Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ "Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ";





ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Έντονη καχυποψία επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο για τα γάλατα που φέρουν τη συσκευασία του Σούπερ Μάρκετ "Α.Β. Βασιλόπουλος". Στην εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου η οποία προβάλλεται από το EΧTRA 3, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στα γάλατα που παράγονται για λογαριασμό της "Α.Β. Βασιλόπουλος"  τα οποία ακολουθούν ...άγνωστους κανόνες υγιεινής !
Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και σε γάλατα τα οποία μπορεί να παράγονται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, της οποίας ως γνωστόν το έδαφος είναι μολυσμένο από τους βομβαρδισμούς των Αμερικάνων στα 1999 και κατόπιν προωθούνται και πωλούνται στη χώρα μας! 
Επισκεφτήκαμε ένα πολυκατάστημα του Βασιλόπουλου και είδαμε ένα τέτοιο γάλα. Στην πίσω όψη αναγράφεται: "Φρέσκο γάλα αγελάδος, ημιάπαχο, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο 1,5% λιπαρά. Το φρέσκο γάλα ΑΒ συλλέγεται καθημερινά από αγροκτήματα της Β. Ελλάδος. Έτσι, στο σπίτι υπάρχει πάντα φρέσκο και γευστικό γάλα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας... Παράγεται στην Ελλάδα για την ΑΒ Βασιλόπουλος".
Το S. Market διευκρινίζει ότι παράγεται στην Ελλάδα αλλά με δεδομένη την ανησυχία και τον προβληματισμό που δημιούργησε το ρεπορτάζ του Κυριάκου Βελόπουλου, η εταιρεία νομίζουμε ότι οφείλει να είναι περισσότερο διαφωτιστική για το τι ακριβώς γάλα είναι αυτό, από ποιες φάρμες της Β. Ελλάδος παράγεται κ.λ.π. κ.λ.π.
Για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ: Ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι τα γάλατα "ομογενοποιημένο-παστεριωμένο" είναι επικίνδυνα για την υγεία όπως επίσης και όσα αναγράφουν "1,5% λιπαρά" είναι ...μπλόφα. "Πρόκειται για νερωμένο γάλα" , διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το γάλα που φέρει τη συσκευασία "Α.Β. Βασιλόπουλος" της γνωστής αλυσίδας Super Market.
Μάκης Βραχιολίδης
vrachiolidis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου