Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


adeies-tsepes

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης (δηλαδή των δανειστών) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων, για ποσά από 3.000 ευρώ και άνω.
Ο γ.γ. εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε εντολές προς του επικεφαλής των μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας να προχωρήσουν  το σχεδιασμό για την είσπραξη χρεών από 3.000 ευρώ και άνω. 2.500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι οφείλουν από 3.000 ευρώ και άνω, μπαίνουν στην λιστα για να τους κατασχεθούν μισθοί-συντάξεις.
Αρχικά θα τους αποσταλεί ειδοποιητήριο με το οποίοι θα καλούνται μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία είτε να προχωρήσουν στην εξόφληση της οφειλής τους είτε σε διακανονισμό. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση θα αποστέλλεται νέα επιστολή στην οποία θα επισημαίνεται ότι ξεκινά η διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών του στοιχείων. Σε τρίτη φάση θα αποστέλλεται εξώδικο και στο τέλος θα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης. Αυτές θα αφορούν τα ακίνητα, τις καταθέσεις, τα εισπραττόμενα ενοίκια ακόμη και οι μισθοί ή οι συντάξεις που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι. Με βάση νομοθετική πρόβλεψη το Δημόσιο μπορεί να κατάσχει ακόμη και όλο το ποσό μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. 
Έτσι η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιεί τις εντολές της τρόικας που λέει: ¨΄Οσοι αντέξουν, για τους άλλους δεν μας ενδιαφέρει, ας χάσουν το σπίτι τους και ας πάνε φυλακή"! Ήδη, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία φορολογικών φυλακών, κάτι που ετοιμάζεται να υλοποιήσει άμεσα ο κ. Στουρνάρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου