Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

papageorgopoulos
ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΒΑΡΙΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Εκτενές ρεπορτάζ αφιερωμένο στην ισόβια καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχολιάζοντας ότι οι Ελληνες πολιτικοί έχουν θορυβηθεί από την ποινή, καθώς ξεκίνησε το μεγάλο ξεαθάρισμα με παραβάτες του παρελθόντος. Στο κείμενο γίνεται λόγος για κρατικούς λειτουργούς που κάποτε γέμιζαν τις τσέπες τους με χρήματα από υπεξαιρέσεις, ενώ όποιος γνώριζε έκανε τα στραβά μάτια στο τι συνέβαινε με την ελπίδα ότι ίσως πάρει κάποιο μερίδιο.
Εκτιμά ακόμη ότι κάπως έτσι πρέπει να ήταν τα πράγματα γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς εξαφανίζονταν τόσα χρόνια εκατομμύρια ευρώ από στη Θεσσαλονίκη.
Προσθέτει, επίσης, ότι μετά την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου οι Ελληνες λειτουργοί αρχίζουν να φοβούνται, καθώς άρχισε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και θα υπάρχει και συνέχεια.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Κρατικοί λειτουργοί γέμιζαν τις τσέπες τους και όποιος γνώριζε για την υπεξαίρεση και τη διαπλοκή προτιμούσε να κάνει τα στραβά μάτια στο τι ακριβώς συμβαίνει, με την ελπίδα πως ίσως θα μπορούσε να πέσει και στο δικό του στόμα ένα ψίχουλο από τη μεγάλη πίτα. Τα πράγματα πρέπει να ήταν έτσι, διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ήταν δυνατόν επί χρόνια να εξαφανίζονται τόσο απλά τόσα εκατομμύρια ευρώ στη Θεσσαλονίκη.
Η ετυμηγορία εναντίον του πρώην δημάρχου, αλλά και δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων είναι σκληρή, καθώς πρόκειται για υπόθεση χρημάτων και όχι ζωής. Ωστόσο η ελληνική κρίση, στην οποία συνέβαλαν αδίστακτοι κρατικοί λειτουργοί, έχει ήδη στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.
Οι καιροί έχουν αλλάξει. Μετά τις δίχως προηγούμενο αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη, πολλοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να φοβούνται. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους παραβάτες του παρελθόντος μόλις άρχισε».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου