Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!!


Με Ανοιχτά Χαρτιά...

Μετά την πολιτική συγκέντρωση της 16 ης Δεκεμβρίου όπου ανακοίνωσα σε φίλους και υποστηρικτές την πρόθεσή μου για την δημιουργία μιας νέας, ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, κάποιοι “ανώνυμοι” κύκλοι έχουν βαλθεί με αναρίθμητες αναρτήσεις στο διαδίκτυο να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
                Αν και δεν προτίθεμαι να απαντώ σε κάθε ανώνυμη καταγγελία,  οφείλω να προβώ σε κάποιες διευκρινήσεις:
               
                Πρώτον: Γράφω επωνύμως και oμιλώ δημοσίως. Έχω εκφράσει γραπτώς και επωνύμως την πολιτική μου άποψη για κάθε θέμα, που αφορά τον Δήμο μας αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. 
               
                Δεύτερον: Δεν ετεροκαθορίζομαι. Ουδείς επώνυμος ή ανώνυμος φίλος ή αντίπαλός μου με εκπροσωπεί. Ως τώρα, η πολιτική μου άποψη καταγράφεται επακριβώς γραπτά στον τοπικό τύπο και προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην πολιτική μου Ομιλία της 16ης Δεκεμβρίου. Σύντομα, η εφημερίδα της υπό σύσταση Δημοτικής Παράταξης θα καταγράφει λεπτομερειακά τις πολιτικές μου θέσεις.
               
                Τρίτον: Η διαφοροποίησή μου από τον κ. Νικολάου δεν οφείλεται στην υποτιθέμενη «αρχομανία μου», αλλά σε σαφείς και συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, οι οποίοι καταγράφηκαν στην ομιλία μου της 16ης Δεκεμβρίου.
                Προεκλογικά, ο κ. Νικολάου  απαξίωσε επικοινωνιακά με την συμπεριφορά του το έργο των Ενεργών Δημοτών.
                Η διαχειριστική ανεπάρκεια της ηγεσίας της προηγούμενης Διοίκησης οδήγησε σε αδυναμία σύνταξης απολογισμών και ισολογισμών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης στο διάστημα 2006 – 2010.
                Η έλλειψη οργάνωσης, μεθοδικότητας, προγραμματισμού που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του κ. Νικολάου, επηρέασε τον τρόπο διοίκησής του και τα έργα της οκταετίας.
                Η απουσία νοικοκυροσύνης είχε δυσμενή επίδραση στα οικονομικά του Δήμου. Έτσι, μπορεί τελικά το χρέος να ήταν βιώσιμο, μεγάλο μέρος όμως αυτού οφείλεται σε δάνεια που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε, χωρίς να έχουμε εναλλακτική λύση,  όχι για ανάπτυξη και έργα αλλά για κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μπορεί βέβαια το μεγάλο μέρος του χρέους να προέκυψε από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και από κάποια έργα, οφείλεται όμως και σε άσκοπες, ανεξέλεγκτες σπατάλες της πρώτης κυρίως τετραετίας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.     
                Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο ενδοπαραταξιακής συζήτησης και προβληματισμού στο κύκλο των Ενεργών Δημοτών προεκλογικά. Τότε, ο υποφαινόμενος και πολλά άλλα στελέχη των Ενεργών Δημοτών συνταχθήκαμε υπό τον Δημήτρη Νικολάου στην μάχη των εκλογών μην έχοντας άλλη καλύτερη επιλογή. Ως «στρατιώτες» της παράταξης αποφύγαμε να δημοσιοποιήσουμε αυτούς τους προβληματισμούς μας.
                Μετεκλογικά, τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Ο κ. Νικολάου αρνήθηκε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και την καθολική απαίτηση όλων των στελεχών των Ενεργών Δημοτών για Συνέδριο των Ενεργών Δημοτών με θέμα συζήτησης τα αίτια της ήττας, την διαμόρφωση της αντιπολιτευτικής δράσης, της τακτικής και του προγράμματος της παράταξης. Ο κ. Νικολάου συνέχισε να κάνει τα ίδια λάθη επικοινωνιακά που έκανε προεκλογικά. Στις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ανύπαρκτος και η συμπεριφορά του ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Σε όσες ήταν παρών εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ουδέποτε άρθρωσε πολιτικό λόγο. Αντίθετα η στάση του χαρακτηριζόταν από συνεχείς παλινωδίες σε θέματα όπως η Αγία Σκέπη, το «Παπάγου Τέννις Club», ο Προϋπολογισμός του Δήμου κλπ.

                Τέταρτον. Εννιά μήνες μετά τις εκλογές διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση από πλευράς Νικολάου για ουσιαστική αλλαγή της συμπεριφοράς και της αντιπολιτευτικής του  τακτικής διαφοροποιήθηκα δημοσίως.
                Είναι απαράδεκτη η λογική κάποιων ανώνυμων κύκλων που ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να ενεργεί κατά συνείδηση. Αν δεν ίσχυε αυτή η θεμελιώδης αρχή τότε θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί οι τρείς από τους πέντε Δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με τους Ενεργούς Δημότες και που διαφοροποιήθηκαν μετεκλογικά από τον κ. Νικολάου. Κατά αναλογία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο αν δεν ίσχυε αυτή η κατοχυρωμένη συνταγματικά αρχή, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί οι μισοί εκλεγμένοι Βουλευτές, που κάποια στιγμή διαφοροποιήθηκαν από τον αρχηγό τους. Τέλος, δεν θα ήταν αναγκαία η εκλογή Δημοτικών Συμβούλων, αλλά ο κάθε αρχηγός θα ψήφιζε μόνος του στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ψήφος του θα είχε βαρύτητα ανάλογη του ποσοστού, που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές.
                Αντιστρέφω την κατηγορία των τελευταίων υποστηρικτών του κ. Νικολάου και δηλώνω ότι: Μετά την συντριπτική εκλογική ήττα των Ενεργών Δημοτών στις εκλογές του 2010 όπου την κύρια ευθύνη φέρει ο ίδιος ο αρχηγός των Ενεργών Δημοτών, όφειλε ό κ. Νικολάου να είχε παραιτηθεί. Μια τέτοια αξιοπρεπής και γενναία στάση, στάση που ακολούθησε ο κ. Δεμερτζής, θα άνοιγε ένα ουσιαστικό διάλογο και θα αναδείκνυε μια νέα γενιά πολιτικών με νέο ήθος, όραμα και νοοτροπία.
               
                Πέμπτον. Ουδέποτε χαρακτήρισα κάποιο από τα στελέχη των Ενεργών δημοτών «κλέφτη ή απατεώνα» η ότι «τα έχει αρπάξει ή τα έχει φάει». Ουδέποτε ασχολήθηκα με την προσωπική, οικογενειακή ζωή και επαγγελματική κατάσταση των πολιτικών μου αντιπάλων και των μελών των οικογενειών τους.
                Σέβομαι όλους τους πρώην συνεργάτες της Διοίκησης του Χολαργού και τιμώ  το σημαντικό έργο, που ολοκληρώσαμε όλοι μαζί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν σοβαρά λάθη, για τα οποία οφείλαμε να είχαμε κάνει την αυτοκριτική μας. Η ήττα των εκλογών του 2010 δεν οφείλεται στους εκδότες, στους “προδότες” και στο “κακό ΠΑΣΟΚ” αλλά κυρίως στα δικά μας σοβαρά λάθη.
               
                Έκτον. Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την προσωπική μου εκλογική επιτυχία και να την αποδώσουν αποκλειστικά στις θέσεις Διοίκησης που κατείχα στο διάστημα 2006 – 2010.
                Στις εκλογές του 2006 εκλέχθηκα 7ος με 480 ψήφους και τότε δεν κατείχα καμία θέση Διοίκησης. Στις εκλογές του 2010 ήλθα 1ος στον Χολαργό με 980 ψήφους. Σίγουρα ο κόσμος με τίμησε και για το έργο μου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΑΠΗ, θέσεις στις οποίες με όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του κ. Νικολάου.
                Πέρα όμως από Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και του ΚΑΠΗ υπήρξα όλα αυτά τα χρόνια εθελοντής Χειρουργός των Δημοτικών Πολυιατρείων, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Παπάγου – Χολαργού και Πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου Φλόγα Χολαργού. Η οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική πορεία είναι ανεξάρτητη της θέσης μου στην Διοίκηση του πρώην Δήμου Χολαργού και σε αυτή οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό η προσωπική μου εκλογική επιτυχία.
               
                Έβδομον. Ουδέποτε λειτούργησα ρουσφετολογικά. Ήμουν και είμαι πολέμιος της ‘’πολιτικής των πελατειακών σχέσεων’’. Από οποιοδήποτε διοικητικό πόστο λειτούργησα με βάση τις αρχές της διαφάνειας και ισονομίας. Για την εισαγωγή των παιδιών υπήρχε ένας και μόνο κανόνας: Κατάταξη των οικογενειών με βάση το αριθμητικό πηλίκο που προέκυπτε από την διαίρεση του φορολογικού εισοδήματος με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Δικαίωμα εισόδου στους παιδικούς σταθμούς είχαν οι οικογένειες με τα χαμηλότερα πηλίκα. Τα στοιχεία αυτά δίνονταν και ελέγχονταν από όλα τα μέλη του 15μελούς Διοικητικού συμβουλίου.
                Παρόμοια τακτική εφάρμοσα και στο ΚΑΠΗ, σε ότι αφορά την συμμετοχή στα θαλάσσια μπάνια και εκδρομές όπου η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά.

                Όγδοον. Δεν θα ανεχθώ κανένα υπονοούμενο που θα αμφισβητήσει την ηθική μου ακεραιότητα. Αν χρειαστεί θα κινηθώ δικαστικά και τότε το πέπλο ανωνυμίας δεν θα σώσει τους συκοφάντες.

                Η πολιτική κριτική είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και είναι θεμιτή ακόμη και αν γίνεται ανώνυμα. Είναι ευπρόσδεκτη η καλόπιστη πολιτική κριτική, αλλά είναι απαράδεκτη η ανώνυμη συκοφαντία. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζω να κρατήσουμε όλοι μας τον πολιτικό διάλογο και την καλώς εννοούμενη πολιτική αντιπαράθεση στο πολιτισμένο επίπεδο που χαρακτηρίζει το ευπρεπές πολιτικό ακροατήριο του Δήμου μας.   

Γιάννης Κεχρής
 Γενικός Χειρουργός - Εντατικολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου