Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο Γ.Γ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου, Σπύρος Ευσταθόπουλος, για λόγους ευθιξίας, στο πλαίσιο της άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ.

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Βιομηχανίας, Σπ. Ευσταθόπουλος
Ο υπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτησή του και καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.
Στην επιστολή του προς τον κ.Χατζηδάκη, ο Σπ. Ευσταθόπουλος αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίων του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος, μόλις από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματεά Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε».
Ο κ. Ευσταθόπουλος, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είχε βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις και την περίοδο 2004- 2009 και ήταν μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Βιομηχανίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Η παραίτηση του Σπ. Ευσταθόπουλου αποτελεί την τρίτη κατά σειρά που σημειώνεται για τον ίδιο λόγο, καθώς το Σάββατο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι Γεώργιος Μέργος και Τάκης Αθανασόπουλος, από τη θέση του γγ του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντιστοίχως, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους.
Οι παραιτηθέντες συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη περίοδο της επίμαχης σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της ΜΕΤΚΑ για το έργο κατασκευής της μονάδας του Αλιβερίου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου