Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"¨ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


"Κατηγορούν τον πρώην Δήμο Χολαργού για τη σημερινή κατάσταση των γηπέδων του… Παπάγου!

Στο τεύχος 3 της εφημερίδας "Θόρυβος" δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο "Ποια είναι η αλήθεια για τα γήπεδα Χολαργού". Μετά από επικοινωνία μας με τη συγκεκριμένη εφημερίδα πληροφορηθήκαμε ότι το κείμενο αυτό είχε αποσταλεί ως Δελτίο Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.


Στο σύνολό του πρόκειται για ένα κείμενο εριστικό, διχαστικό, ειρωνικό, ψευδές και συκοφαντικό που υποβιβάζει βάναυσα κάθε προσπάθεια πολιτικής αντιπαράθεσης. Χειρότερη όλων είναι η ακριβής φράση "Κάποιοι λοιπόν έχουν ή μάλλον κάνουν πως έχουν λησμονήσει τι έχουν παραδώσει και κυρίως πώς έχουν παραδώσει τα γήπεδα, και όχι μόνον του Χολαργού στην νέα δημοτική διοίκηση, του ενιαίου δήμου…"! Επειδή τα πολιτικάντικα τερτίπια έχουν και τα όριά τους, δεν θα ανεχθούμε καθ' οιονδήποτε τρόπο η Διοίκηση Ξύδη, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά της, να φορτώνει στον πρώην Δήμο Χολαργού ακόμη και την άθλια κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παπάγου. Αφού οι κύριοι αυτοί μιλούν για αλήθεια, ας δούμε ποια είναι η πραγματική αλήθεια σχετικά με την τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει και την οποία αρνούνται να αντιμετωπίσουν, ρίχνοντας τις ευθύνες σε εκείνους που δεν διοικούν.

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Χολαργού, ως το τέλος του 2010 και πριν τη συνένωση του Καλλικράτη, λειτουργούσαν εύρυθμα και ήταν προσβάσιμες από το κοινό και τους αθλητικούς συλλόγους 18ώρες το 24ωρο. Αντίθετα, τα γήπεδα του Παπάγου βρίσκονταν σε προπολεμική κατάσταση. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ δεν διέθετε καν κλιματισμό και συνέχισε να μη διαθέτει, με αποτέλεσμα πέρυσι σε καλοκαιρινή εκδήλωση να λιποθυμά ο κόσμος από τη ζέστη και να διακομίζεται με αναπνευστικά προβλήματα. Το δε γήπεδο ποδοσφαίρου του Παπάγου δεν διέθετε (και δεν διαθέτει) χλοοτάπητα, αναγκάζοντας την ομάδα του Παπάγου να ζητήσει και να φιλοξενηθεί στα γήπεδα του Χολαργού προκειμένου να αποκτήσει κατάλληλη έδρα. Δελτία Τύπου όπως το παραπάνω αν μη τι άλλο εκφράζουν και την αχαριστία του κ. Ξύδη για τη βοήθεια που του πρόσφερε επί χρόνια ο τ. Δήμος Χολαργού και ο π. Δήμαρχος Δημήτρης Νικολάου.

Από το 2011 και λόγω των γενικότερων διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα μας, απαιτούνται πλέον κάποιες επιπλέον προδιαγραφές προκειμένου να αδειοδοτηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ενιαίου Δήμου μας. Όπως αναφέρεται και στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Θόρυβος», οι κύριες εργασίες δεν ξεπερνούν το "δυσθεώρητο" ποσό των 100.000€, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, δεδομένης της προτεραίας άθλιας κατάστασης, γεγονός που παραλείπεται τεχνηέντως στο άρθρο, το οποίο εξαντλείται στο Χολαργό και ξεχνά όλως τυχαίως τον Παπάγο. Παρ' όλα αυτά η νέα Διοίκηση αρνείται επί 2,5 χρόνια να αναλάβει δράση, θεωρώντας... υπερβολικές τις απαιτούμενες προδιαγραφές, επικαλούμενη δε κάποια υποτιθέμενη άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από κανένα σχετικό λογιστικό στοιχείο. Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας έχουν αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες και έχουν λάβει αδειοδότηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, η δική μας γερασμένη και με οπισθοδρομική νοοτροπία Διοίκηση, δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι ικανότητα διοίκησης σημαίνει να έχεις αντανακλαστικά και να μπορείς να προσαρμοστείς κάθε φορά στις νέες και διαφορετικές συνθήκες, αφήνοντας στο παρελθόν όσα ήξερες ή τους τρόπους με τους οποίους βολευόσουν κάποτε.

Το απαράδεκτο αποτέλεσμα ήταν όλες οι ομάδες του Παπάγου και του Χολαργού να έχουν "ξενιτευτεί" επί δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, χάνοντας τις φυσικές τους έδρες, γεγονός που πέραν τις ταλαιπωρίας, αντανακλά και στα αποτελέσματά τους που τους στερούν την πρόοδο και τις ανόδους που θα μπορούσαν να έχουν επιτύχει βάσει των αδιαμφισβήτητων αθλητικών τους δυνατοτήτων. Οι Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού, η παράταξη των έργων και της κοινωνικής πολιτικής, καλεί τη Διοίκηση Ξύδη να σταματήσει να κρύβεται πίσω από χαρτιά και κατάπτυστα επικοινωνιακά παιχνίδια, να βγει στην κοινωνία και να αναλάβει επιτέλους δράση για την πρόοδο και την ευημερία του ενιαίου Δήμου μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου