Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


 (4η συνέχεια) 
Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε και αποφασίστηκε η 2η θέση για λειτουργία της Λαϊκής αγοράς στην οδό Φανερωμένης, έβαλα για 4η φορά  το θέμα της ακαταλληλότητας της θέσης της οδού 25η Μαρτίου, και ο κ. Δήμαρχος, εντελώς αδικαιολόγητα, δεν δέχτηκε να γίνει συζήτηση.
Έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι:
«Η θέση της οδού 25ης Μαρτίου έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο μειονέκτημα συνίσταται στο ότι, η οδός 25ης Μαρτίου είναι από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Χολαργού και κάθε Δευτέρα οι πέριξ δρόμοι θα πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Περικλέους και Ουρανίας θα υποχρεώνονται να στρίβουν αριστερά στην Ευριπίδου και στη συνέχεια στη Φειδίου, Κεφαλληνίας, Αγίας Τριάδας κλπ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Δεύτερον και κυριότερο μειονέκτημα, η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στο άκρον του Χολαργού. Κύριοι της διοίκησης του Δήμου σας ερωτώ: Πως και πότε θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που διαμένουν στην Αρκαδίου, Λ. Δεδούση, Αριστοτέλους, Τσαλδάρη. Ψαρών, Αμφίσσης, 17ης Νοεμβρίου, Πλατεία Κύπρου, Σωκράτους κλπ; Θα περιμένουν 4 και 8 μήνες που θα πάει η Λαϊκή στην Φανερωμένης και στην Ευριπίδου;»
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος για άλλη μια φορά δεν δέχτηκε να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί, αφενός δεν θέλησε να παραδεχτεί το λάθος του και αφετέρου πιθανόν  από άγνοια ως κάτοικος Παπάγου, δεν συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος.
Σημείωση 1η: Αξιοσημείωτο είναι πως, την απαράδεκτη θέση και συμπεριφορά του κ. Δημάρχου την υιοθέτησαν και οι Χολαργιώτες συνάδελφοι της πλειοψηφίας, τους οποίους και θα ρωτήσω.  Όσοι απ΄αυτούς μένουν και κυκλοφορούν στο Χολαργό, δεν αντιλήφθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη θέση, δεν δέχτηκαν κανένα παράπονο;
Σημείωση 2η: Επειδή μάλλον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματά τους που προβλέπονται σαφέστατα από τη σχετική νομοθεσία τους παραπέμπω,
α) Στο άρθρο 98 του Δημοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006),  «Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», 
β) Στο άρθρο 66 του «Καλλικράτη), (Ν.3852/2010), «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση» &
γ) Στο άρθρο 68 του «Καλλικράτη), Ν.3852/2010), «Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών».
Σημείωση 3ηΠροσωπικά ειλικρινά θλίβομαι όταν ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης καταθέτει μια πρόταση για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά το Χολαργό, ακούει τον κ. Δήμαρχο να λέει: «Η πλειοψηφία δεν δέχεται να συζητηθεί». Δηλαδή προκαταλαμβάνει όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας και αυτοί τι κάνουν; Απλά σιωπούν, κατεβάζουν το κεφάλι και ποιούν τη νήσσα!!!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ


Δημόσιες ευχαριστίες του  Συλλόγου Κατοίκων Τσακού προς τους κατοίκους της περιοχής και το S/M Market In για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Με την ευκαιρία της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει το διευθυντή και τους υπαλλήλους του Super Market, Market Ιn που βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 88, για την άμεση ανταπόκριση ικανοποίησης του αιτήματος μας για εθελοντική συμμετοχή από πλευράς τους για συλλογή τροφίμων.
Επίσης, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στους κατοίκους του Τσακού για την πολύτιμη κοινωνική συνεισφορά τους, οι οποίοι παρά τις δύσκολες  οικονομικές συνθήκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και τροφοδότησαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας


           Βασίλειος  Σαββίδης                                                      Τάσος  Μίχας

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2012 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Παπαγεωργίου κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή γιατί δεν συνεδρίασε ποτέ η Επιτροπή -της οποίας ο ίδιος είναι μέλος- πού όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εύρεση τυχόν παραβάσεων και ατασθαλιών στην ΑΔΕΧ , θεωρώντας ότι επιχειρείται κουκούλωμα στην υπόθεση.
Ο κ. Δημήτρης Νικολάου απαντώντας στον κ.  Άκη Παπαγεωργίου δήλωσε: " To  θέμα που αναφέρετε είναι ήδη στην Δικαιοσύνη και πρόκειται να δικαστούν περίπου 30 μέλη τακτικά και αναπληρωματικά όλων των πολιτικών παρατάξεων μετά από αόριστες καταγγελίες που έγιναν πριν από 6  χρόνια, από τον τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πάνο Δεμερτζή.
Αν και ο εισαγγελέας ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση, μετά από πολύμηνη ανακριτική έρευνα έθεσε το θέμα στο αρχείο, διότι δεν προέκυψε κανένα επιλήψιμο στοιχείο. Ένας άλλος Εισαγγελέας -περιέργως- με την ανάληψη της Διοίκησης του κ. Β.Ξύδη, έστειλε από το πουθενά το θέμα σε ακροαματική διαδικασία. Τον λόγο λοιπόν θα έχει η Δικαιοσύνη.
Ο κ. Παπαγεωργίου όταν καταγγέλλει κάποιον ή κάποιους πρέπει να έχει στοιχεία διότι οι θιγόμενοι ευλόγως θα στραφούν στην Δικαιοσύνη.
Ο κ. Παπαγεωργίου λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της απειρίας του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.» 

Αυτή την θέση του κ. Δ.Νικολάου ο κ. Ακης Παπαγεωργίου την εξέλαβε ως απειλή!

Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν   ότι πίσω από τον κ. Παπαγεωργίου κρύβεται ό μέντοράς του, γνωστός εκδότης στον τοπικό τύπο, που στόχο έχουν να σταματήσουν την ανοδική  πορεία του κ. Νικολάου με αθέμιτους τρόπους, όπως αυτούς που χρησιμοποίησε η Νέα Πορεία του κ. Β. Ξύδη, κατηγορώντας τον  για οικονομικά σκάνδαλα αορίστως και κακοδιαχείριση που στο τέλος δεν εύρέθη το παραμικρό εις βάρος του κ. Νικολάου και των Ενεργών Δημοτών.

Εμείς απαντάμε  στον κ. Παπαγεωργίου ότι κανείς δεν θα μπορέσει αυτή την φορά να ανακόψει  την επάνοδο του κ. Δημήτρη Νικολάου στην Διοίκηση του Δήμου, και ότι όποιοι επιχειρήσουν ξανά να λασπολογήσουν ή να συκοφαντήσουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

ΚΕΧΡΗΣ ΠΡΟΣ ΞΥΔΗ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!


(Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής έθεσε τα ακόλουθα τρία ερωτήματα στον Δήμαρχο κ. Ξύδη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Οκτωβρίου)

Ερώτημα 1 (Δωρεά Εθελοντών της ΕΥΔΑΔΗΧ): κ. Δήμαρχε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την αγορά της λεγόμενης «γουρούνας», ήρθατε σε αντιπαράθεση με εθελοντές της πρώην Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού (εφεξής ΕΥΔΑΔΗΧ). Πρόκειται για ένα όχημα, που βρίσκεται στο πυροφυλάκιο του Χολαργού. Περιγράφεται ως «ATV 250cc, Όχημα Παντός Εδάφους (κόκκινο)». Οι εθελοντές ισχυρίζονταν ότι το αγόρασαν με δικά τους χρήματα, εσείς τους αμφισβητούσατε υποστηρίζοντας ότι το αγόρασε ο Δήμος. Υποσχεθήκατε ότι θα ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη αν αποδειχθεί αληθής ο ισχυρισμός των Εθελοντών.
          Παραθέτω τα ακόλουθα αποδεικτικά:
·           Το έγγραφο της Alpha Bank με αριθμό αναφοράς 6301354/24-06-2012 που αποδεικνύει την πληρωμή της τελευταίας δόσης (24ης από τις 24) της αγοράς του συγκεκριμένου οχήματος στις 11/06/2012 με πιστωτική κάρτα συγκεκριμένου εθελοντή.
·           Το έγγραφο της ALEX PAK AE με κωδικό αναφοράς 775754/09-07-2010 που αποδεικνύει την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος από συγκεκριμένο εθελοντή με πιστωτική κάρτα για λογαριασμό της ΕΥΔΑΔΗΧ.
·           Το τιμολόγιο δελτίου αποστολής της ALEX PAK AE προς την ΕΥΔΑΔΗΧ του  συγκεκριμένου οχήματος αξίας 1799,01€.
          Είναι φανερό από τα προηγούμενα ότι το συγκεκριμένο όχημα, είναι ιδιωτικό όχημα. Αγοράστηκε με χρήματα των Εθελοντών. Εξοφλήθηκε με πιστωτική κάρτα Εθελοντή. Αγοράστηκε από την ALEX PAK και στάλθηκε στο πυροφυλάκιο του Χολαργού, ώστε να το χρησιμοποιούν οι Εθελοντές για περιπολίες.
          Κ. Δήμαρχε, δεν επιδιώκω να σας φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να αποκαταστήσετε την τιμή και υπόληψη αυτών των ανθρώπων, που αποτελούν πραγματικό φωτεινό παράδειγμα με την άδολη και ανιδιοτελή προσφορά τους. Από την άλλη θα πρέπει να τιμήσετε τον λόγο σας, τον λόγο ενός Δημάρχου αλλά και ενός Ανωτάτου Αξιωματικού και να κάνετε αυτό που δημοσίως υποσχεθήκατε σε αυτήν την αίθουσα. Να ζητήσετε δηλαδή δημοσίως συγγνώμη από τους Εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ.

Ερώτημα 2 (Πρόστιμο 200.000 € στο Δήμο):
K. Δήμαρχε, το τοπικό blog ο «Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής» ανέδειξε ότι στο Δήμο μας υποβλήθηκε πρόστιμο 200.000 € περίπου από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 1523/2011 απόφαση του, γιατί σύμφωνα με την 10-7-2007 έκθεση αυτοψίας διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο κοντέινερ χωρίς οικοδομική άδεια, που χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, σε ζώνη που τότε χαρακτηριζόταν ως Β΄ ζώνη προστασίας. Επρόκειτο για δύο μεταχειρισμένα κοντέινερ, που παραχωρήθηκαν δωρεάν στον πρώην Δήμο Παπάγου από την εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.» και εναποτέθηκαν για ένα έτος στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου Παπάγου με την 31/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Παπάγου είχε ασκήσει ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Ανεξάρτητα των όποιων διοικητικών ευθυνών, υπεύθυνο για την αρχική καταδίκη είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου και κυρίως ο τότε Δήμαρχος Παπάγου κ. Ξύδης.
 Υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη. Οι 200.000€ δεν θα βαρύνουν την τσέπη του Δημάρχου αλλά του φορολογούμενου Δημότη του Δήμου μας.
Σας καλώ κ. Δήμαρχε να δώσετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόστιμο, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας και για το οποίο κύριος υπεύθυνος είστε εσείς.

Ερώτημα 3 (Διάβαση 17ης Νοεμβρίου): Τόσο ο συνάδελφος κ. Κώστας Τίγκας όσο και ο υποφαινόμενος, όπως επίσης και ο κ. Στάικος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές έχουμε καταθέσει προτάσεις για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος διάβασης της 17ης Νοεμβρίου στο επίπεδο του σχολικού συγκροτήματος της οδού 17ης Νοέμβρη 119, που στεγάζονται το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.
 Έτσι έχουν προταθεί τουλάχιστον τρείς ανεξάρτητες προτάσεις - λύσεις όπως:
·           Μετατροπή ενός τμήματος της οδού 17ης Νοέμβρη σε μήκος πενήντα μέτρων εντεύθεν και εκείθεν του φωτεινού σηματοδότη σε οδό Ήπιας Κυκλοφορίας,
·           Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών, ανύψωση δηλαδή του οδοστρώματος κατά οχτώ (8) περίπου εκατοστά για μήκος τουλάχιστον δέκα με είκοσι μέτρων,
·           Πεζογέφυρα.
Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την πρώτη αναφορά του θέματος σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ποιος ο σχεδιασμός της Διοίκησης για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος, που εγκυμονεί κινδύνους για τους γονείς και τα παιδιά των σχολείων της 17ης Νοέμβρη;
Ποια η αξιολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία και την Διοίκηση των συγκεκριμένων προτάσεων που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Τοπικού Τύπου;
Τι λύσεις προτείνει η Διοίκηση;

ΧΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. ΑΠΟ 3,9% ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2009 ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΣΤΟ 15,6%


Gap-Pap-in-Jail

Είχαμε από τα χαμηλότερα ελλείμματα της ΕΕ και οι δυο πολιτικοί εγκληματίες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου κατέσφαξαν τον λαό με το μαγείρεμα του ελλείμματος!
Μας είπαν ότι το έλλειµµα της χώρας µας το κρίσιµο έτος 2009 ήταν 15,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος µας (ΑΕΠ). Μας είπαν, δηλαδή, ότι το έλλειµµα της χώρας µας ήταν το µεγαλύτερο στην ΕΕ. Οµως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική!
Η χώρα µας είχε ένα από τα µικρότερα ελλείµµατα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%. Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και... το Βέλγιο είχαν 5,6% και η Γερµανία είχε 3,2%.
Οταν η Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε ότι το έλλειµµα του 2009 «µαγειρεύτηκε» για να ανέβει στο 15,6, η επίσηµη απάντηση του Υπουργείου Οικονοµικών και της ΕΛΣΤΑΤ ήταν ότι η µέθοδος υπολογισµού του ελλείµµατος ήταν σύµφωνη µε τους κανόνες και τις οδηγίες της EUROSTAT.
Η απάντηση δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τις απορίες και τα ερωτήµατα που προκύπτουν από την ανάλυση των δεδοµένων αλλά φυσικά τους πολιτικούς µας... τους ικανοποίησε.
toxoni.gr , φωτομοντάζ: το Γρεκί

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ FERRARI! VIDEO!


TROXAIO


Τρία άτομα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, όταν μια Ferrari 599 GTO παραβίασε το κόκκινο φανάρι σε κεντρικό δρόμο της Σιγκαπούρης, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα ταξί, που μόλις έχει ξεκινήσει να διασχίσει τη διασταύρωση, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ένα από τα τρομακτικότερα τροχαία που έχει ποτέ καταγράψει κάμερα.
Τη ζωή τους έχασαν ο 31χρονος οδηγός της Ferrari, ο 52χρονος οδηγός του ταξί και πατέρας τριών παιδιών, και η 20χρονη πελάτισσά του, ενώ ο συνοδηγός του ασυνείδητου οδηγού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς κι ένας μοτοσικλετιστής που είχε την ατυχία να βρίσκεται σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
To περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας άλλου ταξί, ο οδηγός του οποίου είχε την τύχη να αργήσει να ξεκινήσει όταν άναψε το φανάρι, γλιτώνοντας έτσι την πρόσκρουση με τη Ferrari που έτρεχε με 180 χλμ.
tragiko.com

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ...ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
mpatsoisxoleio
Να τους χαίρονται Μεσσήνιος και Δένδιας...Αστυνομικοί σπάνε κατάληψη σε σχολείο του Χολαργού, εισβάλοντας στον προαύλιο χώρο και έρχονται στα χέρια με τους πιτσιρικάδες καταληψίες...
Νέα ήθη διδάσκει η αστυνομία που δεν διστάζει πλέον να τα βάζει ακόμα και με παιδια!!!

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"


 
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε για δεύτερη φορά την μήνυση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σε βάρος της εφημερίδας μας και του Μάκη Βραχιολίδη. Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης, διότι όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία της Εισαγγελίας, παρέχεται για μια ακόμη φορά η δυνατότητα στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να καταθέσουν και νέα προσφυγή επί της απόφασης του Εισαγγελέα, προκειμένου να επιτύχουν, -επιτέλους γι' αυτούς- την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν οι άγιοι ιερείς της Εκκλησίας, πάντως σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή και να καταθέσουν νέα προσφυγή, οι ημερομηνίες έχουν ...ξεφύγει. Η υπόθεση θεωρείται λήξασα, διότι συγκαταλλέγεται στα διά του τύπου αδικήματα, τα οποία έχουν τον χαρακτήρα του "κατεπείγοντος", κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που ετελέσθη το "αδίκημα", πρέπει μέσα σε 18 μήνες να προσδιοριστεί δικάσιμος. Η υπόθεση όμως, ήδη τρενάρεται επί 23 μήνες, με συνεχείς εισαγγελικές απορρίψεις

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ενδεχομένως να επιχειρήσει να προσφύγει εκ νέου σε βάρος της απόφασης του Εισαγγελέα. Εμείς συνιστούμε στους άγιους ιερείς να δώσουν τόπο στην οργή, διότι δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός ευλογεί τέτοιες ενέργειες. Ειδικά όταν γίνονται από ιερείς που κηρύττουν τον Λόγο Του. 
Από την πλευρά μας, δεν διεκδικούμε δάφνες. Θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και τίποτε περισσότερο. Ούτε κομπορρημονούμε για τις αποφάσεις του Εισαγγελέα, οι οποίες μας δικαιώνουν. Αν και βέβαια, υπάρχουν κάποιοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο, που  με τόση λάσπη που ρίχνουν σε βάρος του Βραχιολίδη, θα πουν, όπως ήδη έχουν πει, ότι και αυτή την δικαστική μάχη, ο Βραχιολίδης την... κέρδισε με αθέμιτα μέσα! Ρε, αν ο Βραχιολίδης μπορούσε να "πιάσει" ακόμη και Εισαγγελείς, τότε ίσως είχε γίνει ...Πρωθυπουργός ή πολιτικό λαμόγιο της βουλής! 
Εμείς βάζουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Εναπόκειται στους άγιους ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού να πράξουν το ίδιο.  

ΜΠΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΟΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ των 600 ΔΙΣ! ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ "NTΑΛΑΒΕΡΙΤΖΗΔΩΝ" ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΟΜΟΛΟΓΑ!

SORRAS-LAMRAKIS
αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
του Μάκη Βραχιολίδη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Τραπεζίτης" ... των 600 δις είναι ο Διαμαντόπουλος. Στην ίδια ομάδα ο Κων. Σαμπράκος, σύμβουλος της Ομάδας Σωτηρίας της Ελλάδας, είναι κυνηγοί έργων τέχνης και ομολόγων και συνεταιράκια από πολλού... Έχουν ξαναδράσει στην Ελλάδα με την ίδια μέθοδο προσέγγισης με την ελληνική κυβέρνηση, όπως κάνουν σήμερα. Εμφανίζουν μόνον κάποια έωλα χαρτιά, αλλά όχι και παραδάκι, αφού δεν έχουν γρόσι!
Στην ομάδα "σωτηρίας της Ελλάδας" υπάρχουν κι άλλοι: ένας Κύπριος Πρόξενος, ένας Έλληνας... "νονός" της νύχτας στην Τσεχία και δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη.. λάτρεις ομολόγων και έργων τέχνης!
Η εισαγγελική έρευνα θα βγάλει πολλά στο φως...
Η υπόθεση με τα 600 ΔΙΣ φαίνεται πως έχει ... βάθος αμέτρητον. Οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι, οι οποίοι ανεξάρτητα από τις όποιες επίσημες ιδιότητες τους, δρουν και ως κυνηγοί έργων τέχνης και ομολόγων. Δεν έχουν φράγκο-ρευστό, (εξασφαλίζουν όμως χαρτιά) αλλά κυνηγάνε να πιάσουν την καλή, στοχεύοντας σε κατόχους διαφόρων αξιών .Ιδού το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε "απατεώνες" τους απεσταλμένους των ομογενών... που ήρθαν να σώσουν την Ελλάδα με τα 600 δις. Ο ίδιος ο Γεωργιάδης, είπε επίσης, πως οι τρείς μάγοι με τα δήθεν εξακόσια δις .. δεν έχουν φράγκο! Και βέβαια υπέβαλε μήνυση εναντίον τους.
Η δική μας έρευνα συνέλεξε τα εξής στοιχεία:
1) Φαίνεται –θα το δείτε πιο κάτω- ότι αυτή η ομάδα που πρωταγωνιστεί στα 600 δισ , λειτουργεί ομού από πολύ καιρό με αντικείμενο "εργασιών" το ...κυνήγι ...ομολόγων κι άλλων χρηματοοικονομικών αξιών, αλλά και έργων τέχνης...αντιγράφων μεγάλων ζωγράφων (αναφέρθηκε ένα έργο του Νταλί) ή και γνησίων.
2) Δεν υπάρχει Τράπεζα στον Καναδά όπου έχουν κατατεθεί τα 600 δισ, αλλά ένα "κατάστημα" καταθετήριο, επενδύσεων (ομολόγων άλλων αξιών )με το όνομα «Diamond & Diamond Merchant Banking Group» , που ανήκει σε κάποιον Διαμαντόπουλο, ή αδελφούς Διαμαντόπουλοι, που όμως στο Οντάριο, υπάρχει και δικηγορικό γραφείο με την ίδια φίρμα diamond & diamond που εξειδικεύεται στα τροχαία ατυχήματα...Μήπως είναι το ίδιο; Με διαφορετική μάσκα;

ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ...
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες ο Διαμαντόπουλος αυτός είναι κολλητός και συνεταίρος του εμφανισθέντος από εκπομπή του Σ.Χίου, ως ευυπόληπτου πολίτη κ. Κων/νου Σαμπράκου. Αμφότεροι είναι κυνηγοί έργων τέχνης και ομολόγων. Ο Σαμπράκος φέρεται ως δωδεκαθεϊστής και αρχαιολάτρης, εκ των ιδρυτικών μελών της θρησκείας αυτής όπως αναγνωρίστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια.. Διατηρεί δε επί έτη καφετέρια στο τέρμα της Πατησίων. Πάντως, οι κινήσεις κι οι εμπλοκές του εν λόγω σε χρηματοοικονομικές υποθέσεις δεν εναρμονίζονται με τις αξίες και τα πιστεύω των Αρχαιόθρησκων Ελλήνων και οι οποίοι του σέρνουν ουκ ολίγα.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δράσης της ομάδας, από τα πολλά που ξέρουμε: Ο Σαμπράκος έβαλε στο μάτι κάποια έργα τέχνης που κατείχε Αθηναίος. Τον προσήγγισε, παζάρεψε, αλλά το πράγμα δεν τσούλησε.και μετά όλως αιφνιδίως εμφανίστηκε στον κάτοχο των αξιών ο άλλος ..δήθεν άσχετος ενδιαφερόμενος, ο Διαμανόπουλος εκ Καναδά... μετά άλλος κι άλλος, μέχρις ότου κάποιος τους "ρίξει τον πελάτη" ... Φυσικά ποτέ δεν δίνουν ρευστό, όταν προκύψει συμφωνία, αλλά χαρτιά-ομόλογα και κάτι τέτοια αεριτζίδικα. Έτσι ακριβώς δουλεύει η ομάδα, που δρα διεθνώς...

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ.ΚΑΡΥΩΤΗΣ...
Ο καθηγητής Καρυώτης ανήκε στην ομάδα E.N.D., ως αντιπρόεδρος και υπέβαλε την παραίτησή του προχθές, στις 12 Σεπτεμβρίου, διότι όπως δήλωσε "κάτι δεν πήγαινε καλά με την οργάνωση αυτή"...σωτηρίας της Ελλάδας και πως τα μέλη της ήσαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και δωδεκαθεϊστές (προφανώς θα εννοούσε τον Σαμπράκο, δεδηλωμένο δωδεκαθεϊστή..). Άλλωστε ο Σαμπράκος εμφανίζεται στο καθ΄ολα περίεργο αυτό σωτήριο ..εκ του πουθενά σχήμα, ως Σύμβουλος. Τώρα, τι συμβουλές μπορεί να δώσει ένας καφετζής, καφετεριατζής, αυτό ας το απαντήσει ο κολλητός του Διαμαντόπουλος και ψευδοτραπεζίτης! Και συνεταίρος του στο κυνήγι ομολόγων και έργων τέχνης!

Η ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
samprakos-markopoulou
΄Η γυναίκα του κ. Κώστα Σαμπράκου, είναι η δημοσιογράφος Μαριλύ-Μαρία Μαρκοπούλου.
Η κ. Μαριλύ-Μαρία Μαρκοπούλου-Σαμπράκου, είναι παλαιά δημοσιογράφος, με εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ και εργάζεται στον «Αδέσμευτο Τύπο» του Δημήτρη Ρίζου,.
-----------------------------------------
ΦΩΤΟ:Ο Κων. Σαμπράκος Δωδεκαθεϊστής και η όμορφη γυναίκα του δημοσιογράφος, επίσης οπαδός της Αρχαιοθρησκείας, σε εκδήλωση Δωδεκαθεϊαστών.. Αυτή είναι η ορίτζηναλ φωτογραφία Σαμπράκου και Μαριλύ-Μαρίας Μαρκοπούλου. ΄Αλλη φωτογραφία του ζεύγους δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο.
----------------------------------------------------------
Όσο να πεις, μια δημοσιογράφος μπορεί να κάνει και τον Σύμβουλο, ακόμη και στην θολή E.N.D, αλλά ένας καφετζής Σαμπράκος, πάει πολύ. Είναι η δεν είναι, η δημοσιογράφος Μαρκοπούλου-Σαμπράκου, γνώστης της ιστορίας των 600 δις ...των Ομογενών, κίνηση στην οποία πρωταγωνιστεί ο σύζυγός της; Φυσικά αναφέρουμε πιο πάνω δήλωσή της, σε ανύποπτο προ ετών χρόνο, πως δεν ανακατεύεται στις δουλειές του άντρα της.. Και τι κουβεντιάζει το αντρόγυνο; Αυγά καθαρίζουν; Πάντως, η Μαριλύ Μαρκοπούλου, όχι μόνον ήταν παρούσα στη συνέντευξη τύπου της Ε.Ν.D. στο PRESIDENT αλλά ήταν και επί της υποδοχής και μοίρασε έντυπο υλικό στους δημοσιογράφους.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
Πάμε παρακάτω:
Στην ομάδα υπάρχει ένας Κύπριος πρόξενος, επίσης κυνηγός έργων τέχνης, σε χώρα της τέως ΕΣΣΔ, ένας Έλληνας νονός της νύχτας στην Τσεχία –ξέρουμε το όνομά του Δήμου...-Και το λέμε αυτό διότι αναφέρθηκε από την ειδησεογραφία και ...εταιρία της Τσεχίας...που "μετέχει" ...φιλότιμα στα ...στην "επιχείρηση 600 δις...Για την Ελλάδα" (ποιά ή εταιρία του Δήμου;...)
Η ομάδα αυτή κυνηγών έργων τέχνης και ομολόγων, επιδιώκει να προσεγγίζει κατόχους έργων ή άλλων αξιών".. με διάφορα κολπάκια Τραπεζιτικά, Δεν έχει ρευστό, αλλά εξασφαλίζει κέρδη με τη "διακίνηση" των επιβεβαιωτικών- εξουσιοδοτικών ... χαρτιών για έργα κι ομόλογα...που εξασφαλίζει από τους ...πελάτες της!
Το παιχνίδι αυτό, το ίδιο απαράλλαχτα το έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα, σε ιδιωτικές συναλλαγές επιχειρώντας να αγοράσουν χωρίς φράγκο,...μεγάλης αξίας έργα τέχνης. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, Διαμαντόπουλος, Σαμπράκος , πρόξενος Κύπριος-ξέρουμε το όνομά του κ. Χριστο......- και ο Δήμος από τη Τσεχία, που είναι μεταξύ τους φίλοι, "χτυπάνε" το στόχο τους δήθεν ανεξάρτητα, ο ένας από τον άλλον ...σαν να μη γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ είναι συνεταιράκια , κι από κοινού κάνουν τα μεγαλεπίβουλα σχέδιά τους. Κι όποιος από αυτούς πετύχει να συμφωνήσει με τον πελάτη, τον οποίο πρωτίστως επιδιώκουν να αποσπάσουν την υπογραφή του για τη διαχείριση των έργων του ή ομολόγων του, τότε όλα είναι μια χαρά.
Άτομο που ενεπλάκη σε ανύποπτο χρόνο μαζί τους, αλλά δεν την πάτησε, είπε:
--Το σενάριο μού είναι γνωστό, όπως και τα άτομα αυτά. Εκείνο που νομίζω ότι επιδιώκουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι να εξασφαλίσουν ένα χαρτί υποσχετικής πως δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχεται τα 600 δις...ή κάτι άλλο εξασφαλιστικό κ.λ.π κι από κει και πέρα τους ανοίγεται ο δρόμος να συλλέξουν αμύθητο πλούτο, την ώρα που οι ίδιοι δεν έχουν φράγκο, όπως εύστοχα επεσήμανε ό Άδωνις Γεωργιάδης και επιβεβαίωσε ο καθηγητής κι αντιπρόεδρος της οργάνωσής τους κ. Καρυωτάκης.
Ο καθηγητής προκείμενου να αποδράσει από το σχήμα αυτό της E.N.D. υποκρίθηκε ... ότι του ανατέθηκε ένα έργο από την Κυβέρνηση, πράγμα ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του ως αντιπροέδρου της οργάνωσης E.N.D. -Σώρρα.. Θα μπορούσε όμως να μην αποδεχθεί τη κυβερνητική θέση, αν η οργάνωση του... κατέβαλε τα ίδια χρήματα...
--Μα αφού ξέρεις πως δεν έχουμε ρευστό, πώς να σε πληρώσουμε; του αντέτειναν. Κι έτσι δραπέτευσε από την ομάδα των σωτήρων του έθνους!
Όλα αυτά «δένουν» μεταξύ τους. Διότι οι πρωταγωνιστές συνδέονται μεταξύ τους διαχρονικά, σε άγρια παιχνίδια εξασφάλισης έργων τέχνης και χειρόγραφων αξιών! Δυνατόν η απόπειρα τους να προσεγγίσουν την κυβέρνηση να έχει σύμφωνα με το πλάνο τους, στοιχεία αξιοποίησης του ...οράματός τους, αλλά υπάρχουν πολλά ... «αλλά».
Τα στοιχεία δικαιώνουν την κυβέρνηση η οποία δεν μάσησε! Απομένει στη δικαιοσύνη να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση αυτή. Όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ομάδα άφραγκη που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις ελπίδες ενός ολάκερου έθνους.
Θα μπορούσαν εντούτοις, αν δεν είχαν άλλα τεθλασμένα στο μυαλό τους να κάνανε το απλούστερο, και χωρίς φανφάρες: Να πήγαιναν στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του κατέθεταν το τσεκ των 600 δις, διασφαλίζοντας φυσικά τους όρους που θέτουν. Δεν το έπραξαν, διότι πολύ απλά επιδιώκουν, εκμεταλλευόμενοι τις ελπίδες του λαού, να καρπωθούν οι ίδιοι κέρδη, με αέρα κοπανιστό!

σχόλιο makeleio.gr
****(Oιοσδήποτε από τους αναφερόμενους στο ρεπορταζ έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει, εαν θεωρεί ότι θίγεται ή έχει κάτι να πει. Εμείς εδώ δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο σε κανέναν)

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ! ΣΩΤΗΡΕΣ ¨Η ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ;

Ο λόγος στον λαό!
Φωτογραφία για Ομογενείς: Καταθέσαμε τα 600 δις δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνική Δημοκρατίας
Η παρουσία της Οργάνωσης E.N.D. η οποία ισχυρίζεται ότι με 600 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγοράζει όλο το δημόσιο χρέος, αναστάτωσε όλη την εβδομάδα τον ελληνικό λαό, μεγάλο μέρος του οποίου εναπόθεσε τις ελπίδες του για την σωτηρία της χώρας στους εκπροσώπους της οργάνωσης. Ήδη, γκάλοπ δείχνουν ότι πάνω από το 33% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι κ.κ. Σώρρας και Λαμπράκης που ηγούνται της οργάνωσης, μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος και να σώσουν την Πατρίδα. Την ίδια ώρα λιγότερο από το 11% θεωρεί ότι πίσω από την ιστορία κρύβεται απάτη. Η αποδοχή  όμως που απολαμβάνουν από τον κόσμο, δεν ισχύει για την κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή απαξίωσε την παρουσία της οργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι η E.N.D. έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια αλλά και από άλλους ηγέτες ανά τον κόσμο, ο κ. Σαμαράς πριφρονεί παντελώς την παρουσία τους. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Στουρνάρα που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε προσφορά από τους ομογενείς, την χαρακτηρίζει «αστειότητες»!!!
Τουλάχιστον ύποπτη κρίνεται η στάση της κυβέρνησης, η οποία ενώ συνομιλεί καθημερινά με επίσημους απατεώνες της διεθνούς τοκογλυφίας έχοντάς τους αναγορεύσει σε ρυθμιστές της ζωής μας αλλά και των επόμενων γενεών, αντιμετωπίζει ως «λαμόγια» και «απατεώνες» Έλληνες επενδυτές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, να την απαλλάξουν από τα μνημόνια και να την βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο! Απαράδεκτη και ύποπτη, επαναλαμβάνω η στάση του κ. Σαμαρά.
Τι λέει όμως ο κόσμος; Παρακάτω, δημοσιεύουμε τρεις διαφορετικές όσο και σημαντικές απόψεις για το τι μπορεί να είναι αυτοί οι ομογενείς με τα 600 δις δολάρια. Τι εκπροσωπούν; Λένε αλήθεια ή ψέματα;


ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ

Δημοσιοποιήθηκε η βεβαίωση κατάθεσης τίτλων, που έχει εκδοθεί από ιδιωτικό αποθετήριο στον Καναδά.
Όχι από Τράπεζα.
ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Το μυστικό κρύβεται πίσω από τη βεβαίωση του Αποθετηρίου, στους τίτλους.
Που δεν είναι φυσικά Αμερικάνικα Ομόλογα αλλά ΙΒΟΕ, δηλαδή ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.
Το παιχνίδι είναι απλό.
Βρίσκεις μια παρατράπεζα της πλάκας ή ένα ιδιωτικό αποθετήριο, καταθέτεις τίτλους –μούφα, των οποίων την αξία δηλώνεις εσύ ο ίδιος σε 600 ΔΙΣ, και βρίσκεσαι στα χέρια σου με ένα Αποδεικτικό Κατάθεσης, που αναφέρει ότι κατέχεις τίτλους αξίας 600 ΔΙΣ.
Και μετά έρχεσαι να σώσεις την Ελλάδα, χωρίς όμως να αναφέρεις τη λεπτομέρεια ότι η Ελλάδα θα σωθεί με ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
ΥΓ. Το αδίκημα είναι κακουργηματική απάτη με ζημία του δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (600 ΔΙΣ), και η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης είναι τα ΙΣΟΒΙΑ.
Dr. Κυριάκος Τόμπρας
Οικονομολόγος

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΤΩΝ ΗΠΑ;
 
Έχει σκεφτεί κανείς τη πιθανότητα, οι άνθρωποι αυτοί να είναι ως "αχυράνθρωποι" , πράκτορες των ΗΠΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελώντας διαταγές με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης ,το οποιοδήποτε προσωπικό τους συμφέρον, ακόμα και την εκτέλεση υπόγειας πολιτικής προπαγάνδας ;

Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε ότι έχουν δίκιο ούτε όμως και άδικο. Η αλήθεια βρίσκεται προφανώς κάπου στη μέση και κάποιος κινεί τα νήματα του όλου εγχειρήματος.
Ψάξτε Ιαχωβάδες ενδεχομένως  ή κάτι άλλο.
600.000.000.000 "πράσινες χήνες" αν είχαν αυτοί οι άνθρωποι θα τα έδιναν για τη διάσωση της Ελλάδας;
Εγώ αν είχα 600.000.000.000  ίσα -ίσα που θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να θάψω ακόμα βαθύτερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα και με φόρα να καταστρέφονταν μία ώρα νωρίτερα αυτό το σύστημα και αυτοί οι κύριοι θέλουν να διασώσουν τη χώρα και τους Έλληνες ;
Μήπως αυτή η υποτιθέμενη  διάσωση έχει σκοπό τη συνέχιση της ήδη σάπιας κατάστασης που όλοι μας "απολαμβάνουμε" εδώ και δεκαετίες στη χώρα ;
Η κοινή λογική λέει ότι όπως άλλαξε με βίαιο τρόπο η ζωή μας, άλλο τόσο με βίαιο τρόπο πρέπει να ξαναλλάξει προς το καλύτερο αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να είναι ώριμες οι συνθήκες.
Δεν γίνεται και δεν μπορεί κανείς να σώσει ένα σύστημα βαριά άρρωστο αν πρώτα δεν πεθάνει το σύστημα αυτό ή αν το "χαϊδεύει σεξουαλικά"  για να του "απαλύνει" τις πληγές .
Αν έχει κάποιος γάγγραινα, για να ζήσει του κόβουν το πόδι ή το χέρι.
Αν δεν το κόψουν, πεθαίνει.

Αντώνης Μιχαλόπουλος
Οικονομολόγος



ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΕΡΚΕΛ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΓΙΟΛNT!


samaras-merkel-tsolak


Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως τον Απρίλιο του 1941 ο Τσολάκογλου υπέγραφε το πρωτόκολλο παράδοσης της Ελλάδος στην Γερμανία,
μία υπογραφή που έβαλε ενώπιον του στρατηγού Γιολντ ,έτσι και σήμερα. Ο Σαμαράς αναμένει με κάθε επισημότητα την άφιξη της Γερμανίδας στρατηγού-καγκελαρίου Μέρκελ ώστε η τελευταία να επιθεωρήσει την ...αποικία της Ελλάδα!!!
«Φίλη χώρα είναι η Γερμανία», δήλωσε ο Σαμαράς, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τον Τσολάκογλου, ο οποίος ως φίλους υποδέχθηκε τους κατακτητές Γερμανούς, παραδίδοντας την Ελλάδα στην κατοχή τους. Ο Σαμαράς, υποτελής, δωσίλογος πολιτικός της σύγχρονης ιστορίας, αναμένει την Μέρκελ για να του υποδείξει ποια νέα σφαγή επιφυλάσσει για την Πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.
Αυτό το πολιτικό κατασκεύασμα, ο Σαμαράς, του οποίου η προγιαγιά Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτονούσε μόλις οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Αθήνα, αντί να διδαχθεί από το αίμα των προγόνων του, διδάσκεται από τους δωσίλογους της χώρας οι οποίοι με τις πράξεις τους καταχωρήθηκαν στην μαύρη βίβλο της ελληνικής ιστορίας.

 Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι ο στρατηγός Άλφρεντ Γιολντ ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Βέρμαχτ ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα καταδικάσθηκε από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης εις θάνατον δι' απαγχονισμού, για εγκλήματα κατά της αθρωπότητος
makeleio.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΡΕΣΕ ΦΘΗΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!


iliou1

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!
Μια νεαρή μαθήτρια από την Αγγλία υπέστη μια τρομακτική αλλεργική αντίδραση στο πρόσωπο της, λόγω ενός φθηνού ζευγαριού γυαλιών που αγόρασε στις διακοπές της στην Ισπανία.
iliou1
Το κεφάλι, τα μάτια και η μύτη της Laura Musson διογκώθηκαν και παραμορφώθηκε τόσο που ακόμα και οι γονείς της δεν την αναγνώριζαν. Ένας φίλος της, ο οποίος φόρεσε επίσης το ίδιο ζευγάρι, υπέστη εξίσου σοβαρή αλλεργική αντίδραση και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ευθυνόταν το πλαστικό υλικό.
Η μαθήτρια δέχτηκε επείγουσα ιατρική βοήθεια στην Ισπανία, αλλά η κατάσταση της ήταν τόσο σοβαρή που η οικογένεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αγγλία. Τώρα, η Laura θέλει να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους παραθεριστές σχετικά με τους κινδύνους των φθηνών γυαλιών.
iliou2
«Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε μια χώρα του εξωτερικού και οι διακοπές μας καταστράφηκαν λόγω ενός ζευγαριού γυαλιών, αξίας μιας λίρας. Ήταν τρομακτικό. Πραγματικά πίστευα ότι θα πεθάνω. Ένοιωθα άρρωστη, ζαλιζόμουν και έμοιαζα σαν να είχα ξυλοκοπηθεί», δήλωσε η μαθήτρια.
tessbombo.blogspot.gr

ΨΕΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (VIDEO)


samaras-kolotoumpas


"Γιατί απορούν κάποιοι με την σχεδόν ολοσχερή απώλεια της όρασης από το ένα μάτι που υπέστη ο δωσίλογος Πρωθυπουργός της Μέρκελ, Αντώνιος Σαμαράς, αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία; Τα 'θελε και τα 'παθε, κατά το κοινώς λεγόμενο. Με τόσους... όρκους και «δεσμεύσεις» που είχε φλομώσει το αφελές πόπολο παραμονές των εκλογών, πώς να μην επέλθει η νέμεση; Γιατί πώς αλλιώς παρά «ύβρις», κατά την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, μπορούν να χαρακτηρισθούν τα ιταμά ψεύδη και η ενσυνείδητη εξαπάτηση των ψηφοφόρων κατά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις άναρθρες και άχαρες κραυγές του Τρελαντώνη στις προκάτ προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΝΔούλας, με τις οποίας υποσχόταν ότι δεν θα περικοπούν άλλο τα εισοδήματα των πολιτών; Ότι θα αποτρέψει «πάση θυσία» τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού;
Ο Αλητοπροδότης της Συγγρού και του Μαξίμου έχει διαπράξει έγκλημα καθοσιώσεως εναντίον του Λαού και της χώρας. Έχει ασελγήσει όσο κανείς άλλος πάνω στις έσχατες ελπίδες των απεγνωσμένων πολιτών. Κορόιδεψε οικτρά και ξεδιάντροπα τους πάντες, προκειμένου να επιτύχει την αναρρίχηση στον πρωθυπουργικό θώκο.
Αυτές οι αθλιότητες δεν μπορεί παρά να πληρωθούν ακριβά... Και από τον Θείο και από τον ανθρώπινο παράγοντα...
Δείτε στο βίντεο τι έλεγε ο αθεόφοβος τον Απρίλη του 2012, σε προεκλογική ομιλία του στη Θήβα. Ποια τιμωρία άραγε αρμόζει σε ένα τέτοιο πολιτικό Κάθαρμα;..."
(To σχόλιο δεν είναι δικό μας. Ανήκει σε χρήστη του youtube. Eαν ο κ.Σαμαράς ή οι κολαούζοι του θίγονται, να μας πάρουν τηλέφωνο).
nakeleio.gr

Ο ΞΥΔΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ!

Εντύπωση και για πολλούς σοκ προκαλεί η αναγραφή του ονόματος του Δημάρχου Παπάγου-Χολαρού κ. Ξύδη στην λίστα όσων ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ την οποία δημοσίευσε πριν από λίγα λεπτά το zougla.gr
Ρωτήσαμε τον κ. Ξύδη ο οποίος μας είπε: "Πληροφορήθηκα μόλις πριν από 10 λεπτά την ύπαρξη της λίστας αυτής η οποία δεν αναγράφει τι είδους λίστα είναι αυτή". 
Σε ερώτησή μας εάν έχει φορολογικές εκρεμμότητες και εάν έχει ελεγχθεί και άλλη φορά από τον ΣΔΟΕ  ο κ. Ξύδης απάντησε αρνητικά. 
Η λίστα όπως την δημοσιεύει το zougla.gr είναι η εξής:

Ιδού, λοιπόν, τα επίμαχα δημόσια έγγραφα:





"KΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ". ΚΟΛΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ (VIDEO)


xrisi-avgi-vouli

 Σοβαρό επεισόδιο στην Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να γιουχάρουν με συνθήματα: "Κλέφτες, λαμόγια, φέρτε την λίστα".
Στην συνέχεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν και εξαιρετικά απρεπείς εκφράσεις όπως "γαμ...λια" προς το προεδρείο της Βουλής.
Αυτά βέβαια δεν τιμούν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά για ποιον κοινοβουλευτισμό μιλάμε; Γι αυτόν του υποτελή Σαμαρά, του Τούρκογλου και των Τσολάκογλου;
 "Η μισή πτέρυγα του Κορυδαλλού είναι άδεια και σας περιμένει" είπαν επίσης έξαλλοι οι βουλευτές της Χ.Α και την κοπάνησαν μέσα σε πανικό.
Σήμερα καταβαραθρώθηκε ότι έχει μείνει όρθιο. Και θα γίνουν και χειρότερα.
makeleio.gr



ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ END NATIONAL DEBT (END)


1923

Υπάρχουν 2 (δύο) μόνον πιθανά σενάρια σχετικά με την πατριωτική προσφορά της End National Debt (END). Είτε η προσφορά είναι μία απάτη ολκής, είτε όχι.
Το πρώτο σενάριο, που αφορά την περίπτωση μίας απάτης ολκής από την πλευρά της END, είναι ευρέως γνωστόν. Εκείνο όμως που ίσως διαφεύγει της προσοχής μας είναι ο υπέρμετρος ζήλος, με τον οποίο το σενάριο τούτο της απάτης ολκής διαδίδεται από τους ζηλωτές του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, όχι μόνον στην μητέρα Ελλάδα, αλλά και σε ολάκαιρο τον ελληνικό μας κόσμο, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.
Οι ζηλωτές ήταν μια από τις θρησκευτικές ομάδες στο Ισραήλ, που προέκυψαν από τον τρόπο που ερμήνευαν τον θείο Νόμο (Τορά) και την στάση τους απέναντι στους κατακτητές της χώρας τους [1]. Τα φαινόμενα δείχνουν πως οι ζηλωτές επανεμφανίζονται το 2012, όχι όμως στο Ισραήλ τούτη την φορά, αλλά στον ελληνικό μας κόσμο.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ζηλωτές. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την ελευθερία να πιστεύει και να κάνει ό,τι θέλει, μέσα φυσικά στα όρια του προσωπικού της ή του ευθύνειν και ελέγχειν.
Τι ωραία που θα ήταν όμως γιά την Ελλάδα, εάν οι ζηλωτές του 2012 έδειχναν τον ίδιο υπέρμετρο ζήλο που δείχνουν γιά την απαξίωση της προσφοράς της END και γιά την απαξίωση του δημοσίου χρέους της χώρας. Η όρεξη, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωσή τους έναντι του δολίου δανεισμού της χώρας από την κομματοκρατία, ίσως να είχε αποτρέψει τον οικονομικό εγκλωβισμό και την κατοχή της μητέρας Ελλάδος.
Εκτός βέβαια από τους ζηλωτές έναντι της END στον ελληνικό μας κόσμο, όλόκληρος ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους ζηλωτές της στρατηγικής λιτότητας, ένα φαντασιακό μόρφωμα ηλιθίων (με την ελληνική έννοια του όρου), το οποίο ποτέ δεν λειτουργεί. Την ηλιθία αυτή στρατηγική λιτότητας, την οποία οι ζηλωτές της κομματοκρατίας υπερασπίζονται με τόσο υπέρμετρο ζήλο, διεθνώς καταγέλλει και ο Δρ. Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας του 2001 [2].
Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας. Το δεύτερο σενάριο, που αφορά την περίπτωση του να μην είναι μία απάτη ολκής η πατριωτική προσφορά της END, δεν παρουσιάζεται σχεδόν καθόλου στον ελληνικό μας κόσμο, αλλά ούτε και οι άμεσες, δραστικές συνέπειές του παρουσιάζονται.
Μάλλον αποκρύπτεται το δεύτερο τούτο σενάριο, όπως και οι άμεσες, δραστικές συνέπειές του, και μάλιστα με έναν επίσης υπέρμετρο ζήλο, από τους ζηλωτές του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Εάν όμως το δεύτερο τούτο σενάριο παίζει, τότε και οι ζηλωτές της κομματοκρατίας, αλλά και οι ζηλωτές της στρατηγικής λιτότητας, θα έχουν να κάνουν με τον ελληνικο μας κόσμο, στον οποίον ανοίκουν ήδη τα US$600 δισ. που κατέθεσε η END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ.
Αυτή βέβαια είναι μία άλλη λεπτομέρεια, που πάλι με υπέρμετρο ζήλο διαφεύγει της προσοχής μας: τα US$600 δισ. δεν ανοίκουν πλέον στην END, αλλά ανοίκουν στον ελληνικό λαό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ελληνικός μας κόσμος γιά να τα πάρει στα χέρια του είναι απλά η εφαρμογή μίας ακόμη ελληνικής εννοίας, εκείνης του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!!!

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!


Ο Μπάμπης Στάϊκος μέσω του δικηγόρου του έστειλε απάντηση στο δημοσίευμα της directnews.gr το οποίο έχει αναπαραχθεί από πολλές άλλες ιστοσελίδες και το οποίο τον φέρει να έχει λάβει "λάδωμα" 38 εκατομμυρίων ευρώ περίπου χωρίς να το έχει επιστρέψει. Εμείς από την αρχή είπαμε ότι δεν υιοθετούμε σε καμμία περίπτωση αυτό το δημοσίευμα. Κρατούμε τις αποστάσεις μας και το ίδιο κάνουμε και τώρα. Θεωρήσαμε όμως χρέος μας να το κοινοποιήσουμε, διότι μας πήραν στο τηλέφωνο αναγνώστες μας και μας ρώτησαν τί είναι αυτά που γράφονται για τον συντοπίτη και ευεργέτη του δήμου Παπάγου. Ελπίζουμε και εκφράζουμε την πίστη ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ο Μπάμπης Σταϊκος, είναι όπως τον έχουν μάθει όλοι: Ευεργέτης του Δήμου Παπάγου. Επειδή όμως η απάντηση του δικηγόρου αναφέρει ότι "με έκπληξη διαπίστωσε το δημοσίευμα του "Αναξάρτητου Παρατηρητή", η έκπληξη είναι δική μας διότι το δημοσίευμα δεν είναι δικό μας, είναι του directnews.gr και κυκλοφορεί μερικές ημέρες στο διαδίκτυο, έχει δε αναπαραχθεί από άλλα sites. Εμείς το διαπιστώσαμε τελευταίοι. Δηλαδή ο κ. Στάϊκος θέλει να πει ότι το δημοσίευμα από μας το διάβασε; Μας δουλεύει; Το directnews.gr έχει δημοσιεύσει και έγγραφα, ντοκουμέντα που φέρουν την υπογραφή Στάϊκου. Αυτά εμείς δεν τα δημοσιεύσαμε. Ο κ. Στάϊκος δεν τα έχει δει; Από μας τα είδε μόνο;
Η απάντηση του κ. Στάϊκου διά του δικηγόρου του είναι η εξής: 
Υπόψιν κ. Βραχιολίδη,

Με έκπληξη ο εντολέας μου διαπίστωσε ότι στη σημερινή δημοσίευση του blog  «Aνεξάρτητου Παρατηρητή» αναφέρεται το όνομά του.
Θα ήθελα να σας δηλώσω καταρχάς ότι η δωρεά είναι θεάρεστο έργο και όταν σκέπτεται κανείς να κάνει το καλό κάνει το καλό! Κατά συνέπεια εν Ελλάδι και για πολλοστή φορά ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντος». Φαίνεται ότι η ενασχόληση του εντολέα μου με τα κοινά ενόχλησε πολλούς!!!
Κατά τα λοιπά, διαψεύδω για λογαριασμό του εντολέας μου το γεγονός ότι, ουδέποτε, όχι μόνο τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλά και όλο το 2009 και εντεύθεν, νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ πολλώ δε μάλλον κακοποιούμενος από μπράβους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μία πρόχειρη δημοσιογραφική έρευνα που θα μπορούσε να έχει προηγηθεί και να εξακριβώσει το ανωτέρω γεγονός. Κατόπιν των ανωτέρω η εμπλοκή του ονόματος του κ. Στάικου με τον κ. Σουφλιά είναι τουλάχιστον φαιδρή! Όσον αφορά τους αποδιδόμενους ισχυρισμούς σας περί εμπλοκής του ονόματος του κ. Στάικου με την υπόθεση Ρέστη το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία θα ενεργήσει τα νόμιμα.

Αθήνα,04/10/2012

Για λογαριασμό του Χαρ. Στάικου
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Νίκος Δ. Χατζής
Για τη Δικηγορική Εταιρεία
ΝΙΚΟΣ Δ. ΧΑΤΖΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΙΝΔΑΡΟΥ 12, 10671 ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΤΗΛ. 210 3636700, FAX: 210 3618485
Δ.Ο.Υ. 999120620 Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

Κατόπιν της παραπάνω διάψευσης, αφαιρούμε άμεσα την ανάρτηση. 

ΟΙ «ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ» ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΔΩΝΙ!

1923
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ-ΛΑΜΠΡΑΚΗ
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Από ακριβείς πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, ο δικηγόρος της E.N.D. και του κ. Σώρρα έχει λάβει εντολή και αύριο το πρωί καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη. Αιτία, η ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη ότι τα στοιχεία που του δόθηκαν «είναι πλαστά».
Ο κ. Σώρρας σε αποκλειστικές του δηλώσεις, ανέφερε για τον κ. Γεωργιάδη: «Απαράδεκτος ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος χωρίς να έχει κανένα στοιχείο να το ελέγξει, έβγαλε ανακοίνωση ότι τα έγγραφα που του δώσαμε είναι πλαστά. Εφόσον ο κ. Γεωργιάδης έχει όλες τις πραγματογνωμοσύνες ότι τα έγγραφα είναι πλαστά να τα προσκομίσει και να τα δημοσιεύσει».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την αγωγή, ο κ. Σώρρας θα ζητεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα δε χρήματα που επιδικασθούν, θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για ανάπηρα παιδιά, σε άπορους και σε οικογένειες των οπίων μέλη έχουν αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κ. Σώρρα και της E.N.D. εφόσον ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δεν απαντήσει επίσημα μέχρι και τη Δευτέρα, θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για την ζημία που έχει υποστεί ο κ. Σώρρας, από την δέσμευση των κεφαλαίων, ενώ το όποιο ποσό επιδικασθεί θα δοθεί υπέρ των απόρων της χώρας. Οι «ομογενείς» της E.N.D. καλούν την κυβέρνηση «να δώσει επίσημη απάντηση επί των στοιχείων που έχει λάβει και να αφήσει τις βλακείες και τα ψεύδη ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση», αναφέρει ο κ. Σώρρας.
Εν τω μεταξύ από χθες έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ επίθεσης σε βάρος της οργάνωσης E.N.D. και από το διαδίκτυο, με σωρεία δημοσιευμάτων τα οποία φτάνουν μέχρι του σημείου να διαδώσουν ότι οι εκπρόσωποι της E.N.D. καταζητούνται ως απατεώνες! Προφανώς, η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της E.N.D, εκπορεύεται από κρατικούς ίσως και παρακρατικούς κύκλους, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τη χώρα μας εντός Μνημονίων.
Αόριστη οδηγία των ΗΠΑ εκδοθείσα από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες πως διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων, συνδέθηκε άμεσα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε με τους «ομογενείς» της E.N.D. Ο τίτλος που συνοδεύει την είδηση από την iefimerida.gr και αναπαράχθηκε από δεκάδες άλλες ιστοσελίδες, λέγει ότι «το FBI αναζητάει τους «ομογενείς» με τα 600 δις δολάρια»! Ουδόλως όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αυτό διότι το FBI και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης ούτε συγκεκριμένη οδηγία για τους «ομογενείς» και πολύ περισσότερο δεν προκύπτει από την ανακοίνωση ότι αναζητεί τον Σώρρα ή τον Λαμπράκη!!!
Αντιθέτως, αναφέρεται γενικώς σε άτομα που διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Για το θέμα, έχει ειδοποιηθεί το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών -το περίφημο FBI- το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων. Ποια είναι αυτά τα άτομα όμως, ποιας υπηκοότητας είναι; Παρά το ότι δεν αναφέρεται τίποτε στην ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών μία από τις δεκάδες άλλωστε που βγαίνουν καθημερινά στις αχανείς ΗΠΑ ιστοσελίδα αναφέρει ότι «η κινητοποίηση των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στη χώρα μας των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη»!!!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Από πού κι ως πού συνδέεται ή «σχετίζεται» αυτή η οδηγία των ΗΠΑ με τους «ομογενείς» της E.N.D. οι οποίοι στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους δεν διακινούν πληροφορίες αλλά επιδεικνύουν έγγραφα και ντοκουμέντα; Η ιστοσελίδα δεν εξηγεί πώς και γιατί υπάρχει ο συσχετισμός!
Όπως φαίνεται, πρόκειται για είδηση-μαϊμού μια και με ένα απλό «σχετίζεται» επιχειρείται να δοθούν χαρακτηριστικά απατεώνων στους ομογενείς της E.N.D.
Για την περίπτωση αυτή είχαμε αποκλειστικές δηλώσεις τόσο από τον κ. Λαμπράξη (Πρόεδρο της E.N.D.) όσο και από τον επενδυτή κ. Σώρρα.
Λαμπράκης (Πρόεδρος E.N.D.): «Αυτή η οδηγία του Ομοσπονδιακού υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αφορά εμάς Κατά καιρούς εκδίδονται στις ΗΠΑ δεκάδες τέτοιες ανακοινώσεις. Είδατε καμία ανακοίνωση που να αφορά εμάς; Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος εξέδωσε καμία ανακοίνωση γι' αυτή την οδηγία του Ομοσπονδιακού υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών; Ο καθένας εδώ, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει»
Σώρρας: «Το ίδιο site το πρωί είχε δημοσιεύσει ότι μας έχει κάνει μήνυση η Τράπεζα του Τορόντο! Ας τους να λένε. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Η Αμερική είναι συντεταγμένη χώρα με πολύ σεβασμό σε μας. Κι εδώ λοιπόν που έχουμε συντεταγμένη χώρα, με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι δεν έχει λάβει κανένα φάκελο από μας, την ώρα που το πρωί στον κ. Παπαδάκη (ΑΝΤΕΝΝΑ) δώσαμε όλο τον φάκελο, τον έχουμε ήδη δώσει και στο υπουργείο οικονομικών. Κύριε Βραχιολίδη, επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, τη Δευτέρα θα δώσουμε γνήσιο αντίγραφο του πρωτοτύπου σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι, αυτή η πλάκα θα σταματήσει.
O υπογράφων δεν υιοθετεί τις θέσεις των εκπροσώπων της E.N.D. Δεν μπορεί όμως να τους χαρακτηρίσει «απατεώνες» όπως πολλοί το κάνουν μέσα από το διαδίκτυο ή αφήνουν να εννοηθεί. Οφείλω να εξαντλήσω όλα τα δεδομένα που έχω μπροστά μου και αφήνω στον κόσμο να σχηματίσει εικόνα πιο κοντά στην πραγματικότητα, χωρίς εξαλλοσύνες και προκαταλήψεις.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, makeleio.gr