Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΑΧΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κερδίσαμε μια μάχη και το γιορτάζουμε, αλλά εμείς δεν πανηγυρίζουμε γιατί γνωρίζουμε πως «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό….».

Κάτω απ’ την πίεση και την κινητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας ο υπουργός κ. Ι. Βρούτσης και η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισαν ‘στο παρά πέντε’ να δώσουν χρονική παράταση στη λειτουργία του ΙΚΑ Χολαργού.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε νέο της έγγραφο με ημερομηνία 12/02/2013 αναφέρει συγκεκριμένα :
«Σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία αναστολής λειτουργίας του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χολαργού θα καθοριστεί με μεταγενέστερο έγγραφό μας…..». Και συμπληρώνει παρακάτω :
«….η νεότερη ημερομηνία αναστολής λειτουργίας θα καθοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα,….».

Από το έγγραφο δεν προκύπτει ούτε ο χρόνος παράτασης, ούτε ο λόγος της παράτασης. Είναι σαφώς όμως διατυπωμένη η σταθερή πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού, κόντρα στη βούληση και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται …… Αγώνας για να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση των δομών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

Ενώ το ΙΚΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης  προσωπικού – πρόβλημα που επικαλείται η Διοίκηση του ΙΚΑ για να καταργήσει και το ΙΚΑ Χολαργού – στις 7/2/13 απέλυσε 450 υπαλλήλους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις αποφάσεις και τα σχέδια της κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ και της κυβέρνησης.

Υπογράφουμε την καμπάνια της "Πρωτοβουλίας για το ΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ Χολαργού" : www.ika-holargou.eu

Καλούμε όλους τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας, να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας, έτσι ώστε να αποτρέψουμε οριστικά το κλείσιμο του ΙΚΑ και το επερχόμενο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Χολαργού.

Σας καλούμε όλες και όλους να δώσετε το παρόν στον κοινό αγώνα.

                                                        Χολαργός, 13/02/2013
   Η Συντονιστική Επιτροπή
  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
      Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου