Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ! ΔΑΚΤΥΛΟΣ Β.ΚΟΡΕΑΤΩΝ Ή ΛΑΘΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ;


blackhawk
Aμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-60 Βlackhawk με 12 επιβαίνοντες συνετρίβη πριν από λίγη ώρα κοντά στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Σεούλ. Οι 12 επιβαίνοντες φαίνεται ότι επέζησαν της συντριβής.
Το ελικόπτερο, κατέπεσε κοντά τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Η ακριβής αιτία της συντριβής δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή.  Το ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των εν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Νότιας Κορέας - ΗΠΑ, μάλλον αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια βορειο Κορεατών και πιαθνότατα οφείλεται σε λάθος κατά τη διάρκαι των ασκήσεων. .
Στο μεταξύ η Πιονγκγιάνγκ  απειλεί να επιτεθεί στη Ν. Κορέα αν η Σεούλ δεν ζητήσει συγγνώμη για διαδηλώσεις εχθρικές προς το βορειοκορεατικό καθεστώς.
"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Βορράς εκνευρίζεται με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο" και τις χρησιμοποιεί για "να απευθύνει απειλές εναντίον μας", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
"Θα προχωρήσουμε σε σοβαρά και αποφασιστικά αντίποινα σε περίπτωση ενορχηστρωμένων προκλήσεων όποιοι κι αν είναι οι λόγοι τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Κιμ Μιν-Σέοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου