Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΙΔΟΥ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Άμεση τιτλοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ

Σε εμπιστευτικό έγγραφο προς την κυπριακή Βουλή που διέρρευσε στο διαδίκτυο (http://www.24h.com.cy/oikonomia/22272-toplanbtonoikonomologon.html ), ομάδα οικονομολόγων συστήνει προσφυγή σε εσωτερικό δανεισμό αντί για δήμευση καταθέσεων, με εγγύηση τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου που διαπιστωμένα ήδη, αφθονούν στην κυπριακή ΑΟΖ. Προτείνεται δέσμη οικονομικών μέτρων πολιτικού χαρακτήρα με σκοπό τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Ακρογωνιαίος λίθος της δέσμης αυτών των προτάσεων είναι οι καταθέσεις  ( και μάλιστα αυτές των άνω των εκατό χιλιάδων ) να χρησιμεύσουν κατά ποσοστό τους ως δάνειο προς την κυπριακή  δημοκρατία για τη διάσωση των τραπεζών.
Η πρόταση αυτή “εσωτερικοποιεί” την κρίση χρέους στο Νησί και εκτονώνει τις δυσφημιστικές επιπτώσεις στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας που προκαλεί ντόμινο κεφαλαιακών και επιχειρηματικών εσπευσμένων αποχωρήσεων και κατάρρευση των τραπεζών. Παράλληλα αποδεσμεύει και το ευρωσύστημα από τις ολέθριες συνέπειες μίας πολιτικής δήμευσης καταθέσεων, άκρως επικίνδυνης για τη συνολική αξιοπιστία της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα  της πρώτης ώρας διαπραγμάτευσης του ευρώ στις διεθνείς αγορές απόψε :
EURUSD_20130318_001426Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής όπου ο Αναστασιάδης πρέπει να συγκεντρώσει 29 ψήφους σε σύνολο 56 βουλευτών. Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη.
Παράλληλα ο κ.Λιλλήκας, κάλεσε τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις ενώ ανέφερε πως η μόνη λύση είναι το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή απόρριψη των μνημονιακών μέτρων.
Ν.Κ.

vimasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου