Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΞΥΔΗΣ ΘΑ ΑΦΝΙΔΙΑΣΕΙ! ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Είναι πανούργος σκακιστής της πολιτικής σκακιέρας, εν Χολαργώ και Παπάγω. Γνωρίζει όσο κανείς το τι παίζεται και ξέρει να κοιμίζει τους αντιπάλους του. Όταν το έχει καταφέρει, βγαίνει την κατάλληλη στιγμή και κάνει την κίνηση ματ. Έτσι έχει κερδίσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις ο Βασίλης Ξύδης. 
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές διέδιδε δεξιά-αριστερά, ότι δεν επρόκειτο να κατέβει στις εκλογές. Όταν μυρίστηκε (τον χαρακτηρίζουν και... "αλεπού") ότι το κλίμα τον ευνοούσε, κατέβηκε ως ενωτικό στοιχείο και... "τσαφ" γύρω του συσπειρώθηκαν οι πάντες. Από τον Δασκαλόπουλο (ας μην ξεχνάμε τον χαρακτηρισμό που έδωσε στον Β. Ξύδη, "είναι Δήμαρχος της παντόφλας") μέχρι τον Τούτουζα, Αποστολόπουλο κ.λ.π. Πέρασε στον δεύτερο γύρο εκμεταλλευόμενος την εσωτερική διάσπαση της παράταξης Νικολάου και στην τελική αναμέτρηση κατετρόπωσε τον αντίπαλό του.
Σήμερα ο Β. Ξύδης συνεχίζει να διαδίδει ότι δεν κατεβαίνει για Δήμαρχος, ότι η πολιτική του-αυτοδιοικητική του καριέρα έχει κλείσει τον κύκλο της και μάλιστα διαμηνύει στους συνεργάτες του να μην λένε τα αντίθετα διότι τον...εκθέτουν. 
Έλα όμως που η παρούσα πολιτική κατάσταση στον Χολαργό-Παπάγου τον ευνοεί! Έλα πάλι, που φουντώνουν τα σενάρια για μετάθεση των εκλογών το 2015!!! Με άλλα λόγια ο Β. Ξύδης έχει πολλές πθανότητες να παραμείνει Δήμαρχος επιπλέον ενάμισι χρόνο από τον αρχικά προβλεπόμενο και να ολοκληρώσει την θητεία του το 2015! Βεβαίως και δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προοπτική. Ποιος άλλωστε θα έλεγε; 
Αλλά και οι συνθήκες, με τα σημερινά δεδομένα, ευνοούν τον Ξύδη περισσότερο και από τις εκλογές του 2010. 
Ας δούμε το πολιτικό κλίμα. Ποιοι πρόκειται να κατέβουν στις εκλογές; Αυτή την ώρα γνωρίζουμε τρεις υποψηφιότητες: Νικολάου, Κεχρής, Στάϊκος ενώ στα σκαριά υπάρχουν οι περιπτώσεις των Δασκακόπουλου, Τίγκα, Η. Αποστολόπουλου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο Αντιδήμαρχος Χ. Δασκαλόπουλος λέγεται ότι έχει κάνει πολιτική συμμαχία με τον Ν. Κουκή (Πρόεδρο Δ. Συμβουλίου) ώστε να κατέβουν ενωτικά στις επόμενες εκλογές, με τον πρώτο να κατέρχεται ως υποψήφιος Δημαρχος,
αναλαμβάνοντας την ηθική δέσμευση να αποσυρθεί στις επόμενες εκλογές (2020, αν οι εκλογές τελικά γίνουν το 2015), δίνοντας την σκυτάλη για τη Δημαρχία στον Ν. Κουκή. 
Ποια είναι η δυναμική, πάντα αυτή τη στιγμή, των Νικολάου, Κεχρή, Στάϊκου, Τίγκα; Ποιους μπορούν να συσπειρώσουν γύρω τους; Πόσο μπορούν να αντέξουν μέχρι τέλους; Ερωτήματα βασανιστικά και για τους τρεις, με τις απαντήσεις να είναι θολές.
Δύσκολο να τραβήξουν και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποκλείεται να κατέβουν και οι τέσσερις. Κάποιοι θα αποσυρθούν ή θα υπάρξουν μεταξύ τους συμπορεύσεις. Ο Κεχρής με τον Τίγκα, είναι μια καλή περίπτωση δυναμικής η οποία εφόσον δεν καρποφορήσει θα βλάψει και τους δύο. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. 
 
Εάν ο Τίγκας ή ο Κεχρής δεν...κολλήσουν μεταξύ τους, η δυναμική της υποψηφιότητας ενός εκάστου εξ αυτών, εξασθενεί. 
Ο Νικολάου, δύσκολο να ...κολήσει με κάποιον. Εάν βρει την ευκαιρία να ...χωθεί ή να τον...χώσουν σε κάποιο μεγάλο Οργανισμό δεν θα κατέβει. 
Ο Στάϊκος ανακοίνωσε ως βέβαιη την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ειδικά για τον Χολαργό που δεν τον γνωρίζουν όπως στου Παπάγου, όπου έχει αναπτύξει φιλανθρωπικό έργο, εμείς δεν ξέρουμε.
Τι θα κάνει ο Ηλίας Αποστολόπουλος; Κάποιοι λένε ότι θα κατέβει αλλά ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει καμία δυναμική πρωτοβουλία και εάν δεν το κάνει σύντομα, δύσκολο να περπατήσει η υποψηφιότητά του, εφόσον μάλιστα δεν φαίνεται να στελεχώνεται από "ταλιμπάν" της υποψηφιότητάς του. 

Όπως δείχνουν λοιπόν τα σενάρια και το κλίμα δουλεύουν υπέρ του Ξύδη. Ένας Ξύδης που μπορεί να εμφανιστεί και πάλι ως ενωτικό στοιχείο στην ...αγκαλιά του οποίου θα αρχίσουν να τρέχουν ένας ένας οι επίδοξοι υποψήφιοι. 
Μην το γελάτε καθόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου