεται στους άλλους δέκα που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή στο ορυχείο αυτό, όπου εκατοντάδες απεργοί ζητούν αυξήσεις των μισθών.
Ο υπουργός Αστυνομίας Νάτι Μτουέτα, έπειτα από 12 ώρες σιωπής των αρχών, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 30 άνδρες σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία αποπειράθηκε να απομακρύνει περίπου 3.000 απεργούς, κυρίως χειριστές τρυπανιών, οπλισμένους με ματσέτες και ρόπαλα, από ένα τμήμα του ορυχείου της εταιρίας Λονμίν, 100 χλμ. βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.
«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ο αριθμός συνεχίζει να ανεβαίνει», δήλωσε ο υπουργός.

Μετά το γάμο, ξυρίζουν το γαμπρό

από τον Χολαργιώτη 
Αντώνη Μιχαλόπουλο
Οικονομολόγος
"Η υπάρχουσα κυβέρνηση έτσι όπως σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα, αδυνατεί σε κάθε περίπτωση να...
ανταποκριθεί στο εθνικό κάλεσμα για ανασυγκρότηση ,παραδωμένη στις γνωστές ελληνικές πολιτικές στρεβλώσεις ως αποτέλεσμα
της παγιωμένης ρουσφετολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μου καθώς και την αδιαπραγμάτευτη ,τελικά όπως αποδείχθηκε λογική, να παραμείνουμε στο ευρώ με κάθε τρόπο και θυσία έτσι όπως επιτάσει η τρόϊκα και οι πολιτικοί πάτρονες της χώρας που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους δανειστές και τις δανείστριες χώρες μας με την πλήρη ανοχή ενός συστήματος διακυβέρνησης που επί 40 χρόνια και πλέον είχε επιστρατευτεί για ένα και μοναδικό σκοπό : ΑΝΗΚΟΥΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ με οποιοδήποτε κόστος άρα και με οποιοδήποτε τρόπο ακομά και αν αυτός αντιβαίνει το συμφέρον του ελληνικού λαού.Ο δουλοπρεπής τρόπος με τον οποίο εκφράζεται αυτή η άποψη πραγματικά αγγίζει εκτός από τα όρια της λογικής και τα όρια της δικαστικής έρευνας.

Το εξωφρενικό και το απίστευτα κυνικό μέρος της όλης προσπάθειας της εγκληματικής πολιτικής διακυβέρνησης από αυτή τη κυβέρνηση που τώρα έχουμε , είναι η υποκρισία που έχει ξεχειλίσει από τους ίδιους ανθρώπους που ακόμα και μερικές ώρες πριν τα αποτελέσματα των εκλογών ,μοίραζαν στον κόσμο ψεύτικες υποσχέσεις θεωρώντας ότι οι έλληνες πολίτες είναι εύκολα διαχειρίσιμοι και φυσικά χρησιμοποιώντας το φετινό Καλοκαίρι που κανονικά όλοι θα έπρεπε να είναι στην Αθήνα και να έχουν ήδη ξεσηκωθεί,σαν ένα φυσικό χρονικό διάστημα για το οποίο ήταν σίγουροι ότι οι παραλίες,οι υψηλές θερμοκρασίες και η ραστώνη του Καλοκαιριού θα αντικαθιστούσαν τον μέγα κίνδυνο αυτής της κυβέρνησης σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να περάσουν πολύ πιο άνετα και εύκολα τα μέτρα που όλοι ήθελαν να εφαρμόσουν από την αρχή.


Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς,ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης αλλά είναι και όλοι ανεξαιρέτως οι αριστεροί ,της "αριστερής" πτέρυγας της Βουλής και αναφέρομαι στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ έπρεπε να έχουν ήδη δώσει το πρώτο παράδειγμα για λαϊκό ξεσηκωμό εν μέσω Θέρους, κάνουν διακοπές σφυρίζοντας "κλέφτικα" στους έλληνες πολίτες ότι όλα θα γίνουν ίσως εκ των υστέρων , τον Σεπτέμβριο δηλαδή γι αυτό που λέει ο λαός,για το τίποτα. Εξαίρεση φυσικά η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι έλληνες που εργάζονται αυτό το Καλοκαίρι πυρετωδώς.


Όμως και οι Έλληνες πολίτες έχουν βαρύ μερίδιο σε όλη αυτή τη κατάσταση.

Έχουν το νου τους στις διακοπές και όχι εκεί που κανονικά θα έπρεπε δηλαδή σε αυτά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επίσης εκ των υστέρων όταν επιστρέψουν από τις ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές τους. Θα είναι πολύ αργά."

Η μεταπολίτευση ποτέ δεν πέθανε όπως έλεγαν οι περισσότεροι -κυρίως οι αριστεροί- ,αντιθέτως η μεταπολίτευση είναι εδώ,ενωμένη,δυνατή όσο ποτέ και φυσικά γελάνε όχι μόνο οι Βουλευτές αλλά ακόμα και τα μάρμαρα και οι πέτρες της πλατείας Συντάγματος.

Η "Λαϊκή επανάσταση" δεν έγινε γιατί ακόμα και αυτοί που φώναζαν ότι έπρεπε να γίνει ,τελικά δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί.

Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με το αυτό σύστημα διακυβέρνησης ,"ρουφιέται" από την υποκρισία που περισσεύει στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Καμία απόκλιση δεν επιτρέπεται ούτε καν προς μία σωστή κατεύθυνση.


Έχουν παγιωθεί όλες οι πολιτικές και όλοι οι πολιτικοί ,έχουν αποτετανωθεί και τελικά η ασθένεια δεν αποτελεί κίνδυνο γι αυτούς ,δεν είναι θανατηφόρος ,μόνο που αγνοούν ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο σημασία δεν έχουν αυτοί αλλά το Έθνος και η συνέχεια του στο πέρασμα του χρόνου ,ενός Έθνους ανάδελφου όπως έλεγε και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας κύριος Σαρτζετάκης .

Κρίμα !
Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση εκτός αν ......"


αναρτήθηκε από: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3213.html#more

ETOIMOI NΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΝΘΕΡΜΩΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ". ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ "ΚΑΠΟΙΟ" ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 "Μία από τις λύσεις που μελετώνται είναι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση βάσει του σκεπτικού ότι κεφάλαια που παράγονται στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, καθώς το ελληνικό δημόσιο για να επιτευχθεί αυτή η "παραγωγή κεφαλαίων" θα έχει δαπανήσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξει 'απόσβεση" της "επένδυσης" από το ελληνικό κράτος" !


Έκτακτο σχέδιο a la Ουγγαρία για περιορισμό μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό!



Tρόποι για να αναχαιτιστεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων από την Ελλάδα προς την ΕΕ και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, αναζητούνται από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που "σφίξουν" περισσότερο τα πράγματα στον οικονομικό τομέα και έχουμε αύξηση του ρυθμούς μεταφοράς χρημάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, όπως συνέβαινε μέχρι πρν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Μία από τις λύσεις που μελετώνται είναι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση βάσει του σκεπτικού ότι κεφάλαια που παράγονται στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, καθώς το ελληνικό δημόσιο για να επιτευχθεί αυτή η "παραγωγή κεφαλαίων" θα έχει δαπανήσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξει 'απόσβεση" της "επένδυσης" από το ελληνικό κράτος!
Πρωτοφανές και αντιθετο στα ισχύοντα εντός της ευρωζώνης; Όχι και τόσο αν σκεφθούμε ότι στην Ουγγαρία πολύ πρόσφατα η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν αποφάσισε πως οι Ούγγροι φοιτητές που καταλαμβάνουν θέσεις επιχορηγούμενες από το κράτος στα ουγγρικά πανεπιστήμια (δηλαδή αξιοποιούν το αγαθό της δωρεάν παιδείας) θα πρέπει να παραμένουν στην Ουγγαρία έως και για δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους! Ειδάλλως θα πρέπει να καταθέτουν έντοκα το ποσό που κόστισε στο δημόσιο η φοίτηής τους, κάπου 7.000 ευρώ κατ'έτος!
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών και της πολιτικής λιτότητας, τη μείωση των κρατικά επιχορηγούμενων θέσεων στα πανεπιστήμια κατά 40%.
Αλλά και όσοι καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ενίσχυση, θα δεσμεύονται πλέον με παραμονή στη χώρα αντίστοιχη του χρόνου φοίτησής τους και του διαστήματος λήψης της κρατικής επιχορήγησης.
Οι αντιδράσεις είναι έντονες εκ μέρους των ίδιων των μαθητών, αλλά και των γονέων και καθηγητών και συλλόγων εκπροσώπησης, οι οποίοι έχουν καταθέσει επίσημη ένσταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι η νέα νομοθεσία αντίκειται στη συνθήκη της Λισσαβόνας. Οι ίδιοι φορείς αφήνουν επίσης αιχμές σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου και εντός της Ουγγαρίας, αλλά όλα αυτά θα αργήσουν να τελεσφορήσουν δικαστικά.
Αντίστοιχη κίνηση σε ότι αφορά την διακίνηση κεφαλαίων και όχι ανθρώπων, θεωρούν κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης ότι μπορεί να επιβληθεί και στην Ελλάδα, που "αιμορραγεί" συστηματικά από τα κεφάλαια που μετφέρονται στο εξωτερικό, εκτός ευρωζώνης λόγω του φόβου εξόδου από το ευρώ. Και πλέον ειναι σχεδόν βέβαιο ότι αν εκτραχυνθούν και άλλο τα πράγματα και υπάρξει πανικός αναλήψεων, είναι βέβαιο ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κατάρρευση για το ΠΑΣΟΚ, χάνει δυνάμεις η ΝΔ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ, αίνιγμα η ΔΗΜΑΡ (ΝΕΟ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( 17/08/2012 10:27 )
 

Η ανησυχία της κοινής γνώμης για το μέλλον είναι έκδηλη αφού και ο πλέον αδαής περί τα οικονομικά διαπιστώνει ότι η ύφεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Το
δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,2% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, των ειδικών κάνουν λόγω για ακόμα περαιτέρω ύφεση η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσει το 7%.
Την ίδια στιγμή η ανεργία χτυπάει κόκκινο
και η καθημερινότητα για την πλειοψηφία των ελλήνων γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Το Υπουργείο Εργασίας διατείνεται ότι το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει για την τόνωση της αγοράς εργασίας θα είναι  αποτελεσματικό χωρίς ωστόσο να πείθεται η κοινή γνώμη για αλλαγή του οικονομικού τοπίου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, διενεργήθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η δύναμη των κομμάτων
αλλά και οι προθέσεις των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος και της Κυβέρνησης.
Οι διενεργηθείσες
έρευνες είναι ήδη στα χέρια των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους.
Με βάσει τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας
εμφανίζονται με χαμηλά ποσοστά με το ΠΑΣΟΚ να έχει ουσιαστικά καταρρεύσει αφού εμφανίζεται με μονοψήφιο ποσοστό.
Η
ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι χάνει έδαφος αλλά θα παλέψει με αξιώσεις να είναι και πάλι στην Βουλή.
Η
Νέα Δημοκρατία έχει σημαντικές απώλειες αλλά δείχνει να κρατάει ακόμα ενώ ο κ. Σαμαράς είναι ο πολιτικός αρχηγός τον οποίο εμπιστεύονται οι πολίτες.
Από την άλλη πλευρά ο
ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί τις δικές του δυνάμεις του κοντά στο εκλογικό του ποσοστό.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι
σπανίως διενεργούνται έρευνες τέτοιου είδους την περίοδο των διακοπών διότι το αποτέλεσμά τους δεν θεωρείται αξιόπιστο.
T.X. για το newpost.gr


ΣΟΚ: 5χρονος προσποιήθηκε τον Batman και έπεσε από τον 3ο όροφο [video]

 

Ο μικρούλης είχε πάει με τους γονείς του στο Golden Park, στην πόλη Novosibirsk το μεσημέρι της Τετάρτης.
Κάποια στιγμή όμως ξέφυγε από την επίβλεψη των γονιών του και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Το 5χρονο «διαβολάκι» ανέβηκε στην κυλιόμενη σκάλα φτάνοντας στον τρίτο όροφο και θέλοντας να πετάξει σαν τον αγαπημένο του υπερήρωα, έχασε τον έλεγχο και προσγειώθηκε στο τσιμεντένιο πάτωμα. Πανικόβλητοι όσοι βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν να βοηθήσουν.

Τελικά ο μικρός είχε άγιο αφού τη γλίτωσε έχοντας μόνο ελαφριά τραύματα.

ΜΜΕ: άλλο Ελεύθερα, άλλο...Ανεξέλεγκτα!


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
                
     Η έκρηξη στα ΜΜΕ που συντελέσθηκε στον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια δημιούργησε πρωτόγνωρες για την Ελληνική κοινωνία καταστάσεις. Συγκεκριμένα, τηλεόραση και ραδιόφωνο στη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών μετά την «απελευθέρωσή» τους, επέφεραν σημαντικές αλλαγές στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος και καθώς συνεχίζουν τις εκπομπές τους «ανεξέλεγκτα» (δεν υποτιμώ, ούτε όμως θεωρώ καθοριστικού ρόλου τις παρεμβάσεις του γνωστού μας ΕΣΡ) συνεχίζουν να απειλούν ακόμη και με αλλοιώσεις το ψυχο-κοινωνικό μας σύστημα.
    Όσοι με παρακολουθούν γνωρίζουν ότι από το σημαδιακό για τον θεσμό της Οικονομίας αλλά και άλλους θεσμούς της πατρίδας μας καλοκαίρι του 2010, (μετά την άφιξη της τρόικα) πήρα την απόφαση και σταμάτησα να συμμετέχω σε τηλεοπτικές εκπομπές. Κάποιοι ελάχιστοι τόλμησαν να με χαρακτηρίσουν «λιποτάκτη» σε αυτές τις τόσο τραγικά οδυνηρές για την πατρίδα και εμάς τους Ελληνες, τις Ελληνίδες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας εποχές. Τον χαρακτηρισμό τον επιστρέφω σε αυτούς τους ελάχιστους αριθμητικά  συμπατριώτες μου δηλώνοντας ότι η απόφασή μου δεν είχε ως κίνητρο την «κατάθεση της ασπίδας» αλλά την επιθυμία μου να σταματήσω να «δανείζω» σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και προγράμματα το έστω ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΥΡΟΣ που πέτυχα να έχω μέσα στην κοινωνία στην οποία ζούμε.
     Όταν προσπαθείς να καυτηριάσεις αυτά που βλέπεις, να ειδοποιήσεις για αυτά που έρχονται και να εκφέρεις τη γνώμη σου αλλά ΔΕΝ σου το επιτρέπουν τα ΜΜΕ τότε ή αποδέχεσαι να «γίνεις γλάστρα» αποβλέποντας στην «είσπραξη» ραδιοτηλεοπτικής «αναγνωρισημότητας» ως αντιστάθμισμα στο δικαίωμα και την υποχρέωσή σου να πεις αυτά που πρέπει να πεις ή απλά…ΣΤΑΜΑΤΑΣ να συμμετέχεις!
    Η ΑΠΟΧΗ είναι ο δικός μου τρόπος έκφρασης θυμού για το σημαντικότερο (σε ότι αφορά τον επηρεασμό της κοινής γνώμης φορέα) που λέγεται TV και την άρνησή των δρώντων σε αυτόν πρωταγωνιστών και κομπάρσων να ενημερώσουν σωστά την ελληνική κοινη γνώμη για το «τι πάθαμε και τι μας περιμένει».
     Φυσικά έγραφα πριν από το καλοκαίρι του 2010, αλλά ιδιαίτερα μετά από την άφιξη της τρόικα, η αρθρογραφία μου στα ελληνικά blogs πύκνωσε ακόμη περισσότερο…  
    Καταθέτοντας σήμερα την μαρτυρία μου μέσα από τα αγαπημένα μου blogs στο εκλεκτό αυτό ακροατήριο της αποκαλούμενης ελληνικής «μπλογκόσφαιρας» στοχεύω να επιτύχω δύο στόχους :-
     πρώτον, στο να δημοσιοποιήσω, για μια ακόμη φορά, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εκρηκτική πλέον κατάσταση των ραδιοτηλεοπτικών μας πραγμάτων και,
     δεύτερον, στο να εγείρω συγκεκριμένα ερωτηματικά που χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα και υπεύθυνα χωρίς να ληφθεί υπόψη το τραγικό πλέον για την ελληνική κοινωνία στοιχείο του «πολιτικού κόστους» (ρόλο τον οποίο ΕΠΡΕΠΕ και ΠΡΕΠΕΙ να ασκεί το ΕΣΡ!)

(1) Ελάχιστα και σχεδόν άχρηστα είναι τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά
     με τις ανάγκες των ραδιοτηλεθεατών και τις αυθεντικές, πραγματικές
     τους προτιμήσεις. Οι μετρήσεις που παρέχονται στη δημοσιότητα και
     γίνονται από "εμπορικές εταιρείες" έχουν δημιουργήσεις στο παρελθόν
     και συνεχίζουν να δημιουργούν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο για την
     επιστημονικά ελεγχόμενη και τεκμηριωμένη αξιοπιστία τους αλλά και για
     την χρησιμότητά τους.
     Οι μετρήσεις κατά κανόνα μας λένε ΠΟΣΟΙ τηλεθεατές ή ακροατές του
     ραδιοφώνου παρακολουθούν ένα συγκεκριμένο κανάλι ή ένα πρόγραμμα.
     ΔΕΝ μας λένε, όμως, ποιές είναι οι αντιδράσεις τους;
     Τους άρεσε; Τους συγκίνησε; Τους επιμόρφωσε; Η, απλά και μόνο,
     ελλείψει άλλων ανταγωνιστικών ερεθισμάτων και με την «εχθρότητα»
     που καλλιεργήθηκε συστηματικά ενάντια σε γραπτά κείμενα τους
     καθήλωσε στην τραγική επιλογή του...ζάπινγκ;
(2) Σε ποιό μέτρο και σε ποιό βαθμό τα δραματικά και δραματοποιημένα
     ρεπορτάζ έχουν διαστρεβλώσει την αντίληψη της πραγματικότητας για το
     μέσο τηλεθεατή, για τον Ελληνα, την Ελληνίδα και τα παιδιά μας;
(3) Σε ποιό μέτρο και σε ποιό βαθμό οι ατέλειωτες αναφορές στη βία (σε
     θέματα ειδησεογραφικά αλλά και ως περιεχόμενο εκπομπών και σήριαλς)
     έχει συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων βίας και τον παθητικό και
     αναμφίβολα παθολογικό εθισμό μας στη βία;
(4) Σε ποιό μέτρο και σε ποιό βαθμό έχει, κυρίαρχα η τηλεόραση, συμβάλλει
     στην αύξηση του πανσεξουαλισμού και της μεταλλαγής του ερωτισμού σε
     μορφές φτηνής σεξουαλικότητας  και τη δημιουργία της κοινωνικής ψυχο
     λογίας των ανθρωπίνων σχέσεων της....μιάς χρήσης;
(5) Σε ποιό μέτρο τα ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει τις αρρωστημένες μορφές
     αντίδρασης στον πολύ χρήσιμο και απαραίτητο «ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ» για
     τη συνέχιση της επιβίωσή μας ως Λαού και ως Έθνους, μέσα στο
     αλλαλούμ της γνωστής παγκοσμιοποίησης;
(6) Με ποια λογική και στοχεύοντας στην επιτυχία «τίνος ζητούμενου» τα
      ΜΜΕ (και ιδιαίτερα η Τηλεόραση) καλλιέργησαν τον μύθο ότι οι Έλληνες,
      λαός «προσφύγων» και «ξενητεμένων» είμαστε «ρατσιστές» και 
     «ξενόφοβοι».
 (7) Ποιανού και ποια οικονομικά συμφέροντα εξυπηρέτησαν Τηλεόραση και
      Ραδιόφωνο (και έντυπα ΜΜΕ) δημιουργώντας με «life style» εκπομπές
      την πονηρά «επιπόλαια» ψευδαίσθηση της «ευημερίας» μας που
      στηρίχθηκε σε δανεικά λεφτά και τώρα εξοφλούμε με Εθνική ταπείνωση
      και ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας;
 (8) Πώς και γιατί επιτράπηκε αυτή η ΑΘΡΟΑ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ εισροή στον
      τεράστιο αριθμό κυρίως ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ μεταναστών & λαθρομεταναστών
      στην Ελλάδα και μάλιστα σε εποχές που στη Λεκάνη της Μεσογείου όπως
      όλοι μας διαπιστώνουμε συντελούνται για το Ισλάμ και τη Χριστιανοσύνη
      κοσμογονικές αλλαγές που στη βιτρίνα εκθέτουν πολιτικές ιδεολογίες
      ενώ κυριαρχεί ο θρησκευτικός φονταμενταλισμόςι;
 (9) Για σκεφθείτε ποια είναι τα πρόσωπα που κυριαρχούν στίς μικρές, αλλά
      καθοριστικής σημασίας για την «πλύση εγκεφάλου» ελληνικές οθόνες
      και ραδιοφωνικά μικρόφωνα από τα χαράματα μέχρι τις μικρές
      μεταμεσονύκτιες ώρες; 
(10) Αναμφίβολα, όπως επιβεβαιώθηκε και σε πολλές από τις συναντήσεις
     των G8 και G20, δηλαδή των ισχυροτέρων και πλουσιότερων χωρών της
     γής. «η πληροφορία είναι γνώση και η γνωση είναι δύναμη!»
     Αυτή τη δύναμη τόσο σε Διεθνές επίπεδο αλλά και στην Πατρίδα μας απαιτείται να κατέχει ένας ΡαδιοΤηλεοπτικός Φορέας Ελέγχου που δεν θα αποτελεί Κυβερνητική Υπηρεσία λογοκρισίας αλλά ούτε ΥΠΗΡΕΤΗ των Κυβερνήσεων που θα προσπαθήσουν να τον ελέγξουν.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΤΟ “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ” ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ «Ε.Ω»!!!


Τι και αν η Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κα Όλγα Οικονόμου, δικαίωσε με συνέντευξή της το ρεπορτάζ της «Ε.Ω.», δίνοντας εξηγήσεις για τα αίτια της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στους χώρους της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου; Τι και αν το εμπεριστατωμένο και συνοδευμένο από φωτογραφικά ντοκουμέντα ρεπορτάζ της  εφημερίδος μας, υπό τον τίτλο «ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ», (δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2012), δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για την τριτοκοσμική εικόνα που αντιμετωπίζουν επισκέπτες και ασθενείς στην Αιματολογική Κλινική;
Και όμως, η Διευθύντρια της συγκεκριμένης κλινικής κα Γαρυφαλιά Κοκκίνη, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Διοικητή του  Σισμανόγλειου,  απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία  σε βάρος του υπογράφοντος το ρεπορτάζ  ενώ, όπως δηλώνει, έχει λάβει «νόμιμες διαδικασίες» σε βάρος της «Ε.Ω»!   
Αφού διευκρινίσουμε ότι επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη την εξώδικη διαμαρτυρία, τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας τη δημοσιεύουμε, ενώ της εξωδίκου επιστολής ακολουθεί  και η απάντηση της εφημερίδας μας.
Η κα Κοκίνη απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ, να ζητήσουμε συγγνώμη και να αποσύρουμε το δημοσίευμα της «Ε.Ω.» τόσο από την έντυπη εφημερίδα όσο και από τους ιστοτόπους που το ανήρτησαν (λες και η εφημερίδα μας είναι υπεύθυνη για όσα ιστολόγια κρίνουν ότι πρέπει να το δημοσιεύσουν), θεωρώντας ότι πρόκειται για«ασύστολα ψεύδη, δυσφημιστική, κακόβουλη και συκοφαντική έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφική ΠΡΟΚΛΗΣΗ»!
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε ποιος προκαλεί, δυσφημεί και συκοφαντεί ποιον.

Φωτό: Στην "Ε.Ω" της Κυριακής 15 Ιουλίου, η Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κα Όλγα Οικονόμου. είπε επί λέξει στη συνέντευξή της: «Κύριε Βραχιολίδη, είχατε απόλυτο δίκιο στο ρεπορτάζ σας. Γράψατε αλήθειες». Η Διευθύντρια όμως της Αιματολογικής Κλινικής κα Κοκκίνη αν και η ίδια μας παρέπεμψε στην Διοικητή του Νοσοκομείου, σήμερα μάς ζητάει και τα...ρέστα!
Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ»

«..Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει δημοσιευτεί και σε έντυπη μορφή στις σελίδες 12 και 13 της ημερήσιας εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», στις 05/07/2012 και έχουν γίνει εκ μέρους μου οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Την ηλεκτρονική μορφή του άρθρου αγνοούσα μέχρι πρότινος, οπότε ειδοποιήθηκα από συνάδελφο ιατρό άλλης ειδικότητας, ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία απογευματινού αιματολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο.
Στο κείμενο διαστρεβλώνετε και την κατά τα άλλα επιθετική τηλεφωνική επικοινωνία σας μαζί μου και προκαλείτε, γράφοντας διάφορα, όπως «…για να αντιληφθείτε την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει μια σημερινή διευθύντρια ΕΣΥ κορυφαία ζητήματα της κλινικής της».
Αυθαίρετα αναφέρετε ότι: «δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην Διοίκηση για το χάλι που επικρατεί στην κλινική! Άραγε με ποια υπευθυνότητα-ανευθυνότητα ανέλαβε να διευθύνει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της τη συγκεκριμένη κλινική;».
Συνεχίζετε να αναφέρεστε ειρωνικά και προσβλητικά: «…φαντάζεστε δηλαδή την…επιπεδότητα της γνώσης της».
Στη συνέχεια του κειμένου με διακριτή υποεπικεφαλίδα και με κεφαλαία γράμματα αποφαίνεσθε και υβρίζετε: «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ». Αν και αυτός δεν είναι ο τίτλος μου και ο τίτλος της θέσης μου, είναι βέβαιο ότι αναφέρεστε στο πρόσωπό μου, άλλωστε στην συνέχεια κάνετε ονομαστική αναφορά σε μένα επανειλλημένα. Απλώς κάνετε μια ακόμη προσπάθεια να με υποβιβάσετε αλλοιώνοντας τον τίτλο της θέσης μου, ο οποίος ευκρινώς αναφέρεται στη σήμανση της κλινικής.
Για να στηρίξετε τους βαρείς και υβριστικούς για μένα χαρακτηρισμούς υποστηρίζετε ξανά και ξανά ότι: «δεν έχει πράξει τίποτα για να διορθώσει τα χάλια της κλινικής» και συνεχίζετε «όπως φαίνεται δεν συνέταξε ούτε μια αναφορά αντιρρήσεων-παρατηρήσεων προς τη Διοίκηση…».
Αφού αναφερθήκατε σε «σοβάδες», «τζαμιλίκια», «πόμολα», «χαλασμένα ασανσέρ» και «κοινές τουαλέτες» της κλινικής, την κατάσταση των οποίων περιγράφετε με υπερβολή και για τα οποία μου αποδίδετε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενος ότι αγνοείτε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο ενώ υποστηρίζετε αυθαιρέτως ότι δεν έχω προβεί στις δέουσες ενέργειες, κλιμακώνετε την επίθεσή σας: αναφέρεσθε σε ανώνυμη «καταγγελία» «μεγάλου ανθρώπου της τέχνης». Δεν είναι σαφές τι υπαινίσεσθε. Επιστημονική-Ιατρική ανεπάρκεια;; Αστοχία διαγνωστική ή θεραπευτική; Να δοθεί το όνομα του ασθενούς και η σχετική εξουσιοδότηση προκειμένου με στοιχεία του φακέλου του να αποδειχθεί ποια ακριβώς είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Όσον αφορά τον υβριστικό χαρακτηρισμό «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ» καλό είναι να διερωτηθείτε:
-         Ποιος κρίνει την επάρκεια των γιατρών, Επιστημονική-Κλινική-Διοικητική;
-         Δεν υπάρχουν θεσμοί;
-         Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες κρίσεις των γιατρών ΕΣΥ σε ετήσια βάση αλλά και καθημερινός έλεγχος στο έργο τους;
-         Δεν υπάρχουν οι ίδιοι οι ασθενείς, επώνυμοι και απλοί πολίτες, που μας εμπιστεύονται και μας κατακλύζουν με επιστολές ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών; Επιστολές επώνυμες και υπογεγραμμένες, που απευθύνονται επίσημα και με αριθμό πρωτοκόλλου στις Διοικητικές αρχές για να ευχαριστήσουν εμάς;
-         Δεν μετρά το αποτέλεσμα, το οποίο είναι η πανθομολογούμενη αξιοπιστία της Κλινικής στον ιατρικό κόσμο και τους ασθενείς;
-         Ή μήπως η υστερόβουλη, υπό την υπαγόρευση συμφερόντων ή τυφλού μίσους δημοσιογραφία είναι αρμόδια για να κρίνει μια ανιδιοτελή και αφοσιωμένη στο ιατρικό λειτούργημα πορεία;
Δεν σκοπεύω να προσκομίσω τους ακαδημαϊκούς τίτλους μου, τις ιατρικές ειδικότητές μου, τις τρεις διεθνείς υποτροφίες μου για αντίστοιχες μετεκπεδεύσεις στο εξωτερικό, την καθημερινή αιματηρή και χωρίς ιδιοτέλεια εργασία μου, προκειμένου να απαντήσω στην εμπεριέχουσα ασύστολα ψεύδη, δυσφημιστική, κακόβουλη και συκοφαντική έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφική ΠΡΟΚΛΗΣΗ σας.
Δεν θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένη να διευκρινίσω, σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αν έχω κάνει έγγραφες ή προφορικές παλαιότερες ή πρόσφατες ενημερώσεις και πιέσεις προς τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου για τις ελλείψεις ή τεχνικές ατέλειες του τμήματός μου. Αυτά παραμένουν στη διάθεση των Προϊσταμένων μου Διοικητικών Αρχών και για οπουδήποτε χρειαστούν.
Επειδή το εν λόγω δημοσίευμα με τίτλο «ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!!», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή του, θίγει την προσωπικότητά μου και είναι άκρως προσβλητικό, καθόσον εμπεριέχει ασύστολα ψεύδη για το επιστημονικό και το διοικητικό μου έργο.
Επειδή ηθελημένα και σκόπιμα γίνεται σύγχυση των αρμοδιοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης με αυτές τις Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να πλήξει εμένα προσωπικά,

ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΖΗΤΩ

Να σταματήσει εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από τη λήψη της παρούσης, η ανάρτηση του κειμένου και της σχετικής ιστοσελίδας, ως και κάθε άλλη αναδημοσίευσή του σε ιστοσελίδες άλλων εφημερίδων ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο, το οποίο αναφέρεται στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και κυρίως σε εμένα, για όσους λόγους αναφέρω ανωτέρω.
Άλλως επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων Ενεργειών, προς κατάργησή της.
Να προβείτε διά του τύπου, ήτοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» σε άμεση διάψευση του δημοσιεύματος στον αυτό χώρο και με τα αυτά στοιχεία και την ίδια έκταση εντός τεσσάρων ημερών από της λήψεως της παρούσης, καθόσον η ΒΛΑΒΗ που υφίσταμαι τόσο από την ηλεκτρονική όσο και από την έντυπη μορφή του δημοσιεύματος, η ίδια στις χιλιάδες των ασθενών μου, είναι ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ.
Εν εναντία περιπτώσει θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Κ.Πολ. Δικ.
Η Εξωδίκως Δηλούσα
Γαρυφαλιά Κοκκίνη»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Ε.Ω»- αρμόδιου ρεπόρτερ:
 φωτό: Μερικά από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδειχναν την τριτοκοσμική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατεί στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου. Η Διευθύντρια της κλινικής αντί να προβληματιστεί από τα συγκλονιστικά στοιχεία του ρεπορτάζ, δήλωσε ότι "όλα είναι μια χαρά" και όχι μόνον αυτό. Βγαίνει από πάνω, κατηγορεί την "Ε.Ω" και τον δημοσιογράφο ότι ψεύδεται και τη συκοφαντεί και ζητεί από την εφημερίδα να...διαψεύσει το ρεπορτάζ!!! Ο  Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος θα την...μαζέψει; 



Η στάση σας αποτελεί ιταμή πρόκληση κα Κοκκίνη, μια και εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε ή προσποιείστε ότι δεν αντιλαμβάνεστε, σε ποια απαράδεκτη κατάσταση  βρίσκεται η κλινική την οποία διευθύνετε!  Κατ’ αρχήν, θα σας ξαναθυμίσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στην «Ε.Ω.» η Διοικητής του Σισμανογλείου, στην οποία εσείς η ίδια μας παραπέμψατε, αρνούμενη να απαντήσετε στα ουσιώδη και καταλυτικά ερωτήματά μας. Η κα Όλγα Οικονόμου λοιπόν, με την έναρξη της συνέντευξής της, η οποία είχε τον τίτλο «Το κούρεμα του psi και το Μνημόνιο τσάκισαν το Σισμανόγλειο» (δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2012), δήλωνε: «Κύριε Βραχιολίδη, είχατε απόλυτο δίκιο στο ρεπορτάζ σας. Γράψατε αλήθειες».  
Εσείς τώρα κυρία Κοκκίνη, για ποιο λόγο εξανίσταστε, προβαίνοντας σε αήθεις και προσβλητικούς για τη δημοσιογραφική μας δουλειά χαρακτηρισμούς; Και  ενώ για τα θέματα της Αιματολογικής Κλινικής που διευθύνετε, μας παραπέμψατε  στη Διοίκηση του νοσοκομείου,  με την εξώδικη διαμαρτυρία σας φτάνετε στο απρεπές σημείο να υποκαθιστάτε την Διοικητή σας, και μάλιστα ως απλός πολίτης από το σπίτι και όχι ως υπηρεσιακός παράγων, απαιτώντας  να αφαιρεθεί εντός 48 ωρών, όποιο δημοσίευμα αφορά στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου!!! Κατ’ αρχήν, η «Ε.Ω.» σάς δηλώνει ότι το άρθρο θα παραμένει στη θέση του όσο η κατάσταση στην Αιματολογική κλινική την οποία διευθύνετε, εξακολουθεί να παραμένει … καραγκιοζ μπερντέ! Κοινώς, απαράδεκτη. Διότι, ενώ για μάς προέχει η δημόσια υγεία για σάς φαίνεται πως προέχει ο εαυτούλης σας! 

Κυρία Κοκκίνη, πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ,  τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, επικοινωνήσαμε μαζί σας για να σας καταστήσουμε γνωστό ότι «περιήλθαν σε γνώση της «Ε.Ω.» καταγγελίες  για την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς υγιεινής στους χώρους της Αιματολογικής Κλινικής, στην οποία προΐσταστε. Η απάντηση που δώσατε, ήταν σαφής: «Ποιος σας το είπε αυτό; Μια χαρά είναι οι χώροι! Τι βλέπετε εσείς;»!!!
Αυτή και μόνον η επίσημη θέση σας, δείχνει την ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα που σας διακρίνει, ως προϊσταμένη της κλινικής. Όταν οι γύρω χώροι της κλινικής, για την υγιεινή της οποίας είστε απόλυτα υπεύθυνη, βρίσκονται σε αθλία κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνει η Διοικητής σας, εσείς, δηλώνετε ευθαρσώς ή αφελώς, ότι «οι χώροι είναι μια χαρά»!!! Ε, τι άλλο εκτός από ακαταλληλότητα και ανεπάρκεια συνιστά αυτό;

Εμείς, παρά την απίστευτη για Διευθυντή κλινικής, δήλωσή σας, επιδιώξαμε να συλλέξουμε λεπτομερείς απαντήσεις σας, διότι είχαμε στα χέρια μας φωτογραφικά ντοκουμέντα, που έδειχναν, κοινόχρηστα αποχωρητήρια-λαμαρινένια,  γκρεμισμένους σοβάδες, τζαμιλίκια, πόμολα, χαλασμένα ασανσέρ και κοινές τουαλέτες. Σας ρωτήσαμε λοιπόν εάν επιμένατε στην απάντησή  σας:  
---Μια χαρά τους βλέπετε τους χώρους;
Εσείς, αρχίσατε να…μασάτε τα λόγια σας, όπως:  «ακούστε, εμείς είμαστε υπάλληλοι του νοσοκομείου, προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε» και μας παραπέμψατε μας στη Διοίκηση! Όταν μάλιστα σας ζητήσαμε το τηλέφωνο της Διοικητού του Νοσοκομείου, μας είπατε ξερά-κοφτά, «Δεν το ξέρω»! Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτούμε την …επιπεδότητα της  γνώσης σας, όταν δεν γνωρίζετε ούτε καν το τηλέφωνο της κας Οικονόμου;  Σε αντίστοιξη με την δική σας φράση, «η σφαιρικότητα της γνώσεως του διοικητή».

Κυρία Κοκκίνη, είναι προφανές ότι όταν συντάσσατε την εξώδικη διαμαρτυρία σας, τελούσατε εν συγχύσει, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστείτε ότι από μέρους μας υπήρξε προσπάθεια να σας υποβιβάσουμε… αλλοιώνοντας τον τίτλο της θέσης σας, επειδή σε κάποιο σημείο επισημάνατε ότι αντί για διευθύντρια σάς αποκαλέσαμε «προϊσταμένη»! Ελληνικά μιλάμε, δεν καταλαβαίνετε; Δεν προΐσταστε της Αιματολογικής Κλινικής; Δεν προΐσταστε της Διεύθυνσης; Τι επιδιώκετε  επομένως με την ευφάνταστη  επιχειρηματολογία σας; Να ανακαλύψετε συνωμοσίες εναντίον σας ή «καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων ή τυφλό μίσος»;

Επαναλαμβάνουμε, ότι η «Ε.Ω» στο ρεπορτάζ της, τήρησε όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής  δεοντολογίας. Εσείς υπερβήκατε τα εσκαμμένα. Όχι μόνο αρνηθήκατε να απαντήσετε στα καταλυτικά ερωτήματα των αναγνωστών της «Ε.Ω.», αλλά προκαλέσατε από πάνω, λέγοντας ότι «όλα είναι μια χαρά», σήμερα δε με την εξώδικη διαμαρτυρία σας, απαιτείτε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να διαψεύσουμε το ρεπορτάζ μας! Ε, αυτό είναι άνω ποταμών!!!
Η εφημερίδα μας, για λογαριασμό των αναγνωστών της,  εξακολουθεί να σας υποβάλει τα ίδια ερωτήματα κυρία Κοκκίνη:

-- Είναι δυνατόν,  οι ασθενείς της κλινικής σας να πηγαίνουν στο ίδιο με τους επισκέπτες, τσίγκινο αποχωρητήριο;
-- Οι απαράδεκτοι αυτοί κανόνες υγιεινής, σε μία τόσο εξαιρετικά  ευαίσθητη για την εύθραυστη υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών κλινική, δεν δημιουργούν άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία;
-- Γκρεμισμένοι σοβάδες από τους τοίχους, σπασμένες πόρτες, υγρασία, χαλασμένο ασανσέρ, δεν δημιουργούν τριτοκοσμική εικόνα στην  κλινική την οποία διευθύνετε;
Σημειώστε ότι αυτή η θλιβερή κατάσταση δεν εξελίχθηκε συν τω χρόνω. Εσείς πήγατε εκεί  και εγκαταστήσατε την Αιματολογική Κλινική!
Και όλα αυτά αντί να σας προβληματίσουν, όταν μάλιστα η εικόνα των άλλων κλινικών του νοσοκομείου δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας, σάς θίγει το ότι  σας χαρακτηρίσαμε «ανεπαρκή και ακατάλληλη»! Οι προσδιορισμοί αυτοί δικαιολογούνται από τα αδιάψευστα γεγονότα.

Με όσα διαβάζουμε στην εξώδικο διαμαρτυρία σας, όλο και επιβεβαιώνουμε ότι τελείται εν συγχύσει. Ισχυρίζεστε πως για ό,τι συμβαίνει στην Αιματολογική Κλινική, «μου αποδίδετε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενος ότι αγνοείτε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο»!!!  Σοβαρολογείτε κα Κοκκίνη; Διαβάστε καλά το ρεπορτάζ  και θα διαπιστώσετε ότι: α) αναφερόμαστε στη Διοικητή του Νοσοκομείου κα Οικονόμου, λέγοντας «ακόμη περιμένουμε την Διοίκηση να επικοινωνήσει μαζί μας» και β) απευθυνόμαστε και στον υπουργό Υγείας κο Λυκουρέντζο, ρωτώντας:  «Τι κάνει ο Υπουργός Υγείας;».
Όσα λοιπόν ισχυρίζεστε ότι –δήθεν- σάς «αποδίδουμε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενοι ότι αγνοούμε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων», είναι εκτός πραγματικότητας!   Άλλωστε η κα Οικονόμου είχε την ευγένεια να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Κυρία Κοκκίνη, στη συνέχεια της διαμαρτυρίας σας λέτε  ότι δεν θεωρείτε  υποχρέωσή σας να διευκρινίσετε σε δημοσιογράφους, αν έχετε κάνει ή όχι έγγραφες ή προφορικές ενημερώσεις και αν έχετε ασκήσει πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, για τις ελλείψεις ή τεχνικές ατέλειες του τμήματός σας!!! Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι δεν εντάσσεται στις υποχρεώσεις σας η ενημέρωση του κόσμου (ο δημοσιογράφος είναι φορέας της κοινής γνώμης), για το εάν προβήκατε σε ενέργειες για να αλλάξετε την απαράδεκτη εικόνα της κλινικής της οποίας προΐσταστε! Δηλαδή, εάν κάποιος ασθενής της Αιματολογικής Κλινικής, σάς διαμαρτυρηθεί για τις επισφαλείς για την υγεία του συνθήκες, στις οποίες είναι υποχρεωμένος να  βρίσκεται, και σας ρωτήσει αν έχετε πράξει οτιδήποτε  για να μεταστρέψετε την αρνητική εικόνα της κλινικής σας, θα του δηλώσετε, «δεν είναι υποχρέωσή μου να σου απαντήσω»;  Έτσι αντιλαμβάνεστε τις σχέσεις σας με τους ασθενείς  σας και το κοινό;
Και την ίδια ώρα κατηγορείτε το δημοσιογράφο ότι γράφει «ασύστολα ψεύδη» και σας δυσφημεί! Εάν είχατε κάνει ενέργειες για τη βελτίωση της άθλιας εικόνας της κλινικής σας, δεν θα σας εμπόδιζε τίποτα να το δηλώσετε ευθέως στην εφημερίδα. Εσείς όμως κυρία Κοκκίνη τα βλέπατε όλα να είναι «μια χαρά»!!!
Αναφορικά με την «καταγγελία» μεγάλου ανθρώπου της τέχνης: Βεβαίως και την έχουμε στα χέρια μας, αλλά σεβόμενοι την θέση την οποία υπηρετείτε και θέλοντας να  δώσουμε ένα τέλος εδώ, απλώς σας ρωτάμε: Έχετε δει την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, «Ο δικτάτωρ»; 

Υ.Γ. Όσα έχουμε αναφέρει στο ρεπορτάζ της 5ης Ιουλίου για την κα Κοκκίνη, δεν αφορούν σε αυτήν ως άτομο, άλλωστε δεν την γνωρίζουμε καν ούτε έχουμε κάτι προσωπικό μαζί της, αλλά στην κα Κοκκίνη ως υπηρεσιακό παράγοντα.