Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η κα ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ-ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ



"Αξιότιμε κ. Βραχιολίδη,
Λυπούμαι, αλλά είμαι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να επανέλθω για το θέμα τιμής και μνήμης των ηρωικώς πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, κατόπιν της απαντήσεως του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Νίκου Κουκή που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας στις 12-02-2013.
Όπως είναι γνωστό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μάλιστα της αντιπολίτευσης, έχουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως κύριο μέσο έκφρασης και κατάθεσης απόψεων και προτάσεων. Από τη πλευρά μου έπραξα το αυτονόητο για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας κυρίως τη καθιέρωση τέλεσης ετήσιου τρισάγιου για τους ήρωες των Ιμίων. Δεν είχα την απαίτηση η πρόταση μου να γίνει δεκτή τουλάχιστον όμως, περίμενα να συζητηθεί και να ληφθεί η όποια απόφαση. Χωρίς καμιά διάθεση να δημιουργηθούν εντυπώσεις θεώρησα ότι με τη συζήτηση θα βρισκόταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμώνται από το Δήμο οι πεσόντες για την πατρίδα αξιωματικοί. Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος του Δ.Σ αγνόησε τη πρόταση μου, προφανώς κατόπιν εντολής, ακολουθώντας την πάγια μέχρι τώρα πρακτική της Δημοτικής Αρχής να μην γίνονται δεκτές προτάσεις συμβούλων των άλλων παρατάξεων.
Όσον αφορά την έγκριση των οικογενειών των πεσόντων δεν νομίζω ο τέως Δήμος Παπάγου ζήτησε έγκριση για την ανέγερση του μνημείου ή για την εκδήλωση τιμής για τα 10 χρόνια από τα γεγονότα των Ιμίων. Επιπρόσθετα ούτε ο Δήμος Πειραιά ούτε άλλοι φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής ζητούν την έγκριση των οικογενειών των ηρώων, καθόσον από την στιγμή τέλεσης της ηρωικής πράξης παύουν πλέον να ανήκουν στο στενό οικογενειακό πλαίσιο, αλλά ανήκουν στο Έθνος και σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι οφείλουν να τους τιμούν και να τους σέβονται.
Ουδείς παραγνωρίζει τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, πολύ σωστά, ο τέως Δήμος Παπάγου για τους συγκεκριμένους ήρωες. Η καθιέρωση ενός λιτού τρισάγιου σε ετήσια βάση από τον ενιαίο Δήμο θα υπενθυμίζει σε όλους μας αλλά κυρίως στη νέα γενιά τη θυσία και τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Τελειώνοντας, αφού όπως τονίζεται στην απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο αυτός όσο και ο Δήμαρχος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε εθνικά θέματα, ας φροντίσουν να δώσουν εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να καθαρισθεί το μνημείο από τις μπογιές με τις οποίες κάποιοι έχουν βάψει τις στήλες του μνημείου βεβηλώνοντας έτσι τη μνήμη των νεκρών ηρώων.

Με εκτίμηση
Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη
Δημοτική Σύμβουλος
τ. Αντιδήμαρχος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου