Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 1όυ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΝΕΟ ΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
ΠΕΡΑΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ! ΝΤΡΟΠΗ!

Η Σχολική επιτροπή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προκήρυξε διαγωνισμό στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο οποίος αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και είχε συγκεκριμένους όρους. Τον διαγωνισμό αυτόν κέρδισε η Ηλέκτρα Βυτινιώτη. Η Σχολική Επιτροπή με την 21η απόφασή της στις 19/12/2012 απεδέχθη το αποτέλεσμα της πλειοδοσίας με την Ηλέκτρα Βυτινιώτη να προσφέρει 20,50 ευρώ ανά μαθητή. 
Έλα όμως που στη σύμβαση μίσθωσης προστέθηκε με πονηρό τρόπο (εμβόλιμα σε ένα άρθρο) ένας όρος ο οποίος είχε απορριφθεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού!!! 
Συγκεκριμένα, η σύμβαση μίσθωσης ανέφερε ότι το κυλικείο θα λειτουργούσε μόνον κατά την διάρκεια του σχολικού έτους!!!
Δείτε όμως την προκήρυξη του διαγωνισμού στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Προσέξτε πώς η προκήρυξη απορρίπτει τον πρόσθετο όρο που έβαλαν εκ των υστέρων στη σύμβαση:  "Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα να γίνει δεκτή η εισήγηση της Προέδρου, εκτός του άθρου 11 που οι κ. Γαμβρινός, Φράγκου και Καζάκος ψηφίζουν την αφαίρεσή του, οι κ. Αρβανίτη και Ρετσινιά ψηφίζουν την παραμονή του και οι κ. Βλάχος και Πορτελάνος ψηφίζουν λευκό"!
Άρα, με ψήφους 3 έναντι 2 απορρίφθηκε το άρθρο 11 (αν και οι λευκοί ψήφοι θεωρούνται και αυτοί αρνητικοί)! 
 Τι έλεγε το άρθρο 11 το οποίο εκ του πονηρού πέρασαν στη σύμβαση μίσθωσης, ευελπιστώντας ότι η μισθωτής θα έπεφτε στην...παγίδα και θα έβαζε την υπογραφή της; Ιδού τι έλεγε το άρθρο 11: 
"Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου δεν επιτρέπεται να λειτουργεί το κυλικείο κατά την περίοδο των διακοπών (Χριστούγεννα-Πάσχα-Θερινές διακοπές) καθώς και τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουγεί το Σχολείο ως σχολική μονάδα, εξαιρουμένων των σχολικών εκδηλώσεων του Συλλόγου Γονέων"!
































Θεωρούμε ότι η στάση της Σχολικής Επιτροπής είναι απαράδεκτη. Δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις της και εκ των υστέρων με κουτοπόνηρο τρόπο, προσπάθησε να βάλει πεπονόφλουδα στην Ηλέκτρα Βυτινιώτη ζητώντας την να υπογράψει σε ένα έγγραφο του οποίου την αρχική προκήρυξη αλλοίωσε!!!
Έφτασε δε στο σημείο να αποκαλυφτεί ο πολιτικάντικος ρόλος της Σχολικής Επιτροπής, όταν εμφάνισε επιστολή στις 4/2/2013, με την οποία ζητεί από την νέα μισθώτρια είτε να υπογράψει την παραποιημένη σύμβαση είτε να υποβάλει αίτημα παραίτησης της λειτουργίας κυλικείου: 
Ιδού τι αναγράφει στην επιστολή της η Σχολική Επιτροπή του Δήμου: "...Πρέπει να τονίσουμε πως η Σχολική Επιτροπή σας μισθώνει κατόπιν διαγωνισμού κυλικείο σχολείου και όχι κυλικείο κινηματογράφου, όπως άλλωστε από την λειτουργία της αλλά και αποφάσεις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΠ.Ε.Π.Θ. προβλέπεται..."! 
Τι λέτε καλόπαιδα της Σχολικής Επιροπής; Και αν υπάρχει τέτοια εγκύκλιος γιατί δεν την διευκρινίζατε εξ αρχής στην προκήρυξη του διαγωνισμού, παρά θέσατε σε ψηφοφορία το θέμα της λειτουργίας του κυλικείου και σε ημέρες εκτός σχολικών εκδηλώσεων; Όταν καταψηφίζατε το άρθρο 11 δεν γνωρίζατε την ύπαρξη των σχετικών εγκυκλίων; Παρά τις επικαλείστε εκ των υστέρων και εγκαλείτε την εκμισθώτρια; Εσάς ποιος θα σας εγκαλέσει για τις παλινωδίες και τα αλαλούμ που δημιουργείτε; Άλλη η προκήρυξη και άλλη η σύμβαση μίσθωσης; 
Αφήσατε τα παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου χωρίς κυλικείο για να κάνετε τα καπρίτσια σας και να θέτετε διλήμματα ή "υπογράφεις ή σου επιστρέφω την προκαταβολή;"!
Μήπως, η όλη ιστορία ανακινείται για να παραλάβει τα κλειδιά του κυλικείου το καλοκαίρι ο γνωστός κύριος που έχει και το κυλικείο του θερινού κινηματογράφου Παπάγου; 
Επιτέλους, η Ελλάδα θα αλλάξει ή θα εξακολουθούμε να βιώνουμε την ίδια φτηνή πολικάντικη τακτική; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου