Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


kke

Στην πορεία προς το 19ο συνέδριο, μεγάλη αναταραχή έχει καταλάβει το κομματικό επιτελείο- ιερατείο του ΚΚΕ ως προς το πώς βγαίνει προς τα έξω το «πρόσωπό» του.
Οι εσωκομματικές αναταράξεις προκαλούν ανακατατάξεις στο επικοινωνιακό επιτελείο, αφού οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» ευνουχίζουν πολιτικά την προπαγάνδα του κόμματος. Η προς τα έξω εικόνα, κάθε άλλο παρά καλή είναι και αυτό, δεν αρέσει καθόλου στις «κορυφές».
Ενδεικτικές είναι οι θλιβερές τηλεοπτικές εμφανίσεις στελεχών όπως του Νίκου Σοφιανού, του Σπύρου Χαλβατζή αλλά και της ίδιας της Αλέκας Παπαρήγα, που εμφανίζονται από θέση εργοδοτών να αναπαράγουν την αστική προπαγάνδα για την αναγκαιότητα των απολύσεων. Οσα και αν λέγονται από το στόμα τους για ειδικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες του κομματικού Τύπου, αφήνουν παντελώς αδιάφορη την κοινωνία η οποία δεν ξεχωρίζει βέβαια, τους απολυμένους και τους ανέργους σε θύματα καπιταλιστικών και «κομματικών» επιχειρήσεων.
Ενδεικτικό του πόσο το θέμα απασχολεί τα μέλη του ΚΚΕ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι και το γεγονός ότι στον προσυνεδριακό διάλογο γίνονται αναφορές σε αυτό, παρότι όσα δημοσιεύονται έχουν περάσει από ελέγχους. Προβληματίζει με πολλούς τρόπους δείχνοντας ότι ακόμα και τα μέλη δεν πείθονται πάντοτε ή δεν πείθονται εντελώς από τις εξηγήσεις.
Οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΚΕ συνδέονται άμεσα με τις εσωκομματικές ισορροπίες των διαφόρων ομάδων και οικογενειών που έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό κόμμα. Όπως φαίνεται, απομακρύνονται από το Γραφείο Τύπου ο Μάκης Μαϊλης και ο Παναγιώτης Μεντρέκας και την προπαγάνδα του ΚΚΕ αναλαμβάνουν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος για το portal του 902 και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και μέλος της ΚΕ. Αυτό θα γίνει άμεσα και μάλιστα με τη δικαιολογία ότι οι σύντροφοι που θα απομακρυνθούν θα αναλάβουν νέα καθήκοντα (πάγια δικαιολογία σε τέτοιες περιπτώσεις).
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ο Μάκης Μαϊλης προορίζεται για διευθυντής του Ριζοσπάστη στη θέση του Στέφανου Λουκά ο οποίος τελευταία εμφανίζεται πολύ «κουρασμένος» και «απογοητευμένος» με την αποστολή που ανέλαβε να φέρει σε πέρας, τις εκκαθαρίσεις των μη κομματικών και των μη αρεστών δημοσιογράφων του Ριζοσπάστη. Δεν τον βοηθά, φαίνεται, ούτε η μίμηση του Στάλιν με την υπογραφή «Ι» (Ιωσήφ) που βάζει στα κείμενά του, να το πάρει απόφαση.
Ταραχή όμως υπάρχει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η δημοσιογράφος και βουλευτής Λιάνα Κανέλλη δηλώνει σε διάφορες συζητήσεις που γίνονται ακόμα και σε δημόσιους χώρους, εξοργισμένη με τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη ενώ ζήτησε και συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα για να θέσει το ζήτημα. Θα αναμένουμε τις εντυπώσεις της.
"Νευροσπάστης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου