Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ...ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!

ΑΠΛH ΥΠΟΘΕΣH ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ, ΣΥΡΘΗΚE ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ! 
Επί χρόνια η εφημερίδα αυτή στηρίζει και θα στηρίζει το έργο των αστυνομικών οργάνων και βεβαίως του Αστυνομικού τμήματος Χολαργού. Αστυνομικοί που ρισκάρουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για ένα κομμάτι ψωμί που και αυτό ακόμη το ψωμί, η κυβέρνηση των δωσιλόγων τους το κάνει ...φρυγανιά! Γνωρίζουμε και το έργο των εκάστοτε διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι με μικρή αστυνομική δύναμη στη διάθεσή τους, υπερβάλλουν των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν το καλύτερο.
Όμως, άλλο αυτό και άλλο κάποια φαινόμενα -που οφείλουμε να καυτηριάσουμε- τα οποία δεν θα συνέβαιναν εάν η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Χολαργού κ. Αθανασοπούλου,  επεδείκνυε περισσότερη σύνεση και υπευθυνότητα.

Αναφερόμαστε σε 3-4 περιστατικά  στα οποία η διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χολαργού (φωτό αριστερά) επέδειξε απαράδεκτη στάση και μειωμένα αντανακλαστικά, με συνέπεια ευυπόληπτοι πολίτες να συρθούν στο αυτόφωρο του Πλημμελειοδικείου, αφού πρώτα διανυκτέρευσαν στο κρατητήριο του τοπικού αστυνομικού τμήματος. 
Η πιο τρανταχτή ίσως περίπτωση, στην οποία αναφερόμαστε προς το παρόν, συνέβη πριν από μερικές ημέρες με επιχειρηματία που πριν ακόμη λειτουργήσει την επιχείρησή του (ταβέρνα με μουσική) επί της οδού Βενιζέλου στον Χολαργό, αστυνομική δύναμη, σταλθείσα από την διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κα Αθανασοπούλου, τον μπαγλάρωσε και τον κράτησε στο κρατητήριο!!! Ο λόγος; Αστείος! 
Επειδή, λέει, λειτούργησε την επιχείρησή του ενώ απαγορευόταν, παρά το ότι ο επαγγελματίας είχε στα χέρια του προσωρινή άδεια λειτουργίας από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού!!! Μάλιστα από τον Δήμο, όταν του έδωσαν την άδεια τού είπαν ότι μπορούσε επί τρίμηνο να λειτουργεί την επιχείρησή του μέχρι να εκδοθεί η κανονική άδεια!!!
Η Αστυνομία Χολαργού όμως, με εντολή της κας Αθανασοπούλου, τού απάντησε ότι "δεν έχει καμία σημασία η προσωρινή άδεια λειτουργίας του Δήμου, δεν μετράει για μας και γι' αυτό θα παραμείνετε στο κρατητήριο"!!! 

Απίστευτο, απαράδεκτο αλλά ελληνικό! Εξήντλησε την αυστηρότητά του το Αστυνομικό τμήμα, σε έναν επαγγελματία, ο οποίος αντιμετώπιζε και καρδιολογικά προβλήματα, με επέμβαση στην καρδιά! Όπως πληροφορηθήκαμε, μέχρι και γιατρός ήρθε για να πιστοποιήσει το πρόβλημα υγείας του επιχειρηματία, προκειμένου να...του δοθεί άδεια να διανυκτερεύσει στο γραφείο του Αστυνομικού τμήματος και όχι μέσα στα υγρά κρατητήρια!!!
ΡΩΤΑΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Όταν η Αστυνομία Χολαργού χορηγούσε τις προσωρινές αστυνομικές ταυτότητες και έλεγε στους πολίτες, περάστε σε ένα μήνα να πάρετε την κανονική ταυτότητά σας, ο πολίτης εάν κυκλοφορούσε στο δρόμο χωρίς ταυτότητα, συλλαμβανόταν; ΟΧΙ βέβαια!
Όταν ανανεώνεται ένα δίπλωμα οδήγησης, το υπουργείο συγκοινωνιών, δίνει προσωρινή άδεια στον οδηγό και του δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορεί με την προσωρινή άδεια για ένα μήνα, έως ότου εκδοθεί η καινούργια!
Γιατί αυτή την απλή λογική δεν την είχε η κα Αθανασοπούλου, παρά έστειλε στο αυτόφωρο έναν επαγγελματία, την ώρα μάλιστα που είχε άδεια από τον Δήμο να λειτουργήσει επί 3μηνο την επιχείρησή του; 
Γιατί σέρνει αδίκως έναν άνθρωπο στο εδώλιο, πριν προλάβει να ανοίξει το μαγαζί του και τον αναγκάζει να αιμορραγήσει οικονομικά;   
Ποια είναι η ευαισθησία της κας Αθανασοπούλου σε έναν ήδη λαβωμένο από την κρίση επαγγελματία, που το μόνο που ζητούσε είναι να βγάλει το ψωμί για την οικογένειά του; 
Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό τμήμα δεν επείσθη ούτε από το επιχείρημα του επαγγελματία ότι δεν ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της επιχείρησής του, (κάτι που αποδεικνυόταν από ότι δεν είχε εγκαταστήσει ταμειακή μηχανή) αλλά είχε καλέσει φίλους και γνωστούς για γνωριμία με το μαγαζί του! 
Παρά το ότι κάτι τέτοιο το βεβαίωσαν παρόντες θαμώνες, παρά το ότι συνόδευσαν τον ατυχή επαγγελματία στο Αστυνομικό τμήμα, κάνοντας έκκληση να μην τον κρατήσουν, τα όργανα της Αστυνομίας Χολαργού, εκτελώντας εντολές της κας Αθανασοπούλου, εξήντλησαν την αυστηρότητά τους και κράτησαν στο κρατητήριο τον επαγγελματία, ενώ την επομένη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. 
Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου