Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Ὁ Βασίλης Γιαννακόπουλος συνεργάζεται ὡς ἐκπρόσωπος τῆς ΠΕΔΑ μέ φορεῖς γιά τήν ἀντιμετώπιση τῶν πυρκαγιῶν ἐν ὄψει τοῦ καλοκαιριοῦ

E-mailΕκτύπωσηPDF
Συνάντηση της επιτροπής πολιτικής προστασίας της Π.Ε.Δ.Α. με τον γ.γ. δημόσιας τάξης Πάτροκλο Γεωργιάδη

Με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Πάτροκλο Γεωργιάδη συναντήθηκε την Παρασκευή στις 19 Απριλίου η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού της Π.Ε.Δ.Α, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία των δήμων της Αττικής  στην πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της επιτροπής δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα για όλες τις σχετικές  πρωτοβουλίες της Π.Ε.Δ.Α. και της  επιτροπής, καθώς και για τις οχλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΣΕ-ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ –ΔΗΜΟΙ) προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι το κλειδί στην καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ο συντονισμός των φορέων  και η σωστή ενημέρωση τους, αλλά και των πολιτών, για το ρόλο που πρέπει να έχει ο καθένας σε ένα τέτοιο συμβάν. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο κάθε φορέας, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να καθοδηγούνται από τον φορέα που επιχειρεί.
Επίσης πρότεινε να υπάρχει γραφείο  με στελέχη της Π.Ε.Δ.Α. στο Κέντρο Επιχειρήσεων Χαλανδρίου προκειμένου να υπάρχει άμεσος και καλύτερος συντονισμός των δήμων της Αττικής.
Στη συνάντηση την διοίκηση της Π.Ε.Δ.Α. εκπροσώπησε  το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Πηγή: http://www.pedattikis.gr/home/?p=3914 (Δελτίο Τύπου)
Τη φωτό τη βρήκαμε ἀπό: http://www.agiaparaskevi-guide.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου