Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ Ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ



Τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής Κατηγορίας 2013 εξασφάλισε ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ καθώς κατέκτησε τη 1η θέση στον Προκριματικό Όμιλο της Αττικής με 14 βαθμούς, επιτυγχάνοντας 7 νίκες σε 9 αγώνες.
Υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας για την πρωταθλήτρια Αττικής ση­μείωσαν οι Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη και Πουλόπουλος Ιωάννης (από 7 βαθ­μούς σε 9 αγώνες) Γεράσιμος Παναγιωτακόπουλος, Πουλοπούλου Αικατερίνη και Κουτσίδη Αμαλία (από 6 βαθ­μούς σε 9 αγώνες), Ζενέλης Κωνσταντίνος και Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος (5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες), Μιχάλης Καλοσκάμπης και Κουτσίδης Αχιλλέας (4 βαθμούς σε 9 αγώνες). Στην 10η σκακιέρα αγωνίστηκε ο 10χρονος Μαγκλάρας Δημοσθένης ο οποίος με το πάθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξε άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Mιχάλης Καλοσκάμπης είχε αναλάβει επιπρόσθετα και το έργο του αρχηγού, του προπονη­τή και του αναλυτή της ομάδας. Σημαντική αναμφίβολα ήταν και η συνδρομή του Ιωάννη Κουτσαγγέλλου ο οποίος προετοίμαζε στους κρίσιμους αγώνες τη πρώτη σκακιέρα της ομάδας. Το ποσοστό επι­τυχίας των εφήβων άγγιξε το 70%, κάτι που δεν ξαφνιάζει, δεδομένου ότι ο ΑΣ Πα­πάγου έχει λαμπρή ιστορία στο νε­ανικό σκάκι (πρωταθλητής Ελλά­δος το 2002, το 2004 και το 2011, πολλές πρωτιές στην Αττική κ.ά.).
Η πορεία προς το θρίαμβο ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή νίκη με 6-4 επί του ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο οποίος τελικά κατετάγη δεύτερος. Στη συνέχεια η ομάδα υπέστη δύο συνεχείς ήττες με 4,5 - 5,5 από το ΖΗΝΩΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ παρουσιάζοντας μέτρια απόδοση για μία ομολογουμένως αρκετά δύσκολη διοργάνωση. Αυτά όμως τα αποτελέσματα, που όπως φαίνεται από τους αριθμούς, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ήταν αρκετά για να αφυπνίσουν τους παίκτες του ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ και να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια εντυπωσιακές εμφανίσεις με ένα καταπληκτικό σερί νικών 6-0. Η ομάδα πέτυχε διαδοχικές νίκες στο 4ο Γύρο επί των ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (7-3),  στο 5ο Γύρο επί του ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (6-4), στον 6ο Γύρο επί του ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (5,5-4,5), στον 7ο Γύρο επί του  ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (5,5-4), στον 8ο Γύρο επί του ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (6-4) και στον 9ο γύρο επί του ΣΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (7-3).
Αναλυ­τικά σκορ και συνθέσεις των ομά­δων σε όλα τα ματς στους ιστοχὠρους:
http: //www. essnachess. gr/    και     http://www.chess-results.com/tnr88798.aspx?lan=1
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν φέτος στην επάνοδο της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από τον ακούραστο Μιχάλη Καλοσκάμπη, τον Βασίλη Καραχισαρίδη, τους γονείς των αθλητών μας και φυσικά τους ίδιους τους αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι με τη μαχητικότητά που επέδειξαν, έφεραν τα αποτελέσματα εκείνα και τη συγκομιδή των βαθμών που χρειάστηκε η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της.
Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει ο ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ προσωπικά στο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη Βασίλειο, στον πρώην αντιδήμαρχο και νυν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού κ. Κουκή Νικόλαο καθώς και στην κ. Τζίνα Αρβανίτη Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για την αμέριστη βοήθεια που παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν στο σύλλογο στη προσπάθειά του για άνοδο και παραμονή στη Α' Εθνική Κατηγορία.    
Για όσους ενδιαφέρονται να νιώσουν τη μαγεία του σκακιού οι ίδιοι ή τα παιδιά τους τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 18:00 έως 22:00 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου (Αργυροκάστρου και Ιωνίας είσοδος από προέκταση Αργυροκάστρου). Υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Μιχάλης Καλοσκάμπης Τηλ. 210-6525646 (10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου