Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 70!


ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ!


Live Stream AEK – Levadiakos


AEKLevadiakos
Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή (19:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αναμέτρηση AEK – Levadiakos  θα υπάρχει Live Streaming από τα links:






* Το site δεν φέρνει καμία ευθύνη για τα live stream αν κολλάνε ή αν δεν παίζουν.
** Τα links ανοίγουν 5-10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα συνήθως.
πηγή ανάρτησης: sports-live.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ "ΚΡΕΑΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ"! (VIDEO))


antras-erotimatiko-4

Ο βουλευτής είχε πράγματι άγριες διαθέσεις, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγαν και οι κυρίες που πρωταγωνιστούν στα σκάνδαλα που σκάνε το ένα μετά το άλλο, από τον Άκη κι έπειτα.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΣΟΚ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΑΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!



lathro-fortigo


Αυτό πια είναι άνω ποταμών! Πόσα τέτοια τρόφιμα έχουμε φάει; Πόσοι δουλέμποροι στοιβάζουν λαθρομετανάστες μέσα σε φορηγά με τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης;Η εικόνα μιλά από μόνη της...
Διαβάστε την είδηση:
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρεις αλλοδαποί 37, 34 και 51 ετών (υπήκοοι Μαλί, Γαλλίας και Σρι Λάνκα αντίστοιχα), που διευκόλυναν την έξοδο δέκα μη νόμιμων μεταναστών από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.
Ειδικότερα, χθες (23.11.2012) το μεσημέρι στις Σέρρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (τύπου VAN), στο οποίο οι προαναφερόμενοι είχαν επιβιβάσει δέκα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν επιμελώς κρύψει πίσω από τελάρα με φρούτα, με σκοπό να τους μεταφέρουν πλησίον της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου ώστε να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.
Κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο όχημα,
το χρηματικό ποσό των (2.135) Ευρώ,
(8) κινητά τηλέφωνα,
(1) συσκευή GPS, καθώς και
(15,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 34χρονου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
lathro-fortigo1
makeleio.gr

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

ΦΕΡΝΟΥΝ 50.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!!!
Η βόμβα και το φυτίλι έχουν τοποθετηθεί και αναμένεται η… πυροδότηση
Ανθελληνικό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη...
μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.

Αποκαλύπτοντας πλέον τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκοφρόνων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.


Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα... για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ’ ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.


Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη

Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.
Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.
Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Περιμένουν στην Προύσα

Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί».

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς- σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να… εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης.


Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό.


Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη.


Τα «Επίκαιρα» αναφέρουν ότι με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκεπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.


Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία.


Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αναμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.


Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ…


Δημογραφική αλλοίωση


Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 πολίτες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»…

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλα αυτά, είναι προφανές που θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας-Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία.


Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον».

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή μεθοδολογία.
Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους- βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων… κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο.

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου πρόξενου και των πρακτόρων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι’ αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.


Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι-αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους.


kostasxan.blogspot.gr

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:"ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ"

XRISTIDIS-GEN
ΕΓΓΡΑΦΟ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
Με την ένδειξη "Εξαιρετικά επείγον" σε έγγραφό του ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης, έγiνε ίσως ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός μετά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 που έθεσε μετ'επιτάσεως και ζητά απαντήσεις σε ζήτημα πολιτικής υφής, τυπικά απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργό και δύο υφυπουργούς), ουσιαστικά, όμως, στην ίδια την κυβέρνηση.
Στο εσωτερικό έγγραφό του ο Α/ΓΕΝ χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης γα την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη (Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών...), ("...μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων...") και ζητά απαντήσεις "εδώ και τώρα"!
Όσο σοβαρό και αν είναι το έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΝ, ακόμα πιο σοβαρή είναι η ενέργειά του που σπάει ένα "ταμπού" της Μεταπολίτευσης: Οι αξιωματικοί επισήμως δεν θέτουν πολιτικά ζητήματα στην πολιτική ηγεσία. Και τα θέματα που θέτει είναι 100% πολιτικά, έστω και αν ακούγονται ως "οικονομικά".
Ερώτημα είναι το "Γιατί προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αφού στο υπουργείο, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά η τρόϊκα". Ίσως γιατί πιστεύει το αντίθετο. Ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει την θεση της...
Ο αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης είναι ένας καλός αξιωματικός, "μάχιμος", αν και μηχανικός. Αποδείχθηκε μάλλον καλύτερος απ'ότι πίστευαν οι περισσότεροι όταν επιλέχθηκε από μια θέση πρακτικά "βοηθού αποθηκάριου" για να αναλάβει την ηγεσία του Ναυτικού στο πολιτικό πραξικόπημα των Παπανδρέου-Μπεγλίτη της 1ης Νοεμβρίου 2011, προφανώς γιατί κρίθηκε έμπιστος της τότε κυβέρνησης μειωμένης εθνικής αντίληψης.
Και ίσως να αδικήθηκε από τον τρόπο που ανέλαβε Αρχηγός, με τον αποκεφαλισμό έξι ανωτέρων του που σίγουρα στοιχειώνουν την παρουσία του στην θέση του Α/ΓΕΝ.
Τι τον έκανε, όμως, να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση; Η πίεση από την πλευρά των στελεχών, σίγουρα είναι ο ένας λόγος.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και γενικά μονίμων στελεχών των ΕΔ. Υπάρχει οργή και είναι δικαιολογημένη.
Όσο και αν η τοποθέτηση ενός γνήσιου εκπροσώπου της πατριωτικής πτέρυγας της ΝΔ, του Πάνου Παναγιωτοπουλου ως επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο έξυπνος "χαμηλών τόνων" τρόπος που έχει χειριστεί μέχρι στιγμής το ζήτημα των μειώσεων στις αποδοχές των στελεχών, λειτουργεί ως "αλεξικέραυνο", η κατάσταση έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω".
Και ο Αρχηγός "δικαιούται διά να ομιλεί" αυτοδίκαια, πλέον.
"Έστω και κατ'αυτό τον τρόπο που αμφισβητεί την σχέση πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας;" θα διερωτηθούν κάποιοι.
Εκτίμησή μας είναι ότι έκανε λάθος θέτοντας κατ'αυτό τον τρόπο το ζήτημα. Υπάρχει θέμα πειθαρχίας. Η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να δημιουργεί ζητήματα πειθαρχίας κατ'αυτό τον τρόπο σε μια τέτοια εποχή. Τουλάχιστον έπρεπε να θέσει και το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου. Πόσο καιρό έχουν να κάνουν σοβαρή άσκηση στην Διοίκηση Φρεγατών και Υποβρυχίων;
Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος: Αν δεν τεθούν τώρα ζητήματα, πότε; Οι ξένοι έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας. Υπάρχουν καταλληλότεροι για να θέσουν έστω εμμέσως, αλλά με σαφήνεια, ζητήματα ακολουθούμενης πολιτικής στο στράτευμα, από τους φυσικούς ηγέτες των ΕΔ;
Ένας δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι η ανάγκη που νιώθει εν όψει κρίσεων να δώσει το στίγμα του και να ενισχύσει την υστεροφημία του, αφού είναι σφόδρα πιθανή η αποστρατεία του.
Το βέβαιο είναι ότι ο Αρχηγός διέβη τον Ρουβικώνα.
Ας μην θεωρήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας ότι "Όλα καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το "έφαγαν" κι αυτό" γιατί έτσι τους βολεύει. Ας ακούσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε αυτά που τους λέει και τους εφιστά την προσοχή.
Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενο του πρωτοφανούς εγγράφου του Α/ΓΕΝ και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
"Το ΓΕΝ έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού τηλεφωνημάτων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για ανακοινώσεις που γίνονται από τα Μ.Μ.Ε περί επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξ παροχών, με αναδρομική μάλιστα από το 2010 εφαρμογή, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση που θα φτάνει ακόμη και σε ποσοστά του 45%.
Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει τόσο το ηθικό των στελεχών όσο και την ικανότητα διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας, είναι δε αυτονόητο ότι η μείωση των εφάπαξ παροχών δημιουργεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών.
Κατόπιν των ανωτέρω έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να εκδηλώσετε ενέργειές σας είτε προς την κατεύθυνση της διάψευσης των συγκεκριμένων ειδήσεων είτε με ουσιαστική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την αποφυγή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων, όπως αυτό της φορολόγησης του εφάπαξ".
Το ζήτημα, φυσικά δεν είναι το εφάπαξ (το οποίο δεν παύει να είναι κρίσιμο). Το εφάπαξ χρησιμοποιείται ως αφορμή για να τεθεί "κόκκινη γραμμή" από πλευράς ηγεσίας του ΠΝ και να τονιστεί ότι "Δεν γίνονται αποδεκτές οι νέες μειώσεις στις αποδοχές μας".
Και βέβαια, δεν θα λυθεί το πρόβλημα ακόμα και αν αποστρατευθεί ο Α/ΓΕΝ στις κρίσεις που έρχονται.
Όταν το τρένο έρχεται, δεν κοιτάμε την αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας και τα αυτιά μας και υποδυόμαστε ότι "Δεν υπάρχει τρένο". Γιατί τότε θα περάσει από πάνω μας...
defencenet.gr

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

από τον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Δημοτικό σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού


Γεννήθηκε στο Καστέλι Παρνασίδας Φωκίδας, το 1927.
       Ανήλθε επάξια την ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας και εξελίχθηκε μέχρι το βαθμό του Αντιπτεράρχου
       Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) από 25 Νοεμβρίου 1973 έως 23 Ιανουαρίου 1975.
       Αποφοίτησε από τη Σχολή Αεροπορίας με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 1949.  Ήταν απόφοιτος :
  • Της Σχολής Εκπαιδευτών
  • Του Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεως δια Οργάνων
  • Του ΚΕΠ F-80
  • Της Σχολής Εκπαιδευτών Βολής των ΗΠΑ
  • Της Κινητής Εκπαιδευτικής Μονάδας F-84F
  • Της Κινητής Εκπαιδευτικής Μονάδας RF-84F
  • Της Κινητής Εκπαιδευτικής Μονάδας RF-5A
  •  Του Kέντρου Eκπαίδευσης Xειριστών Dakota B΄Χειριστού
  • Της Σχολής Εθνικής Άμυνας
      Τέλος ένας ακόμη έπαινος που του αξίζει είναι η αγορά των 160 μαχητικών αεροσκαφών που έγινε επί Αρχηγίας του αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και που ενίσχυσε αποφασιστικά την Πολεμική μας Αεροπορία και θωράκισε την πατρίδα μας.
      Όλα τα παραπάνω είναι μικρά και λίγα για ένα τόσο μεγάλο Ηγέτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σ Χ Ο Λ Η     Γ Ο Ν Ε Ω Ν


ΣΑΒΒΑΤΟ  24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012,ὥρα 6.30 μ.μ. :
῎Εναρξη- ῾Αγιασμός
 ὁμιλία: «Τό διήγημα τοῦ ᾿Αλ. Παπαδιαμάντη "῾Η στοιχειωμένη καμάρα"»
Τό μεγαλεῖο τῆς συγνώμης
 ὁμιλητής: Κωνσταντῖνος Γανωτής, φιλόλογος-συγγραφέας
Τό διήγημα θά διαβάσει ὁ ἠθοποιός καί ἐκφωνητής τῆς Ε.Ρ.Τ. Βασίλης Παπαδόπουλος

ΤΟΠΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ:ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ᾿Αποστόλου Παύλου 10, στήν ῾Αγία Παρασκευή





ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΜΙΑ...ΚΑΡΤΑ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

kastelorizo
Κατακλύστε το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.
Ευριπίδης
Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Mια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει. ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!
Διεύθυνση: Megisti Municipality or Elementary School, Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE
cid: 3.1654721790@web28505.mail.ukl.yahoo.com
Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο.
Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.
Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.
Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.
Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος είχε ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο.
Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση, αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα εφάπτονται κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μάς παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελλόριζου.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ Ο ΕΟΠΥΥ!


eopyy



Σε λίγο, δεν θα υπάρχει ούτε γάζα ή οινόπνευμα στα νοσοκομεία!
Ο ΕΟΠΥΥ με την απορρόφηση των ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, αναμένεται να πάρει ανάσα λίγων μηνών! Μόνο και μόνο επειδή θα διαχειρίζεται τα τελευταία εύρωστα ταμεία των προαναφερθέντων επαγγελμάτων, θα τούς ρημάξει τα αποθεματικά προκειμένου να πληρώσει μερικά από τα δυσθεώρητα χρέη του προς τους προμηθευτές, φαρμακοποιούς, γιατρούς κ.λ.π. ! Μετά θα στεγνώσουν παντελώς τα ταμεία του. Επειδή δε ο ΕΟΠΥΥ , με αυτό το σύστημα της απορρόφησης όλων των εύρωστων ταμείων θα έχει κάνει πλιάτσικο σε όποιον ασφαλιστικό φορέα έχει απομείνει ζωντανός, στο τέλος θα στεγνώσει από ρευστό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Το τι έχει να γίνει σε 10-12 μήνες (το πολύ) δεν περιγράφεται!
Δεν θα υπάρχει ούτε γάζα ούτε απλό οινόπνευμα στα νοσοκομεία! Η χώρα πλέον θα έχει μεταβληθεί σε Δημοκρατία του Νίγηρα!
Η πολιτική Σαμαρά και των δωσιλόγων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο απόλυτο χάος την Ελλάδα!
«Αρκεί που παραμένουμε στο ευρώ. Το λόμπυ της δραχμής ηττήθηκε»! Έτσι θα έλεγε ο Σαμαράς!

Ο ΧΡ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Μ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ: ΥΠΕΣΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΗΣΩ. ΟΜΩΣ Ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ





ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΆΜΒΑΝΕΙ:"Ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ"

katsaros

Aπάντηση του Χρηστού Α. Κατσαρού
"κ.Αντωνοπούλου,
Είμαι ο Χρήστος Κατσαρός,από τις Σέρρες.Επειδή αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου,με τρόπο που αφήνει αμφιβολίες ως προς τον ρόλο μου στην υπόθεση Άλεξ, αλλά και γενικότερα στο traffing από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι υπήρξα ένα από τα θύματα αυτής της ιστορίας,αφού,εν αγνοία μου,μου χρεώσανε πάνω από 897 γάμους στην Βουλγαρία και μάλιστα οι γάμοι αυτοί καταχωρήθηκαν την ίδια ημεροχρονολογία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.
Γνωρίζετε, επίσης τον Τιτάνειο αγώνα που έκανα και εξακολουθώ να κάνω για την επίλυση του θέματος αυτού, καθώς και του θέματος της τύχης του Άλεξ!Ενημέρωσα αρμόδιες αρχές (κι όχι μόνο μία),υπηρεσίες ακόμα και πρώην Υπουργούς.Δυστυχώς κάθε φορά που κάποιος αρμόδιος παράγων έδειχνε ενδιαφέρον για το που βρίσκεται ο Άλεξ (αφού γνώριζα που ζεί και "εργάζεται"),κάποιο μαγικό χέρι τον απομάκρυνε από την υπηρεσία του και η υπόθεση έμπαινε ξανά στο χοντροντούλαπο της λήθης.
Πέραν τούτου,οι "ενδιαφερόμενοι",φρόντιζαν μέσω δικών τους Μ.Μ.Ε. να με λοιδωρούν ώστε να με καταστήσουν γραφικό και άρα αναξιόπιστο.Τέλος θέλω να σας υπενθυμίσω την σωρεία των δικαστικών διώξεων τις οποίες έχω υποστεί με κατασκευασμένα και -πολλές-φορές αστεία "ενοχοποιητικά" στοιχεία.Παρά το γεγονός ότι δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά σ'αυτούς τους διωγμούς,εγώ συνεχίζω γιατί ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞ ΜΕΧΙΣΒΙΛΙ"

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΤΗΣ!


Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε σήμερα νεκρή μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της στην Καστοριά.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας είναι λακωνική και αναφέρει: Σήμερα 23-11-2012 το πρωί βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Καστοριά, 75χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία έφερε τραύμα από μαχαίρι. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό από τον περίπου 50 ετών γιο της, με τον οποίο έμεναν μαζί. Μάλιστα ο γιος ο οποίος να σημειωθεί ήταν όλη τη νύχτα στο σπίτι, φέρεται να άκουσε τις πρωινές ώρες τα βογγητά τις μάνας του που ακούγονταν στο μπάνιο. Πήγε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε την 74χρονη αιμόφυρτη μέσα στη μπανιέρα με τα ρούχα της, χτυπημένη με μαχαίρι στο λαιμό.
protothema.gr

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ!



forologiko



Την επόμενη εβδομάδα οδεύει για τα κόμματα το τελικό προσχέδιο του νέου φορολογικού και όπως προκύπτει από τις περίπου 150 σελίδες του,


επιβεβαιώνονται όλες οι έως τώρα πληροφορίες του αναφορικά με τη νέα κλίμακα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δεν θα προβλέπει αφορολόγητο.
Συν τοις άλλοις, ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται από τις 48.000 ευρώ και πάνω, ενώ για τη μη επιστρεφόμενη έκπτωση φόρου που θα καλύπτει εισοδήματα έως 43.000 ευρώ, θα απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος!
Συγκεκριμένα, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα της μειώνεται ως εξής:
Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 1.950 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
Για εισόδημα πάνω από 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
Για εισόδημα άνω των 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψής, η καταβαλλόμενη διατροφή και οι δωρεές, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται 25% του μέχρι 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτή ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με το συντελεστή του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, δηλαδή με 21% αντί 10% που ίσχυε έως τώρα!!!
Με το νέο Φορολογικό μπαίνει τέλος και στις φοροαπαλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:
Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα κ.λ.π.
Εξαιρετικά, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν βαριά αναπηρία, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι ή θύματα πολέμου.
pinakas-syntelestes-1
pinakas-syntelestes-2
iefimerida.gr