Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

xanthi-azerbaitzan
Στην πολιτική και την διπλωματία (κυρίως στην δεύτερη) δεν υπάρχει ή τουλάχιστον απαγορεύεται να υπάρχει λάθος λόγω "ατυχίας". Πολύ περισσότερο, δε, δεν μπορεί να υπάρξει λάθος μέσα από μία προγραμματισμένη (προσυμφωνημένη) συνάντηση. Και αυτό, επειδή ούτε η πολιτική, ούτε η διπλωματία πιστεύουν στον παράγοντα τύχη, δεν κινούνται σε άγνωστα "εδάφη" και χωρίς προηγούμενες πληροφορίες, ιδιαίτερα δε όταν γίνονται συναντήσεις διπλωματών.Read More
Κάτι πολύ «λάθος», όμως, έγινε χθες Κυριακή στην Ξάνθη, όπου ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev (χώρα γνωστή για τις πολύ καλές –έως υποτελείς- σχέσεις της με την Τουρκία) "κατόρθωσε" να αναταράξει τα ούτως ή άλλως «ταραγμένα νερά» της Θράκης.
Μέσα στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, ο Δήμος Ξάνθης είχε δεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή – εμφάνιση της γνωστής και πολύ καλής Αζέρας τραγουδίστριας Tunzale Agayeva, η εμφάνιση της οποίας προγραμματίστηκε για το βράδυ της Κυριακής 3/3/2013 στην πόλη της Ξάνθης. Όταν μάλιστα έγινε αποδεκτή η εμφάνιση της τραγουδίστριας, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν εκδήλωσε το ενδιαφέρον του στις τοπικές αρχές για να παρευρεθεί και ο ίδιος στην εκδήλωση και με την ευκαιρία να συναντήσει και να γνωριστεί με τις αρχές της πόλης.
Μέχρις ότου ήρθε η ημέρα της εμφάνισης, η οποία ανέδειξε πολλά περισσότερα από την καλλίφωνη Αζέρα τραγουδίστρια, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev συναντήθηκε και συνέφαγε το μεσημέρι της Κυριακής με τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής κ. Ιλχάν Σενέρ, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, το οποίο έχει στα «πόδια» του (ως θέα) ολόκληρη την πόλη. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο γνωστός ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε και άλλα γνωστά ανθυποπρακτορίδια του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
Ο Δήμος Ξάνθης, όταν πληροφορήθηκε τη συνάντηση αυτή, έκανε γνωστή την δυσαρέσκειά του στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και του δήλωσε πως κανείς αυτοδιοικητικός δεν πρόκειται να παραστεί στην ήδη προγραμματισμένη -για το ίδιο βράδυ- μουσική εκδήλωση.
Σε απάντησή του ο κ. Rahman Mustafayev δήλωσε πως η συνάντησή του με Τούρκο πρόξενο κ. Ιλχάν Σενέρ, έγινε μετά από αίτημα που δέχτηκε από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ δεν γνώριζε για την ύπαρξη άλλων συνδαιτημόνων, οι οποίοι του ήταν άγνωστοι και τους γνώρισε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης...!
Είναι προφανές πως είτε ο κ. Rahman Mustafayev αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως ηλιθίους, είτε ο ίδιος είναι ηλίθιος και ως εκ τούτου απολύτως ακατάλληλος για το «έργο» που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Γιατί, δεν είναι δυνατόν ο Αζέρος πρέσβης να μην γνώριζε τι ρόλο παίζει ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής στην Θράκη και κατά πόσο μία συνάντησή τους θα δημιουργούσε προβλήματα (τουλάχιστον στο επικοινωνιακό σκέλος) στην επίσκεψή του στην Θράκη. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε με ποιους επρόκειτο να συναντηθεί ο ίδιος... εκτός, εάν ο κ. Rahman Mustafayev θέλει να πιστεύουμε πως είναι πλανόδιος πωλητής ξηρών καρπών και όχι πρέσβης..., αφού στην διπλωματία οι συναντήσεις όχι μόνο προετοιμάζονται με απόλυτη ακρίβεια και με συγκεκριμένη ατζέντα, αλλά δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις ακυρώσεων συναντήσεων λόγω εμμονής της μίας πλευράς σε θέματα που δημιουργούν και δεν επιλύουν προβλήματα.
Εμείς, αφού δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον δήμο Ξάνθης για την στάση του, θα περιμένουμε –εντός της ημέρας- μία σκληρή νότα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Κι αυτό, επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η μέσω της διπλωματίας επισημοποίηση προσώπων -που φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι στη φυλακή με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής- που δρουν σε μόνιμη βάση εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και εις βάρος της Ελληνικότητας και του Ελληνισμού της Θράκης.
Το υπουργείο Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και σε υψηλούς τόνους, αφού –επαναλαμβάνουμε- είναι γνωστές οι αγαστές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν. Και εάν ο κ. Σαμαράς αποδέχεται να εξευτελίζεται ο ίδιος από διπλωμάτες που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα στο «έργο» που έχουν αναλάβει, τότε θα πρέπει να σκεφθεί πως το έργο τους είναι άμεσα συνδεδεμένο με την δημιουργία προβλημάτων και αμφισβήτησης ενός ολόκληρου γεωγραφικού διαμερίσματος της Ελλάδας. Εάν οι κυβερνώντες ενστερνίζονται την πρακτική της Άγκυρας, τότε θα πρέπει να το δηλώσουν δημοσίως και να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Κατά τα λοιπά, αναμένουμε... τις εξελίξεις.
Κωνσταντίνος
ΥΓ: Όσο για την μουσική εκδήλωση της Αζέρας τραγουδίστριας, έγινε με... μουσουλμανικό κοινό, αφού οι κάτοικοι της Ξάνθης δεν την τίμησαν, λόγω των δραστηριοτήτων του πρέσβη της χώρας της... Επίσης, δεν γνωρίζουμε εάν θα πραγματοποιηθούν τα σημερινά ραντεβού (με τον δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον μουφτή) του Αζέρου πρέσβη στην Ξάνθη.
kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου