Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ! ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ



 ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΌΜΩΣ  ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ»


Οι καταστηματάρχες εάν προσδοκούν ότι θα δικαιωθούν, πρέπει να πάψουν να τρέφουν ελπίδες. Εάν διαβάσετε τι απάντησε ο κ. Αθ. Παπακωνσταντίνου διοικητής της τροχαίας Αγ. Παρασκευής θα καταλάβετε τι εννοούμε. 
Ο κ.  Παπακωνσταντίνου θεώρησε επιβεβλημένη την εφαρμογή αυτού του νόμου, τονίζοντας ότι είναι προς το καλό, για την αποφυγή ατυχημάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους νόμους που γίνονται για το καλό μας! Στην ερώτησή μας εάν μέχρι τώρα έχουν προκληθεί ατυχήματα από επιγραφές καταστημάτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε με …ντρίπλα. 
Τα αστυνομικά όργανα τα οποία διαμαρτύρονται για τις μεγάλες περικοπές μισθών, συντάξεων που έχουν υποστεί, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο νόμο-έκτρωμα για τις επιγραφές δείχνουν να στρέφονται ανντίον των επαγγελματιών μια και οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους!  



Ιδού ο διάλογος που είχαμε με τον διοικητή της τροχαίας Αγ. Παρασκευής:

Διοικητής: «Συνιστούμε σε αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες να μην τους παραβιάζουν διότι μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα ή τον θάνατο κάποιου ανθρώπου. Η σύστασή μας αφορά τις παράνομες πινακίδες και ειδικά αυτές που είναι καταφανέστατα παράνομες.

Καταγράφουμε όλα τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό περιβάλλον: από μια γλάστρα που είναι σε ένα μπαλκόνι, μέχρι ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο ή μια λακκούβα στο δρόμο ή ένα stop που δεν φαίνεται γιατί δεν έχουν κλαδευτεί τα δέντρα.

Οι Δήμοι ενεργούν νόμιμα. Τι λένε; Σε 10 ημέρες, εφόσον είναι παράνομη η πινακίδα σας, να την ξηλώσετε.

Όσες επιγραφές έχουμε διαπιστώσει ότι είναι παράνομες, έχουμε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφα για να τις ξηλώσουν. Η τροχαία Αγίας Παρασκευής που ελέγχει 14 δήμους έχει δώσει λίστα με συγκεκριμένες παράνομες ή επικίνδυνες επιγραφές».



Δεν θεωρείτε ότι δημιουργείτε κοινωνικό θέμα στο ήδη υπάρχον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν επί χρόνια και στηρίζουν την πελατεία τους στην επιγραφή;

Κοινωνικό θέμα δημιουργεί η μη τήρηση των νόμων. Γιατί αν μια ταμπέλα παίξει ρόλο στην πρόκληση ενός ατυχήματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο, αυτό είναι που δημιουργεί κοινωνικό θέμα.

Επί τόσα χρόνια που είστε στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, μπορεί να μου πείτε έστω και μία περίπτωση που πινακίδα επιχείρησης να συνετέλεσε στο θάνατο περαστικού οδηγού;

Αυτό που ξέρω είναι πως ό,τι αποσπά την προσοχή είναι επικίνδυνο.

Δεν μου απαντήσατε. Στα τόσα χρόνια που είστε διοικητής αναφέρατε μια περίπτωση που πινακίδα επιχείρησης να συνέτεινε στο θάνατο ή τον τραυματισμό περαστικού οδηγού.

Γιατί πρέπει να τιμωρήσουμε κάποιον αφού κάνει την παράβαση και να μην προλάβουμε το ατύχημα πριν γίνει η παράβαση;

Κύριε διοικητά, οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη και αυτό που είναι σήμερα, αύριο θεωρείται παράνομο. Βλέπουμε τι γίνεται με την τρόικα, κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται καινούργιοι νόμοι που αναιρούν τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν νόμοι που να αποσκοπούν στο κακό. Όλοι οι νόμοι θέλουν το καλό.

Και οι νόμοι της τρόικας το …καλό θέλουν, έτσι;

Αναφέρομαι στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου