Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ (ANTIOXEIA) – ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ KAI ΡΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ


NΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥ

XALEPIOY
Θύμα απαγωγής έπεσε πριν λίγες ώρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Romfea.gr.
Το άκουσμα της είδησης έπεσε ως κεραυνός ένα αιθρία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, και ο Πατριάρχης κ. Ιώαννης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες της αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Πρόεδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπ. Εξωτερικών τόσο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Υπ. Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος έχουν μιλήσει με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη για το θέμα, ο οποίος μάλιστα είναι και αδερφός του απαχθέντα μητροπολίτη. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες τα ίχνη του μητροπολίτη χάνονται όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε περνούσε από τα σύνορα από τη Τουρκία προς τη Συρία. Έχουν ενημερωθεί όλες οι πρεσβείες των γύρω περιοχών, ενώ αύριο κατά σύμπτωση ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Τζον Κέρι προκειμένου μεταξύ άλλων να συζητηθεί και το θέμα της Συρίας.

Την ίδια ώρα πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική ενώ υπάρχουν παράλληλα φόβοι για το αν είναι ή όχι εν ζωή ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος ή αν υπάρχει στην περιοχή επιδρομή ισλαμοφασιστών και έχουν σκοτώσει και τον ίδιο, όπως έγινε με τον οδηγό και τον διάκονό του.

romfea.gr, makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου