Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ: "ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ"


kozani

Από τις μαρτυρίες των κατοίκων, που μιλούν για ευγενική συμπεριφορά των νεαρών, θα καταλάβετε εάν έπρεπε να τους σαπίσουν στο ξύλο, οι αστυνομικοί!
Τι λένε οι κάτοικοι του χωριού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη για την ληστεία που συντάραξε τις ζωές τους. Η κινηματογραφική περιπέτεια και ο ηλικιωμένος που ρωτούσε τι σκηνή γυρίζεται!
Μία εβδομάδα μετά την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, οι κάτοικοι της περιοχής εξομολογούνται στην εφημερίδα "Τα Νέα", την ανέλπιστη δημοσιότητα της μικρής τους κοινότητας, αλλά και το κατά πόσο η υπόθεση τρομοκρατίας, συντάραξε τις ζωές τους.
Την ατάραχη ζωή της πόλης ήρθε να αναστατώσει μία κινηματογραφική ληστεία, που όπως αποδείχτηκε, περιελάμβανε τα πάντα.
Ληστές καταζητούμενους για τρομοκρατική δράση, καλάσνικοφ και κουκούλες, ανθρωποκυνηγητό και αστυνομικά μπλόκα στα Πιέρια Όρη και στην Εγνατία Οδό, ζωντανές συνδέσεις των καναλιών και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες.
Στα καφενεία και το δρόμο, όλοι συζητούν και θυμούνται τις λεπτομέρειες από το χτύπημα σε Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομείο.
"Νομίζαμε ότι γίνεται κανονικό γύρισμα. Ένας ηλικιωμένος πλησίασε τον ληστή με τα καλάσνικοφ που στεκόταν στην πλατεία και τον ρώτησε τι πλάνο γυρίζουν... Εκείνος τον έδιωξε ευγενικά, ο ηλικιωμένος όμως στάθηκε πιο πίσω και ύστερα πλησίασε και τον ξαναρώτησε...".
Ο Μανώλης Κολάνης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ ακριβώς απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα, παρακολούθησε το σκηνικό της ληστείας από απόσταση αναπνοής.
Ο ίδιος αντιμετωπίζει με χιούμορ την έκταση που έλαβε η υπόθεση.
Το πρωινό της περασμένης Παρασκευής, πρώτης του μήνα, τα ταμεία της Αγροτικής ήταν γεμάτα, καθώς επρόκειτο να πληρωθούν οι συντάξεις.
Πολλοί παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα που γιόρταζε εκείνη την ημέρα.
Αρκετοί βλέποντας τους ληστές, φοβήθηκαν και οι περισσότεροι απλά παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι. Τις επόμενες ημέρες ο Βελβενδός πολιορκήθηκε από αστυνομικούς και τηλεοπτικά συνεργεία. Το χωριό που δεν κατέβηκε στις εκλογές το 2010 να ψηφίσει, διαμαρτυρόμενο για τον Καλλικράτη, ήρθε πάλι στο φως της δημοσιότητας και οι κάτοικοι πλέον δηλώνουν ότι δεν θα αργήσουν να ενταχθούν και πάλι στους παλιούς ρυθμούς.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου