Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ»!


makri-raxil

Για την κυβέρνηση Σαμαρά: • «Εκτελεί μεθοδευμένο σχέδιο σε βάρος του λαού», • «Παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους προς όφελος των ημετέρων»,
• «Έχει υπογράψει συμβόλαιο υπέρ των τοκογλύφων», • «Η ΔΗΜΑΡ είναι πλήρης υποκρισία», • «Στο ΤΑΙΠΕΔ, με τις επιχειρήσεις χαρίζουν και όλα τα απόρρητα στοιχεία στρατηγικής σημασίας! Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο»
VRACHIOLIDIS-NEWΑποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
samaras3Ζήτημα εσχάτης προδοσίας από τον Σαμαρά, προκύπτει με όσα διατυπώνει η δυναμική βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή, στη συνέντευξή της στο συνεργάτη της «Ε.Ω.» Μάκη Βραχιολίδη. Με λόγο σπαθάτο και πολιτική παρουσία γενναία, τέτοια που θα προσδοκούσε ο λαός να διαθέτουν όλοι οι βουλευτές, η κ. Μακρή μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό. Δηλώνει όμως αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για την αλήθεια και για το καλό του έθνους. «Θα τα βγάλω όλα στο φως, δεν θα αφήσω τίποτε να πέσει κάτω» λέει με πειστική φωνή και οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της την δικαιώνουν απόλυτα.
Κυρία Μακρή, καταθέσατε ερώτηση στη Βουλή για εταιρείες οι οποίες επιδοτήθηκαν από την Κυβέρνηση, χωρίς να απαιτείται η φορολογική τους ενημέρωση. Αυτό ακούγεται ως σκάνδαλο.
Μακρή: Κατ' αρχήν δεν γνωρίζει πόσες και ποιες είναι οι εταιρείες αυτές, γι' αυτό κατέθεσα και την ερώτηση. Κανείς δεν γνωρίζει για ποιους συγκεκριμένα επιχειρηματίες έχει γίνει αυτή η ρύθμιση. Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου στην οποία συμμετέχω, ήρθε αυτή την εβδομάδα προς κύρωση η από 18/12/2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με τίτλο «Κατεπείγουσες Ρυθμίσεις για την Οικονομική Ανάπτυξη της Χώρας». Όταν άνοιξα όλη αυτή την κύρωση για να τη διαβάσω, είδα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι στην παράγραφο 8 του άρθρου 1, προβλεπόταν ότι κατά παρέκκλιση του άρθρου 26 του ν. 1882 του 1990 και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, θα επιτρεπόταν μέχρι τις 31/12/2012, η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων και προγραμμάτων, χωρίς αυτοί όμως (εργολάβοι, ανάδοχοι κ.λ.π.), να έχουν την υποχρέωση όπως έχει κάθε Έλληνας επιχειρηματίας, να προσκομίσουν αποδεικτικό φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας ή οφειλή.
Αυτό σημαίνει ότι σε 13 μέρες πέρασαν από το παράθυρο, οι ημέτεροι;
Μακρή: Ακριβώς! Είναι κάτι το οποίο είναι σκανδαλώδες. Επίσης, κατά παρέκκλιση διατάξεων ενός άλλου νόμου, του 2362, δεν απαιτούνταν η σύμπραξη του υπουργού Οικονομικών, δηλαδή ο έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τον κρατικό φορέα για την οικονομική κατάσταση του εργολάβου και του αναδόχου, με αποτέλεσμα με μια απλή υπογραφή του ο υπουργός Ανάπτυξης, με αυτές τις διατάξεις, πλήρωσε σε αυτές τις 13 ημέρες κάποιους ανάδοχους για πολύ μεγάλα έργα. Για τα οποία υπογραμμίζω ξανά, δεν ξέρουμε ούτε ποια είναι ούτε ποιοι είναι οι ανάδοχοι ούτε ποια είναι τα κονδύλια που τους πλήρωσαν. Ποιοι ξέρανε μέσα σε αυτό το διάστημα των 13 ημερών, χωρίς να έχουν φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, χωρίς δηλαδή να έχουν πληρώσει κανέναν, ότι θα μπορούσαν να πάρουν με αυτούς τους κανόνες, τα χρήματα για τα έργα; Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία του ελληνικού λαού. Υπάρχει θέμα εξυπηρέτησης συμφερόντων ημετέρων. Συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματιών. Όλα γίνονται εκ του πονηρού. Ειδικά όταν μας λέει ότι δεν μας δίνει την λίστα γιατί όπως λέει δεν την έχει επεξεργαστεί! σοβαρό.
Για όλα τα σοβαρά αυτά θέματα, τι σας απαντάει ο κ. Στουρνάρας;
Μακρή: Ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες», έχουμε καταθέσει 200 περίπου ερωτήσεις προς τον κ. Στουρνάρα και δεν έχουν απαντηθεί. Δεν μας απαντούν σε σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με το χρέος της χώρας και τη μεθόδευση που έκαναν όλοι αυτοί οι κύριοι προκειμένου να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση σήμερα. Πρόκειται καθαρά για μεθόδευση.
Κυρία Μακρή, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να τηρεί την ίδια τακτική απέναντι στους πολίτες; Εξακολουθεί να τους εμπαίζει και να κάνει λαμογιές, μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου;
Μακρή: Βεβαίως. Παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και προς όφελος ημετέρων που έχουν στα χέρια τους όλη τη χώρα και διαχειρίζονται κατά το δοκούν. Είμαστε έρμαιο των εργολάβων και των συγκεκριμένων γνωστών επιχειρηματιών. Αυτοί είναι που τους δίνουν τις κατευθύνσεις και πώς θα δρουν. Γιατί είναι παρόμοια περίπτωση με την Μέρκελ που τους κάνει ό,τι θέλει. Όπως τους κρατάει η Γερμανία με τις σακούλες της Siemens έτσι κι εδώ πέρα τους κρατούν με κάποια άλλα θέματα.
Πολύς κόσμος υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς που αθέτησε τις υποσχέσεις του απέναντι στον λαό, είναι δωσίλογος μια και υπηρετεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων-δανειστών και όχι του λαού. Εσείς τι λέτε;
Μακρή: Ο κ. Σαμαράς θα γραφτεί στην ιστορία. Αναίρεσε τα πάντα όταν βγήκε Πρωθυπουργός. Θυμάστε πολύ καλά ότι ως αντιπολίτευση, όταν επισκεπτόταν στο εξωτερικό όλους αυτούς τους δανειστές, τούς έλεγε «δεν γίνεται με αυτά που κάνετε, είναι τραγική η κατάσταση με το μνημόνιο, δεν μπορεί να προχωρήσει» και ξαφνικά αναίρεσε τα πάντα κι έγινε χειρότερος από την κυβέρνηση ου κ. Παπανδρέου. Μπορώ να πω ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αρνάκι μπροστά στον κ. Σαμαρά και σ' αυτά που έχει κάνει. Όλοι αυτοί είναι εκτελεστές των εντολών της τρόικα.. Αυτό δεν θα περάσει έτσι, θα τους βγάζουμε έναν-έναν. Το έχω υποσχεθεί στον κόσμο, για να βλέπει πόσο υποκριτές είναι. Η ΔΗΜΑΡ είναι η πλήρης υποκρισία. Λέει ότι για όλα φταίνε οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, φταίει το Δημόσιο λες και το Δημόσιο το έφτιαξαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι πολιτικοί και οι εκάστοτε πολιτικές τόσων χρόνων. Η ...κυρία ΔΗΜΑΡ σήμερα θέλει να τους διώξει, ξεχνώντας ότι τα μέλη της και οι γόνοι των μελών της, των βουλευτών, δουλεύουν σε επιχειρήσεις σαν διορισμένοι με χιλιάδες ευρώ αμοιβές.
Όταν ένας πολίτης εξαθλιώνεται και μάλιστα για χρέη που δεν είναι δικά του αλλά των Τραπεζών κι έρχεται να του πάρει το σπίτι η Τράπεζα...
Μακρή: Και θα του το πάρει κ. Βραχιολίδη. Έχουν επιτεθεί με τέτοιον τρόπο και τόσο μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια, που πλέον δεν μπορεί καν αντιδράσει. Μόνο συλλογικά θα μπορέσει να το ξεπεράσει. Να μπουν μπροστά και να καταλάβουν τι έχουν μεθοδεύσει σε βάρος τους και όλοι μαζί, όπως λέει και ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» , βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές και ταυτότητες, για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να πάμε μπροστά τη χώρα.
Το πρόγραμμα που εφάρμοσε στη χώρα μας το ΔΝΤ, παραδέχθηκε το ίδιο, ότι ήταν λάθος. Μ' έναν λανθασμένο πολλαπλασιαστή καταστράφηκε η χώρα και ο λαός της. Το λάθος όμως αυτό η κυβέρνηση δεν λέει να το αλλάξει. Εφαρμόζει πιστά την ίδια λανθασμένη πολιτική.
Μακρή: Γιατί έχουν υποσχεθεί κάποια πράγματα στους ξένους τοκογλύφους και συγκεκριμένα στους Γερμανούς. Έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο το οποίο εκτελούν και θα το πάνε μέχρι τέλους. Και φαίνεται και από τις πράξεις μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως προχτές με το ΤΑΙΠΕΔ, όπου ευτυχώς, με την αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», την απέσυραν. Βέβαια, θα την ξαναφέρουν, αλλά το σημαντικό είναι ότι με αυτό το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ φτάνουν στο σημείο μέσω μιας τροπολογίας σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ( Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ) κατά παρέκκλιση όλων των νόμων, να δίνουν απόρρητα οικονομικά στοιχεία σε όποιον υποψήφιο επενδυτή ενδιαφερθεί να αγοράσει επιχειρήσεις του κράτους. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο Οργανισμός που φτιάξανε για να βάλουν μέσα όλες τις επιχειρήσεις που είναι στρατηγικής σημασίας. Εκεί έβαλαν όλη τη δημόσια περιουσία. Άρα, ανοίγουν την κερκόπορτα και λένε στον κάθε τυχάρπαστο που δεν ξέρουν ποιος θα είναι, κάτι που δεν υφίσταται καν στη διεθνή πρακτική, «πάρε τα απόρρητα στοιχεία»! Στη διεθνή πρακτική κάθε σοβαρός επιχειρηματίας δεν δίνει απόρρητα έγγραφα σε έναν επενδυτή που ενδιαφέρεται. Γίνεται με βάση διεθνείς διατάξεις που αφορούν στο διεθνές εμπόριο, όπου ισχύουν αγγλικές συμβάσεις. Αυτοί, ενώ έχουν βάλει το αγγλικό δίκαιο δεν τηρούν ούτε αυτό. Τουλάχιστον να το κάνουν με τη σωστή διαδικασία ώστε να διασφαλίσουν ότι οι επενδυτές που θα 'ρθουνε δεν είναι ο κάθε τυχάρπαστος, που ήρθε για να πάρει πληροφορίες απόρρητες για μια επιχείρηση, για να την αγοράσει τσάμπα.
Πολύς κόσμος πίστεψε στον Πάνο Καμμένο και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»...
Μακρή: Και πιστεύει.
Είδε όμως ότι υπήρξαν τάσεις διάσπασης. Υπήρξαν και διαρροές.
Μακρή: Δεν υπήρξε καμία διαρροή και καμία απώλεια. Δεν έχουν διασπαστεί οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ίσα-ίσα έγινε το αντίθετο: οι τάσεις της διάσπασης ήτανε βαλτές από μέσα και αυτές φύγανε.
Πιστεύετε ότι ο κ. Σαμαράς ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση; Λένε ότι ο κ. Σαμαράς διέλυσε τον ΛΑΟΣ και ότι ο επόμενος στόχος του ήταν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» .
Μακρή: Μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης εναντίον μας, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και τα χρήματα που διαθέτουν. Σας θυμίζω ότι πριν από δυο βδομάδες τα μεγάλα κανάλια, έντυπα μέσα και ηλεκτρονικός τύπος, πήραν κάποια εκατομμύρια δάνεια όταν ένας πολίτης δεν μπορεί να πάρει ούτε μια δεκάρα. Αυτοί τους υπηρετούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να λασπολογούν εναντίον του κ. Καμμένου, του κόμματος και των βουλευτών μας. Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Πρόεδρός μας: εμείς έχουμε μια εντολή από τον ελληνικό λαό και δεν σταματάμε.
Επιτρέψτε μου να σας κεντρίσω λιγάκι. Γιατί δεν φεύγετε από το άρμα του ευρώ; Γιατί πρέπει πολιτικά να είστε προσδεδεμένοι στο ευρώ;
Μακρή: Το ευρώ δεν φταίει γι' αυτή την κατάσταση, οι μεθοδεύσεις που κάνανε φταίνε. Οι κακοί πολιτικοί χειρισμοί, τους οποίους ακολούθησαν φταίνε. H ΕΕ έχει γίνει έρμαιο των φεντεραλιστών οι οποίοι έχουν γίνει ηγεμόνες και αυτό το σχέδιο το κάνουν σε όλη τη νότια Ευρώπη. Με εσωτερικούς συνεργάτες τους οποίους λειτούργησαν πάρα πολύ καλά. Γνωρίζετε πολύ καλά πώς μεθόδευσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το έλλειμμα. Αποκαλύπτονται όλα. Όλα θα βγουν στο φως, ήδη στην προανακριτική επιτροπή βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ σοβαρά στοιχεία και στο τέλος θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.
Πείτε μου για τις συλλήψεις των νεαρών στην Κοζάνη για τη ληστεία στο Βελβεντό. Νομίζω ότι είναι στη γειτονιά σας. Τι αίσθηση αποκομίσατε από αυτή την υπόθεση;
Μακρή: Είναι στην εκλογική μου περιφέρεια. Έστειλα και συγχαρητήρια επιστολή στους αστυνομικούς . Παρ' ότι υπάρχουν τόσα προβλήματα, όπου οι αστυνομικοί έχουν υποστεί περικοπές έχοντας μισθούς εξαθλίωσης, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, ο δε κ. Δένδια έχει αποδυναμώσει την Αστυνομική Διεύθυνση της Κοζάνης, μετακινώντας συνεχώς προς τον Έβρο προσωπικό, ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι έκανα τη δουλειά τους προστατεύοντας και τις περιουσίες και τη ζωή του ανθρώπου που πήρανε ως όμηρο και όλους τους πολίτες της περιοχής.
Ωστόσο κατηγορούνται ότι σάπισαν στο ξύλο τα νεαρά παιδιά και δημοσιεύματα του εξωτερικού δυσφημούν τη χώρα.
Μακρή: Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει με το θέμα αυτό. Εννοείται ότι είμαστε εναντίον της άσκησης βίας, όμως οι ίδιοι οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έγινε πάνω στη συμπλοκή. Και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι 20 χρονών παιδιά ωστόσο δεν παύουνε να είναι κακοποιοί που ήταν σαν αστακοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πήρανε έναν όμηρο. Δεν ήταν μια εύκολη επιχείρηση και μην ξεχνάτε ότι κινδύνευσε και η ζωή των αστυνομικών.
"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου