Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: "ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 550 ΕΚΑΤ.. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ"!

papastaurou-660
Άδικα κατηγορείται ρε παιδιά! Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού, πώς είναι δυνατόν να έχει σχέση; Για σοβαρευτείτε!
Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση του με τον επενδυτικό λογαριασμό που αντιστοιχεί στα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου, αρμόδιος για θέματα σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Σταύρος Παπασταύρου, καταθέτοντας χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπασταύρου ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν τους επενδυτές του λογαριασμού, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος στον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων - όπως φαίνεται και στην καταχώριση που υπάρχει στον λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ.
«Αυτός ήταν ένας λογαριασμός που δημιούργησε ο επιχειρηματίας όταν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, προκειμένου τα συγκεκριμένα χρήματα, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, να μεταβιβαστούν σε πρόσωπα που ο ίδιος ήθελε εκτός της στενής του οικογενείας», είπε ο κ. Παπασταύρου, προσθέτοντας ότι όταν, το 2011, ο κ. Μιονί ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας ο εν λόγω λογαριασμός επέστρεψε στο όνομά του.
Επίσης ο κ. Παπασταύρου φέρεται να εξήγησε ότι ως δικηγόρος ήταν απλός πληρεξούσιος, ούτε καν διαχειριστής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το σχετικό πληρεξούσιο είχε κατατεθεί στην τράπεζα από τον ίδιο τον κ. Μιονί.
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπασταύρου έδωσε πληροφορίες στα μέλη της Προκαταρκτικής σχετικά με τον τρόπο αποκρυπτογράφησης των φυσικών και νομικών προσώπων που μετείχαν στα τέσσερα επενδυτικά προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 550 εκατ. δολαρίων, της εταιρείας CMA του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία κ. Μιονί που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CΜΑ του κ. Μιονί ασκούσε τον διαχειριστικό έλεγχο στα αμοιβαία κεφάλαια, ενώ η εποπτεύουσα εταιρεία - και εκείνη που ξέρει τα πρόσωπα - ήταν η Custom House, στην Ιρλανδία. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Παπασταύρου έδειξε στα μέλη της Προκαταρκτικής τον δρόμο για να μάθουν τα συγκεκριμένα ονόματα καθώς, όπως φέρεται να τους εξήγησε, μπορούν να απευθυνθούν στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εκείνη να ζητήσει τα εν λόγω στοιχεία από την αντίστοιχη ιρλανδική.
Αναφερθείς στον προσωπικό του λογαριασμό, που διέθετε στην ελβετική τράπεζα και εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με στοιχεία Αγγελος 24, ο κ. Παπασταύρου φέρεται ότι είπε πως τον είχε κλείσει από το 2005, όταν επαναπάτρισε τα χρήματά του στην Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι τα χρήματα του συγκεκριμένου λογαριασμού προέρχονταν από δικηγορικές αμοιβές στην Αμερική τη διετία 1996-1997, όταν βρισκόταν εκεί για το δεύτερο μεταπτυχιακό του πτυχίο.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου