Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ!

Στην "Παράμετρο Χολαργού" (Εμπορικό Κέντρο οδού Περικλέους) παρουσαζει την 1η Απριλίου και ώρα 19.30, η Χολαργιώτισσα Βάλια Καραμάνου το νέο της βιβλίο.  
Τη συγγραφέα παρουσίασε και το myxolargos από το οποίο δανειζόμαστε τα παρακάτω εξαιρετικά για την δυναμική συντοπίτισσα:

«Αστεροειδής Γλυκάνισος» λέγεται το νέο βιβλίο της Χολαργιώτισσας Βάλιας Καραμάνου το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στον εκδοτικό οίκο Γαβριηλίδη στις 20:30 και θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία στην Παράμετρο στο Χολαργό και μία στα Βριλήσσια.
asteroeidisglykanisos
Περιγραφή
Μόλις άνοιξε την πόρτα ο παγωμένος αέρας ανακατεμένος με βροχή την τύλιξε με ένα απαίσιο μουγκρητό . Η θέα έξω την έκανε να κοκαλώσει από φρίκη : ο κήπος δεν υπήρχε πια. Στη θέση του απλωνόταν ένα απέραντο λασπωμένο χωράφι , απογυμνωμένο από κάθε μορφή βλάστησης . Έκπληκτη γύρισε το βλέμμα της προς το διώροφο για ν’ αντικρύσει ένα μισογκρεμισμένο ερείπιο στη θέση του με τα παραθυρόφυλλα να χάσκουν ξεχαρβαλωμένα! Μια κραυγή φρίκης ξέφυγε  από τα χείλη της …
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Βάλια Καραμάνου  γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα .Κάτοικος Χολαργού από το 1979 , παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χολαργού , ενώ σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Έκτοτε εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση με ειδίκευση στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.  Ασχολήθηκε με την επιμέλεια βιβλίων και τη διαχείριση του αρχείου του πατέρα της , Γεωργίου Καραμάνου (συγγραφέα και δημοσιογράφου) . Το 2009 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Γαβριηλίδη, υπό την επιμέλειά της, το φωτογραφικό του αρχείο με τίτλο ‘Φωτογραφείον το Μάνεσι’. Το 2011 ακολούθησε η έκδοση της πρώτης της προσωπικής  συλλογής διηγημάτων με τίτλο ‘Το πηγάδι’( εκδόσεις Γαβριηλίδης). Πρόσφατα κυκλοφόρησε, σε συνεργασία με τον ίδιο εκδοτικό οίκο, η νουβέλα ‘Αστεροειδής Γλυκάνισος’ της ιδίας . Πρόκειται για μία ακόμα απόπειρα εξερεύνησης των πιο σκοτεινών ανθρωπίνων συναισθημάτων με τη μορφή ενός παράνομου έρωτα, που αγγίζει τα όρια της εμμονής και της αυτοκαταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου