Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ (ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Όπως ενημερωθήκαμε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/2/2013,στο εγκαταλελειμμένο κτήριο κυριότητας του Δήμου μας (Γιαβάσειο) , επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο επενέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά την εστία.
Το συμβάν όμως αυτό έρχεται να καταδείξει, με τον προφανέστερο τρόπο, την αναγκαιότητα για την άμεση αξιοποίηση του ακινήτου.
Αναγκαιότητα η οποία έχει επανειλημμένως αναδειχθεί και έκδηλα τονιστεί από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και τη Δημοτική Αρχή με σειρά πρωτοβουλιών, ενεργειών και αντίστοιχων εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Καθυστερήσεις ανάληψης αποφάσεων και κωλυσιεργίες με πρόφαση άνευ περιεχομένου αιτιάσεις εκ μέρους της Αντιπολίτευσης είναι- με βάση και το πρόσφατο συμβάν - ανεπίτρεπτες και αντιβαίνουν στο συμφέρον της πόλης και των δημοτών μας.
Σημειώνεται ότι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε εφαρμογή Μελέτης που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίθηκε από το Δήμο Αθηναίων , καθ΄όλο το μήκος της όψης του κτηρίου επί της οδού Ερμού έχει ήδη τοποθετηθεί πατάρι-σχάρα προστασίας των διερχομένων. Επιπλέον, έχουν σφραγιστεί όλες οι είσοδοι του κτηρίου.
Η Δημοτική Αρχή ,όπως άλλωστε επιτάσσει το καθήκον της, προτίθεται άμεσα να εισηγηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου και να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.
Ακολούθως παρατίθεται ,προς λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας ,σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής με ημερομηνία έκδοσης :7 / 1 / 2013.
O Δήμος Αγίας Παρασκευής προχωράει αποφασιστικά στην Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του- «Γιαβάσειο»
Όπως έχει ήδη αναλυθεί και σε προγενέστερο Δελτίο Τύπου του Δήμου (με ημερομηνία 29/11/2012),εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει στην αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή του ακίνητο επί της οδού Ερμού 76 και Αγίας Ειρήνης 29,  στο Κέντρο της Αθήνας ,το Γιαβάσειο. Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου από δωρεά του Γεωργίου Ανδρέα Γιαβάση και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο.
Το κτήριο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 1999 και έχει χαρακτηριστεί ως επιδεκτικό επισκευής. Σήμερα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια, με στέγη κατεστραμμένη, οροφές υπό κατάρρευση και είναι γεμάτο με μπάζα, σκουπίδια και ακαθαρσίες. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, τόσο από κτηριακής πλευράς όσο και από πλευράς δημόσιας υγιεινής.
Η σημερινή κατάσταση του κτηρίου αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου