Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!!!




*Θεωρούν τον καλλιτέχνη, έμπορο!
* Έως και 70% το πετσόκομμα της σύνταξης σε καθηγητές της τέχνης!
* Βαριά άρρωστος ο σπουδαίος γλύπτης Γ. Καλακαλλάς, γιατί του κατακρεούργησαν τη σύνταξη κατά 65%
* Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πινακοθήκη Αθηνών την Κυριακή 11.30 π.μ.

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η αλητεία και ο δωσιλογισμός της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχει όρια. Η θεωρία του «κάτσε στα τέσσερα» που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός μπροστά στους τροϊκανούς, έχει γίνει βίωμα στα πολιτικά σκύβαλα, τα οποία φτάνουν στο σημείο να βάζουν λουκέτο στον πολιτισμό μας. Έτσι θέλουν οι τσαρλατάνοι τοκογλύφοι, έτσι πράττει και η κυβέρνηση των προδοτών! Στόχος τους είναι η κατάργηση της τιμητικής σύνταξης προς τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης!
Δείτε τι προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) με την αλλαγή του νόμου 3075/2002, που είχε τροποποιηθεί με το νόμο 3620/2007, για τις «δια βίου συντάξεις» :
· Ο συνολικός Αριθμός συντάξεων περιορίζεται σε 5 από  30 ΣΥΝΟΛΙΚΑ και για τους 36 κλάδους.
·  Τα όριο συνταξιοδότησης ανεβαίνει στο 67ο έτος   αντί του 65ου.
· Το Ύψος  της σύνταξης  περιορίζεται στα 720 ευρώ.  Αν ο συνταξιούχος έχει και δεύτερη, το άθροισμά τους δεν μπορεί να ξεπερνά τα 720 ευρώ.
·  Καταργείται η μεταβίβαση μετά το θάνατο του καλλιτέχνη στη σύζυγο .
·   Οι συντάξεις δεν είναι πλέον «τιμητικές» αφού απαιτείται ο μέσος όρος εισοδήματος κατά τα 3 προηγούμενα της αίτησης οικονομικά έτη να είναι 8.640 € (από 25.000 € που λέει ο ως τώρα ισχύων νόμος). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να παίρνει τη σύνταξη αν στοιχειωδώς τα προηγούμενα 3 χρόνια υποαπασχολείται ή εργάζεται, αφού πρέπει να αποδείξει ότι είναι άπορος.
·        Επανέρχεται η υποχρέωση να έχουν δηλώσει εισόδημα σε φορέα κύριας ασφάλισης ένα  χρόνο πριν τα 67 ή 50 αντίστοιχα, με την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο αφού η καλλιτεχνική δράστηριότητα αποδεικνύεται από τον φάκελό τους προς κρίση και την εγγραφή τους στο ΕΕΤΕ.
·        Οι Αιτήσεις που έχουν κριθεί και είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απονέμονται με τα νέα οικονομικά κριτήρια (εφόσον έχουν 8640 κατά μέσο όρο, έχουν δηλώσει εισόδημα τουλάχιστον ένα χρόνο  σε φορέα κύριας ασφάλισης με την ιδιότητα του καλλιτέχνη, κλπ)
·   Οι Συντάξεις που ήδη καταβάλλονται μειώνονται στα 720 ευρώ.
 Φωτογραφίες: Το ζεύγος Καλακαλλά. Αριστερά η ζωγράφος Θεοφανώ Γκίκα, συγγενής του αείμνηστου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, σε έκθεση δικής της ζωγραφικής.
 (Ψηλά πάνω): Ο σπουδαίος γλύπτης νοσηλεύθηκε με σοβαρά προβλήματα υγείας και μόλις προχθές βγήκε από το νοσοκομείο. Η πετσοκομμένη κατά 65% σύνταξή του ως καθηγητή της Αρχιτεκτονικής, τον έκανε να βιώνει την περιφρόνηση και αγυρτεία της Πολιτείας προς το πρόσωπό το

Προσέξτε τι κάνουν τα διεστραμμένα μυαλά της κυβέρνησης: Υποχρεώνουν τους καλλιτέχνες να περνούν από επιτροπή ανά τριετία και εφόσον τους απορρίπτουν, θα τούς στέλνουν στα…τάρταρα, χωρίς σύνταξη επί τρία χρόνια, αναγκάζοντάς τους έτσι να περιμένουν να εγκριθεί η συνταξιοδότησή τους από επόμενη επιτροπή! Πώς θα ζουν το διάστημα αυτό ρε; Θα ζητιανεύουν,  θα γυρίζουν από πανηγύρι σε πανηγύρι να φτιάχνουν πίνακες ή αυτοσχέδιες παραστάσεις;
«Να πάνε να φουντάρουν», λέει η νέα θεωρία της τρόικας! Πρόκειται για κτηνωδία σε βάρος των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τέχνη. Θέατρο, Λογοτεχνία, Μουσική, Εικαστικός Χώρος-Ζωγραφική, Χορός, όλα τσουβαλιάζονται για να πεταχτούν στον καιάδα της λήθης και της περιφρόνησης!
Ο Πολιτισμός και ό,τι αυτός δημιούργησε, τα τελευταία 40 χρόνια έχουν μπει στο στόχαστρο! Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ)  προτείνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις 101 φορέων Παιδείας, Έρευνας και Πολιτισμού που εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ) μεταξύ των οποίων η Εθνική Πινακοθήκη, τα Μουσεία Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) η Εθνική Βιβλιοθήκη, τα δύο κρατικά θέατρα, οι σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, το Ελληνικό Κέντρο κινηματογράφου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, δεκάδες λαογραφικά και ιστορικά μουσεία, βιβλιοθήκες σε όλη την Επικράτεια  κλπ. Η αντίληψη της μνημονιακής-κατοχικής  κυβέρνησης είναι η απόλυτη ισοπέδωση του πολιτισμού και της παιδείας μας! 
Σήμερα οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση και τον εξευτελισμό άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών! Με μειώσεις στις συντάξεις τους έως και 70% από ’κει που ζούσαν με μια αξιοπρεπή ζωή, υποχρεώνονται στη μαζική εξόντωση. Ακόμη και τον θάνατο με εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια!

Γ. ΚΑΛΑΚΑΛΛΑΣ: ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ! 41 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑ 65%
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πασίγνωστου γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά, ο οποίος μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως καθηγητής στο τμήμα αρχιτεκτονικής και με πλούσια προσφορά στο χώρο της γλυπτικής, είδε την σύνταξή του να πετσοκόβεται κατά 65%!!!
«Ζούσα με μια αξιοπρεπή σύνταξη και τώρα έχω πρόβλημα επιβίωσης», μας λέει ο σπουδαίος γλύπτης, του οποίου τα έργα κοσμούν πολλά σημεία της χώρας. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα τιμήθηκε για το έργο και την προσφορά του, από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια!
Το κακό για τον Γιώργο Καλακαλλά και την αγαπημένη του σύζυγο Θεοφανώ Γκίκα (συγγενής του αείμνηστου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα) δεν σταμάτησε εδώ: βλέποντας ο καθηγητής μήνα με τον μήνα να του κλέβουν τη σύνταξη, κατέρρευσε. Τα Χριστούγεννα υπέστη  εγκεφαλικό, έπαθε εγκεφαλίτιδα, ενώ προσβλήθηκε και από έρπητα ζωστήρα! Η στεναχώρια, η πίκρα και ο πόνος από τον εξευτελισμό στον οποίο βιαίως υπόκειται τα τελευταία 2-3 χρόνια, του δημιούργησαν αιφνίδια και σωρευτικά προβλήματα υγείας, τα οποία έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Εισήχθη και παρέμεινε για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο και στην εντατική μονάδα παρακολούθησης, για να καταφέρει τελικά να γλιτώσει σαν από θαύμα τη ζωή του!
Οι σχεδιασμοί της  Κυβέρνησης θα επιφέρουν καθολικό χτύπημα  στον ήδη πληγωμένο από τα μνημόνια, τις απολύσεις και την υποχρηματοδότηση Πολιτισμό, στον ήδη απαξιωμένο από  την Κυβερνητική  πολιτική. Θα δώσουν χαριστική βολή στη λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά,  ολοκληρώνοντας αυτό που είχε ήδη δρομολογηθεί στη δεκαετία του 1990 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις μετέπειτα συνθήκες για την «δημιουργία ή επινόηση έστω, μιας ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας στην ΕΕ,  με στόχο την καλύτερη  λειτουργία της ενιαίας οικονομικής αγοράς» (Σύνοδος Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ  2003) επιλογή με στόχο την αλλοίωση της φυσιογνωμίας κρατών και λαών. 

 

ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Το Εικαστικό Επιμελητήριο ξεκινάει σειρά κινητοποιήσεων και αγώνες εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής που αντιμετωπίζει πλέον τον καλλιτέχνη ως έμπορο και όχι ως κοινωνικό λειτουργό.
Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, πραγματοποιεί την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των καλλιτεχνικών ιδιοτήτων έξω από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Σε ανακοίνωσή του,  το Εικαστικό Επιμελητήριο, αφού εκφράζει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς θανάτου των καλλιτεχνών που εκπονεί η κυβέρνηση, υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων: «Oι λεγόμενες τιμητικές συντάξεις που έχει θεσμοθετήσει από παλιά η Πολιτεία είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός πόρος ζωής για τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες».

Η Αφροδίτη Καραμανλή, εκλεγμένο μέλος της εξελεγκτικής Επιτροπής του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και  εκλεγμένο μέλος –πανελλαδικά- στο ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων των Εικαστικών ( ΟΣΔΕΕΤΕ), μιλώντας στην «Ε.Ω.», είπε: «Είμαστε κατά των αποφάσεων για μείωση των καλλιτεχνικών συντάξεων από 105 που ήταν το χρόνο, μόλις σε 5, σε όλα τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, όπως επίσης διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% και 26%. Είμαστε αντίθετοι στην φορολόγησή μας ως ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, όπως και για την μείωση των συντάξεων κατά 70%, εάν οι συνάδελφοι υπήρξαν καθηγητές σε σχολεία και συνταξιοδοτήθηκαν (βλέπε περίπτωση Καλακαλλά). Πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να κλείσουν τα βιβλία του στην εφορία και να σταματήσουν να είναι ενεργοί πολίτες-καλλιτέχνες μέσα στην Ελλάδα. Στο όνομα της κρίσης εκτυλίσσεται ένας πόλεμος σε βάρος της Τέχνης»

"Ελεύθερη Ώρα"


2 σχόλια:

  1. Χαιρετισμοί, το michael brin Loan προσφέρει δάνεια σε ιδιώτες και ιδιωτικά ιδρύματα που χρειάζονται δάνεια για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση να πληρώσουν προσωπικά χρέη ή να χρηματοδοτήσουν μια υπάρχουσα επιχείρηση. επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες μέσω e-mail: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
    Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Συμπληρώστε τα στοιχεία

    όνομα:....
    Δάνειο Ποσό που απαιτείται: .......
    κατάσταση:....
    Χώρα:...
    τηλεφωνικό νούμερο:.....

    Κ. Michael brin
    όλα μου θα πρέπει να σταλούν σε αυτό το email: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
    whatsapp: +12092481749

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Do you need an urgent loan? a loan to set up an establishment or pay debts, you can contact us via email: harryjonesfinance@hotmail.com
    Name:
    Loan Amount:
    Country:
    Phone Number:

    ΑπάντησηΔιαγραφή