Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ!

samari-kalamatiano
ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ! ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στο αδιέξοδο που φίνεται να υπάρχει από τη συνεχιζόμενη απεργία στο Μετρό.
Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, απέρριψε το ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο νόμος προβλέπει μια σειρά πράγματα, μεταξύ των οποίων οι απολύσεις αλλά και η επίταξη.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, και περιμένουν εκτέλεση του τελεσίγραφου που έστειλε χθες η κυβέρνηση, διαμηνύοντάς τους ότι «αν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου». Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, Σ. Ρεβύθης, δήλωσε για τον αγώνα που διεξάγουν: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».
Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου