Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ!

Απεβίωσε στα 87 του χρόνια μία σημαντική για τον Χολαργό και όχι μόνο, προσωπικότητα. Ο Νίκος Καμαράτος (στη φωτογραφία με την γυναίκα του Ιωάννα) , ένας θρύλος της πόλης του Χολαργού, του οποίου το όνομα σφράγισε για δεκαετίες την σημερινή πλατεία Παλαμά. Ήταν τόσο ταυτισμένο το όνομα της περιοχής με τον Νίκο Καμαράτο, ώστε η πλατεία όπου διατηρούσε το παντοπωλείο του, ονομάστηκε "πλατεία Καμαράτου". Όταν τα λεωφορεία περνούσαν και έκαναν στάση, ο εισπράκτορας που ανέφερε από μικροφώνου τις στάσεις, έλεγε: "Στάση Καμαράτου". Ακόμη και σήμερα που η πλατεία έχει πλέον μετωνομαστεί σε "Παλαμά" , πολλοί παλαιoί Χολαργιώτες την ονομάζουν "πλατεία Καμαράτου".
Για όσους όμως δεν γνωρίζουν, ο εκλιπών είχε γράψει μια ξεχωριστή ιστορία ανδραγαθιών, που τον κατατάσσει στους εκλεκτούς ευεργέτες. 
Ιδού τι είχε προσφέρει ο Νίκος Καμαράτος: 
Πέρα από το παντοπωλείο του με το οποίο βοηθούσε πολλούς έχοντες ανάγκη, ο Νίκος Καμαράτος θέλησε να αφήσει και δωρεές στην κοινωνία, οι οποίες θα χρησίμευαν για πολλές γενιές.  Επειδή μάλιστα δεν είχε την τύχη να αποκτήσει με την γυναίκα του παιδιά, θεώρησε ότι η προσφορά του προς τα παιδιά θα ήταν το κενό που θα κάλυπτε και τον ψυχικό του κόσμο. Έτσι λοιπόν, πριν από χρόνια αγόρασε ένα νεοκλασικό κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα και το παρεχώρησε στην ΜΚΟ "Ιατρική Παρέμβαση", η οποία μέχρι σήμερα το λειτουργεί ως χώρο υποδοχής παιδιών μεταναστών που έχουν ανάγκη. 
Σε αυτό το κέντρο παρέχεται από ειδικούς εκπαιδευτικούς, Ελληνική Παιδεία και Πολιτισμός. Λειτουργεί ως ένα είδος κατηχητικού σχολείου, το οποίο μεταλαμπαδεύει στα παιδιά των μεταναστών, την Παιδεία και τον πολιτισμό μας.  Ήδη σήμερα, η "Ιατρική Παρέμβαση" έχει υπό την φροντίδα της 120 παιδιά! Σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, φορολογικά το κτίριο επιβαρυνόταν ο εκλιπών και από σήμερα, το βάρος της εφορίας πέφτει στις πλάτες της συζύγου του!
Η προσφορά όμως του Νίκου Καμαράτου δεν σταματάει εδώ.
Υλοποίησε και ένα ακόμη σημαντικό έργο. Θέλοντας πάντα να προσφέρει στα παιδιά, ξεκίνησε την δημιουργία ενός ιδρύματος για την φιλοξενία παιδιών που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Σε συνεργασία με τον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Χολαργού που πρόσφερε οικόπεδο που διαθέτει επί της οδού Μελά, η οικογένεια Καμαράτου έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει το οίκημα. Μάλιστα, ο ιερός ναός ήρθε σε συμφωνία με το Ίδρυμα "Φλόγα"  το οποίο παρέχει ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα στα παιδιά. Όταν δηλαδή κτιστεί το οίκημα θα το παραλάβει υπό την διεύθυνσή της η "Φλόγα".
Αυτός ήταν ο Νίκος Καμαράτος. Οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες, οφείλουμε να του πούμε το ύστατο χαίρε και να συλλυπηθούμε την σύζυγό του Ιωάννα, την Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού, όπου και θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. 
Ας είναι μαλακό το χώμα που θα τον σκεπάσει.  

ΥΓΡΑΣΙΕΣ


γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΠ. ΚΑΖΑΚΟΣ
Πολιτικός Mηχανικός Ε.Μ.Π.                    
Σαρανταπόρου 25, Χολαργός      
Τηλ.:  210.6543.888,   6972.337716
Mail: kazakos@tee.gr


                                      
     Από τα συνηθέστερα προβλήματα στις σύγχρονες κατοικίες είναι η εμφάνιση υγρασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, σε οροφές και σε δάπεδα. Οι συνήθεις αιτίες είναι τρείς:
    α).  Διαρροή δικτύου (ύδρευσης, αποχέτευσης ή σωληνώσεων θέρμανσης)
    β).  Αστοχία ή έλλειψη στεγάνωσης (υγρομόνωσης) των εξωτερικών στοιχείων του κτιρίου (οροφές- δώματα και τοίχοι)
    γ). Υγροποίηση υδρατμών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
         Η  διαρροή δικτύου εμφανίζει υγρασία, και σε ορισμένες περιπτώσεις,  σταγόνες νερού ή και ελαφρά ροή νερού. Χρειάζεται αυτοψία ειδικού για να προσδιοριστεί το συγκεκριμένο σημείο της βλάβης του δικτύου και να αποκατασταθεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης. Η πρώτη σκέψη είναι να καλέσουμε τεχνίτη υδραυλικό.        Είναι απολύτως σεβαστή η γνώση και η εμπειρία του τεχνίτη (συχνά απαραίτητη και σε έμπειρους μηχανικούς), αλλά δεν εξασφαλίζει πάντοτε τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας ούτε τον σωστό τρόπο αποκατάστασης. Απαιτείται αυτοψία μηχανικού με πλούσια εμπειρία στην κατασκευή. Ένας νέος άπειρος μηχανικός δεν μπορεί να βοηθήσει. Για να καταλάβουμε το πρόβλημα χρειάζεται να «ακτινογραφίσουμε» τα αφανή στοιχεία της κατασκευής. Όχι με σύγχρονα μέσα που κοστίζουν ακριβά, αλλά με την εμπειρία και την καλή γνώση του τρόπου κατασκευής των οικοδομών. Όσο και αν μοιάζει πλεονάζον κόστος η αυτοψία έμπειρου μηχανικού, συνηθέστατα είναι η οικονομικότερη λύση, προλαμβάνοντας άστοχες επεμβάσεις και διαιώνιση του προβλήματος.
       Η αστοχία της στεγάνωσης ή η έλλειψή της συναντάται κυρίως στα δώματα (ταράτσες) των κτιρίων. Η συνήθης πλάκα από σκυρόδεμα δεν είναι πλήρως στεγανωτική. Πάντα θα υπάρξει μια μικρή κατασκευαστική αδυναμία στο σκυρόδεμα, που θα προκαλέσει την δημιουργία υγρασίας εσωτερικά, στην οροφή της κατοικίας και, πιθανόν, και στους γειτνιάζοντες τοίχους. Για την αποκατάσταση του προβλήματος πρέπει να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του. Μία οικονομική αποκατάσταση μπορεί να γίνει με ένα αξιόπιστο υγρό μονωτικό, με επάλειψη, με πινέλο ή ρολλό, σε δύο χέρια. Εάν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερης έκτασης, θα χρειαστεί επίστρωση με ασφαλτόπανο, από ειδικευμένο συνεργείο, σε όλη την επιφάνεια του δώματος που παρουσιάζει αδυναμία. Και στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αυτοψία έμπειρου μηχανικού για να διαγνώσει και να προσδιορίσει ακριβώς την αιτία, αλλά και να προτείνει την οικονομικά και τεχνικά καλύτερη λύση.
       Η υγροποίηση υδρατμών είναι μία σπανιότερη αιτία υγρασίας στα κτίρια. Δημιουργείται από μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικού – εξωτερικού χώρου σε συνδυασμό με αδύναμη υγρομόνωση των εξωτερικών στοιχείων του κτιρίου. Συναντάται κυρίως σε τοίχους παλαιότερων κατασκευών που δεν έχουν στεγανωτικό υλικό ή αυτό, με τα χρόνια, έχει αποσαθρωθεί (όπως μπορεί να συμβεί με το απλό φελιζόλ). Συναντάται επίσης σε δάπεδα υπεράνω πιλοτής, με την μορφή «ανερχόμενης υγρασίας», επειδή τα δάπεδα αυτά, συνηθέστατα, δεν έχουν στεγάνωση. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται υγρασία στο δάπεδο αλλά και, χαμηλά, στους γειτνιάζοντες τοίχους. Ο τρόπος αποκατάστασης, εδώ, δεν είναι προφανής, και αντιμετωπίζεται  κατά περίπτωση, μετά από αυτοψία μηχανικού.
     Συμπερασματικά, για την αντιμετώπιση της υγρασίας συνιστάται η αυτοψία έμπειρου μηχανικού γιατί η τεχνικά σωστή αντιμετώπιση επιλύει οριστικά το πρόβλημα με το μικρότερο δυνατό κόστος.


                                      

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


noname

Οργισμένη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, εκδόθηκε πριν από λίγο,
με αφορμή μπλούζες που προέρχονται από την Τουρκία και φαίνεται να έχουν το σήμα της Χρυσής Αυγής. Οι κατασκευασθείσες στην γείτονα χώρα μπλούζες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Χρυσή Αυγή, έχουν μια σημαντική διαφορά.
xrisi avgi sosti1
Προφανώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, θέλησαν να στιγματίσουν την Χρυσή Αυγή, ότι πληρώνει εργοστάσιο της Τουρκίας για να της κατασκευάζουν μπλούζες! Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, έχει ως ακολούθως:   
"Άλλος ένας κύκλος κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος έχει ξεκινήσει με σκοπό την προσφορά στήριξης στο αμαρτωλό καθεστώς της κλεπτοκρατίας που αντιμαχόμαστε. Βγήκε στο διαδίκτυο μία μπλούζα που είναι κατασκευασμένη στην Τουρκία και που φέρεται να γράφει «Χρυσή Αυγή», μόνο που ο προβοκάτορας που δημιούργησε την μπλούζα δεν φρόντισε καν να κάνει «καλή δουλειά». Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει σαφής διαφορά στο λογότυπο, γεγονός που καταδεικνύει την προβοκάτσια.
Παραθέτουμε τις φωτογραφίες για να μπορέσει να δει ο οποιοσδήποτε την αλήθεια, για να φανερωθούν οι ψεύτες και να ενημερωθούν οι Έλληνες.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου"

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ !



Ο βασικός υπεύθυνος για τα δεινά που τραβάει ο ελληνικός λαός, ο ΓΑΠ, επανεξελέγη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αντί να προβεί σε τυπικές δηλώσεις, είπε ότι ο λόγος της επανεκλογής του οφείλεται στην κρίση που δοκιμάζει ο ελληνικός λαός! Ιδού τι δήλωσε ο άνθρωπος που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή: «Αυτή η επανεκλογή είναι και ψήφος συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή.
Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008», είπε μετά την εκλογή του. Μιλούσε, λες και για την κρίση στην Ελλάδα, ο ίδιος δεν έχει καμμία ευθύνη! 
Είναι αναίσθητος, χοντρόπετσος, παίζει με τον πόνο του λαού; Τι απ' όλα είναι ο ΓΑΠ;
Ο μεγάλος ένοχος για την εξαθλίωση που έφερε στον λαό, ισχυρίζεται ότι αυτή η εξαθλίωση αποτέλεσε το διαβατήριο, την επιβράβευση για την επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λόγω της αλληλεγγύης που επέδειξαν τα μέλη της προς τους Έλληνες!!!
Αυτός που κάποτε έλεγε «θα μας πάρουν με τις πέτρες», τώρα λέει ότι η καταστροφή που έφερε στον λαό και τον τόπο τον ξαναέφερε στον θρόνο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!!
Αν είχατε αυτό τον άνθρωπο μπροστά σας, θα του σφίγγατε συγκινημένοι το χέρι; Έ, τι θα κάνατε;
makeleio.gr

ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΜΥΡΤΩ



Στις 8.00 απόψε στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση για την άτυχη Μυρτώ...
την οποία επιχείρησε να δολοφονήσει ο Πακιστανός λαθρομετανάστης στην Πάρο. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα νωρίτερα, αναρχικοί μαζί με ισλαμιστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση. 

ΠΑΡΑΣΗΜΑ …ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Θυμάστε τον Γ. Παπανδρέου μετά τα δόλιο ψεύδος του προς τον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν», με το οποίο κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός για να αρχίσει μετά το ...πήδημα; Μας έβαλε στο ΔΝΤ, χαντάκωσε την χώρα και τον κοσμάκη για τις επόμενες δεκαετίες αλλά τελικά προσκλήθηκε στην Γερμανία, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου! Το βραβείο αποκαλείτο «Δύναμη και Αλήθεια» και του απονεμήθηκε από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!!!
Η οικονομία από τότε βυθίστηκε στα τάρταρα! Με τον ...αξιόπιστο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας. Τι σημασία έχει; Αρκεί που οι Γερμανοί του έδωσαν βραβείο!
Σήμερα, ήρθε η σειρά του Σαμαρά! Την αξιοπιστία της χώρας ήθελε να αποκαταστήσει ο Σαμαράς! Θα πείτε, πώς είναι δυνατόν να χάθηκε η αξιοπιστία της χώρας, αφού ο Τζέφρυ κυβερνούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011 και ενώ είχε ήδη καταστεί αξιόπιστος με το βραβείο για την Δύναμη και Αλήθεια;
Τι ψάχνετε να βρείτε; Οι δυνάστες λοιπόν των Ελλήνων, Γερμανοί, μετά τις συνομιλίες του Α. Σαμαρά με την Μέρκελ και τον Γιούνκερ, έδωσαν τα δικά τους εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικροτεί τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία. Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει για τον κ. Σαμαρά ότι σε αντίθεση με την περίοδο στην οποία βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα εμφανίζεται ως επιτυχημένος μεταρρυθμιστής!!! Όπως επισημαίνει η «Handelsblatt», «οι πιθανότητες της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν». Μάλιστα η εφημερίδα, επικαλούμενη τα σχόλια υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ εκθειάζει την ικανότητά του να επιβάλλεται πολιτικά, κάτι που τον διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του, Λουκά Παπαδήμο. Τέλος, η «Handelsblatt» υποστήριξε ότι «ο Σαμαράς ομαλοποίησε και πάλι το έδαφος και στο Βερολίνο» και με την πειθώ του συνέβαλε στην αλλαγή των πολιτικών διαθέσεων των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα»!
Αυτός είναι ηγέτης Πρωθυπουργός. Μετά τον Παπανδρέου και ο Σαμαράς αναγορεύεται από τους Γερμανούς-δυνάστες μας, σε αξιόπιστο συνομιλητή και ικανό ηγέτη! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Μάκης Βραχιολίδης
makeleio.gr

ΚΟΥΒΕΛΗΣ! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ! ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ!


ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ1


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!



ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ "ΚΑΝΑΛΙ 1"


Πιστός στα όσα διακηρύσσει από την προεκλογική περίοδο του Μαΐου κι εδώ, παρέμεινε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά.
Συγκεκριμένα ο Γ. Κρατζαφέρης υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα «θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι υπολογίζουν μερικοί. Πιστεύω ότι θα χυθεί αίμα στην άσφαλτο πριν τα Χριστούγεννα. Μακάρι αυτό να είναι υπερβολή. Μακάρι να διαψευστώ και να πω έκανα λάθος».
Να θυμίσουμε ότι σε αντίστοιχη συνέντευξή του στις 27 Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει για τον Σαμαρά: «Είναι αδίστακτος. Για να γίνει Πρωθυπουργός δεν διστάζει να φέρει τον εθνικό διχασμό. Θα έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα αποφέρει πληγές και θα μειώσει το ποσοστό της οποιασδήποτε σύνθεσης.».
Για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε στο Κανάλι 1: «Τις τελευταίες εκλογές έπρεπε να τις κερδίσει ο Τσίπρας, ο οποίος έχει φτιάξει πλέον έναν μύθο, ενώ στις επόμενες θα έρθει με αυτοδυναμία που θα είναι και η καταστροφή της χώρας. Εάν τώρα ερχόταν ο κ. Τσίπρας, θα είχε την ανάγκη του Καμμένου, του Κουβέλη, δεν ξέρω ποιού άλλου, για να κάνει μία κυβέρνηση. Άρα λοιπόν θα ήταν αρκετά "ετοιμόρροπος"», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..
Στην αντίστοιχη συνέντευξή του στις 27 Μαΐου, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε εκφράσει την προτίμησή του στην εκλογή Τσίπρα , ως λιγότερο κακή για τον τόπο, από αυτή του Σαμαρά, για τον οποίο τόνισε: «Με φοβίζει πιο πολύ η πολιτική ανηθικότητα. Εάν κάποιος είναι πολιτικά ανήθικος δεν ξέρεις τι θα κάνει την κατάλληλη στιγμή. Ένας που προδίδει το κόμμα του, ένας που προδίδει φιλίες, θα προδώσει αύριο ευκόλως και την Ελλάδα!
Συνεπώς φαίνεται ότι ο Γ. Καρατζαφέρης παραμένει σταερά απέναντι από τον Σαμαρά, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον εθνικό διχασμό και το αίμα που προβλέπει ότι θα χυθεί!
Μ.Β.
makeleio.gr

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ»

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ-ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 

Απηυδισμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιμένουν από την ηγεσία της ΓΣΕΕ να δείξει πυγμή, ενόψει των νέων σφαγιαστικών μέτρων των 13,5 δις ευρώ που θα εξαγγείλει σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός. Στηρίζουν πολλά στις δηλώσεις-χαστούκι του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου: «Είναι τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες», είχε πει για τα μέλη της τρόικας και αυτό ακριβώς αναμένουν οι εργαζόμενοι, να αποδείξει.
Να μην αφήσει δηλαδή τους...τσαρλατάνους να επιβάλουν διά της κυβέρνησης Σαμαρά, τα νέα μέτρα σφαγής των Ελλήνων.
Δημόσιοι υπάλληλοι, που για προφανείς λόγους θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, λένε: «Επιτέλους, δεν αντέχουμε άλλο. Πότε η μία κυβέρνηση, πότε η άλλη, μας εμπαίζουν με τις υποσχέσεις και μετά μας εξουθενώνουν, κάνοντας τα χατίρια των τοκογλύφων. Αυτή τη φορά χρειάζεται άλλη αντίδραση από μέρους μας. Οι πορείες πνίγονται στα χημικά και θα θρηνήσουμε θύματα. Μία λύση υπάρχει. Ο Πρόεδρος ξέρει».
Ποια είναι η λύση; Τριήμερη πανελλαδική παύση εργασιών σε όλο το Δημόσιο. Να μην λειτουργεί τίποτε. Σχολεία, Δημόσιοι Οργανισμοί, Υπουργεία, Εφορίες, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα πάντα! Μόνον εφόσον κατεβάσουν... ρολά στη χώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόνον εάν υπάρξει ειρηνική-συντονισμένη αντίσταση και αποχή από τις εργασίες τους, θα παραλύσει το Δημόσιο και τότε η Κυβέρνηση θα πέσει. Και αντίο στα Μνημόνια θανάτου.
"Έτσι θα πάρουν το μάθημά τους και οι τοκογλύφοι, έτσι θα συγκλονιστούν τα γεράκια της Ευρώπης και των ΗΠΑ που παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος της Ελλάδος και του λαού", λένε μέλη της ΓΣΕΕ.
Προφανώς αυτό είναι το καλύτερο χαρτί που έχει στα χέρια της η ΓΣΣΕ και ο Παναγόπουλος. Ήδη, οι χαρακτηρισμοί του «τσαρλατάνοι» και «κομπογιαννίτες» που απηύθυνε στους τροϊκανούς, έχουν κερδίσει τους Έλληνες. Ήταν ο μοναδικός πατριωτικός λόγος αντίστασης που ακούστηκε απέναντι στους τοκογλύφους τα τελευταία δυόμισι χρόνια Μνημονίων και ΔΝΤ που ζει ο λαός. Οι πολιτικοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά είναι υποτελείς στην τρόικα.
Όλοι πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Γιάννη Παναγόπουλο.
Άραγε, θα επιδείξει το ίδιο πατριωτικό φρόνημα;
makeleio.gr

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο ΞΥΔΗΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού ως γνωστόν δεν μιλάει για νέα διεκδίκηση της δημαρχίας από μέρους του. Έτσι δεν κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια; Και τώρα το ίδιο κάνει. Βέβαια αυτή την φορά επιχείρησε να κάνει κάτι διαφορετικό: άρχισε να λέει ότι "καιρός είναι να αποσυρθώ. Φτάνουν τόσα χρόνια Δήμαρχος. Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι να βρεθεί άξιος δήμαρχος για τις πόλεις Παπάγου-Χολαργού"

Ο Β. Ξύδης λοιπόν αποσύρεται από τα κοινά Χολαργού-Παπάγου; Όχι βέβαια. Ο Ξύδης είναι...γάτα με πέταλα. Ρίχνει άδεια για να...πιάσει γεμάτα. Κοιμίζει τον αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή, όταν πια θα έχει δει ότι οι συνθήκες τον ευνοούν θα ξανακατέβει για Δήμαρχος. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος το έχει δηλώσει: "Αισθάνομαι δυνατός". Μακάρι να αισθάνεται και να είναι γερός. Αυτό όμως σε μας, μεταφράζεται στο ότι αισθάνεται δυνατός να ξαναδιεκδικήσει την Δημαρχία.
Τα παραπάνω πρέπει να τα συσχετίσουμε και με τον τρόπο που απευθύνεται δημοσίως στον Ι. Κεχρή. Τον γιατρό-δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να κατέβει για Δήμαρχος και να διεκδικήσει την ψήφο Παπαγιωτών και Χολαργιωτών. 

"Δεν θα σας αφήσω κύριε Κεχρή ...." επαναλαμβάνει συχνά, απευθυνόμενος με βροντερή φωνή στον Γιάννη Κεχρή, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι εάν ο γιατρός διεκδικήσει την Δημαρχία, απέναντί του θα είναι ο Ξύδης, για να ...μην τον αφήσει. 
Πάντως, αυτή την στιγμή οι συνθήκες ευνοούν τον Ξύδη. Ελέγχει το παιχνίδι. Η παράταξη του Νικολάου είναι διασπασμένη. Νικολάου, Κεχρής, Τίγκας αλλά και Λινάκης, αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ που δεν πρόκειται να ενωθούν. Ο Ξύδης φαίνεται να ελέγχει την παράταξή του έστω και αν και μέσα στον συνδυασμό του διαφαίνονται κάποιες φιλοδοξίες. Όμως, ο Ξύδης προκαλεί ακόμη δέος με αποτέλεσμα οι όποιες φιλοδοξίες να είναι ανομολόγητες. 
Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς και αβέβαιος. Μην ξαφνιαστείτε μάλιστα εάν δείτε και την Χρυσή Αυγή, η οποία οργανώνεται και ετοιμάζει μεγάλα περιφερειακά γραφεία στον Χολαργό, μην ξαφνιαστείτε λοιπόν εάν δείτε και υποψήφιο της Χρυσής Αυγής να κατεβαίνει για Δήμαρχος. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι η Χρυσή Αυγή δεν έρχεται τυχαία στην περιοχή μας. Πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στου Παπάγου και με την αναμενόμενη κατάρρευση της ΝΔ οι ψήφοι της δεξιάς παράταξης πιστεύουν ότι θα πάνε ...σούμπιτοι στην Χρυσή Αυγή. 
Τα στελέχη της θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον επόμενο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. 

ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ...ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!



ΝΕΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Μέγιστο θέμα έχει προκύψει με τον Τούρκο δημοσιογράφο που το 1996 κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, υψώνοντας την Τουρκική. Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να είναι επικεφαλής ομάδας Τούρκων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Σάμο για ...μπίζνες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους καταστηματάρχες! Και τι μπίζνες! Κυκλοφόρησαν τουριστικό χάρτη του νησιού, γραμμένο στην τουρκική γλώσσα, γεμάτο από διαφημίσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Κάθε επιχείρηση πλήρωσε 300 ευρώ για την προβολή της στον τούρκικο χάρτη. Οι χάρτες τοποθετήθηκαν και σε κινητές προθήκες στο Λιμάνι της Σάμου,στην είσοδο του διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου και στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών, που βρίσκεται μέσα σε κτίριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.
Το εξωφρενικό της ιστορίας είναι ότι η ίδια η τοπική αρχή διά του Δημάρχου, ήρθε σε συνεννόηση και τελικά συνεργάστηκε με τους Τούρκους δημοσιογράφους και μάλιστα το γεγονός προβλήθηκε σε εκπομπή, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Σάμου «2000 Fm» από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μ. Μαυρέλο, ο οποίος δήλωσε παρών!
Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις διότι σύμφωνα με όσα μας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Τέρενς Κουίκ, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κάνουν τις ίδιες μπίζνες και σε άλλα νησιά του Αιγαίου!
Πρόκειται για μία άλλου είδους κατάκτηση των νησιών μας, η οποία διά του τρόπου αυτού δημιουργεί προϋποθέσεις για τα χειρότερα που έχει σχεδιάσει σε βάρος της χώρας μας!
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ελληνική Πολιτεία κοιμάται ύπνο βαθύ και προσπαθεί τώρα, να τρέξει πίσω από τα γεγονότα. Το σχέδιο των Τούρκων είναι καλά οργανωμένο.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουϊκ στην κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου ανήκουν 6 περιφέρειες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Σάμος, μιλώντας στο makeleio.gr είπε: « Πληροφορήθηκα ότι επιτέλους άρχισαν να μαζεύουν τους χάρτες από την Σάμο. Ενημέρωσα προσωπικά και τον κ. Δένδια και του είπα να κοιτάξει σοβαρά όλη την υπόθεση και να λάβει ενημέρωση από τις υπηρεσίες του. Θα είναι η Αστυνομία, θα είναι η ΕΥΠ, δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να υπάρξει ενημέρωση. Έμαθα ότι παρόμοιοι χάρτες κυκλοφορούν από τους ίδιους ανθρώπους και στην Κω και στη Ρόδο! Το σχέδιο είναι πολύ καλά μελετημένο. Ο Νταβούτογλου μιλάει για αεροδρόμια. Η Τουρκία ήδη μιλάει για συνδιαχείριση μαρίνων από την από'δω πλευρά και το έχουν πετύχει με της Μυτιλήνης. Δεν μπορούμε να καθόμαστε ήρεμοι αλλά να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Θεωρώ ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σάμου θα έπρεπε να είχε συζητήσει κατ' αρχήν με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πριν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες ή να τυπώσει η Δημοτική Αρχή της Σάμου τους αντίστοιχους χάρτες. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έρθει απ' απέναντι ο Τούρκος για τους τυπώσει;
Οι καταστηματάρχες όμως δεν συνειδητοποίησαν πού έβαζαν διαφήμιση;
ΚΟΥΙΚ: Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια σκοπιμότητα από την πλευρά των καταστηματαρχών. 300 ευρώ τους ζήτησαν για να φτιάξουν ένα χάρτη, ε, και καλή τη πίστη έδωσαν τα χρήματα. Από αυτούς όμως που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία και εννοώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πύλη στο λιμάνι κ.λ.π. δεν βρέθηκε ένας από αυτούς να πει «τι γίνεται βρε παιδιά εδώ;» Θεωρώ αδιανόητο να τρέχουμε μονίμως πίσω από τα γεγονότα. Και δυστυχώς, με εντυπωσιάζει αρνητικά ότι δεν βλέπω να ανησυχούν για τα γεγονότα αυτά.
Ο Τέρενς Κουίκ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στην βουλή για τον τουριστικό χάρτη στην τούρκικη γλώσσα που κατέκλυσε όλη την Σάμο, με την οποία ζητεί και τη διερεύνηση της πιθανής σχέσης του εκδότη Τούρκου δημοσιογράφου με εκείνον που κατέβασε την ελληνική σημαία!
Εμείς διαβεβαιώνουμε τον Τέρενς Κουίκ ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Αυτό λένε και οι διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Στόχος» η οποία αποκάλυψε πρώτη το γεγονός από τις 11 Ιουλίου, όταν και επισημάνθηκε η παρουσία του Τούρκου στη Σάμο.
Τα 10 συνολικά ερωτήματα που θέτει ο κ. Κουίκ είναι προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το ζήτημα έχει σοβαρές εθνικές προεκτάσεις.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης που περιγράφει την υπόθεση.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
4. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ
Φέτος το καλοκαίρι τρεις (3) Τούρκοι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, των οποίων τα ονόματα μου έχουν γνωστοποιηθει, αλλά προς το παρόν δεν αποδεσμεύω δημόσια, επισκέφτηκαν τη Σάμο στα πλαίσια επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων για την έκδοση τουριστικού χάρτη στη Τουρκική γλώσσα.
Όπως με ενημέρωσε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, αφού ήρθαν πρώτα σε επαφή με τον Δήμαρχο της Σάμου Στέλιο Θάνο και τον ενημέρωσαν για την πρόθεση τους να εκδώσουν ένα χάρτη, ζήτησαν και πήραν ενημερωτικό υλικό για το νησί σε ηλεκτρονική μορφή.
Η επαφή και η συνεννόηση των Τούρκων με τον Δήμαρχο του νησιού έγινε γνωστή σε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Σάμου «2000 Fm» από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μ. Μαυρέλο, ο οποίος δήλωσε πως ήταν παρών .
Στη συνέχεια οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν πολλούς επιχειρηματίες της Σάμου και αρκετοί από αυτούς (27) έναντι 300 ευρώ έκαστος, διαφημίστηκαν στον Τουρκικό χάρτη.
Ο χάρτης μετά από λίγο διάστημα δόθηκε στους ντόπιους διαφημιζόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να διανεμηθεί από τα καταστήματα τους στους Τουρίστες.
Μεταξύ των άλλων σημείων οι χάρτες τοποθετήθηκαν και σε κινητές προθήκες στο Λιμάνι της Σάμου,στην είσοδο του διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου και στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών που βρίσκεται μέσα σε κτίριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.
Οι τουρίστες επισκέπτες από την Τουρκία οι οποίοι καταφτάνουν καθημερινά στη Σάμο, λίγο πριν την είσοδο τους για έλεγχο των στοιχείων τους, παραλάμβαναν οι ίδιοι από αυτές τις προθήκες το συγκεκριμένο χάρτη ο οποίος είχε μόνο Τουρκικό κείμενο και διανέμεται δωρεάν.
Φυσικά οι επισκέπτες δεν ήταν όλοι Τούρκοι τουρίστες αλλά στη πλειονότητα τουρίστες άλλων κρατών.
Το νησί Σάμος αναφέρεται με την τουρκική ονομασία SISAM ADASI και στα δημοσιευμένα κείμενα του παραποιημένα ήδη στοιχεία παρουσιαζόταν π.χ ότι και αυτός ακόμα ο ΣΑΜΙΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ότι έζησε μεν στη Σάμο αλλά είχε γεννηθεί στην ΙΩΝΙΑ.
Κατόπιν όλων αυτών των καταγγελιών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί.
1. Είχαν την αρμοδιότητα τα θεσμικά όργανα (Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) να εμπλακούν σε αυτές τις δραστηριότητες των Τούρκων πολιτών, χωρίς την ελάχιστη ενημέρωση η συνεννόηση με Υπουργεία όπως το ΥΠΕΞ;
2. Ποιος έδωσε την επίσημη έγγραφη άδεια στους Τούρκους δημοσιογράφους να εκδώσουν και να κυκλοφορήσουν στη Σάμο τους (παραποιημένους) χάρτες στη Τουρκική γλώσσα και μόνο;
3. Ποιος έδωσε την έγγραφη άδεια να τοποθετηθούν οι χάρτες σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια;
4. Ποιος ήλεγξε και με ποιά διαφανή διαδικασία το περιεχόμενο των κειμένων;
5. Με πόσα χρήματα έχει χρηματοδοτήσει ο Δήμος Σάμου την έκδοση χαρτών και γιατί μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να κυκλοφορήσει επισήμως από τα όργανα της πολιτείας αυτός ο χάρτης;
6. Σε ποια άλλα νησιά του Αιγαίου οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μοίρασαν αντίστοιχους χάρτες;
7. Αληθεύει η πληροφορία ότι ο άνδρας Τούρκος δημοσιογράφος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος των Ιμίων που κατέβασε την Ελληνική σημαία;
8. O εν λόγω δημοσιογράφος αποτελεί ναι ή όχι "persona non grata" για το επίσημο κράτος;
9. Αληθεύει ότι ο ίδιος δημοσιογράφος είναι αυτός που αρθρογράφησε σε τουρκικά ΜΜΕ ώστε να αποσυρθεί ο πίνακας του ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ στη Χίο που αναπαριστούσε την σφαγή της Χίου από τους Τούρκους;
10. Αληθεύει πως είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που το καλοκαίρι του 2010 είχε ζητήσει μαζί με άλλους «επενδυτές» από τον πρώην Δήμαρχο της Χίου κ. Παντελή Βρουλή (σύμφωνα με καταγγελίες του) να κατεβάσει αντίγραφο του ίδιου πίνακα από το γραφείο του; Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο εν λόγω "δημοσιογράφος"- πρακτορίσκος της ΜΙΤ ( όπως έχει καταγγελθεί από την εποχή των Ιμίων), αλλά περιδιαβαίνει τα ελληνικά νησιά και προκαλεί προβλήματα με τις δηλώσεις του!
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ
makeleio.gr

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΟΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ…Τ’ΑΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΟ!


STOURNARAS

ΜΕ ...ΣΑΪΝΙΑ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ!
Άλλος έχει τ'όνομα και άλλος τη χάρη; Ο Στουρνάρας έχει το όνομα αλλά κάποιοι συνεργάτες του στο Υπουργείο Οικονομικών είναι ...σαΐνια! Ετοίμασαν σχέδιο-μελέτη για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ το οποίο ανήρτησαν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου και ανάμεσα σε αυτές που συγχωνεύονται, έχουν και την Εφορία Χολαργού, η οποία φεύγει από το ιδιόκτητο κτίριο όπου στεγάζεται, για να συστεγαστεί με την ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής όπου το δημόσιο πληρώνει υψηλό ενοίκιο!
Απίθανοι οικονομολόγοι οι άνθρωποι του Υπουργείου Οικονομικών! Αντί να γλιτώσουν λεφτά (γι' αυτό τον λόγο γίνονται οι συγχωνεύσεις) ετοίμασαν μελέτη η οποία επιβαρύνει αντί να μειώνει τις δαπάνες του Δημοσίου.
Ο Διευθυντής της Διοικητικής υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χατζάκας τον οποίο ενημερώσαμε για την ευφυή έμπνευση των ανθρώπων του κ. Στουρνάρα να βάλουν λουκέτο στο ιδιόκτητο κτίριο της ΔΟΥ Χολαργού στέλνοντάς την στην Αγία Παρασκευή όπου πληρώνει υψηλό ενοίκιο, απάντησε:
«Πρόκειται για σχέδιο-μελέτη. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει σε συζήτηση. Ήδη σήμερα συστάθηκε επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλες τις υπό συγχώνευση ΔΟΥ και ανάμεσα σε αυτά θα δει και την περίπτωση της ΔΟΥ Χολαργού. Επομένως, το σχέδιο είναι προσωρινό και μπορεί να αλλάξει. Μέχρι 30/9 θα έχουμε δώσει στον υπουργό το οριστικό πόρισμα»!
makeleio.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
( προς ενημέρωση )

Ενόψει της νέας περιόδου ο ΔΟΠΑΠ σας καλωσορίζει και σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο αθλητικός τομέας του ΔΟΠΑΠ ενημερώνει ότι από 17/9/12 θα ξεκινήσουν τα αθλητικά προγράμματα στα γυμναστήριά μας.

Από τις 5/9/12, ημέρα Τετάρτη μέχρι και τις 14/9/12 ημέρα Παρασκευή και τα τρία ( 3 ) γυμναστήρια του ΔΟΠΑΠ ( της οδού Σύρου, της οδού Ξανθίππου και του Κέντρου Νεότητας Παπάγου), θα λειτουργήσουν μόνο για όργανα, ΔΩΡΕΑΝ με ωράριο λειτουργίας 08.00 – 14.00 και 16.00 – 22.00.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής
είναι πρόσφατη ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Σας προσκαλούμε όλους να γνωρίσετε τα δημοτικά γυμναστήρια και να ενημερωθείτε για τα προγράμματα της νέας σεζόν.


                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ

                                               
                                                            ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ»!



Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ! ΟΧΙ ΑΠΛΑ... ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ...ΜΠΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ!
Ο Α.Σαμαράς δήλωσε στον Ζ.Κ.Γιουνκερ ότι "Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των αμυντικών δαπανών" Αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχει μιλήσει για την ανάγκη μείωσης των αμυντικών δαπανών! Ακόμη και τώρα συζητούν το ενδεχόμενο να συμπιέσουν προς τα κάτω τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων! Αυτοί που φυλάνε τα σύνορα της χώρας θα ρισκάρουν την ζωή τους για μερικά ψίχουλα!
Την ίδια ώρα, όπως ενημερωνόμαστε από το defencenet.gr η Διοίκηση Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων (THK: Turk Hava Kuvvetleri) ανακοίνωσε ότι τα έργα υποδομής (κατασκευή υπόστεγων, συνεργείων, κτιρίων, κλπ.) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην 7η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων (7 AJU: Ana Jet Ussu) στο Erhac της επαρχίας της Μαλάτιας όπου θα εδρεύουν τα πρώτα F-35 MTU (Musterek Taaruz Ucagi που θσ καυαστούν επιχειρησιακά το 2017.
Και το defencenet.gr, συνεχίζει: «Η δημιουργία βάσεων των F-35 στα σημεία της κεντρικής ενδοχώρας ανμενόμενη, αφού εκεί εδρεύουν και σήμερα οι βασικές Μοίρες κρούσης, πέρα από αυτή την Μπαντίρμα. Από το Εσκί Σεχίρ μέχρι π.χ. την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήσης σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30' μόλις, ενώ μέχρι την βάση του Αραξου είναι μία-μιάμιση ώρα (900 χλμ) ανάλογα με το προφίλ της πτήσης και την ταχύτητα. Εγγύτερα στην Κύπρο είναι 7 AJU μέχρι την Κύπρο), όπως επίσης και τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή (Συρία, Ισραήλ, κλπ.).
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος με πλήρη εσωτερικό οπλισμό, δηλαδή σε διαμόφωση stealth έχει ακτίνα δράσης 1100 χλμ η οποία βέβαια είναι θεωρητική, αφού με ένα και μόνο ανεφοδιασμό στον αέρα από τα 7 KC-135R-CRAG Stratotanker που επιχειρεί η 101 Filo «Asena» στο Ιντσιρλίκ (Άδανα), διπλασιάζεται.Τα F-35 ΜUT σε 60 μήνες από σήμερα θα έχουν σχηματίσει την πρώτη επιχειρησιακή τους Μοίρα και η Ελλάδα θα υποστεί αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει..
Στην Ελλάδα πέρα από κάποιες συζητήσεις για δημιουργία πυραυλικού φράγματος στο Α.Αιγαίο (σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) οι οποίες προσκρούουν στην άρνηση της τρόϊκα να εγκρίνει την χρηματοδότηση του σχετικού πρόγραμματος από την Ρωσία, ετοιμαζόμαστε να αποσύρουμε μέχρι και 130 μαχητικά για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους πίσω. ΓΙα Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, ούτε κατά διάνοια δεν γίνεται κάποια συζήτηση. Άλλστε σήμερα είναι πια αργά. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή».
Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα σε αυτή την κατάντια, διαλύει και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας!
Καταργήστε εντελώς τον στρατό ρε!. Και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Καταργήστε τα όλα και διώξτε στο πυξ λαξ το προσωπικό! Θα γλιτώσετε λεφτά για να πληρώσετε τους δανειστές! Πείτε μετά στους Τούρκους να περάσουν στην Ελλάδα, να κάνουν παρέλαση και δώστε τα κλειδιά της Ελλάδος στην Μέρκελ και στον Σόϊμπλε, να συνεννοηθούν απευθείας με τον Ερντογάν ποια κομμάτια θα πάρει ο καθένας!
Μάκης Βραχιολίδης
makeleio.gr

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙNΤΕΟ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΤΑ ΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ –ΕΜΜΕΣΩΣ- ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!




Ο Σαμαράς δηλώνει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων! Επιδιώκει απλά να κοιμίσει τον λαό! Στόχος του βεβαίως, δεν είναι η σωτηρία του λαού αλλά το να φανεί συνεπής στις υπογραφές που έβαλε στην Μέρκελ.
Ακούστε τι δηλώνει ο Σαμαράς: Αναγνωρίζει ότι τα νέα μέτρα είναι δύσκολα και επώδυνα, αλλά τα θεωρεί απολύτως αναγκαία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ!!! Προσέξτε, δεν παίρνει μέτρα για να σωθεί η χώρα, αλλά για να σωθούν οι δανειστές μας από την παράταση της παραμονής μας στο ευρώ!
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπό συγκρότηση πακέτο σκληρών μέτρων, θα είναι το τελευταίο καθώς «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο»!!!
Δηλαδή τι εννοεί; Ότι ο λαός αντέχει και νέα επώδυνα μέτρα μέχρι τα επόμενα
Δεν εξηγεί βεβαίως πώς και γιατί θα είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα για τον λαό! Απλά πετάει την μπαρούφα του και όποιοι ...τσιμπήσουν! Μας δουλεύει κανονικά ο άνθρωπος!
Εκπρόσωπος της Ελλάδος ή εκπρόσωπος των δανειστών;

ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!


pagkalos

του Μάκη Βραχιολίδη
Το ψεύδος και η πολιτική υποκρισία του Θόδωρου Πάγκαλου δεν έχουν όρια. Ακόμη και σήμερα, επιχειρεί να συντηρήσει το «μαζί τα φάγαμε», μέσω ηλεκτρονικής έκδοσης βιβλίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε.
Αποδεικνύουμε λοιπόν ότι ο Πάγκαλος και οι συνάδελφοί του υπουργοί, είναι αυτοί που τα έφαγαν μόνοι τους και σήμερα ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί εντέχνως να αποδώσει συνευθύνη στον λαό.
Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα: Ο Θ. Πάγκαλος και όλοι οι υπουργοί, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ορκίζονται ενώπιον του Αρχιεπισκόπου. Ο όρκος τον οποίο δίνουν, αναφέρει ρητώς: «Ορκίζομαι να φυλάττω το Σύνταγμα και τους νόμους». Τι λέει λοιπόν αυτό το Σύνταγμα στο οποίο έχουν δώσει όρκο όλοι οι και βεβαίως ο Θ. Πάγκαλος;
Στο άρθρο 103 §7 του Συντάγματος, όπως επίσης σε σχετικά άρθρα των Ν3528/2007 και Ν3584/2007τονίζεται: «Ουδείς διορίζεται σε θέση δημοσίου υπαλλήλου αν δεν κέκτηται τα προς τούτο προσόντα και χωρίς διαγωνισμό». Το επαναλαμβάνουμε σε απλά ελληνικά: Κανείς δεν μπορεί να διορισθεί δημόσιος υπάλληλος εάν προηγουμένως δεν περάσει από διαγωνισμό!!!
Άρα, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, είτε υπουργός είναι είτε δήμαρχος είτε νομάρχης, ή πρόεδρος Δ.Δ. παραβαίνει τον όρκο του και κατ' ακολουθία είναι επίορκος, εάν προβεί σε απευθείας διορισμό υπαλλήλου χωρίς διαγωνισμό!
Τι έκαναν όμως όλα αυτά τα χρόνια υπουργοί. όπως ο Πάγκαλος και άλλοι όμοιοί του; Διόριζαν αφειδώς υπαλλήλους στο δημόσιο, παραβιάζοντας το άρθρο 103 §7 του Συντάγματος. Άρα ήσαν ΕΠΙΟΡΚΟΙ!
Διόριζαν δικούς τους ανθρώπους στο δημόσιο για να εξασφαλίζουν μέσω αυτής της ιδιότυπης ομηρίας, την παραμονή τους στην εξουσία και τις αλλεπάλληλες εκλογές τους σε...εθνικούς μας αντιπροσώπους!
Και τώρα ο κ. Πάγκαλος φθάνει στο σημείο να δηλώνει με θράσος «μαζί τα φάγαμε»! Οι πολίτες πριν διορισθούν δεν ορκίζονται ότι δεν πρέπει να αποδεχθούν τον διορισμό είναι άνευ διαγωνισμού, Θόδωρε. Εσείς όμως, παραβαίνετε εις το διηνεκές το σύνταγμα, διορίζοντας στο Δημόσιο όποιον σας άρεσε!
Κατάλαβες Θόδωρε, γιατί τα φάγατε εσείς μόνοι σας; Άσε τον λαουτζίκο στην άκρη. Τον χρησιμοποιούσατε για να επιβιώσει το πολιτικό σας σύστημα!
makeleio.gr

Ο Φώτης Κουβέλης και οι δύο υπουργοί Σαλμάς, Καραγκούνης, αδιαφορούν για την εκλογική τους περιφέρεια που μαραζώνει!



ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!

*Γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις εκκλήσεις των εμπόρων! Θα ψηφίσουν τα 13,5 δις ευρώ μέτρα-σφαγή για την τοπική αγορά!
* Η ΕΕ και η ανικανότητα των πολιτικών μας, εξανέμισαν την αγροτική παραγωγή του νομού και σήμερα διέλυσαν την αγορά του Αγρινίου!
* το 35% των εμπορικών καταστημάτων έχει βάλει λουκέτο!
* Ο Πρόεδρος των εμπόρων Αγρινίου καλεί όλους τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να δείξουν επιτέλους έμπρακτο ενδιαφέρον για την περιοχή τους

από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Στην Αιτωλοακαρνανία εξελέγησαν βουλευτές, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συμμετέχει και στηρίζει τη νέα κυβέρνηση, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης  και ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς . Είναι η πρώτη φορά μάλιστα τα τελευταία 20 χρόνια που υπουργοποιούνται δύο βουλευτές από την περιοχή. Οι παραπάνω όμως, αδιαφορούν παντελώς για τον νομό τους και δη για το Αγρίνιο. Θα ψηφίσουν τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ που απαιτεί η τρόικα, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην αγορά!   

Η οικονομική πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, το άλλοτε κραταιό Αγρίνιο,  βιώνει την απόλυτη κατάρρευση. Το 35% των καταστημάτων της πόλης έχουν βάλει λουκέτο. Οι επιχειρήσεις αδυνατούν η μία μετά την άλλη να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και υπό το βάρος της νεκρής αγοραστικής κίνησης, καταστρέφονται οικονομικά και κλείνουν. Κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης, όπως οι οδοί Παπαστράτου, Στάϊκου,  Μπαϊμπά, Σουλίου, Κακκαβία Δωρητή, πλατεία Στράτου κ.α. θυμίζουν νεκροταφείο! Ερημιά και καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο! «Το φαινόμενο εξαπλώνεται ως επιδημία και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλέον», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εμπόρων Αγρινίου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης και επισημαίνει ότι η αιτία του κακού, βρίσκεται στην διαχρονική ανικανότητα των κυβερνήσεων οι οποίες από την δεκαετία του 1980 έως σήμερα, «κατάφεραν» να εξαφανίσουν τον παραγωγικό ιστό της  πόλης.   Το Αγρίνιο,  από  τα τέλη του 19ου  και μέχρι τα μέσα του  20ου αιώνα κατέστη μεγάλη οικονομική δύναμη από την  καλλιέργεια του καπνού. Εκεί χτίστηκαν τεράστιες αποθήκες και εργοστάσια επεξεργασίας του καπνού, με κυριότερες αυτές των οικογενειών Παπαστράτου,  Παπαπέτρου και Παναγόπουλου. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όμως, όχι μόνο δεν διεκδίκησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που έπρεπε για τους καπνοπαραγωγούς αλλά κυριολεκτικά κατάργησαν την παραγωγή του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΟΥ»
Ο Παναγιώτης Μπεσίνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, έμπορος ενδυμάτων ο ίδιος,  απευθύνεται τόσο προς τους κυβερνώντες και πολιτικούς της περιοχής (οι οποίοι δείχνουν να έχουν ξεχάσει το Αγρίνιο) αλλά και προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος έχει γίνει τηλεοπτικός αστέρας, χωρίς όμως να ασχολείται δυναμικά με την επίλυση των προβλημάτων των εμπόρων, κάνοντας απλώς «ασκήσεις επί χάρτου», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Μπεσίνης. 
Κύριε Μπεσίνη, επισκεφτήκαμε την αγορά του Αγρινίου και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Παντού βλέπουμε λουκέτα στα μαγαζιά. 

Στον σκληρό πυρήνα της αγοράς, μέχρι και το 50% των καταστημάτων έχουν βάλει λουκέτο. Σίγουρα πάντως κατά μέσο όρο το 35% των μαγαζιών έχουν κλείσει και πρακτικά είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς το φαινόμενο, με την έννοια ότι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Κι εμείς οι ίδιοι εκπλησσόμεθα όταν το πρωί πάμε να ανοίξουμε το δικό μας μαγαζί και ο συνάδελφος δίπλα, είναι κλειστός. Τα καταστήματα κλείνουν εν μία νυκτί που λέμε…
Έχετε επικοινωνήσει με κάποιο υπουργείο ή άλλο αρμόδιο φορέα για να πείτε ότι το Αγρίνιο καταστρέφεται; Έχετε αναλάβει τέλος πάντων κάποιες πρωτοβουλίες;
Και με το δευτεροβάθμιο όργανο που είναι η Ομοσπονδία μας, έχουμε κάνει παραστάσεις και διαβήματα. Σε συντονισμό με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, προσπαθούμε να αναδείξουμε το ζήτημα, έχουμε καλέσει τους βουλευτές του νομού να διαπιστώσουν ότι ο νομός είναι σε δεινή θέση, διότι δεν υπάρχει παραγωγικός ιστός πλέον. Αυτός που υπήρχε έχει ήδη μηδενιστεί γιατί δεν υφίσταται η αγροτική παραγωγή, δεν υπάρχει μεταποίηση, δεν υπάρχει τριτογενής τομέας, δεν υπάρχει τίποτε απολύτως. Μείναμε κάποιοι λίγοι έμποροι να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Εάν η οικονομία δεν παράγει υπεραξία, οι έμποροι από μόνοι τους δεν αρκούν. Οι έμποροι είναι συμπληρωματική δύναμη σε μια οικονομία .

Και όμως, στο σχολείο μαθαίναμε ότι η Αιτωολοακαρνανία ήταν  μεγάλη δύναμη στην αγροτική παραγωγή της χώρας.
Αυτό κύριε Βραχιολίδη, συνέβαινε μια  φορά κι ένα καιρό. Τώρα, ο τόπος έχει χερσώσει. Όταν η Αιτωλοακαρνανία ήταν πραγματική δύναμη στην αγροτική παραγωγή και το Αγρίνιο ως πόλη-αγορά, ήταν ανθηρή. Όταν οι αγρότες μπορούσαν και παρήγαγαν προϊόντα και κέρδιζαν χρήματα, οι αγορά αντίστοιχα γέμιζε κόσμο και χρήμα. Εκεί άλλωστε στηρίχτηκε και η πόλη, στην εσωτερική της οικονομία.
Ποιος φταίει για το ότι «αποφλοιώθηκε» η αγροτική παραγωγή;
Εμείς οι έμποροι, επειδή έχουμε συνδυάσει την ύπαρξή μας και την αξιοπρεπή μας επαγγελματική πορεία με το τι συμβαίνει στους άλλους κλάδους, και εν προκειμένω στους αγρότες, μια και ήταν οι βασικοί μας τροφοδότες, πιστεύω ότι οι κεντρικές πολιτικές επιλογές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που έχουν να κάνουν με το τι διαπραγματεύτηκε η χώρα στην Ευρώπη σε σχέση με την αγροτική της παραγωγή και μιλάω για την ΚΑΠ 1 και την ΚΑΠ 2 , οδήγησαν στον μαρασμό και την αποψίλωση της επαρχίας και της αγροτικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, δεν δόθηκε στους αγρότες  ένας κεντρικός σχεδιασμός για το τι μπορούν πλέον να παράγουν. Μόνο αποσπασματικές ενέργειες και μικρο-ιδέες του τύπου «πάρτε και κάντε σπαράγγια» χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ο τρόπος διάθεσης ή «επιδοτηθείτε για να φτιάξετε αμπέλια» και μετά από 5 χρόνια «επιδοτηθείτε για να τα ξηλώσετε», όλα αυτά τα μπρος-πίσω χωρίς ένα σχεδιασμό και χωρίς μια προοπτική στην αγροτική οικονομία, έχουν φέρει τους αγρότες εδώ που είναι τώρα, να κλαίνε τη μοίρα τους κι εμείς μαζί τους να κλαίμε τα μαγαζιά μας.
Εν’ όψει των νέων μέτρων τα οποία  θα κυμανθούν από 11,5 έως 13,5 δις ευρώ, τι προβλέπετε ότι θα δημιουργήσουν στην αγορά του Αγρινίου;
Αυτό μπορεί να το φαντασθεί ο καθένας και δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορά του Αγρινίου. Η δική μας αγορά, δεν έχει πού αλλού να απευθυνθεί. Η αγροτική οικονομία έπαψε να υφίσταται και απέμεινε μόνο  μια τάξη δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων να συντηρεί την εμπορική αγορά,  αλλά και αυτοί όταν βλέπουν διαρκώς τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και η αγοραστική τους δύναμη «πάει περίπατο». Δεν έχουμε πια να περιμένουμε πελάτες.
Έχετε κάνει κάποια ύστατη προσπάθεια, εν όψει των νέων μέτρων; Στείλατε κάποια επιστολή προς την Κυβέρνηση;
Εμείς θα κάνουμε και παραστάσεις και προσπαθούμε να συντονιστούμε πανελλαδικά με τα πρωτοβάθμια όργανα των εμπορικών συλλόγων, με το δευτεροβάθμιο αλλά και με το τριτοβάθμιο όργανό μας την ΕΣΕΕ. Δυστυχώς θα το πω, η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με Πρόεδρο τον Β. Κορκίδη),  μάλλον δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος για την εμπορική τάξη της χώρας και αρέσκεται να αναλίσκεται σε ασκήσεις επί χάρτου, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι έμποροι πρέπει να βγουν και με απαίτηση να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Γιατί η χώρα στηρίχθηκε στην εμπορική της τάξη διαχρονικά και σήμερα δεν μπορεί οι έμποροι να είναι του πεταμού. Πιστεύω ότι πρέπει να το παλέψουμε πιο οργανωμένα, να συντονιστούμε και με τις άλλες κοινωνικές ομάδες και να απαιτήσουμε την ανάκαμψη της χώρας και άρα και της οικονομίας και των επιχειρήσεών μας.
Αναφερθήκατε συγκεκριμένα στην ΕΣΕΕ . Δεν έχετε ουσιαστική βοήθεια από τον κ. Κορκίδη, τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ; Τον βλέπουμε συχνά να βγαίνει στην τηλεόραση και να δίνει αγώνα.
Θεωρώ ότι ο  κατά τα άλλα φίλος Βασίλης Κορκίδης και το τριτοβάθμιο όργανο, πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά μας. Με συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο και απλές ασκήσεις επί χάρτου, έχει αποδειχθεί ότι δεν μας λαμβάνει κανένας σοβαρά υπόψιν ή μας εμπαίζουν τέλος πάντων.
Κάποιοι λένε «αφήστε τους Αγρινιώτες, δεν έχουν ανάγκη. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους είναι “φτιαγμένοι”, έχουν εξοχικά και βίλες στην Λευκάδα».
Αυτοί που τα λένε αυτά, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μετά από πολλά χρόνια στην αγορά και γόνος εμπορικής οικογένειας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό είναι ένας μύθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επιπλέον, πιστεύω ότι αυτό είναι ένα «τρυπάκι» που μας βάζει σε μια διελκυστίνδα της μιας κοινωνικής τάξης απέναντι στην άλλη ώστε τελικά να μην διεκδικεί τίποτα για την βελτίωση της θέσης της αλλά αντίθετα να την χειροτερεύει.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!
Ούτε λέξη δεν αντάλλαξε με τον Δήμαρχο Αγρινίου για τα προβλήματα των εμπόρων!!!
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Φώτης Κουβέλης, στυλοβάτης  της κυβέρνησης Σαμαρά, επέλεξε την Αιτωλοακαρνανία ως εκλογική του περιφέρεια στις πρόσφατες εκλογές της 6ης και 17ης Ιουνίου. Προφανώς, θέλει να καταδείξει την κομβική σημασία που δίνει και την ευαισθησία που επιδεικνύει για την Αιτωλοακαρνανία! Φαντάζει κωμικοτραγικό όμως, ο κ. Κουβέλης ενώ …κόπτεται για την περιφέρεια αυτή της χώρας και δη για το Αγρίνιο, την ίδια ώρα  ετοιμάζεται να υπερψηφίσει στην Βουλή τα σφαγιαστικά μέτρα των 11,6 ή 13,5 δις ευρώ, τα οποία θα κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά την οικονομική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο!
Κύριε Κουβέλη, στο Αγρίνιο πραγματοποιήσατε ομιλία προεκλογική. Μια βόλτα κάνατε όμως στους δρόμους της πόλης; Είδατε ότι κοντεύει να καταστεί πόλη-φάντασμα; Η άλλοτε κραταιά οικονομική δύναμη της Δυτικής Ελλάδος, μεταβάλλεται σε …νεκροταφείο καταστημάτων! Παντού λουκέτα κύριε Κουβέλη. Τα είδατε όλα αυτά;
Επισκεφθήκατε βέβαια τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μοσχολιό. Πουθενά όμως δεν είδαμε στο εκδοθέν δελτίο τύπου, να συζητήσετε το μέγα θέμα της κατάρρευσης του εμπορικού κέντρου του Αγρινίου!    
Κύριε Κουβέλη, ποιο είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την Αιτωλοακαρνανία; Θα το δείξετε…υπερψηφίζοντας τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ τα οποία θα βάλουν λουκέτα στα εναπομείναντα καταστήματα του Αγρινίου και του νομού;

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ-ΣΑΛΜΑΣ: ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!
Οι κ.κ. Καραγκούνης και Σαλμάς, υφυπουργός Δικαιοσύνης και Αναπληρωτής υπουργός Υγείας αντίστοιχα, ασχολούνται με άλλα πράγματα. Μπορεί να είχαν την αμέριστη στήριξη των Αιτωλοακαρνάνων στις πρόσφατες εκλογές αλλά οι ίδιοι είναι σαν να έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους! Πρόθυμοι να ανταποκριθούν στα κελεύσματα της τρόικας, θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα θανατώσουν οριστικά την αγορά της περιοχής.
 Κάτι ακόμη: Η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του κ. Σαλμά, στην προσπάθειά μας να έχουμε μια δήλωση από τον κ. υπουργό, απάντησε ξερά-κοφτά: «Ο κ. υπουργός δεν ευκαιρεί αυτό το διάστημα. Ασχολείται με το πρόβλημα των φαρμάκων»!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!