Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάμερες πολλών πολιτών στην Ρωσία κατέγραψαν την είσοδο του ουράνιου σώματος στην ατμόσφαιρα

Η στιγμή της πρόσκρουσης του μετεωρίτη (βίντεο)
Ο μετεωρίτης και τα θραύσματά του προκάλεσαν «σοκ και δέος» στην κεντρική Ρωσία, και στο διαδίκτυο έχουν «ανέβει» ήδη μοναδικές εικόνες και βίντεο από το σπάνιο κοσμικό γεγονός.
Δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα, κάνοντας κλικ παρακάτω:
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, τραυματισμούς και σπασμένα παράθυρα άφησε στο πέρασμά της μία βροχή μετεωριτών στην κεντρική Ρωσία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Φλεγόμενοι βράχοι έγιναν ορατοί από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, την ώρα που προσέκρουαν στο έδαφος της περιοχής των Ουραλίων.
Οι κάτοικοι της περιοχής Τσέλιαμπινσκ έκαναν λόγο για δόνηση του εδάφους, σπασμένα παράθυρα, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της πτώσης των μετεωριτών.
Αυτόπτης δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτήριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.
Το πρακτορείο Ιντερφαξ μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου